דרוש מתכון איך מכינים 2 קילו אורז

ריבת חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קצת דחוף לי המידע:

בישול אורז לצורך ארוע.
כמה מים, מלח שמן

להכפיל כמויות בהכל? (פי 10 ממה שאני מכינה תמיד)
או שיש דרך שונה

ועוד משהו, האורז מכפיל את עצמו לגמרי, זותומרת אם אני רואה שזה תופס כמעט 3/4 סיר.
אז להכין ב2 נגלות?

תודה
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ממליצה רק בתנור יצא לך הרבה יותר טוב
תעשי חיפוש היה פה הוראות אם לא אכתוב מאוחר יותר
 

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ועוד משהו, האורז מכפיל את עצמו לגמרי, זותומרת אם אני רואה שזה תופס כמעט 3/4 סיר.
אז להכין ב2 נגלות?
נראה לי שבכל מקרה כדאי לעשות בשתי נגלות ואפילו ביותר.
מניסיון שלי אורז לא יוצא מוצלח כשעושים אותו בכמות גדולה מדי. למרות שמכפילים בדיוק בדיוק.
אני הייתי עושה כל חצי קילו בנפרד, נראה לי.
בהצלחה!
 

*טובית*

משתמש מקצוען
אני עושה בתנור שעה ורבע, פתוח. לא מתייבש.
אבל אני עושה את זה עם ירקות, והם 'צפים' למעלה.
מעוניינת במתכון?
 

ספרים מ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
קיבלנו מאימותינו הצדקניות.... שאדרבה, סיר אורז מלא מלא יוצא הרבה יותר טוב
וגם מנסיון...

כמובן שאם זה לא סיר גדול, ובלי הבישול כבר תופס 2/3, אז תעשו בפעמיים.

תעשו כך:

לשטוף קילו אורז
להכניס לסיר
להוסיף כמות מקבילה של מים (זה יוצא בערך 5 וחצי כוסות מים) רותחים

להוסיף כף מלח, וחצי כוס שמן
ולערבב

לחכות שירתח

אחרי שרותח, לערבב
ולהשאיר על אש נמוכה

אחרי שכבר מתייבש המים באופן הכללי, לערבב שוב
וזהו, להשאיר על האש הקטנה משהו כמו חצי שעה, אפילו פחות

ובתאבון....!
 

חשמל

אמנות העימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אני עשיתי שתי קילו לארוע. פשוט הכפלתי כמויות במדיוק. יצא מעולה.
רק שצריך לקחת בחשבון ששתי קילו אורז זה כמות גדולה מאד. אני עשיתי את זה לברית של כ50/60 איש והלך בקושי רבע. ולמה? כי אם ניקח בחשבון ש2 קילו אורז יבש יוצא 6 קילו לאחר הבישול , ואם יש עוד כמה דברים על השולחן, כמו מנה ראשונה, סלטים, כמה סוגים של מנות עיקריות, וכמה סוגים של תוספות, אז אין צורך בכ"כ הרבה אורז.
המתכון המדוייק שאני עושה. לחמם שמן, להוסיף את האורז (פרסי - עם אחרים אין לי נסיון) ולטגן אותו תוך ערבוב מספר דקות, להוסיף מים רותחים בכמות של על כל כוס אורז 2 כוסות מים (זה לא 4 ליטר על 2 קילו, כי קילו אורז זה לא ליטר), להוסיף מלח (לפי ההרגשה... בערך קורט מלח בישול על כל כוס) להביא לרתיחה, להנמיך את האש, ולאחר 18 דק' בדיוק לכבות אותה. עוד כמה דקות האורז עומד עם מכסה סגור, והוא מוכן.
 

ריבת חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ממליצה רק בתנור יצא לך הרבה יותר טוב
תעשי חיפוש היה פה הוראות אם לא אכתוב מאוחר יותר
תודה, בזכותך חפרתי במתכונים בפרוג, לא חשבתי להכין בתנור בכלל
נראה לי שבכל מקרה כדאי לעשות בשתי נגלות ואפילו ביותר.
מניסיון שלי אורז לא יוצא מוצלח כשעושים אותו בכמות גדולה מדי. למרות שמכפילים בדיוק בדיוק.
אני הייתי עושה כל חצי קילו בנפרד, נראה לי.
בהצלחה!
מכיוון שזה היה צריך להיות מוכן ב18:00, ולא היה לי זמן ל2 נגלות בתנור
הכנתי חצי כמות בסיר וחצי בתנור
בתנור , פי 2 כמות מים מאורז, תספרי כוסות.
ושמן על כל שתי כוסות אורז 1/3 כוס שמן.
הצלחות
שעה ורבע בתנור לא מכוסה על 180.
היחס יצא מעולה, הספיק 45 דק'. (מכוסה, כי זה בלי ירקות)
@*טובית* @ספרים מ @חשמל
תודה על הרצון הטוב
אבל ההודעה שלכם הייתה קצת מאוחרת בשבילי.
לארוע הבא בעז"ה
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אורז בתנור חייב מכוסה! אחרת הוא מתיבש מאד
עשיתי הרבה פעמים לשמחות נאפה שעה בערך יוצא מושלם
אמנם על האש הולך מהר אבל בכמות גדולה זה לא הולך ניסיתי כמה פעמים לא מתבשל טוב ואחיד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה