אשכול למתכונים בריאים.

חיולה

משתמש מקצוען
סלט חסה בטוייסט צבעוני
סלט:


  • חבילה אחת חסה קצוצה
  • 1 בצל סגול פרוס
  • 1 תפוח חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס גרגירי רימון
  • 80 גרם אגוזי קשיו קלויים
לרוטב:

  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית מלח
לערבב היטב ולזלף מעל הסלט. לבריאות :)
 
נערך לאחרונה ב:

חיולה

משתמש מקצוען
מעדן יוגורט, דגני בוקר ודבש
רכיבים למנה אחת:

  • 1/2 כוס יוגורט רגיל לבחירתכם
  • 3-4 כפיות דבש
  • 1/2 כוס שיבולת שועל/ דגני צ'יריוס שיבולת שועל מלאה או דגנים אחרים לבחירתכם
  • 1/2 כוס גרגרי רימון או פרי אחר
הוראות הכנה:

ערבבו את היוגורט עם הדבש.

שפכו לכוס עגולה חצי מכמות תערובת היוגורט והדבש כשכבה ראשונה.

מזגו חצי מכמות הדגנים כשכבה שנייה, חצי מכמות גרגירי הרימון כשכבה שלישית וחוזר חלילה.
 

חיולה

משתמש מקצוען
מאפין בננה, שיבולת שועל ומייפל
רכיבים למנה אחת:

  • 1/2 בננה בשלה מעוכה (1/4 כוס בערך) ועוד כמה חתיכות בננה לשמירה בצד
  • 1/4 כוס חלב שקדים לא ממותק (אולי תצטרכו קצת יותר בהתאם למידת הקשיות של הלחם)
  • 1/2 1 כפית סירופ מייפל טבעי
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 פרוסת לחם מלא/ כפרי חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
הוראות הכנה:

חממו מראש את התנור ל-190 מעלות ושמנו קערה ליחיד שמתאימה לתנור.

ערבבו את הבננה עם חלב שקדים, סירופ מייפל, קינמון ותמצית וניל בקערה שטוחה ורחבה עד לקבלת תערובת אחידה.

מזגו את קוביות הלחם לתערובת והשתמשו במזלג כדי שהם יספגו את רוב הנוזל.

הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו בעדינות עד לפיזור שווה של החומרים.

אם התערובת נראית לכם יבשה, הוסיפו עוד קצת חלב.

העבירו את התערובת לתבנית מאפין. אפו למשך 20 דקות עד לקבל צבע זהוב-חום.

הוציאו מהתנור וזגגו עוד מעט סירופ מייפל מעל.
 

חיולה

משתמש מקצוען
כדורי שוקולד וקוואקר
מצרכים

חומרים ל 25 כדורים:

100 גר' שוקולד מריר 60%-70%

3 כפות שמן קוקוס(תחליף לחמאה)

2 כוסות קוואקר

½ כוס חלב

1 כוס קוקוס טחון (חצי כוס לכדורים וחצי לציפוי)

תהליך הכנה
1.ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס במיקרוגל, מערבבים.
2.בקערה מערבבים את הקוואקר וחצי כוס קוקוס, מוסיפים את השוקולד המומס עם שמן הקוקוס. מוסיפים את החלב ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
3.מעבירים למקרר למשך שעה. מוציאים מהמקרר, בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים. מגלגלים את הכדורים בקוקוס ומסדרים בצלחת הגשה. מחזירים למקרר לשעה נוספת.
4.מגישים קר.
 

חיולה

משתמש מקצוען
מאפינס שוקולד וקוואקר

מצרכים
  • 3/4 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)
  • 3/4 כוס קמח כוסמין או מלא מנופה
  • כפית אבקת אפיה
  • כף שטוחה אבקת קינמון
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 2/3 כוס מים
  • 1/3 כוס שוקולד צ'יפס 60% מוצרי קקאו (ניתן לשים שוקולד צ'יפס ללא סוכר)
שלבים
  • יש לחמם מראש את התנור ל180 מעלות.
    • יש לערבב בנפרד את הקמחים: קוואקר, קמח מלא, אבקת אפיה וקינמון.
    • בקערה נפרדת- יש לערבב את הביצה עם הסוכר והשמן. להוסיף את המים, תערובת הקמחים ובסוף את השוקולד צ'יפס.
    • לצקת לתבנית שקעים ולאפות כ-15 דקות
 

חיולה

משתמש מקצוען
לחם שום שטוח על מחבת
2 כוסות קמח.
1 כף שמרים יבשים(או 3 כפות שמרים טריים)
2 כפות גדושות יוגורט או שמנת 9%
2\1 כוס מים קרים.
1 כפית שום קצוץ(אפשר יותר אם רוצים טעם דומיננטי)
2\1 צרור בזיליקום\כוסברה קצוץ דק.
1 כפית מלח.
4\1 1 כפית פלפל שחור.
*
ללוש ביד או במיקסר את כל החומרים פרט למלח, כ-10 דק' עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
להוסיף מלח וללוש עוד כדקה.
להתפיח כשעה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
פותחים כל עיגול לצורת פיתה דקה.
לאפשר לבצק לנוח כ-20 דקות.
לחמם מחבת על אש נמוכה(אין צורך בשמן)
מניחים כל עיגול במחבת ומכסים עם מכסה, מטגנים כל צד כ-5 דק'
לשים לב שהמאפה מקבל צבע זהוב.
 

חיולה

משתמש מקצוען
כדורי ירקות אפויים ב-4 טעמים.
לכדורים:
9 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה.
1 בצל גדול קצוץ דק.
6 כפות קמח תירס.
3 כפות קמח.
4\1 כפית סודה לשתיה.
2 כפות שמן זית\קנולה.
2 ביצים.
מלח ופלפל.

לירקות:
4\3 כוס גרגירי תירס.
4\3 כוס תערובת אפונה וגזר.
4\3 כוס כרישה ובצל קצוץ מעורבבים.
4\3 כוס קישואים קצוצים.
ואפשר כמובן לשנות לאיזה ירקות שרוצים: פטריות, עירית קצוצה, פלפלים אדומים וכו'

לציפוי:
פירורי לחם\קמח תירס
שומשום
שמן זית
*
בקערה מערבבים את הפירה יחד עם שאר מרכיבי הכדורים לעיסה אחידה.
מחלקים את עיסת הכדורים ל-4 קערות.
לכל קערה מוסיפים 4\3 כוס מהתוספת של הירקות שרוצים.
מערבבים כל תוספת עם העיסה ומכניסים למקרר לכ-20 דקות להתייצבות.
בקערה נפרדת מערבבים פירורי לחם+שומשום.
מוציאים מהמקרר ועושים כדורים מהתערובת, מגלגלים בפירורי הלחם והשומשום.
טובלים כל כדור קלות בשמן.
שמים בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במצב טורבו עד להזהבה.
 

חיולה

משתמש מקצוען
פשטידת בצל.
לבצק:
3 כוסות קמח.
2\1 כוס שמן קנולה.
1 כוס מים קרים\סודה.
1 כף חומץ.
2\1 כפית סודה לשתיה.
3\1 כפית מלח.

למילוי:
5 בצלים קצוצים דק.
3\1 כוס שמן.
2\1 כוס קמח.
2 ביצים.
3\1 כפית מלח.
2\1 כפית פלפל שחור.
כוסברה\פטרוזיליה קצוצה לבחירה.
*
לערבב את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד.
לטגן בצל בשמן עד להזהבה ולהוסיף את שאר מרכיבי המילוי ולערבב היטב.
לחלק את הבצק ל-2 חתיכות. ולרדד כל חתיכה לעלה מלבני.
לחתוך בכל עלה רצועות דקות מ-2 הצדדים ולהשאיר שוליים באמצע.
להניח ולמרוח את המילוי במרכז כל עלה ואז לסגור: כאשר לוקחים רצועה ומצד אחד ורצועה מצד שני לסירוגין כמעין קליעה.
למשוח ביצה מעל. אפשר לפזר מעט שומשום.
לאפות ב-160 מעלות במשך 4\3 שעה עד להזהבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה