כמי שעבדה בעיצוב פרחים בעבר, כמה כללים.
כשאת מקבלת זר פרחים תעשי כמה דברים:
1. תורידי את כל העלים שיהיו בתוך הואזה. בתוך הואזה רק גבעולים. העלים נרקבים במים והמים נעשים עכורים וכל הזר מת הרבה יוצר מהר.
אבל רגע, לפני שאת מכניסה את הזר אחרי שהורדת את כל העלים מהחלק שלו שיהיה במים עוד משהו:
2. קחי סכין חדה. תקטמי מעט מקצת כל גבעול, באלכסון. למה? כך תפתחי את הנקבוביות שבגבעולים והם ישתו מהמים בצורה טובה יותר. לרוב גם חנויות הפרחים עושות את זה, אבל כדאי לעשות את זה שוב בבית. את הפעולה הזו עושים בגבועלים קשים כמו של ורדים, צפורנים וכו', לא בגבעולים רכים כמו למשל בפרג או בכלנית, גרברה וכו', שבהם החיתוך יהיה ישר ורצוי תחת זרם מים כדי למנוע כניסת אויר לצינורות שבגבעול.
ורגע, לפי שאת מכניסה לואזה עוד משהו:
3.שימי בתוך המים שבואזה קצת סוכר וקצת אקנומיקה. הסוכר עוזר לפרחים האקנומיקה מונעת ריקבון. אני לא בטוחה אבל אם אני זוכרת נכון המינון הוא חצי כפית אקונומיקה וכפית סוכר אחת על כל ליטר מים
אבל רגע, שכחתי משהו חשוב.
לפני שמכניסים את הפרחים לואזה כדאי לשטוף אותו בסבון ומים חמים כדי למגר חיידקים שיש בכלי, בכל כלי. חיידקים שיש באויר. המצאותם של בקטריות יגרמו לזר להרקיב מהר יותר
אם קנו לך זר גרברות או חרציות [כריזנטמות] או דליות או צפורני חתול [אמאלה מה זה הפרחים האלו], אה אני אסביר:
אלו גרברות
צפה בקובץ המצורף 1004881
ואלו חרציות, יש כל מיני:
צפה בקובץ המצורף 1004884
צפה בקובץ המצורף 1004886
ואלו דליות
צפה בקובץ המצורף 1004887
צפה בקובץ המצורף 1004888
ואלו צפורני חתול
צפה בקובץ המצורף 1004891
אם הם מתחילים להכניע ראש, כלומר שהפרח לא זקוף ויציב, מכינים כלי עם מים חמים ומכניסים את הגבעולים לתוכם [גובה של בערך 5 ס"מ] לכ-15-20 דקות. אחר כך מחזירם לאגרטל עם מים נקיים. גם בחמניות שהתחילו להרכין ראש מטפלים באופן הזה. זה נכון לכל הפרחים שצורת הפרח שלהם היא כמו אלו.
טיפ נוסף לגרברות, חמניות ופרחים שהפרח שלהם כבד יחסית לגבעול: קחו חוט ברזל דק נעצו בחלקו התחתון של הפרח במרכז ואז לפפו את חוט הברל על הגבול מלמעלה ללמטה. החוט ברזל ישאיר את ראש הפרח יציב.
ועוד משהו קטן על גרברות. לגרברה יש כפתור גדול במרכז. אם עלי הכותרת נובלים, אל תזרקו את הפרח. תולשים את עלי הכותרת ומקבלים פרח חדש. הכפתור. הוא בהחלט משמש כפרח בפני עצמו.
בכלל רצוי כל יום בקיץ ויומיים-שלושה בחורף להחליף מים ולקטום מחדש את קצות הגבעול
עוד כמה טיפים לפרחים ספציפיים:
-טוליפים או צבעוני בשמם האחר אוהבין קור. שימו בתוך מי הואזה כמה קוביות קרח כל יום.
ולמי ששואל מה זה טוליפ, קבלו:
צפה בקובץ המצורף 1004896
כן, הפרחים שרואים בתמונות של הולנד, אבל הוא בכלל הפרח הלאומי של איראן וטורקיה [אם אני זוכרת נכון]
אם הטוליפים נראים כבר עייפים, תוציאו אותם מהאגרטל. כל פרח עטפו בניר עיתון ותניחו על אדם החלון. הם אוהבים את האור ויזדקפו מחדש
בורדים- ורדים אוהבים עצמאות. לא טוב להם ל התערב בזר עם פרחים אחרים. מורידים עלים שיהיו בואזה וחותכים את הקוצים מהגבעול בסכין חדה ובזהירות שלא להידקר
אגב, הרבה טועים וקוראים לורדים שושנים. אבל השושן הוא פרח אחר לגמרי.
אלו ורדים
צפה בקובץ המצורף 1004898
צפה בקובץ המצורף 1004900
ואלו שושנים [או בשמם האחר ליליה, ליליות]
צפה בקובץ המצורף 1004904
צפה בקובץ המצורף 1004906
מילה לסיום:
יש לקנות בחנויות פרחים שקיות קטנות של ויטמינים לפרחים. אם מוסיפים שקית כזו למים שבואזה חיי הפרח יתארכו
עוד משהו חשוב:
הזר צריך להתרגל לטמפרטורה של הבית. אל תוציאו את הזר מהניר שעוטף אותו מיד כשהוא מגיע הביתה. תנו לו כמה דקות להתרגל לחום של הבית.
כשקונים זרים בחורף, בעונה קרה, כדאי להניח את הזר במרפסת או במקום קריר בבית לרבע שעה לפני שמטפלים סו ומכניסים לואזה.
טוב, מקווה שזה מספיק.
קיבלתם שיעור חינם בבוטניקה.
ואם תטפלו בזרים לפי ההוראות חייהם יתארכו פי שתיים ויותר.
ואם תשאלו למה עזבתי את המקצוע [שלמדתי במקום מקצועי ממש...],המקצוע לא התאים לרגליים שלי.
ואם לא תאמינו שזה היה מקצוע שעסקתי בו פעם, איאלץ להעלות תמונות של עבודות שלי
נזכרתי בעוד משהו אז באתי לערוך.
אל תקנו פרחים שנצבעו.
פרחים שנצבעו?
כן. פרחים שנצבעו.
הנה למשל הליזיאנטוס. פרח מהמם. אצילי. משתלב הרבה בזרי כלות
בטבעי יש לו צבע לבן או ורוד וסגול וגם לבן שהקצוות שלו סגולים או ורודים
צפה בקובץ המצורף 1004911
צפה בקובץ המצורף 1004912
צפה בקובץ המצורף 1004913
לפעמים תראו את הפרח הזה בצבע כחול, תכלת, זוהר ולא יפה.
גם צפורנים תראו צבועים.
הפרחים האלו צבעים במבע מאכל שמכניסים למים שלהם. הם שותים את המים עם הצבע וכך הפרח עצמו מקבל צבע לא שגרתי.
הצבע הזה הוא לא טבעי. פאחים שנצבעו בצבע יבלו יותר מהר. ובכלל אני לא אוהבת את הצבעים האלו, אבל טוב, זה כבר ענין של טעם.
אבל איך נדע אם זה פרח שנצבע או שזה הצבע הטבעי?
שאלה טובה.
תשובה פשוטה
תסתכלו על הגבעול. אם הפרח צבוע יראו מהצבע גם בגבעול. הוא לא יהיה ירוק וחי הוא יהיה בצבע מעורבב של ירוק והצבע שהוא שתה.
חיפשתי תמונה של פרחים צבועים ומצאתי רק במערך שיעור כלשהו, חרציות צבעועות, שימו לב לצבע שבמבחנה . בשמאלית אין צבע ולכן הפרח נשאר לבן בצבעו הטבעי, לידו אדום והפרח קיבל גוון ורוד בהיר, לידו רוק והפרח ירוק בהיר [קצת קשה לראות], אחרי צהוב ובסוף בימני בצבע הכי לא טבעי התורכיז הזוהר שהתקבל מצביעה בכחול:
צפה בקובץ המצורף 1004920
נלקח מכאן: