בטח כולם כבר יודעים שיש היום כמה שיטות בישול חדשות שונות מהבישול המסורתי באש או בחשמל
שיטה אחת :
סו וויד - זו שיטה שונה לחלוטין ודורשת ציוד וידע (שלי אין כרגע)
היא נכנסה למטבח המקצועי וגרמה לסוג של מהפכה
המון שפים וטבחים איבדו את מקום העבודה שלהם במטבחים מקצועיים בגלל השיטה הזאת,
מזה ?
בגדול זו צורת בישול במים בלבד בטמפרטורה מדוייקת ללא תבלינים וטעמים
אחרי הבישול העבירים את התבשיל לניילון מיוחד ששומר על טריות המזון לאורך זמן
והניילון מחובר למכונת וואקום שמוציא את האוויר מהמזון
את שקית הוואקום מאחסנים במקרר ואורך החיים שלו ארוך במיוחד
למטבח המוסדי מגיע המזון המקורר מה שמשחרר את השף או הטבח מעבודת ההכנה הראשונית שדורשת הרבה עבודה ידנית
השף עושה את הפיניש שכולל רטבים, חיתוך ועיצוב המנה
רוב השמוש הוא בבשר לסגיו וירקות מבושלים מכל הסוגים.
בהתחלה הציוד היה מאוד יקר ולכן לא היה צ'אנס שהוא יגיע למטבח הבייתי
כיום המחירים מאוד ירדו ואפשר לקנות באתרים סיניים את כל הציוד "מתחת לרף המס"
שיטה שנייה -
בישול באוויר - הרבה יותר מוכרת בעיקר לחובבי הבריאות ומתנגדי הטיגון..
זה התחיל במכשירים קטנים שרק טיגנו באוויר עם טיפונת שמן
והתקדם היום למכשירים בעיקר מתוצרת נינג'ה שמסוגלים לעשות הכל,
טיגון - בישול - אפייה - צלייה - גריל
הכל במכשיר אחד בעל נפח בישול שהולך וגודל עם הזמן
המחיר של הדור הראשון ירד מאוד וניתן לרכוש מכשיר כזה בכמה מאות שקלים
מכשירי הדגל שעושים הכל עולים בסביבות 2000 שקל
לא זול ותופס מקום על השיש אבל למי שיש, הוא מתמכר לזה.
אז למה משתפי"ם ?
אם יש כאן מישהו שעבר לבשל בשיטות האלה אשמח שישתף שיטות בישול ומתכונים
בוואקום אין לי נסיון בכלל רק קצת ידע
בבישול אוויר יש לי גם נסיון ואשמח לשתף ולהשתתף.
שיטה אחת :
סו וויד - זו שיטה שונה לחלוטין ודורשת ציוד וידע (שלי אין כרגע)
היא נכנסה למטבח המקצועי וגרמה לסוג של מהפכה
המון שפים וטבחים איבדו את מקום העבודה שלהם במטבחים מקצועיים בגלל השיטה הזאת,
מזה ?
בגדול זו צורת בישול במים בלבד בטמפרטורה מדוייקת ללא תבלינים וטעמים
אחרי הבישול העבירים את התבשיל לניילון מיוחד ששומר על טריות המזון לאורך זמן
והניילון מחובר למכונת וואקום שמוציא את האוויר מהמזון
את שקית הוואקום מאחסנים במקרר ואורך החיים שלו ארוך במיוחד
למטבח המוסדי מגיע המזון המקורר מה שמשחרר את השף או הטבח מעבודת ההכנה הראשונית שדורשת הרבה עבודה ידנית
השף עושה את הפיניש שכולל רטבים, חיתוך ועיצוב המנה
רוב השמוש הוא בבשר לסגיו וירקות מבושלים מכל הסוגים.
בהתחלה הציוד היה מאוד יקר ולכן לא היה צ'אנס שהוא יגיע למטבח הבייתי
כיום המחירים מאוד ירדו ואפשר לקנות באתרים סיניים את כל הציוד "מתחת לרף המס"
שיטה שנייה -
בישול באוויר - הרבה יותר מוכרת בעיקר לחובבי הבריאות ומתנגדי הטיגון..
זה התחיל במכשירים קטנים שרק טיגנו באוויר עם טיפונת שמן
והתקדם היום למכשירים בעיקר מתוצרת נינג'ה שמסוגלים לעשות הכל,
טיגון - בישול - אפייה - צלייה - גריל
הכל במכשיר אחד בעל נפח בישול שהולך וגודל עם הזמן
המחיר של הדור הראשון ירד מאוד וניתן לרכוש מכשיר כזה בכמה מאות שקלים
מכשירי הדגל שעושים הכל עולים בסביבות 2000 שקל
לא זול ותופס מקום על השיש אבל למי שיש, הוא מתמכר לזה.
אז למה משתפי"ם ?
אם יש כאן מישהו שעבר לבשל בשיטות האלה אשמח שישתף שיטות בישול ומתכונים
בוואקום אין לי נסיון בכלל רק קצת ידע
בבישול אוויר יש לי גם נסיון ואשמח לשתף ולהשתתף.