דרוש מידע אשכול טיפים לחיי היום יום!!

GALAXY

משתמש מקצוען
ניקוי קופסאות במהירות:

שמרתם חתיכות דג /עוף/בשר או סתם סלט/זיתים בתוך קופסת פלסטיק-- שמרתם במקרר- אחרי כמה ימים מוציאים- ואין חשק לנקות בכלל את הקופסא מכל שאריות השומן שבתוכה--
המחשבה הראשונה שעולה זה : נו יאללה עדיף כבר לזרוק את הקופסא- איך עכשיו נוציא ממנה את כל שאריות השומן שבתוכה והריח העקשן שנדבק בה-

אז זהו שלא--- תנסו---
תזרקו לתוך הקופסא המלוכלכת חתיכה קטנה של נייר סופג- שפריץ קטן של סבון כלים- שפכו קצת מים בפנים - תסגרו ונענעו את הקופסא-
20 שניות ויש לכם קופסא ח-ד-ש-ה!!
 

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
טיפ: להדיח כלים במהירות ויעילות
כל הכלים שהם מאותו הסוג מסבנים יחד ורוחצים יחד.
לדוג': כל כלי הזכוכית מסבנים את כולם יחד ומניחים בצד ואז פותחים את הברז ורוחצים את כולם בבת אחת וכן לכלי הפלסטיק. במקום לסבן כלי אחד ולרחוץ...לסבן ולרחוץ...לסבן ולרחוץ...

אם כבר הדחת כלים, אז...
טיפ 1: להשתמש רק בסבון כלים פיירי המכיל 24% חומר פעיל. (ב"אושר עד" ועוד מקומות של קומבינות מוכרים בזול, אבל יש שם פחות חומר פעיל. לא שווה הרבה).
טיפ 2: כלים עם לכלוך שרוף, לסבן עם ברזלית. צ'יק צ'ק יורד הכל.
טיפ 3: כלים עם לכלוך קשה, להשרות במים לפני השטיפת כלים. חוסך אחר כך המון זמן השטיפה עצמה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אמ..אמ.. לא יודעת אנחנו שמים מטבעות מחו"ל אבל יכול ליהות בהחלט ששלנו גם טובים צריך לנסות:)
בתור כהנים יש לנו בויטרינה בקביעות "סלעים" (מטבעות מפדיון הבן) לא מונע השחרה כלל...
אולי כי זה מכסף אמיתי??....
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לא קראתי את כל ההודעות אבל ראיתי שמדברים על פטנטים לקילוף שום, אז קודם כל תנו לי להגיד מילה הלכתית.ע"פ מומחים לענייני בדיקת אוכל מתולעים (העדה החרדית) יש צורך לשטוף בזרם חזק שיני שום קלופים ועדיף לכתחילה להשרותם במי סבון כמו ירק עלים, מפני ששכיח ביותר תולעים. למידע כללי ובעיקר כתגובה לזאת שהציעה למעוך את השום ורק אז לקלף...
ועכשיו לפטנט הקילוף שעובד בצורה הכי מדהימה להכניס שיני שום לפני הקילוף למקרוגל לכמה שניות ו... הקילוף בקלי קלות פחות משניה...
כאחת שמכינה כמויות "קונפי שום" (שום מטוגן) זה היה פטנט חיי אחרי שהייתי יושבת שעות בקילופים...
ופטנט הרבה יותר טוב- פשוט לקנות שום מקולף בהפרש של שקלים מועטים משום רגיל... יש מגוון הכשרים לזה ללא חשש לינת לילה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען

קבצים מצורפים

  • Screenshot_20191117-015323.png
    Screenshot_20191117-015323.png
    1 MB · צפיות: 220

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
[QUOTE="ופטנט הרבה יותר טוב- פשוט לקנות שום מקולף בהפרש של שקלים מועטים משום רגיל... יש מגוון הכשרים לזה ללא חשש לינת לילה[/QUOTE]
צריך לבדוק את אחוז השום יש כאלה עם 30 אחוז שום [בד"כ של חברות הסלטים] ויש כאלה שלא פרקטיים כי מגיע קפוא והמחולק יקר מדי.
מה שמצאתי הכי יעיל ולא יקר זה של חברת "פרג" -המעלה שזה נשמר במקרר. ולא צריך הקפאה לפי מה שכתוב באריזה שן שום שווה לחצי כפית שום כתוש.
הטעם שלו חזק ומורגש.
 

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
איך אפשר להכין טחינה ולשמור אותה לשבתות רבות ללא קלקול?
טיפ:
מכינים כמות ענקית, מאחסנים בקופסאות אחסון קטנות, ולתוך המקפיא.
הטעם בדיוק אותו הדבר!!!
ויש פחות עבודה בימי שישי.
אני עושה ככה גם עם סלט ערבי - הטעם והמרקם בול כמו טרי!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה