ארוחת צהריים

dm

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פלפל/כרוב ממולא פרווה
בלינצס ממולא פירה + עדשים אדומים, טעים ובריא.
סלט עדשים / שעועית מאש מנגבים עם לחם - מעדן (לחם ללא גלוטן בשבילה)
 

מאה100

משתמש מקצוען
הום פרייז - תפו"א מטובל בתנור.
קציצות ירקות.
מרקים מענינים כמובן.
אורז עם כרוב ופטריות.
בורקס מעלי פילו או בצק עלים בכל מיני מילויים.
פשטידות חלביות.
אם יש לכם פיתות ללא גלוטן אז אפשר פיתה פלאפל. (להיזהר עם ההכנה של הפלאפל, כמובן.)
מקלוני אורז.
 

dm

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח למתכונים, תודה מראש
אפשר מתכון?
סלט עדשים אדומות / שעועית מש
זה בעצם אותו מתכון, רק השעועית צריכים להשרות קודם 12 שעות במים, העדשים אין צורך.

מוצרים
1 כוס עדשים אדומות / שעועית מש
2.5 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית קנולה
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 בצל קטן- קצוץ ומטוגן

אופן ההכנה

שוטפים את העדשים, מסננים....
מבשלים את העדשים/שעועית במים רותחים + שמן כ-30 דקות בסיר מכוסה, עד שהעדשים/שעועית מתרככות והמים נספגים.
מתבלים במלח ובפלפל שחור, בצל מטוגן מערבבים ומגישים......
מנגבים עם לחם.....
 

dm

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח למתכונים, תודה מראש
בלינצס עם פירה ועדשים-
אני מכינה פירה בנפרד,
ובנפרד את המתכון שכתבתי למעלה מהסלט עדשים... טוחנת טוב עם מקל בלנדר,
מערבבת ביחס של חצי חצי בערך....
בהתחלה שמתי פחות... כדי שהילדים לא ירגישו את הטעם.

עד היום אני לא מגלה להם מה יש בפנים.... מבחינתם זה בלינצס עם פירה..... וזה הרבה יותר בריא.

את רוצה גם מתכון של פלפל ממולא? יש לי מתכון ממש טעים....
אם כן תכתבי לי, אין לי כח להקליד סתם....
 

noae

משתמש מקצוען
שירה בירה העלתה פה מתכון לאורז הנסיך שהוא ממש מעולה,

אפשר סלט פסטה- פסטה מבושלת, מוסיפים כל מה שנראה מתאים, ירקות קלויים וחיים, גבינה מלוחה, בצל סגול, פטרוזיליה, טונה וכל מה שיש במקרר. יוצא מעולה.
 

dm

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה רבה רבה!
דוקא פלפל ממולא מענין אותי מאד
סליחה על העיכוב..... לא היה לי זמן....

פלפל ממולא - מתכון ל20 פלפלים.


מילוי


1 בצל קצוץ

2/3 כוס שמן

4 כוסות אורז

4 כוסות מים

4 כפיות מלח

1 כפית פפריקה

2 כפיות אבקת מרק עוף (לא חייב אבל מוסיף)

100 גרם (2 כפות) רסק עגבניות



רוטב


3-4 רסק עגבניות (100 גרם כ"א)

8-10 כוסות מים

כף מלח,

2 כפות סוכר,

כף פפריקה מתוקה,

כף אבקת מרק,

1/4 כוס שמן,


אופן ההכנה:

בעזרת סכין חותכים את החלק העליון של כל פלפל, שוטפים.....

חורצים עם סכין בחלק התחתון של כל פלפל 4 חריצים. (שיהיה חדירה לרוטב)

שמים את הפלפלים בתבנית עמוקה (מיוחד לבישול) צמודים אחד לשני


מילוי

בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.

מוסיפים מים מלח ותבלינים, מביאים לרתיחה

וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את האורז ושאר הדברים

מבשלים על אש קטנה 10 דקות, ומצצנים.

ממלאים כל פלפל באורז עד 3/4 מהגובה




רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב עם בלנדר ידני עדיף

להניח כף רוטב על האורז שבתוך כל פלפל, ואת שאר הרוטב לשפוך באמצע לתוך התבנית.

סוגרים טוב טוב עם נייר כסף.

אופים על 180 מעלות לפחות 2-3 שעות.....




טעיםםםםםםםם
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עיצוב גרפי
מרק אפונה עם ירקות / מרק עדשים עם ירקות
 

(:keep smiling

משתמש רשום
לי יש שני דברים פרווה שעפים עליהם והם גם בריאים וקלים:
1-בורגול: להשרות בצלחת עמוקה כוס בורגול עם כוס מים רותחים ובינתיים- לטגן בצל, להוסיף עליו עגבניה מגוררת בפומפייה, קופסת רסק עגבניות קטנה, לערבב טוב,
להוסיף את הבורגול שספח אליו את כל המים,
לערבב היטב, לתבל ב: מלח, פלפל, פפריקה,
להוסיף כוס וחמי מים רותחים ולשים עלל אש קטנה ל20, לפתוח פעם או פעמיים באמצע לערבב ובסוף אחרי כיבוי האש לתת לזה כמה דקות במכסה סגור.

2-אפונה ברוטב עגבניות קלי קלות:
אפשר עם בצל מטוגן ואפשר בלי....
עם בצל-לטגן, להוסיף רסק עגבניות, להוסיף את האפונה[אני משתמשת בקפואה] לערבב היטב ולהוסיף מים חמים-לא הרבה מדי, ולערבב, לבשל על אש קטנה=בינונית עד שמתרכך ומדי פעם להוסיף מעט מים-זה חשוב לא בבת אחת כדי שיהיה מרקם של רוטב ולא של מי עגבניות ובצל,
בסוף הבישול לתבל ב:מעט סוכר, מלח, פלפל.
להגיש על קוסקוס.

בתיאבון:)
 

malky

משתמש מקצוען
סליחה על העיכוב..... לא היה לי זמן....

פלפל ממולא - מתכון ל20 פלפלים.


מילוי


1 בצל קצוץ

2/3 כוס שמן

4 כוסות אורז

4 כוסות מים

4 כפיות מלח

1 כפית פפריקה

2 כפיות אבקת מרק עוף (לא חייב אבל מוסיף)

100 גרם (2 כפות) רסק עגבניות



רוטב

3-4 רסק עגבניות (100 גרם כ"א)

8-10 כוסות מים

כף מלח,

2 כפות סוכר,

כף פפריקה מתוקה,

כף אבקת מרק,

1/4 כוס שמן,


אופן ההכנה:

בעזרת סכין חותכים את החלק העליון של כל פלפל, שוטפים.....

חורצים עם סכין בחלק התחתון של כל פלפל 4 חריצים. (שיהיה חדירה לרוטב)

שמים את הפלפלים בתבנית עמוקה (מיוחד לבישול) צמודים אחד לשני


מילוי

בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.

מוסיפים מים מלח ותבלינים, מביאים לרתיחה

וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את האורז ושאר הדברים

מבשלים על אש קטנה 10 דקות, ומצצנים.

ממלאים כל פלפל באורז עד 3/4 מהגובה




רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב עם בלנדר ידני עדיף

להניח כף רוטב על האורז שבתוך כל פלפל, ואת שאר הרוטב לשפוך באמצע לתוך התבנית.

סוגרים טוב טוב עם נייר כסף.

אופים על 180 מעלות לפחות 2-3 שעות.....




טעיםםםםםםםם
באיזה פלפלים את משתמשת?
ומה ז"א תבנית עמוקה? חד פעמית?
מרובעת? עגולה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפתעות מקורס איור החדש!!!
תלמידות בקבוצת איור דיגטלי למדו פחות משלושה חודשים. סיימו חלק של איור הידני והפתיעו כל המכון עם העבודת הנהדרות שלהן בפרוייקט ביניים. מגיע להן...
לקראת אירוע ומחפשים מזכרת שקולעת בול? קבלו כמה טיפים.
נדיר בימינו להשתתף באירוע, בין אם אירוע עסקי ובין אם אירוע משפחתי, ולצאת ממנו ללא מזכרת ממותגת. מזכרת משרתת את שני הצדדים, המשתתפים מרגישים שהם...
מזל טוב! למה (ומדוע) התחפשתם??
פעם בשנה יש לנו את פורים. בפורים מתחפשים. שבועות וחודשים לפני פורים יושבות האמהות על המדוכה ודנות בנושא בכובד ראש. למה יתחפש שלומי, לאריה או...
מחשבות על היום שאחרי...
כמה קשה לתפוס בשכל אנושי שיום אחד זה ייגמר יום אחד אצטרך להמשיך הלאה, אצטרך ללכת למקום אחר למקום שטיפות הגשם כבר לא ירטיבו את הרחוב יום אחד יהיה...

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

138

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח הסעות ושליחויות

לוח דרושים

למעלה
לשיחת ווטסאפ עם בית פרוג
צ'אט בווטסאפ בנושאי יעוץ לימודים, פדגוגיה ומזכירות
היי, אפשר לדבר איתנו, אנחנו כאן!