מתכון אשכול המתכונים לפסח תשע"ט

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י שילוחון, ‏16/4/19.

  1. שילוחון

    שילוחון משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/5/18
    הודעות:
    14
    תודות :
    494
    נקודות:
    54
    למי שיש דברים טובים עדיף מניסיון אישי שלכם,
    עוגות פשטידות וכל דבר של פסח
    נא לציין קטניות, שרויה וכו'
    תודה רבה !!!

    למי שאין כח להקליד אפשר לצלם ולהעלות תמונה [של המתכון] או להעלות בקובץ.

    תזכו למצוות
     
    מילה בסלע מודה על התגובה.
  2. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    5,144
    תודות :
    1,662
    נקודות:
    293
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
  3. שמרלינג

    שמרלינג משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/3/18
    הודעות:
    222
    תודות :
    1,662
    נקודות:
    149
  4. פינגפונג

    פינגפונג משתמש מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי הדמיות בתלת מימד עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏22/4/18
    הודעות:
    551
    תודות :
    792
    נקודות:
    109
    סוג מצלמה:
    80d
    אשמח לקבל מתכונים לגלידה- (יש ריצ בדץ לפסח)
     
  5. שילוחון

    שילוחון משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/5/18
    הודעות:
    14
    תודות :
    494
    נקודות:
    54
    לקחתי מפה שנה שעברה----
    היה מושלם!!!
    בראוניז כשר לפסח, מ ע ו ל ה!
    עושה ברוך השם הרבה סוגי עוגות, אבל אין עליו!! שנים שמככב אצלינו.
    כל מי שעשתה -העידה על כך....
    בהצלחה ופסח כשר ושמח:
    אני עושה בטוסטר אובן, אפשר גם בסיר פלא.
    לתבנית ח"פ רגילה (בינוני, חצי גודל של תנור):
    החומרים:
    4 ביצים
    1 ורבע כוס סוכר
    חצי כוס שמן

    חצי כוס קקאו
    חצי כוס קמח תפו"א
    חצי חבילה אגוזים טחונים =חצי כוס
    חצי חבילה אבקת אפיה
    חצי כוס קוקוס

    אופן ההכנה:
    מערבבים את הביצים, הסוכר והשמן.
    בקערה נפרדת, מערבבים את שאר החומרים,
    מצרפים את 2 התערובות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
    שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-45 דק'. לא לאפות יותר מדי-לנעוץ קיסם-שיצא קצת לח.
     
  6. שילוחון

    שילוחון משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/5/18
    הודעות:
    14
    תודות :
    494
    נקודות:
    54
    נעמה :) מודה על התגובה.
  7. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    5,144
    תודות :
    1,662
    נקודות:
    293
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    זה בפורום חכמת נשים...
     
    שילוחון מודה על התגובה.
  8. עפה ברוח

    עפה ברוח משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/9/15
    הודעות:
    390
    תודות :
    220
    נקודות:
    59
    מה יהיה כל המתכונים יהיו השנה בפורום חכמת נשים?
    מי מסכימה להעביר לפה? לאלו שלא מחוברות לפורום חכמה נשים.
    תודה רבה.
     
  9. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    5,144
    תודות :
    1,662
    נקודות:
    293
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    מתחילה להעביר את מה שכתבתי בחכמת נשים
    במתכונים המצורפים - אין שרויה, ואין קטניות (אם כן, זה מצויין בקטן)


    עוף בתנור עם מלח גס

    שמים עוף שלם כשהוא הפוך במרכז תבנית תנור גדולה
    מסביב שמים מלח גס בשפע (אם אין מלח גס - אפשר מלח רגיל)
    מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
    כשהעוף נכנס - מורידים מעלות ל180
    אופים עד שמזהיב, ואז הופכים אותו על צידו השני עד שהוא מזהיב גם שם

    יוצא עוף שזוף וטעיםםםם!



    אנטיפסטי קוביות
    חותכים את הירקות הרצויים לקוביות או פרוסות (כל אחת לפי האפשריות שלה) - בטטה, תפו"א, גזר, בצל, שומר, גמבות, קישוא וכו'.
    מסדרים בתבנית תנור, לפי צבעים
    מזלפים שמן זית בשפע ומעט מלח ואופים עד להזהבה.



    תפו"א עם שומן בקר ובצל בתנור

    חומרים -
    10-14 תפו"א (קלופים או לא)
    רבע קילו שומן בקר קצוץ
    3-4 בצל
    מלח
    הכנה: חותכים תפו"א לחתיכות גסות ושמנמנות.
    פורסים את הבצל לרצועות ומערבבים עם התפו"א והשומן ובמלח.
    אופים בתנור עד שהתפו"א מתרככים והשומן נמס ברובו.



    שום אוכלים?
    יש לי מתכן של עוף מענין:

    עוף עם שום ולימון

    8-10 שוקיים נקיות
    לימון בינוני
    ראש שום
    חצי צרור כוסברה (אופציונלי)
    רבע כוס שמן זית
    מלח
    למי ששמה תבלינים אפשר להוסיף לצבע - כף כורכום, חצי כפית פפריקה. ולטעם - כף אבקת מרק, פלפל שחור)

    הכנה: שוטפים היטב את השוקיים ומסדרים בתבנית תנור.
    מקלפים את הלימון מקליפתו, פורסים דק ומשלבים בין שוקי העוף.
    מפרידים את שיני השום, ומפזרים בין העופות.
    קוצצים כוסברה דק, ומפזרים על העופות.

    בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן זית עם התבלינים והמלח ומזלפים על העופות בצורה אחידה.

    מוסיפים מצד התבנית חצי כוס – כוס מים, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לאפיה של חצי שעה, אח"כ מורידים ל-180 מעלות, הופכים את העופות שיאפו היטב גם בצידם השני וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות עד שהעוף משחים יפה.



    סטייקים צלויים במחבת

    בשר מספר 2 פרוס דק
    בצל פרוס דק
    מלח
    שמן לטיגון או שומן

    הכנה
    : ממליחים את פרוסות הבשר.
    מחממים מחבת עם מעט שמן או שומן (כמו לחביתה)
    שמים את הבצל שישחים מעט, מזיזים אותו לצדדים ושמים את פרוסות הבשר, צולים עד שמחליף את צבעו מאדום לחום, הופכים לצד השני עד שמשחים.

    *הבצל טעים לכשעצמו, אבל אמור להיות במחבת בשביל הטעם, לכן אם הוא משחים מידי - צריך לשים בצל חדש.
    *את אותו מתכון אפשר להכין עם פרגיות (מי שיכולה שתוסיף פלפל - לא חובה)
    *אפשר גם חזה עוף

    אוכלים חם!



    בשר טחון מוקפץ
    ואני מכינה לפעמים גם בשר טחון מוקפץ במחבת עם בצל קצוץ, שמן ומלח - כשמתחשק לי אני מוסיפה קוביות בטטה \ תפו"א
    זה בא מצוין על פירה עם סלט חי



    פירה בסגנון מוקרם - פרווה

    8-10 תפו"א קלופים ומבושלים במים עד לרכות
    2-4 כפות מיונז
    בצל קצוץ ומטוגן עד להזהבה (אפשר לטגן איתו חב' פטריות קצוצות)
    מלח
    (אופציונלי - פלפל וא. מרק)
    הכנה: מועכים היטב את התפו"א, מוסיפים את המיונז, המלח והבצל המטוגן - ומערבבים היטב.


    אסאדו \ כבש בסגנון מתקתק

    חצי קילו חתיכות אסאדו או כבש
    3-4 בצל
    חצי כוס סילאן \ דבש \ כף סוכר חום \ כף סוכר לבן (עדיפות בסדר יורד - אפשר לשלב)
    3-4 כפות שמן
    מלח
    *אופציונלי לצבע עמוק: כף-שתים פפריקה מתוקה

    תוספות לגיוון ולבחירה:
    צימוקים בהירים
    שקדים מולבנים (שקדים טבעיים שהושרו במים רותחים כחצי שעה וקולפו מקליפתם)
    אגוזי מלך חצויים
    שזיפים מיובשים

    הכנה: חותכים את הבצל לפרוסות דקות ובסיר רחב ושטוח, מטגנים על אש נמוכה עד שהוא מתקרמל - כחצי שעה-40 דקות.
    בשלב הזה אפשר להוסיף את התוספות שרוצים (צימוקים, שקדים, אגוזים, שזיפים - אפשר הכל ואפשר לשלב) ומטגנים עוד 2-3 דקות.
    לסדר את חתיכות הבשר בסיר, מתבלים במלח, פפריקה ואחד הממתיקים (סילאן \ דבש \ סוכר חום \ לבן) מזגגים את השמן מעל הכל ומכסים את הבשר במים.
    מתחילים את הבישול על אש גבוהה וכשמתחיל לבעבע מנמיכים לאש נמוכה.
    מבשלים כשעתים-שלוש עד שהבשר רך רך והמזלג שננעץ בו יוצא בקלילות.

    *תוך כדי הבישול, מערים מהרוטב על הבשר, אם רואים שהמים נגמרים והבשר עדיין לא רך - מוסיפים עוד מים עד שהבשר מתרכך, ואז משאירים אותו עם מכסה פתוח שהרוטב יצטמצם ויהיה סמיך.


    שניצלונים עם גמבות בשלושה צבעים

    2 פרפרי חזה עוף
    3-4 גמבות בצבעים שונים (אדום, כתום, צהוב, ירוק)
    בצל גדול
    מלח
    4-5 כפות שמן או שומן קצוץ - לטיגון
    אופציונלי לצבע - כפית פפריקה וחצי כפית כורכום
    הכנה: פורסים את הבצל ומטגנים במעט שמן עד לשקיפות.
    חותכים את הגמבות לרצועות ומוסיפים לטיגון הבצל, ממליחים לפי הטעם ומטגנים 5-7 דקות עד שמתחיל להתרכך.
    פורסים את החזות לרצועות ומוסיפים לטיגון,
    מוסיפים תבלינים, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהחזות מזהיבות.
    *לא לטגן יותר מידי, אחרת החזה עוף יתייבש.



    עד כאן בנתיים :D
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/4/19
    RACHCO, rivkic, לילי 1 ו-31 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  10. עפה ברוח

    עפה ברוח משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/9/15
    הודעות:
    390
    תודות :
    220
    נקודות:
    59
    תודה רבה!
    מקסים!
     
    אפרת 10 מודה על התגובה.
  11. יעל כהן בי

    יעל כהן בי משתמש מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    102
    תודות :
    386
    נקודות:
    104
    עיסוק:
    צלמת
    מיקום:
    בית שמש
    סוג מצלמה:
    650D
    מצרפת חוברת שקיבלתי במייל
    תהנו:)
     

    קבצים מצורפים:

  12. שש

    שש תג, רב-טקסט מעמד ספרים

    הצטרף:
    ‏2/1/08
    הודעות:
    1,037
    תודות :
    174
    נקודות:
    108
    יש למישהי רעיון במה אפשר להמיר אינסטנט פודינג ?
     
  13. ריקי שחור

    ריקי שחור משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏5/8/18
    הודעות:
    32
    תודות :
    196
    נקודות:
    39
    מה המטרה? להסמיך?
    תעלי את המתכון, ננסה למצוא פתרון
     
    נעמה :) מודה על התגובה.
  14. רוצה משיח

    רוצה משיח משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/11/14
    הודעות:
    37
    תודות :
    442
    נקודות:
    59
    המתכון שלי! אפילו עם ההערות....
    שימחתני.
    פסח כשר ושמח!
     
  15. שש

    שש תג, רב-טקסט מעמד ספרים

    הצטרף:
    ‏2/1/08
    הודעות:
    1,037
    תודות :
    174
    נקודות:
    108
    ראיתי מתכון בחוברת שמישהי העלתה הודעה אחת לפני
    בסיס קוקוס
    מעליו קצפת עם אינסטנט שוקו
    מעליה קצפת עם אינסטנט וניל

    במה אפשר להחליף את האינסטנט?
     
  16. מילה בסלע

    מילה בסלע משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏2/6/11
    הודעות:
    6,955
    תודות :
    11,599
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    הוראת עברית והכנה לבגרויות
    מיקום:
    בני ברק
    יש לי כמות של קישואים.... מה עושים איתם?
     
  17. שמרלינג

    שמרלינג משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/3/18
    הודעות:
    222
    תודות :
    1,662
    נקודות:
    149
    סלט קישואים.
     
    מילה בסלע מודה על התגובה.
  18. מילה בסלע

    מילה בסלע משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏2/6/11
    הודעות:
    6,955
    תודות :
    11,599
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    הוראת עברית והכנה לבגרויות
    מיקום:
    בני ברק
    מה זה?
     
  19. שמרלינג

    שמרלינג משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/3/18
    הודעות:
    222
    תודות :
    1,662
    נקודות:
    149
    סלט קישואים בטעם כבד.
     
    אלישר ו-מילה בסלע מודים על התגובה.
  20. מילה בסלע

    מילה בסלע משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏2/6/11
    הודעות:
    6,955
    תודות :
    11,599
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    הוראת עברית והכנה לבגרויות
    מיקום:
    בני ברק
    אוף, מה זה?...