דרוש מתכון ארוחה בסיר אחד

שיחה נכנסת

משתמש מקצוען
אורז עם בשר טחון - מתכון מהיר וטעים (מתוך "מתכונים בעשר דקות")
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
חצי כפית מלח
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
4 כפות רסק עגבניות
תיבול: 1 כף גדושה סילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון וחצי כפית מלח ומערבבים במשך
כ 3- דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
-מוסיפים פטרוזיליה, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על
אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
ניסיתי ויצא מעולה!!. תודה רבה!!
רק לתשומת ליבכם, קחו תבנית גדולה כי אני חישבנתי רק את החומרים ולמים כמעט ולא נשאר מקום הייתי צריכה להוסיף כל קצת זמן עוד מים. אז מראש קחנה תבנית גדולה.
תודה רבה!
ועוד טיפ קטן לאפות את שעתיים...
מקבל טעם הרבה יותר קרוב חםפלפל ממולא
 

עגיל

משתמש פעיל
ארוחה בתבנית אחת בטעם פלפל ממולא
לשים נייר אפיה בתבנית
להוסיף בצל ופלפלים חתוכים לקוביות עם מעט שמן.
מעל זה תערובת של בשר טחון.
אני שמתי בתערובת:
תבלינים, קמח מצה בייצים מים שמן וכו'.
ומעל זה אורז.
ומעל הכל מים רותחים ביחס של על כל כוס אורז שתיים ורבע/ וחצי.
ואת המים הרותחים לתבל ברסק עגבניות, מלח סוכר, פלפל, אבקת מרק עוף ושמן.
לכסות את התבנית ולאפות בערך כשעה על 180-200
ילך גם בסיר?
פשוט יש לי רק תנור חלבי...
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
כן,
תאדי קודם את הבצל והפלפלים,
אח"כ תוסיפי את הבשר והתבלינים עד שהם משנים צבע (ראוי לאכילה)
תוסיפי את האורז תבלינים, מים וכו'
בהצלחה!
 

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
בעלי מספר שאמא שלו היתה מכינה כשהיה ילד
קישואים, גזרים, בצל ועגבניות פרוסים, מונחים בתבנית תנור, מעל פרסה פרוסות של תפו"א, מעל הניחה דגי נסיכה ושפכה מעל הכל רסק עגבניות מתובל, כיסתה בנייר כסף ואפתה בתנור.
בעיקרון זה היה האוכל של תשעת הימים
נשמע טוב... כמה זמן אופים את הדג הזה?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
  • תודה
Reactions: mg3

ענינית

משתמש פעיל
ארוחה בתבנית אחת בטעם פלפל ממולא
לשים נייר אפיה בתבנית
להוסיף בצל ופלפלים חתוכים לקוביות עם מעט שמן.
מעל זה תערובת של בשר טחון.
אני שמתי בתערובת:
תבלינים, קמח מצה בייצים מים שמן וכו'.
ומעל זה אורז.
ומעל הכל מים רותחים ביחס של על כל כוס אורז שתיים ורבע/ וחצי.
ואת המים הרותחים לתבל ברסק עגבניות, מלח סוכר, פלפל, אבקת מרק עוף ושמן.
לכסות את התבנית ולאפות בערך כשעה על 180-200

עשיתי היום ויצא מהמם, תודה רבה על המתכון הילדים מאד אהבו את זה. לדעתי כדאי לשים את הבצל והפלפלים למעלה או לחלופין לטגן קלות לפני כי כשהוא בתחתית לא הספיק להאפות ולהתרכך מספיק.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
עשיתי היום ויצא מהמם, תודה רבה על המתכון הילדים מאד אהבו את זה. לדעתי כדאי לשים את הבצל והפלפלים למעלה או לחלופין לטגן קלות לפני כי כשהוא בתחתית לא הספיק להאפות ולהתרכך מספיק.
תודה!
כיף לקבל משוב!
מעניין מה שאת אומרת, אבל לי זה אפה את הפלפלים,
בכל אופן, כתבתי כבר למעלה שלטעם טעים יותר מומלץ לאפות יותר זמן,
שעה וחצי אפילו שעתיים.
 

תותחינוס

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מאדה בצל.
מוסיפה עגבניות
תפו"א חתוכים כמו לציפס וגזר. מטבלת.
אחרי שהתפו"א והגזר קצת הבשלו מוסיפה מים.
שהמים רתוחים מכנסה קציצות
ובסוף הבישול פסטה.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
עוד שתי מתכונים טעימים ומושלמים שנוספו לי למאגר: (בהשראתכם...)

מתכון א'

נשאר לי המון רוטב עגבניות מבושל טעים כזה....
שעשוי מבצל, שום, עגבניות חתוכות, רסק, סוכר וכו'
וחיפשתי מה לעשות עם זה,
החלטתי שאני אקפיא ואסתדר...
בקיצור, אתמול החלטתי שאכין מזה קציצות ופסטה בסיר אחד,
עם הרוטב הזה.
אופן ההכנה:
עיסה של קציצות מחצי קילו- מכדררים לכדורים,
בינתיים מרתיחים את הרוטב
ןמתחילים לשים את הקציצות,
מבשלים כשעה,
ואז מוסיפים פסטה, דואגים לכסות את הפסטה בנוזלים,
אני הוספתי עוד מעט מים.
ובישלתי על אש נמוכה עוד עשרים דקות.
וזהו.
יצא טעיםםם!!!

מתכון ב'
מהעיסה של הקציצות נשארה לי קופסא של חצי קילו,
החלטתי להקפיא.
התלבטתי מה להכין, גם לא היה לי זמן וגם עוד הייתי צריכה לצאת מהבית לשעתיים...
בקיצור אז מה שהכנתי זה כך:
אידיתי בצל אחד הוספתי לו פרוסות מ4 שיני שום
הוספתי 4 תפו"א חתוכים לצ'יפס ושתי קישואים.
תיבלתי במל"פ, אבקת שום, פפריקה ומעט כורכום
הוספתי את גוש העיסה היישר מהמקפיא.
הוספתי עוד בטטה גדולה ג"כ חתוכה לצ'יפס,
תיבלתי עוד מעט,
הבאתי לרתיחה.
כשרתח 5 דק' הפכתי את הגוש לצד השני,
העברתי לאש הכי נמוכה והכי קטנה,
במשך כשעתיים.
היה פשוט מושלם!!!

בהצלחה!!
נצלו את מחר ;) !!!
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה המאוחרת....
אני בישלתי אתמול לארוחת צהריים- טשונט!!!! כן, כן....
יצא מוצלח במיוחד!! כולם התלקקו!!
כנראה שיש הבדל בין טשונט שעמד לילה שלם עכל האש לבין זה שהתבשל שעה וזהו...
אידתי בצל עם עוף, תפו"א, הוספתי מים וגריסים, וכמובן- קישקע ביתי שהכנתי בשתי דקות,
ממליצה בחום...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה