אשכול מרקים לסתיו ולחורף---

מה שבטוח

משתמש פעיל
הייתי רעבה
קורה לי הרבה לאחרונה מאז שהבונבון הצטרף למשפחה והפכתי להיות אוכלת ומאכילה :)
סיימתי את הסיבוב החמישי של מקרר-מקפיא-מזווה והארון של הח"פ סתם כדי לגוון
ולא-מצאתי-מה-לאכול
בעיה.
כי אני רעבה הרי, זוכרות?
החלטתי נעמיד מרק
מרק, זה המאכל שאני הכי אוהבת בעולם.
ולא משנה איזה מרק, הכל חוץ מסלק, בררר
אז חזרתי למקרר-והופ,
פתגם הודי קדמון טוען שמי שלא עושה קניות אין לו ירקות במקרר
וצודק.
אבל אני רעבה! מה עושים?
משתוללים!!
טיגנתי בצל
הוספתי כוס שעועית לבנה מבושלת מהמקפיא
כוס חומוס מבושל מהמקפיא
קצת כרובית קפואה
קצת אפונה קפואה
(בקיצור רוקנתי את המקפיא...)
והשוס-שעועית ירוקה קפואה. כן!!
מים, תבלינים (גם א. מרק, זה נצרך פה)
ובהמשך הבישול גם עדשים כתומות

וואי. יצא-אש!!
משביע ובריא נורא, וטעים טעים טעים!!
שעועית ירוקה במרק זה משהו ששווה לנסות!
ואף פעם אל תתייאשו ממרק גם כשהבית ריק, תבדקו שוב, תמיד תמצאו מה להכניס לסיר, מנסיון....
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
כל ירק שיש בבית הולך טוב במרק הירקות הזה
גם ירקות עייפים מהמגירה במקרר
הוספתי גריסים שיהיה סמיך
ולהגיש אני עושה במרכז תלולית של ארבס רך ונימוח, ילדים קטנים אצלנו אומרים שזה "שקדי מרק לבנים" :)
ובמחשבה שניה זה בכלל נזיד ולא מרק..

שבת (1) (Small).jpeg
 

מירי84

משתמש פעיל
מרק תפו"א - חלבי
3-4 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות (כמו סלט)
1 בצל - חתוך לרבעים
2 גזרים - פרוסים
שמים בסיר ומכסים במים
מבשלים עד לריכוך של הירקות
מתבלים במלח ובאבקת מרק עוף (לא חובה, אבל מוסיף טעם)
מוסיפים כוס חלב ו-50 גר' חמאה
טועמים ומתקנים תיבול
לקראת סוף הבישול - מוסיפים לסיר איטריות דקיקות (לא יודעת להגיד כמות, בערך רבע חבילה)
האיטריות מסמיכות את המרק.
כשהאטריות רכות - המרק מוכן.
אם אני רוצה פרווה, איך עושים?
 

leale levi

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני עושה בחורף (ולא רק) מרק קוואקר:
לכל כף קוואקר-- גזר או קישוא-מגורד גס וכוס מים, וכמובן מלח.
(אני מכפילה נגיד ב 8 ושמה 6 גזר ו 2 קישוא... אמור להיות יותר גזר מקישואים.)
מטגנת קצת בשמן את הקוואקר, מוסיפה את הירקות הקצוצים ומאדה בערך רבע שעה,
ואז מוסיפה את המים, את המלח, מרתיחה ומבשלת על אש נמוכה- שעה + (בודקת שהירקות רכים מספיק)
יוצא מרק סמיך וטעים שהילדים כולם אוהבים!
 
שידור חוזר של הוובינר המרתק על עולם הפרסום ב- 2022
הקישור זמין לצפיה עד סוף השבוע

חמג

משתמש מקצוען
מרק מזין משביע וקל הכנה:
מאדים בצל,
מוסיפים 2-3 גזרים מגורדים
חצי חב' עדשים כתומות
מערבבים מעט, מוסיפים מלח,
מים עד מעט יותר מגובה העדשים ומבשלים מהרתיחה כ20 ד'
אפשר להוסיף ירקות או עשבי תיבול
הרעיון הוא שעדשים כתומות מזינות מאד ומתבשלות מאד מהר.
 

malky

משתמש מקצוען
מרק מזין משביע וקל הכנה:
מאדים בצל,
מוסיפים 2-3 גזרים מגורדים
חצי חב' עדשים כתומות
מערבבים מעט, מוסיפים מלח,
מים עד מעט יותר מגובה העדשים ומבשלים מהרתיחה כ20 ד'
אפשר להוסיף ירקות או עשבי תיבול
הרעיון הוא שעדשים כתומות מזינות מאד ומתבשלות מאד מהר.
בלי א. מרק?
 

רכבת הרים

משתמש מקצוען
מרק עדשים כתומות- לסיר 4 ליטר

לטגן בשמן 3 בצלים גדולים חתוכים דק עד להזהבה
2 קישואים גדולים לחתוך לקוביות קטנות
2-3 גזרים לחתוך לקוביות קטנות
כוס- כוס וחצי עדשים כתומות לאחר ברירה והשרייה במים
אבקת מרק
פלפל שחור
סלרי להוספת טעם

יצא סמיך וטעים ממש.
בתאבון
 

nicky

משתמש מקצוען
פרסום וקופירייטינג
מרק תירס טעיםםםם !

מטגנים בצל,
מוסיפים גזר מגורד וסלרי חתוך לחתיכות קטנות ומטגנים כמה דקות עד שמתרכך קצת.
מוסיפים 2 קופסאות שימורים של תירס (אני שמתי לייט-ללא סוכר) כולל המים.
מוסיפים עוד כוס או שתיים של מים (לפי רמת הסמיכות הרצויה) ,
מלח , פלפל וכף-שתיים של רוטב סויה.
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ45 דקות. (מאמינה שמספיקה גם חצי שעה…)
טוחנים בבלנדר-מוט ונהנים :)

- מי שאוהב גם גרגירי תירס שלמים במרק, שישאיר חצי קופסה של תירס להוספה אחרי הטחינה של המרק
 

Sari FF

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
לפני כשבוע ניסיתי מתכון למרק בטטות
וואו יצא חלום!
טעים ועשיר ומפנק!
וקלי קלות להכין אותו (זה רק נראה ארוך...)
גם הילדים אהבו מאד

המתכון מהאתר של עז תלם:
וחבל שאני אסביר, כי הוא עושה את זה כ"כ טוב באתר שלו
תקראו את כל הטיפים

ועוד כמה הערות ממני:
- חוץ מבטטות וגזרים שמתי גם בצל אחד ושניים-שלושה שיני שום (הכל כתוב באתר)
- הוספתי לפי המלצתו חופן אגוזי קשיו בתחילת הבישול, זה שדרג מאד!
- כשטחנתי הוספתי בערך כוס אחת של מים, והמרק יצא די סמיך. נראה לי שהיה עדיף להוסיף עוד כוס.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בא לי טוב האשכול כי בדיוק החורף החלטתי לעשות לעצמי פרויקט צילום וכתיבה של המרקים שאני מכינה.
אז המרק הראשון היה היום-

מרק בצל חלבי מעודן במיוחד

רכיבים לסיר מרק:

3-4 בצלים גדולים
חבילת בצל ירוק
3 שיני שום
קולורבי אחד קטן
שמן זית
2 קומצים מלח (אפשר לשחק עם הכמויות)
פלפל שחור
קצת כורכום
כדור פלפל אנגלי
כוס חלב
שליש כוס יין לבן
חצי חבילת שמנת לבישול
כף אבקת מרק בצל
2 כפות קווקר טחון- לא חובה

הוראות הכנה:
קוצצים את הירקות לחתיכות קטנות
הקולורבי מומלץ שיהיה ממש קצוץ.
שמים בסיר עם שמן זית לטיגון, מלח ופלפל שחור
כשחלק מהבצל כבר נהיה שחום יותר, מוסיפים מים בגובה שמכסה את הבצל ומרתיחים לצמצום נוזלים.
מוסיפים את החלב, יין, כורכום ופלפל אנגלי והאבקת מרק ואם מוסיפים קווקר- אז גם עכשיו ו6 כוסות מים (בערך)
מבשלים על אש גבוהה עד שגובה הנוזלים יורד בערך ב1/3
מוסיפים את השמנת ועוד מים (לא ספרתי כוסות אבל הסיר היה מלא ברובו)
ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.

טעים עם קורטונים או בגטים קלויים.
IMG_6075.JPG
 

נועה ק.

משתמש צעיר
צילום מקצועי
מרק ירקות במרקם קטיפתי
מטגנים בצל
חותכים לקוביות קטנות 1 גזר 1/2 בטטה, 1 חתיכה של דלעת, 1 קישוא, חופן שמיר קצוץ, סלרי
מאדים טיפה.
מקלפים 2 גזרים, 2 תפוא, בטטה, דלעת
משאירים שלם, זורקים למרק,
מוסיפים תיבול לפי הטעם, אני שמה אבקת מרק מלח גס וחוויאג'- מעדן!
מבשלים כשעה,
שהמרק מוכן מוציאים את הירקות השלמים, טוחנים בבלנדר ומחזירים למרק,
מתקבל מרק מהמם וסמיך, עם קוביות ירקות
 

עגיל

משתמש פעיל
יש לי שאלה-
אני הכנתי לתינוקת שלי מרק מרוסק - קשוא, גזר, בטטה ותפו"א .
המרק נכרי ומסובך לי להביא לה אותו ולשמור עליו קדושת שביעית.
רציתי להסב אותו בשבילינו, אבל אנחנו לא אוהבים כזה מרק מרוסק,
יש לכם רעיון איך אני יכולה לשדרג אותו ולהפוך אותו למרק בלי הרגשה שהוא מרק טחון?
(מה להוסיף, באיזה צורה וכו')
יש בו גם הרבה תפו"א ביחס שיצא סמיך לתינוקת מה שעוד יותר אני פחות אוהבת...
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי שאלה-
אני הכנתי לתינוקת שלי מרק מרוסק - קשוא, גזר, בטטה ותפו"א .
המרק נכרי ומסובך לי להביא לה אותו ולשמור עליו קדושת שביעית.
רציתי להסב אותו בשבילינו, אבל אנחנו לא אוהבים כזה מרק מרוסק,
יש לכם רעיון איך אני יכולה לשדרג אותו ולהפוך אותו למרק בלי הרגשה שהוא מרק טחון?
(מה להוסיף, באיזה צורה וכו')
יש בו גם הרבה תפו"א ביחס שיצא סמיך לתינוקת מה שעוד יותר אני פחות אוהבת...
אולי את יכולה להכין מרק ירקות חתוך רגיל
ואז להוסיף את המרש שיש לך ככה שיהיה מדולל רציני?
(את יכולה להקפיא גם למנות וכל פעם להוסיף למרק הרגיל קצת)
 

ברכת מרום

משתמש מקצוען
הוספתי למרק ירקות חוויג' בהשראתכן אבל הטעם מידי דומיננטי איך אני ממתנת אותו?
 

עקיבא א.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עיצוב גרפי
כל ירק שיש בבית הולך טוב במרק הירקות הזה
גם ירקות עייפים מהמגירה במקרר
הוספתי גריסים שיהיה סמיך
ולהגיש אני עושה במרכז תלולית של ארבס רך ונימוח, ילדים קטנים אצלנו אומרים שזה "שקדי מרק לבנים" :)
ובמחשבה שניה זה בכלל נזיד ולא מרק..

צפה בקובץ המצורף 987636
וואו נראה טוב אפשר את התהליך של הכנת המרק הזה
 
שידור חוזר של הוובינר המרתק על עולם הפרסום ב- 2022
הקישור זמין לצפיה עד סוף השבוע

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

467

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח דרושים

לוח הסעות ושליחויות

למעלה