עוגות/עוגיות אשכול אפיה ללא מרגרינה

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עד שסיימתי לעבוד היום בשעטו"מ
פתחתי את פרוג, לחפש לי מתכון טוב לעוגה לחג.
אבל הכל הכל, עם מרגרינה, ריצ' ושות'
אין למרגרינה דריסת רגל אצלי בבית, לא מכניסה את הרעל הזה הביתה.
יש עוגות בלי החיות הנ"ל, אבל עדיין טעימות?

יאללה אשכול בלי מרגרינה!
או טיפים להמרת מרגרינה
 

secret

משתמש סופר מקצוען
כנ"ל, גמני לא אוהבת את הדבר הדביק הזה.
אבל נראה לי שמאז המפץ הגדול בענין המרגרינה לפני איזה 30 שנה,
שאז כולנו נבהלנו מאוד והשמדנו את כל המתכונים,
מאז עבר הרבה זמן.
ויום אחד נמאס לכולם, הלכו והעלו מהאוב את כל ספרי המתכונים הטובים
וגם המציאו עוד כמה, ותהיה למרגרינה עדנה. ברוכה הבאה!
 

רישל

משתמש פעיל
אם את לא אוהבת מרגרינה, תאהבי את המתכון הבא.
הכנתי אותו אי פעם לסוכות כשצריך מזונות בכמויות, ואתמול נתקלתי בו שוב אצל ברוכי קופטייל. אין לי גישה לשם כרגע אז לא יכולה לשים לינק וגם לא מתכון מדויק של הבצק, אולי בהמשך.
אבל הרעיון הוא בצק מאד קל, כמדומני: 4 כוסות קמח, 2 כוסות מים רותחים, שלושת רבעי כוס שמן ו2 כפות חומץ.
לשים לבצק גמיש, מקררים במקרר חצי שעה.
לא יודעת מה החומץ בא לעשות, בטח תהיה פה מישהי שתדע. בכל מקרה לא מרגישים אותו בטעם.
הכיף של הבצק הזה זה, חוץ מזה שנח מאד להתעסק איתו, שהטעם שלו ניטרלי ואפשר למלא אותו במה שרוצים:
מתוק - חלוה (בהמשך), מלוח - פירה תפוחי אדמה (עם קצת ביצה ושומשום או רוטב, מעולה למנה ראשונה), פיציות לנשנוש ועוד כיד הדמיון.
בשביל חלווה אני מערבבת כמויות שוות של טחינה גולמית, קוקוס וסוכר (אצל ברוכי זה קצת אחרת, לא ניסיתי). מי שאוהבת מתוק יותר יכולה להוסיף סוכר ולשוחרי בריאות אפשר להחליף בסילאן, יוצא מצוין.
אחרי האפיה אפשר לזגג מעל שוקולד מריר מומס. משדרג מאד את המראה ואת הטעם.
אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק לעלה מלבני, חותכים רצועות לאורך (בערך 5 סנטימטר), שמים פס דק מהמילוי לכל האורך, סוגרים לגליל וחותכים לעוגיות באורך הרצוי. מקווה שזה מובן, חבל שאין לי תמונות...
לדעתי, אחד המוצלחים. כיף וטעים וקל יותר ממה שנשמע

ואגב, אני ממירה כמעט בכל מתכון חבילת מרגרינה לשלושת רבעי כוס שמן. יכול להיות שיוצא פחות מוצלח אבל לדעתי שווה.
יוצא מהכלל עוגות לאירועים מיוחדים שאז אני עושה מרגרינה, קמח לבן וסוכר לבן. כי פעם ב... גם זה בריא
חג שמח!
 

פ.נ

משתמש מקצוען
עד שסיימתי לעבוד היום בשעטו"מ
פתחתי את פרוג, לחפש לי מתכון טוב לעוגה לחג.
אבל הכל הכל, עם מרגרינה, ריצ' ושות'
אין למרגרינה דריסת רגל אצלי בבית, לא מכניסה את הרעל הזה הביתה.
יש עוגות בלי החיות הנ"ל, אבל עדיין טעימות?

יאללה אשכול בלי מרגרינה!
או טיפים להמרת מרגרינה
יש מלא מתכונת שאפשר להחילף בשמן
 

ששונית

משתמש מקצוען
יש בראוניס מדהימים של ניקיב

ויש לה עוד הרבה מתכונים נטולי מרגרינה אבל זאת עוגה שממש נחטפת
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אם את לא אוהבת מרגרינה, תאהבי את המתכון הבא.
הכנתי אותו אי פעם לסוכות כשצריך מזונות בכמויות, ואתמול נתקלתי בו שוב אצל ברוכי קופטייל. אין לי גישה לשם כרגע אז לא יכולה לשים לינק וגם לא מתכון מדויק של הבצק, אולי בהמשך.
אבל הרעיון הוא בצק מאד קל, כמדומני: 4 כוסות קמח, 2 כוסות מים רותחים, שלושת רבעי כוס שמן ו2 כפות חומץ.
לשים לבצק גמיש, מקררים במקרר חצי שעה.
לא יודעת מה החומץ בא לעשות, בטח תהיה פה מישהי שתדע. בכל מקרה לא מרגישים אותו בטעם.
הכיף של הבצק הזה זה, חוץ מזה שנח מאד להתעסק איתו, שהטעם שלו ניטרלי ואפשר למלא אותו במה שרוצים:
מתוק - חלוה (בהמשך), מלוח - פירה תפוחי אדמה (עם קצת ביצה ושומשום או רוטב, מעולה למנה ראשונה), פיציות לנשנוש ועוד כיד הדמיון.
בשביל חלווה אני מערבבת כמויות שוות של טחינה גולמית, קוקוס וסוכר (אצל ברוכי זה קצת אחרת, לא ניסיתי). מי שאוהבת מתוק יותר יכולה להוסיף סוכר ולשוחרי בריאות אפשר להחליף בסילאן, יוצא מצוין.
אחרי האפיה אפשר לזגג מעל שוקולד מריר מומס. משדרג מאד את המראה ואת הטעם.
אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק לעלה מלבני, חותכים רצועות לאורך (בערך 5 סנטימטר), שמים פס דק מהמילוי לכל האורך, סוגרים לגליל וחותכים לעוגיות באורך הרצוי. מקווה שזה מובן, חבל שאין לי תמונות...
לדעתי, אחד המוצלחים. כיף וטעים וקל יותר ממה שנשמע

ואגב, אני ממירה כמעט בכל מתכון חבילת מרגרינה לשלושת רבעי כוס שמן. יכול להיות שיוצא פחות מוצלח אבל לדעתי שווה.
יוצא מהכלל עוגות לאירועים מיוחדים שאז אני עושה מרגרינה, קמח לבן וסוכר לבן. כי פעם ב... גם זה בריא
חג שמח!
בטוחה ביחס?
כי אני מכינה אותו
3 כוסות קמח, 3/4 מים רותחים 3/4 שמן 3 כפות חומץ מלח סוכר
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
עד שסיימתי לעבוד היום בשעטו"מ
פתחתי את פרוג, לחפש לי מתכון טוב לעוגה לחג.
אבל הכל הכל, עם מרגרינה, ריצ' ושות'
אין למרגרינה דריסת רגל אצלי בבית, לא מכניסה את הרעל הזה הביתה.
יש עוגות בלי החיות הנ"ל, אבל עדיין טעימות?

יאללה אשכול בלי מרגרינה!
או טיפים להמרת מרגרינה
מה דעתך על מבוססות טורט?
מעבר לבחושות (שתרביצו לי, הם הכי טעימות) יש עוגות שכבות נורא מוצלחות שזה בעצם טורטים (כמו רולדה)
ויש קרמים למריחה ללא מרגרינה
בעצם לא יודעת מה התעצבנת. אמא שלי שנים אופה בלי מרגרינה יאמי של עוגות.
 

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מה דעתך על מבוססות טורט?
מעבר לבחושות (שתרביצו לי, הם הכי טעימות) יש עוגות שכבות נורא מוצלחות שזה בעצם טורטים (כמו רולדה)
ויש קרמים למריחה ללא מרגרינה
בעצם לא יודעת מה התעצבנת. אמא שלי שנים אופה בלי מרגרינה יאמי של עוגות.
דעתי? אני בעד ממש!
יאללה קדימה, תביאי מתכונים.
משום מה כל מה שחוגג פה, זה מתכונים עם מרגרינה וריצ'
תביאי כמה לאיזון
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגיות בלי מרגרינה גם?
העליתי כמה כאן:
עוגיות פרסה (כמות די גדולה):
1 כוס סוכר
קצת פחות מ 1/2 כוס שמן
כפית תמצית ווניל
2 ביצים
2 כפות מיץ תפוזים (או כל מיץ אחר או מים. שימו לב בתשעת הימים לא לשים מיץ ענבים)
2 כפות מיץ לימון
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה

לשים את כל החומרים לבצק. מקררים שעה
יוצרים נקניקים קטנים (אורך 8-10 ס"מ, עובי 1 ס"מ) ומניחים על התבנית בצורת פרסה.
אופים בחום 170 מעלות 15 דקות
עוגיות רעידת אדמה
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כפית ווניל
1/2 כוס שמן
1 כוס קקאו
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה

מערבבים לעיסה. מקפיאים לשעתיים (אפשר לחלק ל2 ולהקפיא לפחות זמן)
יוצרים כדורים ומגלגלים באבקת סוכר. בין לבין מחזירים את העיסה למקפיא
אופים 10 דקות בחום 180 מעלות.
העוגיות משטחות באפיה. ככל שהעיסה קרה יותר כשמכניסים לתנור, הם ישתטחו פחות.
עוגיות קינמון
3/4 כוס שמן
1/2 1 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 2 כוס קמח
1 כפית סודה לשתיה

מערבבים לעיסה. יוצרים כדורים ומגלגלים בתערובת של:
2 כפות קינמון
1/2 2 כפות סוכר

אם העיסה דביקה מידי- מקררים אותה.

אופים 8-10 דקות בחום 175 מעלות
ביסקוטי אגוזים ופירות / אפרת ליבפרוינד (אבל זה לא מסובך) + שינויים קלים
3/4 2 כוסות קמח מלא (או שילוב כוסמין ומלא)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
3 ביצים
כפית תמצית וניל
1/4 1 כוס סוכר חום בהיר
1 כף מים
1 כף מיץ לימון
1/2 1 כוסות אגוזים (שקדים, מלך, לוז, פיסטוק או שילוב).
1 כוס פירות יבשים חתוכים (אני שמה בד"כ חמוציות-הכי קל, או תמרים חתוכים, או שילוב)

מערבבים נוזלים, מוסיפים חומרים יבשים ובסוף את האגוזים והפירות.
יוצרים 2 גלילים מהעיסה ומניחים על תבנית מרופדת עם מרחק ביניהם
אופים 30 דקות בחום 180
מוציאים ומקררים לטמפ' החדר.
פורסים לעובי 1 ס"מ (בסכין לחם משוננת) ומשכיבים את הפרוסות על תבנית
אופים את הפרוסות 15 ד' בחום 140 מעלות

ביסקוטי פשוט

1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 שקיק סוכר וניל
2 כוסות קמח
שקיק אבקת אפיה (1 כף)
1/2-3/4 כוס שוקו צ'יפס או אגוזים

יוצרים עיסה מהכל.
יוצרים 2 גלילים מהעיסה ומניחים על תבנית מרופדת עם מרחק ביניהם
אופים 30 דקות בחום 180
מוציאים ומקררים לטמפ' החדר.
פורסים לעובי 1 ס"מ (בסכין לחם משוננת) ומשכיבים את הפרוסות על תבנית
אופים את הפרוסות 15 ד' בחום 160 מעלות
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות
1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
1 כפית וניל
1/4 2 כוס קמח
1 כפית סודה לשתיה
2 כוסות שוקולד צ'יפס

מערבבים הכל חוץ מהקמח ואבקת אפיה, מוסיפים גם אותם ואת השוקוצ'יפס.
יוצרים עיגולים ואופים 9-10 ד' בחום 175. העוגיות לא משתטחות הרבה.

אפשר לגוון עם פודינג שוקולד לעוגיות כהות, או פודינג ריבת חלב לטעם אחר.
לשמחות אפשר להכין פעם אחת וניל עם שוקוצ'יפס ופעם אחת הפוך- פודינג שוקולד עם שוקוצ'יפס לבן. מכינים עוגיות קטנטנות ומערבבים ביניהם. יוצא מאד חמוד.
עוגיות/ כדורי פאדג' טעימים ללא אפיה אבל עם בישול:
להרתיח בסיר קטן עד להמסה:
1 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס חלב/מים
כף וחצי שמן (יותר טעים: 2 כפות חמאה)

להוריד מהאש ולהוסיף:
1/4 כוס חמאת בוטנים, עדיף עם חתיכות
כוס וחצי קוואקר אינסטנט

ליצור כדורים (אחרי השהיה של כמה דקות העיסה מתגבשת)
אם אין זמן- אפשר לשטח בתבנית (ממלא בערך חצי תבנית A4ׂׂׂ) ולחתוך לריבועים

להגשה מכובדת לשמחה:
אפשר לטבול בשוקולד מומס
או בטבלת קליק מומס עם שוקולד רגיל (טבלה+טבלה) לציפוי קראנצ'
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
עוגה מעולה!

העלתה את המתכון @photos by h באשכול שכן,
הנה המתכון לאחר שינויים שלי (החלפת מרגרינה בשמן בשכבה האמצעית ושינוי שכבת הציפוי)
כמו"כ, הצעה שלי - לדעתי כדאי לחלק את עוגת הטורט לשליש ולשני שליש, במקום חצי-חצי, כך השכבה האמצעית שהיא המעניינת כאן תהיה עם יותר נוכחות. (העוגה שבתמונה היא מאופן ההכנה הרגיל - חצי חצי)

IMG_0303.JPG


עוגת שכבות - שכבה אמצעית חצי קפואה

הטורט:
9 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
4\3 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 א. אפיה

הכנה:
להפריד ביצים ולהקציף עם סוכר, להנמיך מהירות ולהוסיף חומרים, לחלק לשליש ושני שליש ולאפות ב-180 מע' כ-10 דק'.

במעבד מזון:
1 טורט לבן - הכמות הגדולה יותר (כן, כן!)
4 כפות קקאו
1.5 כוס מים
4 כפות יין/מיץ ענבים
2/3 כוס סוכר
1.5 כף קפה
3 כפות ת. וניל
1/2 כוס שמן

הכנה:
לבלנדר היטב במעבד מזון ולמרוח על הטורט השני, להקפיא חצי שעה.

ציפוי:
50 גר' שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כף שטוחה קפה
6 כפות מים
4 כפות סוכר

להמיס בסיר, לערבב היטב ולצקת ע"ג העוגה.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת קוקוס מהירה ומרשימה
עוגה יחסית פשוטה. אני מכינה קודם את הקצף, שמה בשקית עבה במקרר, ואז מכינה את העוגה באותה קערה בלי שטיפה. סה"כ כלים לשטיפה: כוסות מדידה, קערה אחת, וו K ובלון הקצפה.
צפה בקובץ המצורף 619528
חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים גודל L - מופרדות
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
½2 כוסות קמח
ריבת משמש למריחה

3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)
1/4 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר
100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה : לערבב שמן, 1 כוס סוכר, חלבונים, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח עד לקבלת פרורים אחידים. לשטח וללחוץ חצי מהפרורים בתבנית X20 30 ס"מ (מס' ) 105 מרופדת בנייר אפיה. למרוח את התחתית בשכבה דקה של ריבת משמש. להוסיף למחצית השנייה של הפרורים מיץ, קקאו, קפה נמס ותמצית וניל. לערבב היטב עד שאין גושים, ולשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות.
לראת סוף ה20 דקות מכינים את השכבה העליונה: להקציף את 4 החלבונים, להוסיף 4/3 כוס סוכר באיטיות עד לקבלת קצף נוקשה. להוסיף את הקוקוס בערבוב איטי וקצר. למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חיתוכיות קרמל אלגנטיות וקלות

כוסות מדידה

קצת פחות מ2/3 כוס שמן (במקור- 170 גר' מרגרינה)
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 סוס סוכר חום
3 חלמונים (לשמור חלבונים)
שקיק סוכר וניל
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

מערבבים ושוטחים בתבנית 20X30

מפזרים מעל 90 גר' שוקולד צ'יפס
ו- 1/2 כוס קוקוס (אפשר להמיר לאגוזים קצוצים וכדו')

מקציפים 3 חלבונים, מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר חום לקצץ נוקשה.
מורחים מעל השכבה הקודמת

אופים 40 דקות בחום 175 מעלות.

טיפ לעצלניות כמוני:
מתחילים מהקצף, מעבירים אותו לשקית הקפאה, ואז מכינים את השכבה התחתונה בלי לשטוף את הקערה...
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגה מעולה!

העלתה את המתכון @photos by h באשכול שכן,
הנה המתכון לאחר שינויים שלי (החלפת מרגרינה בשמן בשכבה האמצעית ושינוי שכבת הציפוי)
כמו"כ, הצעה שלי - לדעתי כדאי לחלק את עוגת הטורט לשליש ולשני שליש, במקום חצי-חצי, כך השכבה האמצעית שהיא המעניינת כאן תהיה עם יותר נוכחות. (העוגה שבתמונה היא מאופן ההכנה הרגיל - חצי חצי)

צפה בקובץ המצורף 735508

עוגת שכבות - שכבה אמצעית חצי קפואה

הטורט:
9 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
4\3 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 א. אפיה

הכנה:
להפריד ביצים ולהקציף עם סוכר, להנמיך מהירות ולהוסיף חומרים, לחלק לשליש ושני שליש ולאפות ב-180 מע' כ-10 דק'.

במעבד מזון:
1 טורט לבן - הכמות הגדולה יותר (כן, כן!)
4 כפות קקאו
1.5 כוס מים
4 כפות יין/מיץ ענבים
2/3 כוס סוכר
1.5 כף קפה
3 כפות ת. וניל
1/2 כוס שמן

הכנה:
לבלנדר היטב במעבד מזון ולמרוח על הטורט השני, להקפיא חצי שעה.

ציפוי:
50 גר' שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כף שטוחה קפה
6 כפות מים
4 כפות סוכר

להמיס בסיר, לערבב היטב ולצקת ע"ג העוגה.
כל הכבוד לך!!!
מצדיעה
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יש הרבה, באמת, מתכונים בלי מרגרינה. ויש הרבה שאפשר להמיר. כמו שכתבו-
1מרגרינה=3/4 שמן, מתנהג טיפה אחרת , אבל מקסימום הבצק יהיה טיפה פחות פריך,(אם כי יש עוגות שההמרה לא מוצלחת)
או
אפשר להחליף בשמן קוקוס. וגם הרבה אומרים שהוא בריא אפילו.
אין בכלל טעם של קוקוס, אני מעולם לא הרגשתי.
ההמרה שלו כמו בשמן הוא נוזלי. ובחורף כשמתגבש, ממיסים אותו מעט).
וממש לא חייבים להשתמש בזה תמיד.
גם אני אופה בלי מרגרינה, רק המרה לשמן או שמן קוקוס. באמת לא מסובך.
מה שכן,
ממש תודה שפתחת על זה אשכול, ככה יהיה פה לפחות ריכוז:)
אם יהיה לי פנאי, אעלה משו בלי מרגרינה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נו, באמת.
יש בפורום כאם המון עוגות בלי מרגרינה...
נכון שבשבוע האחרון עלו עוגות עם.
אבל חיפוש קצר יניב המון עוגות בלי מרגרינה.

אני לא חושבת שיש עוגה למשל שאני העליתי שיש בה מרגרינה.
ואני רק דוגמא.

[לא מדברת על קינוחים שיש בהם ריצ', רק עוגות].
אז כדאי קצת לחפש.
מה גם שזה אחד מכללי הפורום...

ורק בגלל שריכוז עוגות לא מרגרינה באשכול אחד הוא רעיון לא רע, אני משאירה את האשכול.
אבל בבקשה, נשמח לנימה מכבדת יותר. כל אחת יכולה בחיפוש קצר למצוא כאן מה שהיא רוצה.
כי יש המון עוגות בלי מרגרינה.
המון.

עוד מעט אחפש.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה עוד אתן רוצות? באמת שיש כבר הרבה בפורום...
יש לי גם:
בראוניז
בלונדיז
חיתוכיות חמאת בוטנים
ריבועי גרנולה
בחושה שוקוצ'יפס
בחושה קוואקר (כבדה יותר)
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אני רואה שאוריגמי הפציצה
כשתגמרי להכין את כולם אני אלך להביא לך עוד...:p
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
היי יש עוגה שמצאתי אצל אפרת סיאצ'י והיא נראית יאמיי
חלבית, עם קוקוס ושוקולד לבן (אופס) ילך?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה