ארוחה פרווה/ חלבית עצובה לתשעת הימים

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכונים חלבי - פרווה יש בלי סוף למה את רוצה?
 

P.R.

משתמש מקצוען
מתכון לקציצות טונה טעימות מאוד ובקלי קלות:

1 חב' נתחי טונה.
1 תפו"א גדול מבושל
1 ביצה
לבשל את התפו"א, למעוך ולערבב עם הטונה והביצה.
להוסיף תבלינים - מלח, פלפל שחור, פפריקה.

ליצור קציצות ולהכניס לתנור על 180 מעלות, עד שמשחים, להפוך את הקציצות עד שישחים מהצד השני ולהגיש.
זה מתאים עם כל דבר!

ובעיקר מסתדר עם פסטה מוקרמת (לאו דווקא עם גבינה צהובה).

בתאבון.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תפו"א עם נקניק
מטגנים הרבה בצל,
אחרי שהוא מטוגן מוסיפים קוביות תופחי אדמה, מכסים את הסיר ומידי כמה דקות מערבבים את התפודים והבצל,
אחרי כרבע שעה מוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה, לא יותר!
ומוסיפים מלח,
מכסים את הסיר, עד להתרככות התפוחי אדמה והתאדות כל המים.
מטגנים בניפרד פרוסות נקניקיות ומוסיפים לסיר , מערבבים יחד ומבשלים יחד כ5 דקות,
יוצא טעים מאד!!!

ספגטי עם נקניקיות

מטגנים הרבה בצל ומוסיפים שום כתוש,
מוסיפים רוטב צ'ילי, רוטב סויה, טריאקי, קצת קטשופ ותבלינים-מלח, פלפל, פפריקה, גריל עוף/בשר וכדו'
מוסיפים פרוסות נקניקיות,
מבשלים יחד עם הרוטב כמה דקות,
ושופכם מעל פסטה חמה שבושלה מראש עם מלח.
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לחמניות נקניק:
1 ק''ג קמח
2.5 כפות שמרים
4 כפות סוכר
2.5 כוסות מים חמימים
ללוש היטב מתקבל בצק קשה.
להוסיף:
חצי כוס שמן (עדיף זית)
כף מלח
להתפיח חצי שעה
לעטוף נקניקיות בבצק למרוח מלמעלה ביצה עם שומשום ולאפות.

הבצק מוצלח גם לפוקצ'ות ופיצות!
 

tedy

משתמש פעיל
מג'דרה:
מבשלת 2 כוס אורז בסיר כרגיל
בסיר נפרד כוס עדשים במים רותחים ל10 דקות, עד שמתרכך אבל לא מידי.
(אפשר לבשל יחד, אבל מקבל טעם חזק של קטניות אמל המפונקים שלנו לא עבר.
בנפרד מטגנת בצל+כוסברה/פטרוזיליה+ירקות(קישוא/בטטה/עגבניות שרי - מה שיש)
מטבלת בסוכר, כמון, שום, כורכום
מערבבת את הכל כשהאורז רותח
טעייים
משביע באמת.
 

zelda

משתמש מקצוען
לחמניות נקניק:
1 ק''ג קמח
2.5 כפות שמרים
4 כפות סוכר
2.5 כוסות מים חמימים
ללוש היטב מתקבל בצק קשה.
להוסיף:
חצי כוס שמן (עדיף זית)
כף מלח
להתפיח חצי שעה
לעטוף נקניקיות בבצק למרוח מלמעלה ביצה עם שומשום ולאפות.

הבצק מוצלח גם לפוקצ'ות ופיצות!
כמה יוצא בערך?
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מרקים- מרק ירקות/ אפונה/ גריסים וכו וכו,
 

ששונית

משתמש מקצוען
כל שנה מחדש יש את בהלת הרעב בתשעת הימים.
האמנם רק על העוף לבדו יחיה האדם?
הכל כרגיל, רק במקום העוף מכינים דג או קציצות דגים.
הכי הרבה אוכלים שתי ארוחות חלביות ר-ג-י-ל-ו-ת ביום.
 

מחבר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
היי
אנחנו עצובים!

הערב אגב, כי זה לא המקום לפולמוס תורני הלכתי או השקפתי..
אנחנו אבלים, לא עצובים.
עצבות אינה מותרת, גם לא בתשעת הימים, אין שום היתר לכך.
כל החורבן בא "תחת אשר לא עבדת את ה"א בשמחה ובטוב לבב"..
והדברים מבוארים בספרים, ראשונים וגם אחרונים, אין כאן המקום לפורטם כי רבים הם..
תמשיכו הלאה במתכונים בהצלחה (ובשמחה..:)
 

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פסטה עם טונה + זיתים שחורים + פלפל אדום משימורים
מעט חומץ, ואבקת שום.

טעים....
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
כל שנה מחדש יש את בהלת הרעב בתשעת הימים.
האמנם רק על העוף לבדו יחיה האדם?
הכל כרגיל, רק במקום העוף מכינים דג או קציצות דגים.
הכי הרבה אוכלים שתי ארוחות חלביות ר-ג-י-ל-ו-ת ביום.
ואם לא אוהבים דגים?
סתם נקודה למחשבה לתת לך לנסות להבין את הצרכים של השני בלי לשפוט.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה