עוגות/עוגיות אשכול אפיה ללא מרגרינה

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הנה משהו שיש לי מוקלד בינתיים:
היא פעם הועלתה פה באחד הפורומים, (אני התקמצנתי על השוקולד אז הורדתי בכמות והוספתי סירופ, ואני עושה משוקולד מריר שאני שוברת, במקום שוקולד ציפס)
ממש ממש מעולה!

עוגת נס קפה על בסיס בצק פריך

בצק
2.5 כוסות קמח.
2 ביצים.
4\3 כוס שמן.
1 סוכר וניל.
2\1 כוס סוכר.
2\1 אבקת אפיה.
כל זה ללוש היטב ולשטוח בתבנית גדולה.
בשלב הזה אני נותנת חצי אפיה.
לא יותר מדי כי אחרת הבצק נהייה ממש קשה.
עד שרואים בקעים בבצק ועדין נראה קצת בצקי.

כשמוציאה מהתנור
מפזרת סירופ שוקולד של גלידה,
בשפע שיכסה את כל הבצק ושוקולד צ'יפס.

תערובת הנס קפה
לערבב כוס קמח
3 כפות קפה
רבע כפית מלח,
חצי אבקת אפיה
סוכר וניל
4\3 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים.
לערבב היטב ולשפוך מעל לשוקולד ציפס ולראות שמכסה הכל.

לאפות 40-45 דקות בחום בינוני.
אני אופה לפי העין...

ממש טעימה וכפיית שהיא בלי הקצפה....


עוגיות מזרחיות מעולות!!

אפשר כמובן להחליף לקמח רגיל

וכמובן רוב הטורטים, הם בלי מרגרינה וריץ.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רואה שאוריגמי הפציצה
כשתגמרי להכין את כולם אני אלך להביא לך עוד...:p
לא להתחיל איתי כשאני בעצבים :mad:
הכל היה פה באשכולות שונים, ורק הזכרתי את קיומם
לא יכולתי לשאת את חוסר הצדק,
ולחשוב שמישהי תכניס מרגרינה ח"ו
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנה כמה דוגמאות:








ויש עוד הרבה

יש גם המון עוגיות בלי מרגרינה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נו, באמת.
יש בפורום כאם המון עוגות בלי מרגרינה...
נכון שבשבוע האחרון עלו עוגות עם.
אבל חיפוש קצר יניב המון עוגות בלי מרגרינה.
לגמרי
יכולה לדבר בשם עצמי בלבד.
אבל מכל העוגות שהעליתי כאן רק אחת הכילה ריצ' וגם אז כאופציה חילופית לשמנת מתוקה.
(בחושה פרג)
כל אשכול הבחושות המקסים שפתחה בזמנו @אסתי אחת ונתרם על ידי כל יושבי הפורום.
הבחושות שהעלתה @ממלמלת , המתכונים הנפלאים של @אוריגמי וסליחה מכל מי ששכחתי.
ובכל מקרה כל בקשה לדעת אם יש המרה מתקבלת לרוב במענה (אם ישנו)
ובשורה התחתונה: בתור מנהלות יותר מנשמח לאשכולות כמו זה שמרכזים אופציה בריאה לעוגות רבות
(@קווי מתאר תודה ששיתפת בניסוי. תבורכי)
אבל טענה כלפי הפורום ויושביו הרבים (והמקסימים) לא תתקבל. לא לפי כללים בלתי כתובים ולא על הלב.
 

Splendid

משתמש רשום
ת'אמת שלרוב אני רק עוקבת פה, ואפילו מבלי להתחבר - ולכן לא מלייקת :(
אבל @תפוח אדמה בקשה מתכונים ללא מרגרינה - ואני יכולה להבין מאיפה נבעה הבקשה - בימים האחרונים היתה הצפה של השומן הבלתי רווי הזה :(
ולא שזה רק המתכונים שמעלים פה, אבל בשבוע האחרון זה עלה בריכוזיות יתר - אז תכלס' יוצא לנו טוב שכל הללא מרגרינה יהיה במרוכז :)

אז קבלו את העוגיות טחינה הנימוחות בפה שלי :) טאדדםםם
(קרדיט: האמת שאין לי, זה מתכון שרץ במשפחה, אז אם למישהיא יש, אשמח שתכתוב לי ואוסיף).

רכיבים:

3/4 כוס טחינה גולמית מלאה/רגילה
3/4 כוס שמן קנולה
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות סילאן/מייפל (אני השתמשתי במייפל- אם זה משנה פה למישהיא:)
2.5 כוסות של קמח כוסמין לבן (אפשרי גם קמח לבן רגיל)
1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה אחת מערבבים את כל המוצרים, פרט לקמח ואבקת אפיה - לאחר שנוצרה בלילה - להוסיף את הקמח ואבקת האפיה - עד לקבלת תערובת אחידה.
ליצור עיגולים, להניח בתבנית על גבי נייר אפיה, לאפות בחום של 180 מעלות בין 10-15 דקות - יוצאות רכות, מעבר ל 15 דקות כבר מתחילות להתקשות מדי - פחות טעים.
ויאללה בתאבון.

ולפני שישאלו שאלות, אם בכלל - כי אולי אפח'ת לא תכין את המתכון ולחינם העליתי :(
אז הכוס- היא כוס מדידה (אין לי מושג מה זה אומר מבחינת כמויות).
אני השתמשתי במיקסר - כי אני אוהבת, אבל אפשרי רק בכף וקערה.
העוגיות יוצאות זהובות באפיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ת'אמת שלרוב אני רק עוקבת פה, ואפילו מבלי להתחבר - ולכן לא מלייקת :(
אבל @תפוח אדמה בקשה מתכונים ללא מרגרינה - ואני יכולה להבין מאיפה נבעה הבקשה - בימים האחרונים היתה הצפה של השומן הבלתי רווי הזה :(
ולא שזה רק המתכונים שמעלים פה, אבל בשבוע האחרון זה עלה בריכוזיות יתר - אז תכלס' יוצא לנו טוב שכל הללא מרגרינה יהיה במרוכז :)

אז קבלו את העוגיות טחינה הנימוחות בפה שלי :) טאדדםםם
(קרדיט: האמת שאין לי, זה מתכון שרץ במשפחה, אז אם למישהיא יש, אשמח שתכתוב לי ואוסיף).

רכיבים:

3/4 כוס טחינה גולמית מלאה/רגילה
3/4 כוס שמן קנולה
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות סילאן/מייפל (אני השתמשתי במייפל- אם זה משנה פה למישהיא:)
2.5 כוסות של קמח כוסמין לבן (אפשרי גם קמח לבן רגיל)
1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה אחת מערבבים את כל המוצרים, פרט לקמח ואבקת אפיה - לאחר שנוצרה בלילה - להוסיף את הקמח ואבקת האפיה - עד לקבלת תערובת אחידה.
ליצור עיגולים, להניח בתבנית על גבי נייר אפיה, לאפות בחום של 180 מעלות בין 10-15 דקות - יוצאות רכות, מעבר ל 15 דקות כבר מתחילות להתקשות מדי - פחות טעים.
ויאללה בתאבון.

ולפני שישאלו שאלות, אם בכלל - כי אולי אפח'ת לא תכין את המתכון ולחינם העליתי :(
אז הכוס- היא כוס מדידה (אין לי מושג מה זה אומר מבחינת כמויות).
אני השתמשתי במיקסר - כי אני אוהבת, אבל אפשרי רק בכף וקערה.
העוגיות יוצאות זהובות באפיה.
ראשית, שמחות לראות שאת פה ומודות ששיתפת מתכון.
שנית, בתור מנהלת אני לא רואה הצפה של מרגרינה ורוב העוגות שהכילו אותה היו באשכול מאד מסוים.
אפשר בשמחה ובטוב לבב להעניק מתכונים ללא מרגרינה אבל הביקורת על נשים שטרחו והשקיעו מזמנן היקר מיותרת.
 

Splendid

משתמש רשום
ראשית, שמחות לראות שאת פה ומודות ששיתפת מתכון.
שנית, בתור מנהלת אני לא רואה הצפה של מרגרינה ורוב העוגות שהכילו אותה היו באשכול מאד מסוים.
אפשר בשמחה ובטוב לבב להעניק מתכונים ללא מרגרינה אבל הביקורת על נשים שטרחו והשקיעו מזמנן היקר מיותרת.


הי הי, אני חדשה פה :)
לא מתכוונת חלילה לפגוע באפ'חת אז מצטערת אם זה מה שקרה :(
בכל אופן, בלי קשר המתכונים שעולים פה יותר ממעולים - ואשתדל להתחיל ללייק ביחוד דברים שאני מנסה!
 

חמג

משתמש מקצוען
2 מתכונים שיכולים להתאים,
הופיעו בחודש האחרון במרווה לצמא(הכנתי את השוקולד ציפס עם שוקולד מריר מגורד ויצא טעים במיוחד!!)
אם אסור להעלות כאןאבקש מהמנהלות @hbecker @shira bira למחוק את ההודעה.
 

קבצים מצורפים

  • 20200921_200346.jpg
    20200921_200346.jpg
    KB 361.7 · צפיות: 422

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום


 

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
וואי, אני רוצה לבקש סליחה מכל הנשים המקסימום שמעלות לכאן מתכונים.
יש פה באמת הרבה מתכונים גם ללא מרגרינה.
אולי ההצטברות של השבוע האחרון היה המון עם מרגרינה + השוטטות שלי באתרי מתכונים ברשת הניבו תוצאה דומה.
בכל אופן, תמיד אני מחפשת מתכונים ללא מרגרינה או ריצ' וקצת מתקשה, לכן פתחתי את האשכול.
בטוחה שיהיה לתועלת כולם.
חלילה לא התכוונתי לפגוע באף ניקית יקרה.
 

רוחיש

משתמש פעיל
עוגה מעולה!

העלתה את המתכון @photos by h באשכול שכן,
הנה המתכון לאחר שינויים שלי (החלפת מרגרינה בשמן בשכבה האמצעית ושינוי שכבת הציפוי)
כמו"כ, הצעה שלי - לדעתי כדאי לחלק את עוגת הטורט לשליש ולשני שליש, במקום חצי-חצי, כך השכבה האמצעית שהיא המעניינת כאן תהיה עם יותר נוכחות. (העוגה שבתמונה היא מאופן ההכנה הרגיל - חצי חצי)

צפה בקובץ המצורף 735508

עוגת שכבות - שכבה אמצעית חצי קפואה

הטורט:
9 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
4\3 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 א. אפיה

הכנה:
להפריד ביצים ולהקציף עם סוכר, להנמיך מהירות ולהוסיף חומרים, לחלק לשליש ושני שליש ולאפות ב-180 מע' כ-10 דק'.

במעבד מזון:
1 טורט לבן - הכמות הגדולה יותר (כן, כן!)
4 כפות קקאו
1.5 כוס מים
4 כפות יין/מיץ ענבים
2/3 כוס סוכר
1.5 כף קפה
3 כפות ת. וניל
1/2 כוס שמן

הכנה:
לבלנדר היטב במעבד מזון ולמרוח על הטורט השני, להקפיא חצי שעה.

ציפוי:
50 גר' שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כף שטוחה קפה
6 כפות מים
4 כפות סוכר

להמיס בסיר, לערבב היטב ולצקת ע"ג העוגה.
איזה כוסות ואיזה תבנית ?
 

Art from the heart

משתמש פעיל
עוגיות שוקוצ'יפס טעימות


1/2 כוס שוקוצ'יפס
3/4 כוס קמח
1 כוס קוואקר
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1 ביצה

לערבב בקערה בעזרת כף, ליצור כדורים ולשטח בתבנית- לא משתטחים באפיה.
לאפות על 180 כ-15 דק'
(כל אחת לפי התנור שלה , אם תנור חזק אפשר לבדוק כבר אחרי 10 דק' אם נהיה שחום בתחתית)

מומלץ להכפיל כמויות!!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1285.JPG
    IMG_1285.JPG
    2.5 MB · צפיות: 178
  • עוגיות שוקוצ'יפס.jpg
    עוגיות שוקוצ'יפס.jpg
    KB 179.3 · צפיות: 189

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L


חבל שאי אפשר כמה פעמים לצלצל.
ריכזת פה את כל מה שלא הצלחתי למצוא באתר!
 

שבש

משתמש פעיל
ת'אמת שלרוב אני רק עוקבת פה, ואפילו מבלי להתחבר - ולכן לא מלייקת :(
אבל @תפוח אדמה בקשה מתכונים ללא מרגרינה - ואני יכולה להבין מאיפה נבעה הבקשה - בימים האחרונים היתה הצפה של השומן הבלתי רווי הזה :(
ולא שזה רק המתכונים שמעלים פה, אבל בשבוע האחרון זה עלה בריכוזיות יתר - אז תכלס' יוצא לנו טוב שכל הללא מרגרינה יהיה במרוכז :)

אז קבלו את העוגיות טחינה הנימוחות בפה שלי :) טאדדםםם
(קרדיט: האמת שאין לי, זה מתכון שרץ במשפחה, אז אם למישהיא יש, אשמח שתכתוב לי ואוסיף).

רכיבים:

3/4 כוס טחינה גולמית מלאה/רגילה
3/4 כוס שמן קנולה
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות סילאן/מייפל (אני השתמשתי במייפל- אם זה משנה פה למישהיא:)
2.5 כוסות של קמח כוסמין לבן (אפשרי גם קמח לבן רגיל)
1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה אחת מערבבים את כל המוצרים, פרט לקמח ואבקת אפיה - לאחר שנוצרה בלילה - להוסיף את הקמח ואבקת האפיה - עד לקבלת תערובת אחידה.
ליצור עיגולים, להניח בתבנית על גבי נייר אפיה, לאפות בחום של 180 מעלות בין 10-15 דקות - יוצאות רכות, מעבר ל 15 דקות כבר מתחילות להתקשות מדי - פחות טעים.
ויאללה בתאבון.

ולפני שישאלו שאלות, אם בכלל - כי אולי אפח'ת לא תכין את המתכון ולחינם העליתי :(
אז הכוס- היא כוס מדידה (אין לי מושג מה זה אומר מבחינת כמויות).
אני השתמשתי במיקסר - כי אני אוהבת, אבל אפשרי רק בכף וקערה.
העוגיות יוצאות זהובות באפיה.
הכנתי, יצא ליגה! נימוח כמו המתכונים עם החמאה / מרגרינה.
השתמשתי בקמח כוסמין 80%.
 

שבולת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא קראתי הכל.
יש את הבצק שמרים ש @hbecker העלתה פעם - ללא מרגרינה (לא זוכרת איך קראו לאשכול, נסי לחפש...)
למילוי אני מכינה תערובת של א. סוכר עם קקאו ופודינג שוקולד, מורחת שמן על עלה הבצק מפזרת מתערובת האבקות בנדיבות ומגלגלת, יוצא מדהים!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה