פרווה אני רוצה חביתה טעימה

DAndna

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חביתת ציפס
מתאים אפילו לארוחת צהריים...
מטגנים ציפסים דקים, ואח"כ מוסיפים את הביצים.
משמין,....
אבל מידי פעם מותר!;)
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ועל הדרך נזכרתי בעוד רעיון- לחמם חמאה במחבת (חייב חמאה ולא שמן) ולהניח פרוסת לחם עם חור באמצע (פשוט לתלוש חתיכה נכבדת מהמרכז) ובתוכה לשים את הביצה כשהיא שלמה! אחרי זמן להפוך בעדינות לצד השני. (נשמע מפחיד, במציאות אף פעם לא נשבר לי) ולהגיד חם, כמובן. גם כאן הביצה נשארת רכה. לא מבושלת. את ה"מרכז" של הלחם שהוצאנו ניתן ג"כ לטגן בחמאה שבמחבת. כל מי שטעם אצלי אהב- והכי כיף בלי שום הכנה מוקדמת.

למה חמאה?
עשיתי עכשיו לילדים עם שמן
איך הם נהנו מהרעיון!
תודה :)
 

ruchami

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
והחביתה המשודרגת שלי
לערבב בצלחת
קוביות בצל - לא מטוגן
קוביות גבינה צהובה
פטרוזליה
ביצים
מלח
לשפוך למחבת לתת לו להתבשל טוב על אש נמוכה משני הצדדים
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
באיזה פטריות את משתמשת?
ואיך אתן מנקות פטריות?
אני מתעצלת להשתמש בפטריות רק בגלל הניקוי
בעלי יודע, כשהוא קונה פטריות - הוא גם צריך לבדוק אותן לפני שהן נכנסות למקרר.
המתחיל במצווה, לא?

ולענין האשכול -
חביתה עם גריל עוף, כמה פשוט, ככה טעים.

והאמת שהכי טעים....
חביתה כמו שהיא.
עם כף גדושת גבינה בצלחת...
כל הזכויות שמורות.
 

אמא חדשה

משתמש מקצוען
D I G I T A L
שמעתי אנשים שעושים חביתה עם חסה בפנים יוצא קרנצ'י וטעיםםם רק הצבע קצת ---
וחביתה עם נבטים אומרים שמעדן - לא יצה לי כ"כ לנסות.
עם כרובית ו / או קישוע מגורד ממש טעים.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
קוביות פלפל, עגבניה- לטגן להוסיף פטריות.
לערבב בצלחת בייצים קוטג' 2 כפות רסק עגבניות מל"פ
לשפוך ולקשקש..
ממש טעים
 

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
מטגנים במחבת משומנת:
בצל
שום
רצועות גמבה
עגבניות פרוסות
קוביות חצילים
קישוא מגורד
בטטה מגורדת
מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך
ואז בסוף מוסיפים שתי ביצים
מבשלים עוד כ5 דקות וזהו.
אצלנו קוראים לזה לצ'ו-
לבעלך תגידי שזו חביתה דגם 2020
וזה טעים מאד בתוך פיתה :)

בתאבון פילונת.
 

לב זהבה

משתמש מקצוען
אני עושה כמה רעיונות, לא בדקתי אולי כבר כתוב:
חביתת תירס- לילדים ללא בצל ולי כן. אני מטגנת בצל מוסיפה את התירס ושופכת מעל ביצה ומקשקשת.
חביתה עם תפו"א חתוך לקוביות קטנטנות, אני מטגנת קודם במעט שמן ומוסיפה ביצה (אפשר עם בצל מטוגן)
חביתה עם בצל מטוגן וטונה
לאחרונה התחלתי להשתמש בבצל המוכן של פשקס, מקצר תהליכים.
 

מלינקה

משתמש פעיל
בצל ונבטים
בצל ירוק
לילדים אני הרבה פעמים מפוררת את ה"נשיקות" של הלחם ומוסיפה לחביתה ואז הרווחתי שהם אכלו גם לחם (לסרבני לחם)
 

מטי סגלשטיין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מקווה שאני לא חוזרת על רעיונות:
במחבת מרוססת שמן
אני פורסת טבעות בצל
מפזרת פטריות (חיות או משימורים)
מוסיפה את הביצה הטרופה
מוסיפה זייתים, תירס ופתיתי גבינ"צ
הופכת בזהירות
ומניחה על פיתה (במקרה שלי-כוסמין)
שמרוחה בקטשופ


סוג של חביתת פיצה
 

saralulu

משתמש מקצוען
חביתה עם בצל ירוק.
טעים מאד!:p
פורסים הרבה בצל ירוק- החלק הכהה, מקשקשים עם ביצים ומלח לפי הטעם, ומטגנים.
אחד החביתות האהובות עלי! :eek:
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש עוד רעיון, חביתה עם פירה, מערבבים יחד מטגנים ואוכלים בהנאה!
חביתה עם פפריקה (אבל מרוקאית).
 

saralulu

משתמש מקצוען
חביתה עם עלי סלק, קוטג' גבינה צהובה ועוד כמה דברים טובים.
הטעם עשיר ומשובח מאד!
אין לי רשות להעביר לכן את המתכון, זה משפית שהעבירה קורס בישול בריא.
אם אתן רוצות פנו אליה, אולי היא תנדב לכן את המתכון.
לאה ברזל, למי שמכירה.
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אל תצחקו בבקשה
אבל אני חולת חביתות מושבעת
וכל בוקר בעלי הצדיק מכין לי חביתה מענינת אחר
אבל הרעיונות הולכים ואוזלים
אשמח לעוד מתכונים מענינים

אתן לכן מעט רעיונות לשידרוג החביתה הפשוטה

חותכים בעזרת קולפן עיגולים של בטטה
מטגנים עם קוביות בצל
ואחרי שזה מטוגן והבצל זהוב
שופכים את הביצה ומקשקשים

מטגנים קוביות גמבה וקוביות בצל
קוצצים מעט ירק
וכותשים שום
ואחרי שבכל מטוגן ומבושל מעל ביצה ומקשקשים

הטוב במתכונים הללו
ניתן להכין אותם די דיאטטים
במקום לטגן אז לאדות
ורק לרסס מעט שמן

והיותר טוב בזה שזה מאוד ממלא
לא צריך כמעט לחם ליד

קדימה אשמח לעוד רעיונות
אני דווקה שמעתי על חביתה שבטוח בחיים לא טעמת חביתה עם בייגלה
חותכים בייגלה מערבבים ביחד בקערה לאחר ששיקשקת את הביצה ושופכים יחד למחבת
יוצא טעים מאוד....
אפשר לנסות
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רעיונות שרצים אצלנו בבית:

1. פורסים בצל חתוך לשערות דקות, מטגנים עד לריכוך ומתבלים בחצי כפית כמון.
מוסיפים 2-3 ביצים טרופות ומלח וממשיכים לטגן כרגיל.

2. מגרדים גזר בפומפיה, מוסיפים בצל קטן קצוץ דק ומטגנים במעט שמן עד לריכוך.
מוסיפים 2-3 ביצים טרופות, מלח ופלפל וזורים מעל מעט כוסברה קצוצה, ממשיכים לטגן כרגיל.

3. מטגנים במחבת בצל ירוק קצוץ, מוסיפים פטריות טריות פרוסות וממשיכים לטגן,
מוסיפים ביצים טרופות ותבלינים וממשיכים לטגן.

4. מטגנים חביתה בלי מלח ועם מעט פלפל גרוס על צד אחד עד שהוא מבושל למחצה, זורים פירורי גבינה בולגרית (שימליחו את החביתה די והותר) וממשיכים לבשל עוד קצת.
אין חובה להפוך. החביתה יכולה להיות מבושלת לגמרי גם אם לא הופכים.
אפשר גם לסגור לכיסן ולבשל עוד מספר דקות.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת אם כתבו או לא (כי לא קראתי הכל)
חביתה עם אפונה
מערבבים קופסת שימורי אפונה (בלי הנוזלים) עם 5-6 ביצים וקצת מלח
מחממים מעט שמן במחבת, שופכים את הבלילה וקשקשים את החביתה.
שימו לב, להשאיר את הביצה רכה, שלא תתייבש.

(אמא שלי קוראת לזה טורטיז'ה - חביתה בספרדית, ואין לי מושג למה דווקא לחביתה הזו היא ככה ולא לשאר החביתות)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  36  פעמים

לוח מודעות

למעלה