סלטים אנא!!! סלט ירקות חי ללא רוטב

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מדובר באדם שחייב להגביל מאד את תזונתו משומנים וסוכרים. מה שאומר שא"א לשים מטבל, וגם לא בטטות מטוגנות וכדומה.
איך עושים סלט עשיר טעים ומגוון?
מוסיפים טונה (במים ) או גבינה בולגרית או זיתים שחורים..
משדרג כל סלט
במיוחד אם יהיו בו ירקות כמו חסה, כרוב, עגבניות שרי, וכו׳
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רשימת ירקות:
פלפלים בכל הצבעים
מלפפון
עגבניות שרי
תירס (לייט)
או תירס גמדי (דל פחמימות ממש)
חסה
כרוב
גזר
קולרבי
בצל
בצל סגול
נבטים (יש כמה סוגים)
פטריות
צנון
בצל ירוק
אבוקדו ( פרי)
 

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
יש את התיבול הקלאסי של טיפה שמן זית, מיץ לימון ומלח פלפל- גם אסור לו? או רק המטבלים הכבדים?
מאד טעים לשים בסלט טחינה גולמית אם מותר לו, הנוזלים של הירקות מתערבבים איתה ויוצא רוטב ממש טעים.
אבוקדו חתוך לקוביות קטנות- גם כמו ״נמס״ ככה ועוטף את הסלט ברוטב.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בהחלט רשימות מכובדות של ירקות...
אתן לך כמה טיפים, אולי יעזור לך.

כדי ליצור גיוון, ושלא יימאס הסלט...
1.כל פעם תכיני משו שונה, כל פעם קחי3-4 ירקות ואיתם תכיני סלט, כשבד"כ אם רוצים עסיסי, אחד מהם יהיה עגבניה.
לדוגמה:
יום א-עגבניה, מלפפון,פלפל אדום וכרוב.
יום ב'-עגבניה,פלפל כתום, חסה,זיתים.
יום ג'-חסה,כרוב, תירס, פלפל אדום. וכו
כאמור אפשר מעט מעט שמן,לימון ומלח, אם מותר.

2. גווני בצורת החיתוך. פעם חיתוך קטן סטנדרטי, פעם גדול, פעם קצוץ בסלייסר-ממש קצוץ...

3.מגוון, מאוד מאוד טעים ובריא, זה ברור, להוסיף עשבי תיבול טריים-פטרוזליה,כוסברה,בצל ירוק,סלרי(גם ענפים אפשר), נענע(לא כולם אוהבים בסלט חי).

4.בסלט שרובו חסה או כרוב(יש גם את הסגול...) מאוד מוצלח להוסיף אגוזים/שקדים/בוטנים, אחד מהם שמותר לו. או כמה גרעינים גרעיני חמניה/דלעת/שומשום ולא חייבים את כל הרטבים האלה שמפוצצים בסלטים!
לדוגמה: כרוב לבן, שומשום, שקדים טבעיים שבורים גס,שמן מלח, לימון. (תיבול רק בסמוך).
או: כרוב סגול,כוסברה,שקדים טבעיים שבורים גס,מעט שום,שמן מלח, לימון.
או: חסה,כמה עגבניות שרי חצויות/קוביות גדולות,בצל ירוק,מנצ'ס- נותן פיקנטיות.
קיצור, שחקי עם זה.... פשוט להמציא בהתאם לטעמים שלכם.

5.כל סלט חתוך, משתבח בגזר מגורד, הטעם שלו שונה מאשר כשהוא חתוך, ובמיוחד שחתוך, הוא לפעמים מעצבן בסלט עם הקשיחות שלו:)

6. נסו בסלט ירקות קטן, לחתוך גם פטריות טריות לקטן קטן, אבל לא בכמות גדולה... משדרג!

7.יש כמובן את כל סלטי הקטניות שזה בעצם רעיון של קטניה-שעועית לסוגיה,עדשים,קינואה עם ירקות שונים/עלים/גרעינים. חפשי מתכונים...

8. יש את הרעיון הנ"ל עם פחמימה-בורגול/קוסקוס/אורז. כנל מליון מתכונים...

אגב, ממליצה מאוד לצרכני הכרוב, על המקלף המיועד לכרוב! מעולה מעולה!!
ואם כבר, ברכותי על המגמה, הגעתם למקום טוב:)
תיהנו, יש ממה!!
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מלפפון חמוץ נותן טעם מעולה לסלט.
כדאי שתכתבי במה הוא צריך להגביל סוכר, שומן, נתרן (מלח) או גם וגם וגם..
תוספת חלבון מאד מגוונת את הסלט כמו שאמרו טונה, אפשר גם חתיכות חזה עוף בארוחה בשרית, או גבינה מלוחה (דלת שומן) בחלבי. אפשר להוסיף ביצה. ואפשר כמובן להשתמש במיץ לימון.
 

אי המטמון

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
1. סלט אבוקדו.
הבסיס:
עגבניה
מלפפון
אבוקדו
מלח
לימון
ואפשר להוסיף:
חסה
ירקות אחרים כיד הדמיון הטובה עליכם.

2. סלט יווני/בולגרי...

חסה
עגבניות שרי חצויות
מלפפונים חצויים לחצאי טבעת
בצל סגול לטבעות דקות
גזר מגורד
פטריות פורטבלו טריות פרוסות
זיתי קלמטה [אין על הטעם שהוא מעניק לסלט]
אפשר לשבור את הטעם עם תירס משימור.

וכמובן אפשר להוסיף בולגרית מגוררת אם זה עומד בקריטריונים של שמירת התזונה.

אפרופו זיתי קלמטה, אין הרבה מהדבר הזה שנקרא "זיתים שחורים" רובם מושחרים על ידי חומרים שונים, ושימו לב לקופסאות השימורים שם רושמים בדרך כלל מושחרים ולא שחורים.
למעט כמה זנים כמו קלמטה המדוברים שהם שחורים אמיתיים.
השחור האמיתי לא יהיה באמת שחור אלא חום סגלגל כהה, לעומת המושחר שהוא שחור ממש.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
אבוקדו הוא שומן
כך שאם הוא מוגבל בזה, צריך לקחת בחשבון
 

אננסית

משתמש מקצוען
ניתן לנסות לטבל במיץ לימון, חומץ/ חומץ תפוחים (בגרסה הבריאה יותר)
ממתיק כמו סטיביה מותר? בריא וטעים (אני משתמשת בטיפות..להשיג בבתי טבע)

אפשר לשלב בסלט גם סלט חי/מבושל
תפ"וע- למשל בסלט גזר הולך נהדר ומוסיפים מיץ מתפוז סחוט.
לאפות חציל קישוא בצל עם מלח פלפל ולהוסיף על סלט חסה
יש הרבה רעיונות המשותף לכולם- השקעה, שיהיה בהצלחה ולבריאות!
 

כיפת ברזל

משתמש פעיל
המון תודות לכולם, מעריכה מאד את התשובות האכפתיות.
צריך להתנזר משומנים לחלוטין (אבוקדו, שקדים, גבינה בולגרית...) ולהמעיט מאד בסוכרים.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
המון תודות לכולם, מעריכה מאד את התשובות האכפתיות.
צריך להתנזר משומנים לחלוטין (אבוקדו, שקדים, גבינה בולגרית...) ולהמעיט מאד בסוכרים.

אם זאת הגבלה תזונתית, זה סיפור אחר.

לכל אלו שרק רוצים להוריד שומן ללא הכרח, קחו בחשבון שחלק מהויטמינים הם מסיסים בשמן ולכן רצוי כן שלהוסיף מעט שמן (מהסדרות הבריאות) לסלט ירקות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מדובר באדם שחייב להגביל מאד את תזונתו משומנים וסוכרים. מה שאומר שא"א לשים מטבל, וגם לא בטטות מטוגנות וכדומה.
איך עושים סלט עשיר טעים ומגוון?
חסה ותפוחי עץ ומעט אגוזים טעימים מאד ביחד ללא כל תוספות.
כנ"ל עגבניות שרי טובות.
 

אי המטמון

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
חסה ותפוחי עץ ומעט אגוזים טעימים מאד ביחד ללא כל תוספות.
כנ"ל עגבניות שרי טובות.
גם אגוזים זה המון שומן.
בכלל כל האגוזים שקדים בוטנים גרעינים עד שומשום הכל מלא שומן גם גרעיני דלעת וחמניה.

ובנוסף, טיבול טוב במיוחד מעט חומץ בלסמי, זה ממש משדרג.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה