איך עושים ברקוד באקסס ללא ActivX

הנושא בפורום 'פורום תוכנות מייקרוסופט אופיס' פורסם ע"י yits, ‏14/2/18.

תגיות:
  1. yits

    yits משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    203
    תודות :
    110
    נקודות:
    49
    שלום
    אני השתמשתי עד היום עם ברקוד של BarCodeWiz וזה קובץ DLL שמזוהה כ ActieX וצריך להוסיף אותו ל Reference בפרוייקט.
    אני מעוניין להפסיק להשתמש עם תוספות חיצוניות ורפרנסים (שעושים בעיות במחשבים שונים וכדו').
    מצאתי קוד VBA עבור אקסל שהוא ניגש לוורד (ללא רפרנס אלא באובייקט) ומקבל משם את DISPLAYBARCODE.

    השאלה היא איך ממירים את הקוד ל Access.

    זה קישור לקוד:
    https://stackoverflow.com/questions/40790010/how-to-generate-barcodes-in-excel-worksheet

    קוד:
    Sub INSERT_BARCODE()
        Const BarcodeWidth As Integer = 156
        Dim ws As Worksheet, WdApp
        Set ws = ActiveSheet
        Set WdApp = CreateObject("Word.Application")
        With WdApp.Documents.Add
            .PageSetup.RightMargin = .PageSetup.PageWidth - .PageSetup.LeftMargin - BarcodeWidth
            .Fields.Add(Range:=.Range, Type:=-1, Text:="DISPLAYBARCODE " & CStr(Selection.Value) & " CODE39 \d \t", PreserveFormatting:=False).Copy
        End With
        ws.PasteSpecial Format:="Picture (Enhanced Metafile)", Link:=False, DisplayAsIcon:=False
        WdApp.Quit SaveChanges:=False
        Set WdApp = Nothing
    End Sub
     
  2. moishy

    moishy משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/12/11
    הודעות:
    1,619
    תודות :
    366
    נקודות:
    94
    עיסוק:
    יועץ נישואין, מדריך חתנים
    מיקום:
    רכסים
  3. yits

    yits משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    203
    תודות :
    110
    נקודות:
    49
  4. moishy

    moishy משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/12/11
    הודעות:
    1,619
    תודות :
    366
    נקודות:
    94
    עיסוק:
    יועץ נישואין, מדריך חתנים
    מיקום:
    רכסים
    @yits ברור שאפשר עם גופן, חשבתי שרצית באמצעות VBA נקי, ללא תלותיות כלל.
    יש לי משתמש בתחומים אבל אני לא פעיל שם (עדיין).
     
    yits אוהב/ת את זה.
  5. yits

    yits משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    203
    תודות :
    110
    נקודות:
    49
    @moishy
    אני הצלחתי לעשות התקנה לפונט דרך VBA עם הרשאות מנהל.
    והשאלה המעניינת האם אפשר לאחסן בתוך אקסס קובץ של פונט ולעשות משם Copy
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/2/18
  6. moishy

    moishy משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/12/11
    הודעות:
    1,619
    תודות :
    366
    נקודות:
    94
    עיסוק:
    יועץ נישואין, מדריך חתנים
    מיקום:
    רכסים
    בודאי בתור קובץ מצורף.
    אח"כ ניתן לחלץ את הקובץ ע"י שימוש בrecordset
    rs.Fields("FontField").SaveToFile strFileName
     
    yits ו-a26955 אוהבים את זה.
  7. yits

    yits משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    203
    תודות :
    110
    נקודות:
    49
    אבל אני יצטרך כנראה להעתיק למיקום זמני ומשם ע"י הרצת CMD בהרשאות מנהל לתוך c:\windows\font

    או שיש לך דרך יותר קצרה?
     
  8. moishy

    moishy משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/12/11
    הודעות:
    1,619
    תודות :
    366
    נקודות:
    94
    עיסוק:
    יועץ נישואין, מדריך חתנים
    מיקום:
    רכסים
    זה בדיוק מה שהייתי עושה
     
    yits אוהב/ת את זה.
  9. yits

    yits משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    203
    תודות :
    110
    נקודות:
    49
  10. moishy

    moishy משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/12/11
    הודעות:
    1,619
    תודות :
    366
    נקודות:
    94
    עיסוק:
    יועץ נישואין, מדריך חתנים
    מיקום:
    רכסים
    לחילופין ניתן לערוך את הגופן ולהעיף את המילה דמו מהספרות 1 ו7.
     

    קבצים מצורפים:

    • Desktop.rar
      גודל הקובץ:
      KB 24.3
      צפיות:
      8
    yits אוהב/ת את זה.
  11. yits

    yits משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    203
    תודות :
    110
    נקודות:
    49
  12. moishy

    moishy משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/12/11
    הודעות:
    1,619
    תודות :
    366
    נקודות:
    94
    עיסוק:
    יועץ נישואין, מדריך חתנים
    מיקום:
    רכסים
    גמאני
     
    yits אוהב/ת את זה.