עוגות/עוגיות איך מכינים כאלה עוגות?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני כל פעם רוצה לנסות אבל מתלבטת:
זה מורגש בטעם?
לא ממש.
בעז"ה אעלה מאוחר יותר מתכון.
חבל שאין לי תמונה של כמה כאלו שהכנתי.
אולי אכין במיוחד ויהיה לשבת.
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
בעז"ה אעלה מאוחר יותר מתכון.
חבל שאין לי תמונה של כמה כאלו שהכנתי.
אולי אכין במיוחד ויהיה לשבת.
וואו !!
איזה התחשבות והתמסרות בשביל כולנו !
מחכה כבר למתכון ולתמונות....
 

הנני

משתמש צעיר
אני כל פעם רוצה לנסות אבל מתלבטת:
זה מורגש בטעם?
מנסיון- הגלאסז מאוד מתוק ולכן כדאי להפחית בכמות הסוכר שבעוגה עצמה.
אגב, זה אחד הדברים הקלים לעשות ואם פועלים בדיוק לפי ההוראות אין מצב שזה לא מצליח והנפילה שלו מהממת על העוגה.
אם נשאר לך גלסאז את יכולה לשמור אותו בקופסא אטומה במקרר והוא נשאר מעולה המון זמן.

מתכון מצוין:
200 מ"ל שמנת מתוקה או ריץ (מנסיון יוצא מצוין)
3/4 כוס סוכר (80 גרם)
חבילת שוקולד לבן 100 גרם
כף גדולה גלוקוזה (40 גרם)

להכנת הג'לטין: 8 גרם ג'לטין 40 מ"ל מים להשרות את הג'לטין במים 10-15 דקות

מרתיחים על אש נמוכה (כדאי מאוד) את השמנת/ הריץ', סוכר והגלוקוזה. לגלוקוזה לוקח זמן עד שנמסה לגמרי.
מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שנמס לגמרי.
מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מקל.
מחכים שהמסה תתקרר אבל לא לגמרי כדי שלא תמיס את ציפוי העוגה ושופכים מעל רשת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנסיון- הגלאסז מאוד מתוק ולכן כדאי להפחית בכמות הסוכר שבעוגה עצמה.
אגב, זה אחד הדברים הקלים לעשות ואם פועלים בדיוק לפי ההוראות אין מצב שזה לא מצליח והנפילה שלו מהממת על העוגה.
אם נשאר לך גלסאז את יכולה לשמור אותו בקופסא אטומה במקרר והוא נשאר מעולה המון זמן.

מתכון מצוין:
200 מ"ל שמנת מתוקה או ריץ (מנסיון יוצא מצוין)
3/4 כוס סוכר (80 גרם)
חבילת שוקולד לבן 100 גרם
כף גדולה גלוקוזה (40 גרם)

להכנת הג'לטין: 8 גרם ג'לטין 40 מ"ל מים להשרות את הג'לטין במים 10-15 דקות

מרתיחים על אש נמוכה (כדאי מאוד) את השמנת/ הריץ', סוכר והגלוקוזה. לגלוקוזה לוקח זמן עד שנמסה לגמרי.
מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שנמס לגמרי.
מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מקל.
מחכים שהמסה תתקרר אבל לא לגמרי כדי שלא תמיס את ציפוי העוגה ושופכים מעל רשת.
דומה למתכון שלי

לגלסאז' חום ממרים לשוקולד מריר. או חלבי

לצבעוני- מוסיפים צבעי מאכל שמתאימים לשוקולד
 

chh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מנסיון- הגלאסז מאוד מתוק ולכן כדאי להפחית בכמות הסוכר שבעוגה עצמה.
אגב, זה אחד הדברים הקלים לעשות ואם פועלים בדיוק לפי ההוראות אין מצב שזה לא מצליח והנפילה שלו מהממת על העוגה.
אם נשאר לך גלסאז את יכולה לשמור אותו בקופסא אטומה במקרר והוא נשאר מעולה המון זמן.

מתכון מצוין:
200 מ"ל שמנת מתוקה או ריץ (מנסיון יוצא מצוין)
3/4 כוס סוכר (80 גרם)
חבילת שוקולד לבן 100 גרם
כף גדולה גלוקוזה (40 גרם)

להכנת הג'לטין: 8 גרם ג'לטין 40 מ"ל מים להשרות את הג'לטין במים 10-15 דקות

מרתיחים על אש נמוכה (כדאי מאוד) את השמנת/ הריץ', סוכר והגלוקוזה. לגלוקוזה לוקח זמן עד שנמסה לגמרי.
מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שנמס לגמרי.
מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מקל.
מחכים שהמסה תתקרר אבל לא לגמרי כדי שלא תמיס את ציפוי העוגה ושופכים מעל רשת.
דומה למתכון שלי

לגלסאז' חום ממרים לשוקולד מריר. או חלבי

לצבעוני- מוסיפים צבעי מאכל שמתאימים לשוקולד
סליחה על ההקפצה
הציפוי מתייבש ומתקשה כמו גנאש/שוקולד או שנשאר רטוב?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סליחה על ההקפצה
הציפוי מתייבש ומתקשה כמו גנאש/שוקולד או שנשאר רטוב?
מתייבש אבל לא ממש לגמרי.
אם נוגעים בו יראו טביעות אצבעות והוא עלול להדבק לאצבעות
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מתייבש אבל לא ממש לגמרי.
אם נוגעים בו יראו טביעות אצבעות והוא עלול להדבק לאצבעות
אין אין אין! את משהו! המהירות שאת עונה על כול שאלה! כול הכבוד!!!!!!!!!!!!
;)אשרינו שאת המנהלת שלנו!
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מה הכוונה רשת?
ושאלה נוספת: איך מכינים את הקישוט מעל השוקולד?
אני עשיתי בלי רשת. ציפיתי את המסובב של העוגה בנילון ניצמד, והעמדתי את העוגה על קופסא קטנה-כך שיש גובה והקופסא מתחת לא צצה.
וככה שפכתי את הנוזל.
ואת הקישוט: מזגגים שוקולד לבן......
 

chh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מתייבש אבל לא ממש לגמרי.
אם נוגעים בו יראו טביעות אצבעות והוא עלול להדבק לאצבעות
יש ציפוי במראה מבריק אבל שמתייבש טוב? אפילו לא מבריק לגמרי, לא חייב להיות מראה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ומשהו מבריק יותר?
זיגוג מירור.
גלסאג'
שזה מה שיש בעוגות שבתחילת האשכול הזה
אבל זז לא מתייבש לגמרי

למה דחוף לך מתייבש לגמרי

אגב אם תעשי גנאש ותאבקי טיפה באבקת איבוק זהב [בנשיפה] יתקבל מראה זוהר
 

chh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
זיגוג מירור.
גלסאג'
שזה מה שיש בעוגות שבתחילת האשכול הזה
אבל זז לא מתייבש לגמרי

למה דחוף לך מתייבש לגמרי

אגב אם תעשי גנאש ותאבקי טיפה באבקת איבוק זהב [בנשיפה] יתקבל מראה זוהר
אין מילים על התגובות המהירות!!!
חשוב לי שיתייבש לגמרי כי אני עושה את זה בעוגות אישיות וזה עוד אמור לעבור נסיעה שאני לא יודעת כמה ישמרו על זה בדרך
אבקת איבוק נשמע רעיון. מה פירוש נשיפה? אני מכירה שעובדים איתו עם מכחול או מצפים לגמרי
אפשר פירוט?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אין מילים על התגובות המהירות!!!
חשוב לי שיתייבש לגמרי כי אני עושה את זה בעוגות אישיות וזה עוד אמור לעבור נסיעה שאני לא יודעת כמה ישמרו על זה בדרך
אבקת איבוק נשמע רעיון. מה פירוש נשיפה? אני מכירה שעובדים איתו עם מכחול או מצפים לגמרי
אפשר פירוט?
את טובלת מכחול באבקה ונושפת עליו במרחק קטן מהעוגה ואז העוגה מקבל שפריצים של אבקת איבוק
 

chh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
זה בגלל מה שכתבתי באשכול בחכמת נשים?

את חמודה
תודה
אני לא יודעת מה כתבת בחכמת נשים (חבל שאני לא מצליחה להתחבר לשם), אבל מצטרפת בהחלט לזה שאת מקסימה
אני נדהמת מההענות המהירה שלך, התשובות הברורות, והפרגון לחלוק מהידע שלך
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני לא יודעת מה כתבת בחכמת נשים (חבל שאני לא מצליחה להתחבר לשם), אבל מצטרפת בהחלט לזה שאת מקסימה
אני נדהמת מההענות המהירה שלך, התשובות הברורות, והפרגון לחלוק מהידע שלך
האמת שזה ענין של סיעתא דשמיא
לפעמים אני לא מגיבה הרבה זמן ולפעמים מהר. זה תלוי אם אני מחוברת או לא.
אז זה סיעתא דשמיא של השואלת
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זה בגלל מה שכתבתי באשכול בחכמת נשים?
לא עקבתי

אבל סתם כך- אני רואה איך תמיד את נענית בשמחה ובפשטות חולקת מהידע שלך
זה לא ברור מאיליו
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה