אם את לא אוהבת מרגרינה, תאהבי את המתכון הבא.
הכנתי אותו אי פעם לסוכות כשצריך מזונות בכמויות, ואתמול נתקלתי בו שוב אצל ברוכי קופטייל. אין לי גישה לשם כרגע אז לא יכולה לשים לינק וגם לא מתכון מדויק של הבצק, אולי בהמשך.
אבל הרעיון הוא בצק מאד קל, כמדומני: 4 כוסות קמח, 2 כוסות מים רותחים, שלושת רבעי כוס שמן ו2 כפות חומץ.
לשים לבצק גמיש, מקררים במקרר חצי שעה.
לא יודעת מה החומץ בא לעשות, בטח תהיה פה מישהי שתדע. בכל מקרה לא מרגישים אותו בטעם.
הכיף של הבצק הזה זה, חוץ מזה שנח מאד להתעסק איתו, שהטעם שלו ניטרלי ואפשר למלא אותו במה שרוצים:
מתוק - חלוה (בהמשך), מלוח - פירה תפוחי אדמה (עם קצת ביצה ושומשום או רוטב, מעולה למנה ראשונה), פיציות לנשנוש ועוד כיד הדמיון.
בשביל חלווה אני מערבבת כמויות שוות של טחינה גולמית, קוקוס וסוכר (אצל ברוכי זה קצת אחרת, לא ניסיתי). מי שאוהבת מתוק יותר יכולה להוסיף סוכר ולשוחרי בריאות אפשר להחליף בסילאן, יוצא מצוין.
אחרי האפיה אפשר לזגג מעל שוקולד מריר מומס. משדרג מאד את המראה ואת הטעם.
אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק לעלה מלבני, חותכים רצועות לאורך (בערך 5 סנטימטר), שמים פס דק מהמילוי לכל האורך, סוגרים לגליל וחותכים לעוגיות באורך הרצוי. מקווה שזה מובן, חבל שאין לי תמונות...
לדעתי, אחד המוצלחים. כיף וטעים וקל יותר ממה שנשמע
ואגב, אני ממירה כמעט בכל מתכון חבילת מרגרינה לשלושת רבעי כוס שמן. יכול להיות שיוצא פחות מוצלח אבל לדעתי שווה.
יוצא מהכלל עוגות לאירועים מיוחדים שאז אני עושה מרגרינה, קמח לבן וסוכר לבן. כי פעם ב... גם זה בריא
חג שמח!