חגים אשכול הגיוונים לחגים - מנות ראשונות

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אפשר בבקשה מתכונים?
בשמחות, זה הדבר הכי טעים לחיכי.
פסטלים וסיגרים-
עלי פילו שאני ממלאה בתפוחי אדמה (אני עושה משביבים זה יותר רך) מתובלים טוב טוב.
ואגרולים-
גם פילו שאני ממלאת בירקות מוקפצים שאני מוסיפה להם לקראת סוף ההקפצה נבטים ומקפיצה אותם לדקותיים, טעיםםם.
אחרי ההכנה וההרכבה אני פשוט מטגנת בשמן עמוק, וזה הפינוק שלנו בחגים כל המטוגנים.....
אני גם מוסיפה לצלחת המטוגנים כרוביות, חצילים וקישואים מטוגנים בביצה ופרורית. אוי זה ממכר :p

אגב אגב-
אפשר לקנות קנוי וכל מה שנשאר זה רק לטגן בשמן עמוק, למי שאין כח להתקשקשות ;)
 

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
בכל הנוגע לארוחות חג, האנושות מתחלקת לשניים.
למחצית מהאנשים אין בעיה לחזור על האוכל המוכר והמסורתי במשך כל ארוחות החג,
ואילו אנשי המחצית השניה מתחלחלים מהרעיון שיצטרכו לחזור על מנה מסויימת פעמיים.
כאחת ששייכת למפלגה השניה באופן מובהק, בצירוף העובדה שהשנה שעות הבית שלנו בחג מוכפלות ומושלשות,
ישבתי לערוך רשימה של רעיונות למנות לסוגיהן, על מנת ליצור גיוון מקסימלי.
אני משתפת את הרשימה הראשונית שיצאה לי, ניתן כמובן להוסיף עליה כאן באשכול ממגוון הרעיונות.
חלק מהמנות מתאימות גם לחג וגם לחול המועד, וחלקן רק לחול המועד, בגלל צורת ההכנה או אופי המאכל.
נתחיל במנות ראשונות:

1. כוס פילו ברוטב כבד וחזה.
2. בורקס בשר.
3. פילו בשר.
4. שניצל פסטרמה.
5. כבד קצוץ.
6. פטה כבד.
7. טורטיה ממולאת בשר ומטוגנת בפירורי לחם.
8. עוגת טורטיה.
9. חזה עוף קר בפסטו על רוטב חרדל דבש.
10. סלט עוף.
11. אגרול - בשרי או צמחוני
12. חומוס פטריות/בשר טחון.
13. מתאבנים (סיגרי בשר, קובה בורגול ועוד)
14. פטריות ממולאות.
15. לחמאג׳ין (לחמא בעג׳ין, למי שמתעקש) - ׳פיציות׳ בשר.
16. בלינצעס תפו״א/בשר.

למנות עיקריות
לתוספות


אשמח לדעת מה ההבדל בין כבד קצוץ לפטה כבד. תודה רבה
 

Kings hwy

משתמש פעיל
פסטלים וסיגרים-
עלי פילו שאני ממלאה בתפוחי אדמה (אני עושה משביבים זה יותר רך) מתובלים טוב טוב.
ואגרולים-
גם פילו שאני ממלאת בירקות מוקפצים שאני מוסיפה להם לקראת סוף ההקפצה נבטים ומקפיצה אותם לדקותיים, טעיםםם.
אחרי ההכנה וההרכבה אני פשוט מטגנת בשמן עמוק, וזה הפינוק שלנו בחגים כל המטוגנים.....
אני גם מוסיפה לצלחת המטוגנים כרוביות, חצילים וקישואים מטוגנים בביצה ופרורית. אוי זה ממכר :p

אגב אגב-
אפשר לקנות קנוי וכל מה שנשאר זה רק לטגן בשמן עמוק, למי שאין כח להתקשקשות ;)
תודה לך,
אם לא קזה לך לתת הסבר מדויק על הכנת הפסטלים במילוי שבבי תפוחי אדמה - מה בדיוק לקנות ואיך להכין.
את מכינה גם במילוי בשר טחון או לא?
והאגרולים נשארים טוב במקרר עד לבוקר? אם כן, גם אשמח להסבר מה בדיוק לקנות ואיך להכין.
מעריכה את התגובות בתקופה עמוסה כל כך.
 

חברים

משתמש פעיל
איך מכינים פירה תפו"א למילוי בצק עלים/בלינצ'ס שיהיה רך וללא גושים, גם אחרי מס' שעות?
תודה
,
 

מירי84

משתמש פעיל
איך מכינים פירה תפו"א למילוי בצק עלים/בלינצ'ס שיהיה רך וללא גושים, גם אחרי מס' שעות?
תודה
,
אני מרסקת את התפודים עם המים שבושלו (מתחילה עם קצת ולאט לאט מוסיפה) כך שבשעת ההכנה הפירה יוצא מאוד רך, אפילו דליל מעט. בהמשך הפירה מתייצב אבל נשאר רך.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אשמח לדעת מה ההבדל בין כבד קצוץ לפטה כבד. תודה רבה
כבד קצוץ מכיל כמות מכובדת של תוספות כמו בצל וביצים,
פטה כבד מכיל בעיקר כבד + תיבול (יין, פטריות, מעט בצל)
לכן בד״כ כבד קצוץ הוא רך יותר ופטה הוא מוצק וניתן ממש לפרוס אותו.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
נשמע יאמייי
אפשר הוראות למעורב ירושלמי?
מחממים שמן במחבת עמוקה, מוספים בצל פרוס דק (טבעות, או חצאי טבעות),
כשהבצל מגיע לשקיפות, מוסיפים כמה שיני שום פרוסות.
מטגנים עוד דקה ומוסיפים -
פרגיות - חתוכות לקוביות לא קטנטנות
אחרי עוד כמה דקות - פרוסות של פטריות (טריות או משומרות)
ובסוף - כבדים צלויים, ג"כ חתוכים.
מוסיפים מעט מים (פחות מכיסוי מלא)
ומסמיכים אותם ע"י רביכה (כף קמח, מעורבבת היטב ב-2 כפות שמן)
מתבלים במלח, פלפל, כמון, כורכום
זהו.

אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף, אבל זה פחות עסיסי.
(במתכון המקורי יש הרבה חלקי פנים - לבבות, כליות, טחול, אנחנו לא משתמשים, אז אני משמיטה)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני רוצה השבת להכין שיפודונים עם קוביות סלמון
יש למישהי מתכון מוצלח?
פרסמתי בעבר בחכמת נשים.
מעתיקה לכאן לטובת החסומות
אני משרה קוביות סלמון,חצאי פטריות וחצאי עגבניות שרי בטריאקי, שום שמן זית פלפל ומלח למשך כמה שעות.
משחילה לסירוגין על שיפוד ואופה.
שימי לב שהאפיה צריכה להיות מאוד קצרה, סדר גודל של 10 דקות.
במיוחד שהסלמון קטן.
אחרת סתם מתייבש וחבל.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תוכלי להעלות את המתכון?
20200929_184057.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה