דרוש מידע אשכול טיפים לחיי היום יום!!

Bingo

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא ידעתי עד שניסיתי..
כשממהרים אפשר להכין פסטה בסיר אחד -
מכינים את הרוטב- רסק עגבניות ,סוכר תבלינים, מוסיפים מים -לא יודעת בדיוק כמה..
ומוסיפים את הפסטה. עד שנגמרים המים -לדעתי טעים יותר מההכנה שכוללת סינון
מתכון מדויק מצאתי אח"כ ברשת
אפשר את המתכון?
 

טוב טובית

משתמש פעיל
כשאני חותכת לשקית פרי שעלול להשחיר-
אני לוקחת קש, חובקת את השקית , שואבת עם הקש את כל האויר
-שנוצר מין וואקום על הפרי -וקושרת צמוד
(עשיתי את זה לא מזמן עם מגש פירות מכוסה בנילון נצמד-נשאר טרי כאילו מהרגע!
(לשים לב לא לנשוף לתוך הקש.. רק לשאוף..)

ועוד דבר - תפוח אני מחזיקה ביד אחת וחותכת אותו -בלי שהפלחים יתפזרו-כך שהתפוח ישאר שלם אבל חתוך(עם הליבה)
וסוגרת בשקית עם "שיטת הוואקום" - אני לא מקלפת ככה לא משחיר.
 

טוב טובית

משתמש פעיל
אפשר את המתכון?
בבקשה


פסטה לעצלנים(ניקי ב)

מרכיבים:
200 ג’ פסטה (הסוג לא משנה)
בצל בינוני
כף קטשופ
100 ג’ רסק עגבניות
4 כוסות מים (זה נשמע הרבה זה לא)
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל דק ולהוסיף לסיר, לטגן עד שהוא מזהיב קלות, להוסיף את שאר המצרכים כולל המים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, זה נראה כמו מרק הכל בסדר.
2. לשבור את הפסטה לחצי ולהוסיף לסיר, לבשל על אש בינונית כ 20 דקות מידי פעם לערבב, לפני שמורידים מהאש לוודא שהפסטה מוכנה.
*3. כשמורידים את הפסטה מהאש להשאיר אותה בצד כ 10 – 15 דקות מידי פעם לערבב הפסטה סופגת את הרוטב והטעמים יותר טובים.
 

BREAKING NEWS

משתמש מקצוען
חיתוך גבינה צהובה פרוסות עבור פיצה.

כאחת שמכינה בבית פיצה לבד, ניתקלתי בעבר בתופעה שהיה לנו בבית רק גבינה צהובה פרוסות, ולא מגורדת.

המיקסר במילא היה פתוח, החלפתי את המוט לזוית k.

הכנסתי את כל הפרוסות של הגבינה צהובה ללא הדפים המפרידים לתוך הקערה של המיקסר.

לאחר הפעלה עם k. תוך 30 שניות היה לי קערה מלאה בגבינה צהובה מגורדת.

מאז אני לא קונה מגורדת, משתמשת תמיד עם פרוסות, זה הבדל משמעותי במחיר.
איך בדיוק המוט K עושה את זה?
 

חייט

משתמש פעיל
חיתוך גבינה צהובה פרוסות עבור פיצה.

כאחת שמכינה בבית פיצה לבד, ניתקלתי בעבר בתופעה שהיה לנו בבית רק גבינה צהובה פרוסות, ולא מגורדת.

המיקסר במילא היה פתוח, החלפתי את המוט לזוית k.

הכנסתי את כל הפרוסות של הגבינה צהובה ללא הדפים המפרידים לתוך הקערה של המיקסר.

לאחר הפעלה עם k. תוך 30 שניות היה לי קערה מלאה בגבינה צהובה מגורדת.

מאז אני לא קונה מגורדת, משתמשת תמיד עם פרוסות, זה הבדל משמעותי במחיר.
יש להיזהר
האם להשתמש במוט לבצק חלות שנמצאות בשולחן בשרי
לחלבי
וכן הקערה
 

אני נסתרת

משתמש מקצוען
מבקשת טיפים...
איך שומרים על חולצה גברית לבנה שתישאר בוהקת?
ואיך משפרים אותה ללבן בוהק?
וניש קליה חומר מעולה ביותר! עושה את המלאכה נפלא, כמובן לבחור את הקופסא הלבנה, גרגרים לכביסה לבנה+אריאל לכביסה לבנה.
וכן לקנות חולצות יותר איכותיות, הן שומרות על מראה יפה גם כשמשתמשים בחומרים חזקים.(חפתים וצווארון בעיקר)
 

מקשיב

משתמש פעיל
אפשר מידי פעם לשאוף אויר קר מהפריזר
מעלים את השריפה בעיניים
או לקלף מולו.
אדי הבצל שורפים בגלל גופרית טבעית שיש בו
שמעתי על עצה להחזיק גפרור בין השיניים כשהגופרית-הראש האדום בחוץ, כמובן
וזה "קולט " את האדים
אצלי לא עזר אולי כי לא האמני...אבל אולי אצלך כן..
השיטה היא גם בקיסם,
אבל הסוד הוא שככה הפה פשוט סגור כל הזמן.....
כלומר, מה שעוזר זה פשוט פה סגור הרמטית מהרגע הראשון,
מניסיון בדוק,
מונע את רוב הצריבה.
 

מקשיב

משתמש פעיל
גיבוי אנשי קשר של הפלאפון:
להרבה אנשים קורה שהם מאבדים את הפלאפון ויחד עם זה את כל האנשי קשר..
יש ששמחים דווקא לפתוח דף חדש ...
ויש כאלו שפשוט משתגעים...
העצה: לאסוף כמה סימים של פלאפון לרשום על כל סים מספר 1/2/3/4 וכו'
להעתיק את האנשי קשר לסימים לפי הסדר המספרי לשמור במקום שמור.
ואז אם נאבד וכו' אפשר לגבות על ידי הסימים הללו.
דרך אגב זה טוב לכל קניית פלאפון חדש יותר קל לגבות ככה.
גם כדאי לשמור את האנשי קשר בסים עצמו ולא בזיכרון של הפלאפון- ככה בהמשך אפשר לצרף אותו לסדר המספרי של הגיבוי.
בשביל זה יש את הקורא סימים:
 

Shira Gan

משתמש פעיל
אחרי כל הנסיונות להוציא אבוקדו מהקליפה (ע"י סכין, כף וכו') המסקנה היא- מקלף!!! נסו ותיראו איזה פשוט...:)
(לא קראתי את האשכול, אז סליחה אם כבר כתבו את זה...אבל זה ההמצאה הבלעדית הגאונית שלי :rolleyes: אלא אם יש עוד כאלה שחשבו על זה לפני:(:mad:)
 

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ועוד משהו לגבי בצל, אפשר להעמיד מצידי המשתמש מאוורר (עוד יש לכם?)
הרוח תעיף את האדים, וז-ה-ו
אצלי עדשות מגע מונעות את הצריבה באופן חד משמעי!
(אני הולכת די קבוע עם עדשות. אם במקרה שכחתי לשים וחתכתי בצל- ישר מתחילות הדמעות)
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
טיפ לייבוש מהיר של כביסה: (רלוונטי בעיקר בחורף)
להעמיד מול הבגדים הרטובים מאוורר על עוצמה חזקה, תוך כמה שעות יבש.
ועוד אחד:
תגלית השנה שלי: סנו ז'אוול ספריי- מכיל אקונומיקה, משמש אצלי לכל דבר שצריך אקונומיקה (משפריצה על קרש חיתוך, כוסות, ועוד, משאירה כמה דקות, משפשפת ושוטפת)
היתרון: זמין, מדויק, ופחות סיכוי לבגדים עם כתמים.
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טיפ מהמם ובלעדי: ריבות לפסח. מניסיון, ריבת שזיפים וריבת מישמש הן המשובחות ביותר ומי שרוצה ריבה ביצור עצמי לפסח - אין פירות כאלו בעונת הפסח. ובכן, כבר שנים רבות אני קונה כמה ק"ג מהפירות הנ"ל (בעיקר שזיפים) בעונתם וכשמחירם זול. שוטפת היטב, את המישמשים גם מגלענת, מיבשת, עוטפת ב-2 ניילונים, שומרת במקפיא. מוציא בערב פסח, מפשירה ומבשלת ריבות משובחות לכל המשפחה. אל תשכחו בקיץ הזה לקנות פירות ולהקפיא.
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וטיפ נוסף כהמשך להנ"ל: יש לי במקפיא מגרה אחת מיוחדת לפסח. אני אוספת בתוכה מצרכים שנותרו מפסח (תבלינים, שקדים ואגוזים שלמים וטחונים (משתמשים בהם פחות במהלך השנה) קמח ממצות שמורות (טוחנת במוצאי פסח את המצות הכ"כ יקרות שנותרו. עוטפת היטב בהרבה עטיפות אטומות. נשמר מצוין ויבש לשנה הבאה) וגם את הפירות הנ"ל שומרת במגירה זו. היא מכוסה וכתוב עליה: כשר לפסח.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה