עוגות/עוגיות איך מכינים כאלה עוגות?

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני לא יודעת מה כתבת בחכמת נשים (חבל שאני לא מצליחה להתחבר לשם), אבל מצטרפת בהחלט לזה שאת מקסימה
אני נדהמת מההענות המהירה שלך, התשובות הברורות, והפרגון לחלוק מהידע שלך
אני רואה שכתבנו אותו דבר...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker
או כל אחת שיודעת
איך מורחים את הזיגוג הזה בצורה יפה ואחידה גם בצדדים?
לא מורחים
מניחים את העוגה על רשת או על כלי מוגבה ששוליו קטנים מקוטר העוגה ויוצקים את הזיגוג למרכז והוא מתפשט לצדדים, גולש ונכסה את כל העודה.
העודפים נשפכים למטה
 

מירי84

משתמש פעיל
מנסיון- הגלאסז מאוד מתוק ולכן כדאי להפחית בכמות הסוכר שבעוגה עצמה.
אגב, זה אחד הדברים הקלים לעשות ואם פועלים בדיוק לפי ההוראות אין מצב שזה לא מצליח והנפילה שלו מהממת על העוגה.
אם נשאר לך גלסאז את יכולה לשמור אותו בקופסא אטומה במקרר והוא נשאר מעולה המון זמן.

מתכון מצוין:
200 מ"ל שמנת מתוקה או ריץ (מנסיון יוצא מצוין)
3/4 כוס סוכר (80 גרם)
חבילת שוקולד לבן 100 גרם
כף גדולה גלוקוזה (40 גרם)

להכנת הג'לטין: 8 גרם ג'לטין 40 מ"ל מים להשרות את הג'לטין במים 10-15 דקות

מרתיחים על אש נמוכה (כדאי מאוד) את השמנת/ הריץ', סוכר והגלוקוזה. לגלוקוזה לוקח זמן עד שנמסה לגמרי.
מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שנמס לגמרי.
מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מקל.
מחכים שהמסה תתקרר אבל לא לגמרי כדי שלא תמיס את ציפוי העוגה ושופכים מעל רשת.
המתכון הזה מספיק לציפוי עוגה אחת (קוטר 24)? או שצריך להכפיל כמויות?
וגם- איפה קונים גלוקוזה וג'לטין? בכל סופר? או בחנויות של מוצרי אפיה דוקא? יש בכשרות בד"ץ עד"ח?
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
גלוק
המתכון הזה מספיק לציפוי עוגה אחת (קוטר 24)? או שצריך להכפיל כמויות?
וגם- איפה קונים גלוקוזה וג'לטין? בכל סופר? או בחנויות של מוצרי אפיה דוקא? יש בכשרות בד"ץ עד"ח?
גלוקוזה בדרך כלל בחנות מתמחה למוצרי אפיה.
יספיק לך החומר.
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
ר
תודה
וג'לטין- איפה קונים?
ראיתי באושר עד,
1618932804957.png
 

מירי84

משתמש פעיל
ועוד שאלה..
איזה שוקולד יוצא יותר יפה? צמקאו או מריר?
אני יודעת שהמריר הרבה יותר טעים ומשובח השאלה אם הוא מספיק עמיד ויפה...
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ועוד שאלה..
איזה שוקולד יוצא יותר יפה? צמקאו או מריר?
אני יודעת שהמריר הרבה יותר טעים ומשובח השאלה אם הוא מספיק עמיד ויפה...

אם מטמפררים אותו הוא יוצא מושלם
אם לא אז עדיף צמקאו
 

*טובית*

משתמש מקצוען
@hbecker , סליחה העני על ההקפצה.
מעוניינת להכין גלסאז ורוד.
אפשר את המתכון שלך לגלסאז?
תודה!
 

-אליה-

טכנאי מחשבים - מכירה, התקנות מרחוק, שדרוג
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
אפשר להוסיף לגנאש שוקולד כפית דבש והגנאש מבריק מאוד
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker , סליחה העני על ההקפצה.
מעוניינת להכין גלסאז ורוד.
אפשר את המתכון שלך לגלסאז?
תודה!
המתכון שאני אוהבת:

10 גרם ג'לטין + 50 מ"ל מים קרים להמסה
200 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל ורוד
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס גלוקוזה
1/2 כוס מים


מערבבים ג'לטין עם מים קרים ומניחים בצד להבלעות של הג'לטין במים

בסיר קטן על אש לא גבוהה מביאים לרתיחה סוכר, מים וגלוקוזה. מרתיחים להמסה מלאה של הסוכר עד שמתקבל סירופ חלק. מוסיפים את תערובת הג'לטין והמים מערבבים היטב ומכבים את האש. מוסיפים שמנת מתוקה. מערבבים
קוצצים את השוקולד דק ומוסיפים מערבבים להמסה מלאה של השוקולד
צובעים במעט צבע מאכל עד לקבלת הגוון הרצוי
 

*טובית*

משתמש מקצוען
המתכון שאני אוהבת:

10 גרם ג'לטין + 50 מ"ל מים קרים להמסה
200 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל ורוד
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס גלוקוזה
1/2 כוס מים


מערבבים ג'לטין עם מים קרים ומניחים בצד להבלעות של הג'לטין במים

בסיר קטן על אש לא גבוהה מביאים לרתיחה סוכר, מים וגלוקוזה. מרתיחים להמסה מלאה של הסוכר עד שמתקבל סירופ חלק. מוסיפים את תערובת הג'לטין והמים מערבבים היטב ומכבים את האש. מוסיפים שמנת מתוקה. מערבבים
קוצצים את השוקולד דק ומוסיפים מערבבים להמסה מלאה של השוקולד
צובעים במעט צבע מאכל עד לקבלת הגוון הרצוי
אפשר עם ריצ', יא?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה