דרוש מתכון אשכול השאריות הגדול!

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
כבר כתבו מעלי אבל יש לי שני רעיונות אחרים לחזה עוף מהמרק:
סלט עוף קר
לפורר את העוף, להוסיף, קוביות פלפל אדום, קוביות מלפפון חמוץ
מיונז, מלח, פלפל.

ודבר נוסף לחזה עוף "מכובס" - לחתוך לחתיכות דקות וארוכות
לטבול בביצה (מתובלת) ופירורי לחם ולטגן במחבת עם שמן.
יוצא קצת דומה לשניצל.

חלב שהתאריך שלו קצת גבולי- להכין דיסת סולת.
או פודינג חם.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אם אלו קבבים שהוכנו מבשר קפוא שהופשר לא בטוח שכדאי.
אני חושבת שהקפאה חוזרת לפני בישול ואחרי בישול זה 'צווי דינים'.
כך שגם אם הבשר הופשר, אחרי ההכנה אפשר שוב להקפיא.
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
יש מתכון לפסטה ברוטב עגבניות נורא נורא טעים
המתכון מפה:
http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?recipeid=591
והנה -
פסטה ברוטב עגבניות זו מנה קלאסית וטעימה במיוחד, ובמתכון הבא היא מקבלת שדרוג מיוחד וטעים בזכות הבזיליקום האהוב. עם תוספת של חמאה ושום, תקבלו רוטב עגבניות קלאסי עם טוויסט שיקשה עליכם לחזור לרוטבי עגבניות אחרים...
זמן הכנה:
10 דקות
כמות סועדים:
4
רמת קושי:
קל
מתכון קל לרוטב עגבניות ובזיליקום
רכיבים לרוטב עגבניות:
חמאה - 1 כף
עגבניות - 8 (חתוכות לקוביות)
בזיליקום - ¼ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
מלח שום - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - ¼ כוס
שן שום - 1 (מגוררת)
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
המיסו את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. לאחר מכן הוסיפו את העגבניות וטגנו במשך 7-5 דקות. כעת, הוסיפו בזיליקום, שמן זית, מלח שום, מלח רגיל ופלפל, ובשלב הבא הוסיפו את הקמח בהדרגה אל תוך התערובת, תוך שאתם מערבבים אותה עד לקבלת מרקם סמיך, 7-5 דקות לערך.
שפכו את המים אל תוך התערובת על מנת לשבור את גושי הקמח, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את השום ובשלו במשך 5 דקות נוספות
שפכו את הרוטב על הפסטה והגישו אותה בעודה חמה.
אופן הכנת הפסטה:
בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
מעוף שלם שהכנתי בתנור, נשאר רק החזה,
הבעיה הכפולה בחזה שנשאר הוא שהוא יבש.
אז ככה-
חתכתי אותו לרצועות, הנחתי בצד.
בסיר שמתי ארבעה פלפלים אחד מכל צבע, חתוכים לרצועות,
ג"כ בצל חתוך לרצועות,
הוספתי שמן, רסק, פפריקה אדומה, פלפל שחור, מלח, טיפה סוכר וחצי כוס מים.
בישלתי הכל הכל,
כשהכל כבר מוכן הכנסתי את הרצועות חזה עוף לתבשיל
והמשכתי את הבישול על אש בינונית עוד 5' דקות.
בסיר נפרד הכנתי אורז.
ומממממ...
יצא מעדןןןןן.....
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
פעם, פעם,
אמא שלי אחרי שבת נתנה לי לבית את כל הטשולנט שנשאר לה משבת,
הבעיה היתה שאנחנו מסוג האנשים שלא אוכלים טשולנט אחרי שבת...
לא היה לי נעים לא לקחת, לכן לקחתי, אבל הבעיה היתה מה אני עושה עם זה???
אז ככה,
כשחזרנו לבית, הצצתי בתבשיל וראיתי שם גושי בשר ענקיים, ועלה לי רעיון.
ביום ראשון בבוקר,
חתכתי את הבשר לרצועות דקות דקות ושמתי במחבט ענק שבו כבר טיגנתי 2 בצלים בינוניים,
הוספתי תבלינים, שמן, מלח.
לבינתיים הכנתי בצק,
לקחתי רבע מהבצק רידדתי לעלה אחד ארוך.
לקחתי את תערובת הבשר והנחתי מעל, סגרתי בצורת גילגול את עלה הבצק על הבשר.
ועשיתי צורה של חישוק.
הנחתי על תבנית בשרית,
הברשתי בביצה,
הוספתי שומשום
והכנסתי לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות.
והנה יצא- לחם בשר משובח!
כמובן שלא נשאר פרור...........
 

ממתינה

משתמש מקצוען
מבננות רכות מילקשייק חלב עם בננה וריבת חלב או מאפינס בננה משגע ביותר
אפשר גם פנקייק בננה:

חומרים:
1 בננה
1 ביצה
1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב או יוגורט
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:
למעוך את הבננה במזלג, להוסיף את החומרים ולערבב עד שמתאחד הכל לבלילה די נוזלית.
להוסיף חלב במידת הצורך. להיזהר מערבוב יתר.
לחמם מחבת משומנת קלות.
לשפוך כמות של בערך חצי מצקת למחבת. לטגן משני הצדדים עד להשחמה קלה.
 

noae

משתמש מקצוען
כשנשאר שניצל או שניים מארוחת הצהריים, אני שומרת אותו למחר, חותכת לרצועות דקות ושמה בסנדוויץ עם קטשופ חריף, מלפפון חמוץ ועגבניה.
ממש כריך מושקע...
אני במקרה כזה מכינה סלט שניצל, חותכת סלט מבוסס על חסה, קוביות שניצל, וכל תוספת שבא בראש- ציפס בטטה/ מלפפון חמוץ/ פטריות מטוגנות וכו', מתבלת בשמ"ז ומלח.
פטעים!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
מעדן פרווה משאריות תותים
תותים
אפרסק משימורים כולל המים
קצפת
לבלנדר הכל
יוצא ממש מעדן
למי בדיוק נשאר שאריות תותים?
עד שמשיגים תותים ללא תולעים במחיר שפוי, הכל נטרף.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הכנת לשבת מטבוחה? נשארה?
מניחים קצת שמן זית במחבת, 2 כפות גדושות מטבוחה, 2 כפות מים, מערבבים.
יוצקים לתוך זה 2 ביצים, עליהן מלח ופלפל שחור.
לאוהבי הכוסברה אפשר להוסיף קצוצה.
טעים ברמות.
ארוחת ערב פינוק, לשים בצלחת ליד שמנת חמוצה וקצת זיתים.
רעיון מצויין.
רק שימו לב, שלא בישלתם וקצצתם עם כלים בשריים (הכנתם לשבת) כך שמותר לאכול עם שמנת.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
קציצות אני תמיד אופה ולא מטגנת (עוף/ירקות/טונה). הבעיה שזה טעים טרי, ויבשושי למחרת. מצאתי פתרון פשוט אבל טעייים!!!
מכינה רוטב עגבניות טוב, מבשלת להסמכה, ובדקה האחרונה של הבישול מכניסה את הקציצות.
הכל מקבל טעם טרי ונאכל עד הסוף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה