חלבי אין על הלזניה הזו בעולם!!! קלה וטעימה מתאימה גם לסעודה שלישית בקיץ.

ספרינגית

משתמש מקצוען
כשאנחנו עושים לזניה אנחנו מעדיפים אישית אטריות רחבות הרבה יותר מדפי לזניה כי אנחנו עושים לזניה מושקעת עד מאוד עם ירקות מאודים ובלילה של קוטז' עם ביצים ועוד כמה דברים. ולכן, כשעושים עם דפים אז זה נהיה מדי שכבה שכבה וכשזה עם אטריות אז הכל מקבל את הטעמים של הכל...
מתאים בפרוש, ממש חגיגי וברמה.

אישית אוהבת את זה טרי ממש אבל בארוע זה לא אפשרי ולכן המלצתי היא:
תעשי יום קודם.
אחרי שמתקרר תחתכי קוביות יפות (כשזה קר זה נחתך יותר יפה)
ותחממי על פלטה , עם השגחה שלא נשרף.
ברגע שזה חם ממש תעבירי מעל תבנית הפוכה כדי שלא יישרף.

כן

לא ,כי הלזניה רטובה והתבנית נרטבת ....לא הייתי ממליצה.

דפי לזניה יותר ברמה אבל גם האטריות טעיםם ממש.
לארוע הייתי עושה מדפים. (אל תשכחי להרטיב אותם לשלושים שניות בערך במים רותחים, לפני שאת מכניסה לתבנית)
פוול הצלחות ותעלי תמונות.
באמת שאין לי מילים. את לא מכירה אותי ... חסד של אמת!
בקשר לתבנית זה או לעשות בתבנית פיירקס שאין לי חלבי
ואם את אומרת שיש מצב לחתוך את זה יפה אז אין בעיה להכין בחד פעמי. חשבתי שזה משהו שלוקחים בכף מצלחת מרכזית..
שוב תודה ואדווח שיצא בעז"ה מהמם וטעים..
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

ספרינגית

משתמש מקצוען
נכון מאד!!

אפשר גם, אבל אני אוהבת להגיש לכל אחד בצלחתו.
לא סותר שלקחת ממרכזי זו אפשרות סבירה ואפשרית לגמרי.
חייב להיות מרכזי. הרי לא אשאל כל אחת ? מקווה שלא יתכוצצ'ץ מידי . נשים ריבועים במרכזי
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
אני הייתי משאירה את המגש פרוס אבל כביכול מחובר, עם כף יפה , וכל אחת "תחפור" ןתיקח לעצמה. :p
בהנחה ובתקווה שיגיע בשלום מהתבנית למגש
אבל "חפרנו" בזה מספיק
את יודעת להגיד לי כמה חבילות עלי לזניה צריך בשביל הכמות של תבנית אחת??
ושוב תודה והערכה על ההדרכה צעד אחר צעד
זה פעם ראשונה בשבילי להכין לזניה
וזה לארוע
לכן משמעותי מאד כל טיפ...
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
תשברי עם היד ככה בערך, לא חייב להיות מדוייק על המילימטר...
החבילה אגב מספיקה לכמות הכפולה שעשיתי!!
שאלה מקצועית- בד:"כ אומרים לשים ברסק סוכר כדי לאזן את המרירות .לא?
ולמה כל כך הרבה מים?< הוא נהיה ממש מיימי...
גם בלזניה המוכנה נקוו קצת נוזלים ... הייתי שמה חצי כוס
 
נערך לאחרונה ב:

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
דפה מצוי
@רוחי בלבוחי איך בהקפאה? אני רוצה להכין עכשיו לשבועות
מצוין בהקפאה,
תוציאי מהמקפיא ישר לפלה,
ולפני זה כשזה מתקרר, לפני ההקפאה, תחתכי, ואז כשתוציאי מההקפאה ותחממי הלזניה תיהיה ישר להגשה .
 

יהלומי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לפני שבועות לא הספקתי לשתף.... שבועות עבר אבל הטעם נשאר - כמו שאמר המאמר ;)
הלזניה הזו כל כך קלה להכנה ויוצאת טעימה ועסיסית, כל כך אמיתית שהיא חוסלה עוד לפני שהספקתי לסובב את הראש.
תנסו גם אתם.
מבטיחה שלא תתאכזבו.
יאללה לעבודה - --
שלוש קערות עומדות הכן לקראת מלוי.

החומרים:
כוס מים
4 שיני שום
2 כפיות אורגנו
כף פטרוזליה קצוצה

4 קופסאות / אחת גדולה של רסק עגבניות (סך הכל 400 גר')
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
4 קוטג' (אני שמה 3)
4 ביצים (אני שמה 3 לארג')

גבינה צהובה
אטריות רחבות / אטריות ללזניה

אופן ההכנה
לבשל את האטריות הרחבות / לטבול בקערת מים רותחים עלה של לזניה אחד אחרי השני כל אחד לשלושים שניות (בשעת הרכבת הלזניה)
אם בחרת באטריות תכיני אותן מראש ואם בעלי לזניה אז רק בשעת ההרכבה בתבנית.

קערה א:
לערבב את כל החומרים המסומנים באדום היטב היטב בקערה.

קערה ב:
לערבב את החומרים המסומנים בכחול היטב היטב.
זהו - - - - הלזניה הולכת להיכנס לתנור בעליזות רק נשאר להרכיב את השכבות.
בתבנית ח''פ בינונית שכבה אחר שכבה

אטריות אם מבושלות אז חצי מהכמות ואם של לזניה אז לטבול במים רותחים לשלושים שניות ולהוציא לתבנית אחד אחרי השני.

שכבת אטריות
מעליה השכבה הלבנה (חצי כמות)
מעליה רסק עגבניות (חצי כמות)
מעל שכבת גבינה צהובה פרוסות יפות.
לחזור שוב על השכבות
אטריות
קוטג'
רסק
גבינה

מעל הגבינה לקשט כיד הדמיון והחיך- איך שאוהבים ואופס לתנור על 180 מעלות
למשך כשעה וחצי עד שהגבינה מלמעלה מבעבעת והבית מדיף ריח ניחוח.
תהנו מאד
והצלחות רבות!

כמובן מצרפת שתי תמונות אחת לפני האפיה ואחת אחרי -
בתאבון!!
צפה בקובץ המצורף 890655צפה בקובץ המצורף 890656
@רוחי בלבוחי סליחה על ההטרדה
(תשקלי פעמיים לפני שאת מעלה מתכונים מגרים כאלה...)
את שיני השום להכניס ככה שלמות בלי טיגון??
ואם אני מוסיפה בצל מטוגן, לאיזו שכבה?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
(תשקלי פעמיים לפני שאת מעלה מתכונים מגרים כאלה...)
;)
את שיני השום להכניס ככה שלמות בלי טיגון??
כתושות אבל לא מטוגנות אלא חיות.
ואם אני מוסיפה בצל מטוגן, לאיזו שכבה?
לאייפה שבא לך, את יכולה להוסיף בכל שכבה ואת יכולה בכלל לא להוסיף. (אני לא שמה בצל מטוגן...)
 

נדיה

משתמש פעיל
הכנתי שבוע שעבר ויצא טעיםםםם ממש!
כיביתי אחרי שעה. לדעתי לא צריך שעה וחצי אפיה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה