איך נכון להניח זר קנוי על השולחן?

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אולי מפה תבוא ישועתי...

עד לפני תקופה,
היתה חנות פרחים מתחת לבית.
היינו קונים זר מושקע
עם פרחים רעננים ומענינים
שהחזיק לשבועיים ואפילו 3.

אבל בעיקר בעיקר,
היא היתה מעצבת לנו את זה בצורה יפה
עם צלופן מותאם,
בול בשביל הוואזה שיש לי...

לאחרונה עברו מקום
ובעל הבית החל להביא זרים מהרוכלים ברחוב.
הוא משקיע מחשבה,
בוחר זרים יפים בהרכב צבעים יפה וכדו'

אבל אני לא מסתדרת עם זה...

משאירים את הצלופן?
אז רואים רק את הקרפ מסביב ולא את הפרחים
מורידים את הצלופן?
רואים את כל הגבעולים וכו'
חותכים קצר?
הזר מאבד מיופיו
חותכים ארוך?
לא רואים את היופי של הזר רק את הפרחים בהיקף.

תכלס' איך נכון להניח כזה זר על השולחן?

@שמחוש|עיצוב אירועים
אולי את תדעי לכוון אותי קצת מה נכון לעשות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כמי שעבדה בעיצוב פרחים בעבר, כמה כללים.

כשאת מקבלת זר פרחים תעשי כמה דברים:
1. תורידי את כל העלים שיהיו בתוך הואזה. בתוך הואזה רק גבעולים. העלים נרקבים במים והמים נעשים עכורים וכל הזר מת הרבה יוצר מהר.
אבל רגע, לפני שאת מכניסה את הזר אחרי שהורדת את כל העלים מהחלק שלו שיהיה במים עוד משהו:
2. קחי סכין חדה. תקטמי מעט מקצת כל גבעול, באלכסון. למה? כך תפתחי את הנקבוביות שבגבעולים והם ישתו מהמים בצורה טובה יותר. לרוב גם חנויות הפרחים עושות את זה, אבל כדאי לעשות את זה שוב בבית. את הפעולה הזו עושים בגבועלים קשים כמו של ורדים, צפורנים וכו', לא בגבעולים רכים כמו למשל בפרג או בכלנית, גרברה וכו', שבהם החיתוך יהיה ישר ורצוי תחת זרם מים כדי למנוע כניסת אויר לצינורות שבגבעול.
ורגע, לפי שאת מכניסה לואזה עוד משהו:
3.שימי בתוך המים שבואזה קצת סוכר וקצת אקנומיקה. הסוכר עוזר לפרחים האקנומיקה מונעת ריקבון. אני לא בטוחה אבל אם אני זוכרת נכון המינון הוא חצי כפית אקונומיקה וכפית סוכר אחת על כל ליטר מים

אבל רגע, שכחתי משהו חשוב.
לפני שמכניסים את הפרחים לואזה כדאי לשטוף אותו בסבון ומים חמים כדי למגר חיידקים שיש בכלי, בכל כלי. חיידקים שיש באויר. המצאותם של בקטריות יגרמו לזר להרקיב מהר יותר

אם קנו לך זר גרברות או חרציות [כריזנטמות] או דליות או צפורני חתול [אמאלה מה זה הפרחים האלו], אה אני אסביר:
אלו גרברות



1636843604369.png


ואלו חרציות, יש כל מיני:
1636843717599.png


1636843732838.png


ואלו דליות
1636843783406.png


1636843824800.png

ואלו צפורני חתול
1636843867259.png



אם הם מתחילים להכניע ראש, כלומר שהפרח לא זקוף ויציב, מכינים כלי עם מים חמים ומכניסים את הגבעולים לתוכם [גובה של בערך 5 ס"מ] לכ-15-20 דקות. אחר כך מחזירם לאגרטל עם מים נקיים. גם בחמניות שהתחילו להרכין ראש מטפלים באופן הזה. זה נכון לכל הפרחים שצורת הפרח שלהם היא כמו אלו.

טיפ נוסף לגרברות, חמניות ופרחים שהפרח שלהם כבד יחסית לגבעול: קחו חוט ברזל דק נעצו בחלקו התחתון של הפרח במרכז ואז לפפו את חוט הברל על הגבול מלמעלה ללמטה. החוט ברזל ישאיר את ראש הפרח יציב.
ועוד משהו קטן על גרברות. לגרברה יש כפתור גדול במרכז. אם עלי הכותרת נובלים, אל תזרקו את הפרח. תולשים את עלי הכותרת ומקבלים פרח חדש. הכפתור. הוא בהחלט משמש כפרח בפני עצמו.

בכלל רצוי כל יום בקיץ ויומיים-שלושה בחורף להחליף מים ולקטום מחדש את קצות הגבעול

עוד כמה טיפים לפרחים ספציפיים:
-טוליפים או צבעוני בשמם האחר אוהבין קור. שימו בתוך מי הואזה כמה קוביות קרח כל יום.
ולמי ששואל מה זה טוליפ, קבלו:
1636844385682.png

כן, הפרחים שרואים בתמונות של הולנד, אבל הוא בכלל הפרח הלאומי של איראן וטורקיה [אם אני זוכרת נכון]
אם הטוליפים נראים כבר עייפים, תוציאו אותם מהאגרטל. כל פרח עטפו בניר עיתון ותניחו על אדם החלון. הם אוהבים את האור ויזדקפו מחדש

בורדים- ורדים אוהבים עצמאות. לא טוב להם ל התערב בזר עם פרחים אחרים. מורידים עלים שיהיו בואזה וחותכים את הקוצים מהגבעול בסכין חדה ובזהירות שלא להידקר
אגב, הרבה טועים וקוראים לורדים שושנים. אבל השושן הוא פרח אחר לגמרי.
אלו ורדים
1636844678837.png


1636844706682.png

ואלו שושנים [או בשמם האחר ליליה, ליליות]
1636844751648.png


1636844766387.png


מילה לסיום:
יש לקנות בחנויות פרחים שקיות קטנות של ויטמינים לפרחים. אם מוסיפים שקית כזו למים שבואזה חיי הפרח יתארכו

עוד משהו חשוב:
הזר צריך להתרגל לטמפרטורה של הבית. אל תוציאו את הזר מהניר שעוטף אותו מיד כשהוא מגיע הביתה. תנו לו כמה דקות להתרגל לחום של הבית.

כשקונים זרים בחורף, בעונה קרה, כדאי להניח את הזר במרפסת או במקום קריר בבית לרבע שעה לפני שמטפלים סו ומכניסים לואזה.


טוב, מקווה שזה מספיק.
קיבלתם שיעור חינם בבוטניקה.
ואם תטפלו בזרים לפי ההוראות חייהם יתארכו פי שתיים ויותר.

ואם תשאלו למה עזבתי את המקצוע [שלמדתי במקום מקצועי ממש...],המקצוע לא התאים לרגליים שלי.
ואם לא תאמינו שזה היה מקצוע שעסקתי בו פעם, איאלץ להעלות תמונות של עבודות שלי :)


נזכרתי בעוד משהו אז באתי לערוך.
אל תקנו פרחים שנצבעו.
פרחים שנצבעו?
כן. פרחים שנצבעו.

הנה למשל הליזיאנטוס. פרח מהמם. אצילי. משתלב הרבה בזרי כלות
בטבעי יש לו צבע לבן או ורוד וסגול וגם לבן שהקצוות שלו סגולים או ורודים
1636845745002.png


1636845754517.png


1636845778518.png


לפעמים תראו את הפרח הזה בצבע כחול, תכלת, זוהר ולא יפה.
גם צפורנים תראו צבועים.
הפרחים האלו צבעים במבע מאכל שמכניסים למים שלהם. הם שותים את המים עם הצבע וכך הפרח עצמו מקבל צבע לא שגרתי.
הצבע הזה הוא לא טבעי. פאחים שנצבעו בצבע יבלו יותר מהר. ובכלל אני לא אוהבת את הצבעים האלו, אבל טוב, זה כבר ענין של טעם.

אבל איך נדע אם זה פרח שנצבע או שזה הצבע הטבעי?
שאלה טובה.
תשובה פשוטה
תסתכלו על הגבעול. אם הפרח צבוע יראו מהצבע גם בגבעול. הוא לא יהיה ירוק וחי הוא יהיה בצבע מעורבב של ירוק והצבע שהוא שתה.
חיפשתי תמונה של פרחים צבועים ומצאתי רק במערך שיעור כלשהו, חרציות צבעועות, שימו לב לצבע שבמבחנה . בשמאלית אין צבע ולכן הפרח נשאר לבן בצבעו הטבעי, לידו אדום והפרח קיבל גוון ורוד בהיר, לידו רוק והפרח ירוק בהיר [קצת קשה לראות], אחרי צהוב ובסוף בימני בצבע הכי לא טבעי התורכיז הזוהר שהתקבל מצביעה בכחול:
פרחי צבועים.png

נלקח מכאן:
 
נערך לאחרונה ב:

ברכי H

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
כמי שעבדה בעיצוב פרחים בעבר, כמה כללים.

כשאת מקבלת זר פרחים תעשי כמה דברים:
1. תורידי את כל העלים שיהיו בתוך הואזה. בתוך הואזה רק גבעולים. העלים נרקבים במים והמים נעשים עכורים וכל הזר מת הרבה יוצר מהר.
אבל רגע, לפני שאת מכניסה את הזר אחרי שהורדת את כל העלים מהחלק שלו שיהיה במים עוד משהו:
2. קחי סכין חדה. תקטמי מעט מקצת כל גבעול, באלכסון. למה? כך תפתחי את הנקבוביות שבגבעולים והם ישתו מהמים בצורה טובה יותר. לרוב גם חנויות הפרחים עושות את זה, אבל כדאי לעשות את זה שוב בבית. את הפעולה הזו עושים בגבועלים קשים כמו של ורדים, צפורנים וכו', לא בגבעולים רכים כמו למשל בפרג או בכלנית, גרברה וכו', שבהם החיתוך יהיה ישר ורצוי תחת זרם מים כדי למנוע כניסת אויר לצינורות שבגבעול.
ורגע, לפי שאת מכניסה לואזה עוד משהו:
3.שימי בתוך המים שבואזה קצת זוכר וקצת אקנומיקה. הסוכר עוזר לפרחים האקנומיקה מונעת ריקבון.

אבל רגע, שכחתי משהו חשוב.
לפני שמכניסים את הפרחים לואזה כדאי לשטוף אותו בסבון ומים חמים כדי למגר חיידקים שיש בכלי, בכל כלי. חיידקים שיש באויר. המצאותם של בקטריות יגרמו לזר להרקיב מהר יותר

אם קנו לך זר גרברות או חרציות [כריזנטמות] או דליות או צפורני חתול [אמאלה מה זה הפרחים האלו], אה אני אסביר:
אלו גרברות



צפה בקובץ המצורף 1004881

ואלו חרציות, יש כל מיני:
צפה בקובץ המצורף 1004884

צפה בקובץ המצורף 1004886

ואלו דליות
צפה בקובץ המצורף 1004887

צפה בקובץ המצורף 1004888
ואלו צפורני חתול
צפה בקובץ המצורף 1004891


אם הם מתחילים להכניע ראש, כלומר שהפרח לא זקוף ויציב, מכינים כלי עם מים חמים ומכניסים את הפרחים לתוכם לכ-15-20 דקות. אחר כך מחזירם לאגרטל עם מים נקיים.

טיפ נוסף לגרברות, חמניות ופרחים שהפרח שלהם כבד יחסית לגבעול: קחו חוט ברזל דק נעצו בחלקו התחתון של הפרח במרכז ואז לפפו את חוט הברל על הגבול מלמעלה ללמטה. החוט ברזל ישאיר את ראש הפרח יציב.
ועוד משהו קטן על גרברות. לגרברה יש כפתור גדול במרכז. אם עלי הכותרת נובלים, אל תזרקו את הפרח. תולשים את עלי הכותרת ומקבלים פרח חדש. הכפתור. הוא בהחלט משמש כפרח בפני עצמו.

בכלל רצוי כל יום בקיץ ויומיים-שלושה בחורף להחליף מים ולקטום מחדש את קצות הגבעול

עוד כמה טיפים לפרחים ספציפיים:
-טוליפים או צבעוני בשמם האחר אוהבין קור. שימו בתוך מי הואזה כמה קוביות קרח כל יום.
ולמי ששואל מה זה טוליפ, קבלו:
צפה בקובץ המצורף 1004896
כן, הפרחים שרואים בתמונות של הולנד, אבל הוא בכלל הפרח הלאומי של איראן וטורקיה [אם אני זוכרת נכון]
אם הטוליפים נראים כבר עייפים, תוציאו אותם מהאגרטל. כל פרח עטפו בניר עיתון ותניחו על אדם החלון. הם אוהבים את האור ויזדקפו מחדש

בורדים- ורדים אוהבים עצמאות. לא טוב להם ל התערב בזר עם פרחים אחרים. מורידים עלים שיהיו בואזה וחותכים את הקוצים מהגבעול בסכין חדה ובזהירות שלא להידקר
אגב, הרבה טועים וקוראים לורדים שושנים. אבל השושן הוא פרח אחר לגמרי.
אלו ורדים
צפה בקובץ המצורף 1004898

צפה בקובץ המצורף 1004900
ואלו שושנים [או בשמם האחר ליליה, ליליות]
צפה בקובץ המצורף 1004904

צפה בקובץ המצורף 1004906

מילה לסיום:
יש לקנות בחנויות פרחים שקיות קטנות של ויטמינים לפרחים. אם מוסיפים שקית כזו למים שבואזה חיי הפרח יתארכו

עוד משהו חשוב:
הזר צריך להתרגל לטמפרטורה של הבית. אל תוציאו את הזר מהניר שעוטף אותו מיד כשהוא מגיע הביתה. תנו לו כמה דקות להתרגל לחום של הבית.

כשקונים זרים בחורף, בעונה קרה, כדאי להניח את הזר במרפסת או במקום קריר בבית לרבע שעה לפני שמטפלים סו ומכניסים לואזה.


טוב, מקווה שזה מספיק.
קיבלתם שיעור חינם בבוטניקה.
ואם תטפלו בזרים לפי ההוראות חייהם יתארכו פי שתיים ויותר.

ואם תשאלו למה עזבתי את המקצוע [שלמדתי במקום מקצועי ממש...],המקצוע לא התאים לרגליים שלי.
ואם לא תאמינו שזה היה מקצוע שעסקתי בו פעם, איאלץ להעלות תמונות של עבודות שלי :)


נזכרתי בעוד משהו אז באתי לערוך.
אל תקנו פרחים שנצבעו.
פרחים שנצבעו?
כן. פרחים שנצבעו.

הנה למשל הליזיאנטוס. פרח מהמם. אצילי. משתלב הרבה בזרי כלות
בטבעי יש לו צבע לבן או ורוד וסגול וגם לבן שהקצוות שלו סגולים או ורודים
צפה בקובץ המצורף 1004911

צפה בקובץ המצורף 1004912

צפה בקובץ המצורף 1004913

לפעמים תראו את הפרח הזה בצבע כחול, תכלת, זוהר ולא יפה.
גם צפורנים תראו צבועים.
הפרחים האלו צבעים במבע מאכל שמכניסים למים שלהם. הם שותים את המים עם הצבע וכך הפרח עצמו מקבל צבע לא שגרתי.
הצבע הזה הוא לא טבעי. פאחים שנצבעו בצבע יבלו יותר מהר. ובכלל אני לא אוהבת את הצבעים האלו, אבל טוב, זה כבר ענין של טעם.

אבל איך נדע אם זה פרח שנצבע או שזה הצבע הטבעי?
שאלה טובה.
תשובה פשוטה
תסתכלו על הגבעול. אם הפרח צבוע יראו מהצבע גם בגבעול. הוא לא יהיה ירוק וחי הוא יהיה בצבע מעורבב של ירוק והצבע שהוא שתה.
חיפשתי תמונה של פרחים צבועים ומצאתי רק במערך שיעור כלשהו, חרציות צבעועות, שימו לב לצבע שבמבחנה . בשמאלית אין צבע ולכן הפרח נשאר לבן בצבעו הטבעי, לידו אדום והפרח קיבל גוון ורוד בהיר, לידו רוק והפרח ירוק בהיר [קצת קשה לראות], אחרי צהוב ובסוף בימני בצבע הכי לא טבעי התורכיז הזוהר שהתקבל מצביעה בכחול:
צפה בקובץ המצורף 1004920
נלקח מכאן:
ואוו!
את הזויה לגמרי!
דחוף ליצא למאמר!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ואוו!
את הזויה לגמרי!
דחוף ליצא למאמר!!
בטח
עם כל טעויות ההקלדה שלי.
אבל האמת-
אם אתם לא בטוחים שפוסט מסויים הוא שלי.
יש דרך קלה לבדוק.
אם אין שם טעויות הקלדה- הפוסט הזה לא שלי בוודאות.
יש לי איזה באג עם טעויות הקלדה.
משהו הזוי
לחלוטים [טוב הייתי חייבת לשים ם במקום ן כדי להוכיח שאני כתבת את התגובה הזו]
 

stbar

משתמש מקצוען
כמי שעבדה בעיצוב פרחים בעבר, כמה כללים.

כשאת מקבלת זר פרחים תעשי כמה דברים:
1. תורידי את כל העלים שיהיו בתוך הואזה. בתוך הואזה רק גבעולים. העלים נרקבים במים והמים נעשים עכורים וכל הזר מת הרבה יוצר מהר.
אבל רגע, לפני שאת מכניסה את הזר אחרי שהורדת את כל העלים מהחלק שלו שיהיה במים עוד משהו:
2. קחי סכין חדה. תקטמי מעט מקצת כל גבעול, באלכסון. למה? כך תפתחי את הנקבוביות שבגבעולים והם ישתו מהמים בצורה טובה יותר. לרוב גם חנויות הפרחים עושות את זה, אבל כדאי לעשות את זה שוב בבית. את הפעולה הזו עושים בגבועלים קשים כמו של ורדים, צפורנים וכו', לא בגבעולים רכים כמו למשל בפרג או בכלנית, גרברה וכו', שבהם החיתוך יהיה ישר ורצוי תחת זרם מים כדי למנוע כניסת אויר לצינורות שבגבעול.
ורגע, לפי שאת מכניסה לואזה עוד משהו:
3.שימי בתוך המים שבואזה קצת סוכר וקצת אקנומיקה. הסוכר עוזר לפרחים האקנומיקה מונעת ריקבון. אני לא בטוחה אבל אם אני זוכרת נכון המינון הוא חצי כפית אקונומיקה וכפית סוכר אחת על כל ליטר מים

אבל רגע, שכחתי משהו חשוב.
לפני שמכניסים את הפרחים לואזה כדאי לשטוף אותו בסבון ומים חמים כדי למגר חיידקים שיש בכלי, בכל כלי. חיידקים שיש באויר. המצאותם של בקטריות יגרמו לזר להרקיב מהר יותר

אם קנו לך זר גרברות או חרציות [כריזנטמות] או דליות או צפורני חתול [אמאלה מה זה הפרחים האלו], אה אני אסביר:
אלו גרברות



צפה בקובץ המצורף 1004881

ואלו חרציות, יש כל מיני:
צפה בקובץ המצורף 1004884

צפה בקובץ המצורף 1004886

ואלו דליות
צפה בקובץ המצורף 1004887

צפה בקובץ המצורף 1004888
ואלו צפורני חתול
צפה בקובץ המצורף 1004891


אם הם מתחילים להכניע ראש, כלומר שהפרח לא זקוף ויציב, מכינים כלי עם מים חמים ומכניסים את הגבעולים לתוכם [גובה של בערך 5 ס"מ] לכ-15-20 דקות. אחר כך מחזירם לאגרטל עם מים נקיים. גם בחמניות שהתחילו להרכין ראש מטפלים באופן הזה. זה נכון לכל הפרחים שצורת הפרח שלהם היא כמו אלו.

טיפ נוסף לגרברות, חמניות ופרחים שהפרח שלהם כבד יחסית לגבעול: קחו חוט ברזל דק נעצו בחלקו התחתון של הפרח במרכז ואז לפפו את חוט הברל על הגבול מלמעלה ללמטה. החוט ברזל ישאיר את ראש הפרח יציב.
ועוד משהו קטן על גרברות. לגרברה יש כפתור גדול במרכז. אם עלי הכותרת נובלים, אל תזרקו את הפרח. תולשים את עלי הכותרת ומקבלים פרח חדש. הכפתור. הוא בהחלט משמש כפרח בפני עצמו.

בכלל רצוי כל יום בקיץ ויומיים-שלושה בחורף להחליף מים ולקטום מחדש את קצות הגבעול

עוד כמה טיפים לפרחים ספציפיים:
-טוליפים או צבעוני בשמם האחר אוהבין קור. שימו בתוך מי הואזה כמה קוביות קרח כל יום.
ולמי ששואל מה זה טוליפ, קבלו:
צפה בקובץ המצורף 1004896
כן, הפרחים שרואים בתמונות של הולנד, אבל הוא בכלל הפרח הלאומי של איראן וטורקיה [אם אני זוכרת נכון]
אם הטוליפים נראים כבר עייפים, תוציאו אותם מהאגרטל. כל פרח עטפו בניר עיתון ותניחו על אדם החלון. הם אוהבים את האור ויזדקפו מחדש

בורדים- ורדים אוהבים עצמאות. לא טוב להם ל התערב בזר עם פרחים אחרים. מורידים עלים שיהיו בואזה וחותכים את הקוצים מהגבעול בסכין חדה ובזהירות שלא להידקר
אגב, הרבה טועים וקוראים לורדים שושנים. אבל השושן הוא פרח אחר לגמרי.
אלו ורדים
צפה בקובץ המצורף 1004898

צפה בקובץ המצורף 1004900
ואלו שושנים [או בשמם האחר ליליה, ליליות]
צפה בקובץ המצורף 1004904

צפה בקובץ המצורף 1004906

מילה לסיום:
יש לקנות בחנויות פרחים שקיות קטנות של ויטמינים לפרחים. אם מוסיפים שקית כזו למים שבואזה חיי הפרח יתארכו

עוד משהו חשוב:
הזר צריך להתרגל לטמפרטורה של הבית. אל תוציאו את הזר מהניר שעוטף אותו מיד כשהוא מגיע הביתה. תנו לו כמה דקות להתרגל לחום של הבית.

כשקונים זרים בחורף, בעונה קרה, כדאי להניח את הזר במרפסת או במקום קריר בבית לרבע שעה לפני שמטפלים סו ומכניסים לואזה.


טוב, מקווה שזה מספיק.
קיבלתם שיעור חינם בבוטניקה.
ואם תטפלו בזרים לפי ההוראות חייהם יתארכו פי שתיים ויותר.

ואם תשאלו למה עזבתי את המקצוע [שלמדתי במקום מקצועי ממש...],המקצוע לא התאים לרגליים שלי.
ואם לא תאמינו שזה היה מקצוע שעסקתי בו פעם, איאלץ להעלות תמונות של עבודות שלי :)


נזכרתי בעוד משהו אז באתי לערוך.
אל תקנו פרחים שנצבעו.
פרחים שנצבעו?
כן. פרחים שנצבעו.

הנה למשל הליזיאנטוס. פרח מהמם. אצילי. משתלב הרבה בזרי כלות
בטבעי יש לו צבע לבן או ורוד וסגול וגם לבן שהקצוות שלו סגולים או ורודים
צפה בקובץ המצורף 1004911

צפה בקובץ המצורף 1004912

צפה בקובץ המצורף 1004913

לפעמים תראו את הפרח הזה בצבע כחול, תכלת, זוהר ולא יפה.
גם צפורנים תראו צבועים.
הפרחים האלו צבעים במבע מאכל שמכניסים למים שלהם. הם שותים את המים עם הצבע וכך הפרח עצמו מקבל צבע לא שגרתי.
הצבע הזה הוא לא טבעי. פאחים שנצבעו בצבע יבלו יותר מהר. ובכלל אני לא אוהבת את הצבעים האלו, אבל טוב, זה כבר ענין של טעם.

אבל איך נדע אם זה פרח שנצבע או שזה הצבע הטבעי?
שאלה טובה.
תשובה פשוטה
תסתכלו על הגבעול. אם הפרח צבוע יראו מהצבע גם בגבעול. הוא לא יהיה ירוק וחי הוא יהיה בצבע מעורבב של ירוק והצבע שהוא שתה.
חיפשתי תמונה של פרחים צבועים ומצאתי רק במערך שיעור כלשהו, חרציות צבעועות, שימו לב לצבע שבמבחנה . בשמאלית אין צבע ולכן הפרח נשאר לבן בצבעו הטבעי, לידו אדום והפרח קיבל גוון ורוד בהיר, לידו רוק והפרח ירוק בהיר [קצת קשה לראות], אחרי צהוב ובסוף בימני בצבע הכי לא טבעי התורכיז הזוהר שהתקבל מצביעה בכחול:
צפה בקובץ המצורף 1004920
נלקח מכאן:
תודה!! ממש גזור ושמור!
 

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@hbecker
חסד אמיתי.

אנחנו באמת מקבלים שקית כזו עם ויטמינים
ודף הוראות מסודר לגבי שימור חיי הזר בהתאם ללפרחים שיש בו.

יש לך לתת לי טיפים לגבי איך לשים נכון על השולחן?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker
חסד אמיתי.

אנחנו באמת מקבלים שקית כזו עם ויטמינים
ודף הוראות מסודר לגבי שימור חיי הזר בהתאם ללפרחים שיש בו.

יש לך לתת לי טיפים לגבי איך לשים נכון על השולחן?
במקום קריר ולא חשוף לשמש ישירה.

בסוף כתבתי מאמר בשעה מטורפת של בין לילה לבוקר...במאמר הוספתי עוד טיפים והסברים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה