איך מכינים אפונה בצורה טעימה?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
יש לנו שקית אפונה ירוקה,
ואין לנו מושג איך מכינים אותה בצורה שהיא תהיה טעימה.
מים עם מלח יצא.... לא משנה.
יש לכם דרך טעימה להכין?
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפונה יבשה?
קפואה?
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מאדים שני בצלים.
מוסיפים את האפונה הקפואה.
מתבלים - פפריקה, פלפל שחור, מלח.
בוחשים אותה קלות, שתפשיר ותתחמם יחד עם הבצל.
כשהכל רותח, מוסיפים קצת מים. רק כדי שלא יישרף.

משאירים על אש קטנה לפרק זמן בלתי מוגדר. נגיד, חצי שעה. עד שזה רך וטעים.

אפשר גם להכין מרק אפונה. (דומה לרעיון של המים והמלח שניסיתם, אבל עם עוד ירקות כמו גזר ובצל, פטרוזיליה ותבלינים. בסוף טוחנים הכל.

עוד משהו - אורז עם אפונה.
 

בוב ספוג

משתמש מקצוען
פירה אפונה.
רכיבים:
1 חבילת אפונה קפואה,
2 כפות שמן זית,
2 תפוחי אדמה,
1 בצל גדול,
2 כפות חמאה,
מלח.
הכנה(30 דקות):
1) קוצצים גס את הבצל ומזהיבים במחבת עם 2 כפות שמן זית.
2)מבשלים את האפונה(לפי איך שכתוב על החבילה..)
3)מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים.
4)מעבירים את הבצל המאודה,תפו"א והאפונה למעבד מזון.
5)מוסיפים חמאה ומלח וטוחנים למחית חלקה.
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
מאדים שני בצלים.
מוסיפים את האפונה הקפואה.
מתבלים - פפריקה, פלפל שחור, מלח.
בוחשים אותה קלות, שתפשיר ותתחמם יחד עם הבצל.
כשהכל רותח, מוסיפים קצת מים. רק כדי שלא יישרף.

משאירים על אש קטנה לפרק זמן בלתי מוגדר. נגיד, חצי שעה. עד שזה רך וטעים.



אפשר גם להוסיף לקראת סוף הבישול
או אבקת מרק (יוצא טעם של אולמות....)
או רסק עגבניות (יוצא טעם של בית...)
 

פשוש

משתמש מקצוען
יש לנו שקית אפונה ירוקה,
ואין לנו מושג איך מכינים אותה בצורה שהיא תהיה טעימה.
מים עם מלח יצא.... לא משנה.
יש לכם דרך טעימה להכין?
לטעמי יותר טעים לאדות ולא לבשל עם מים וכן להוסיף רסק עגבניות ומעט סוכר
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש לנו שקית אפונה ירוקה,
ואין לנו מושג איך מכינים אותה בצורה שהיא תהיה טעימה.
מים עם מלח יצא.... לא משנה.
יש לכם דרך טעימה להכין?
אצלנו הבסיס הוא לטגן בצל קטן וחתוך לקוביות בכף-שתיים שמן קנולה, עד לשקיפות וריכוך, להוסיף מלח, מעט פלפל לבן וטיפה כורכום ואז אחת מן האפשרויות הבאות:

1. גבעולי סלרי חתוכים למקטעים של 1 ס"מ.
2. מנגולד- עלים+ גבעולים חתוך לרצועות. בריא מאד וטעם עדין ומשובח.
3. קוביות בטטה קטנות.

ממשיכים לטגן כחצי דקה עם אחת מן התוספות ומוסיפים את האפונה הקפואה.
מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא.
מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מתאדים (20 דקות בערך).
 

בת עם סגולה

משתמש מקצוען
אני מכינה הרבה אפונה (שימורים וקפוא) ומאד מאד מתפעלים מהתיבול וזה גם קל במיוחד:
לטגן בצל
להוסיף:
אפונה
אפשר גם רבעים של תפו"א
פפריקה מתוקה בשמן מרוקאי
מלח
אבקת מרק
מעט כורכום

כשמבעבע,רותח להנמיך ולבשל על אש קטנה ונמוכה כ3/4 ש', אפונה קפואה כשעה...

בתאבון
להגיש עם אורז/קוסקוס
 

אביטל שורץ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מעט שמן, מטגנים קלות בצל חתוך לקוביות קטנות, ו2 שיני שום קצוצות קטן
מוסיפים אפונה ומערבבים עד שהכל מתחמם
מעט מלח, כף אבקת מרק עוף, 1/4 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון, 2 כפות כוסברה קצוצה
מערבבים
מוסיפים תחתיות ארטישוק חתוכות לרצועות
מוסיפים מעט מים (רק כדי שלא ישרף)
מבשלים על אש נמוכה חצי שעה בערך,
עד שהארטישוק רך

תמיד מלקקים את הסיר
 

ערסל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לאחרונה אני מכינה את זה בשתי דקות בתנור
שמה בתבנית את האפונה הקפואה
מתבלת במלח, אבקת מרק, פלפל שחור
שופכת קצת שמן
מוסיפה מים בערך עד לחצי מהאפונה
מערבבת הכל יחד
מכסה בנייר כסף
אופה בחום בינוני בסביבות חצי שעה ארבעים דק'
 

p100digital

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למי שאין סבלנות לטגן בצל:

מעט שמן בסיר
חצי חבילה של אפונה קפואה
2 שיני שום כתושות
פלפל ומלח
מאדים כחצי שעה
מוסיפים מים מידי פעם רבע כוס גג בכדי שלא ישרף
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
למי שאין סבלנות לטגן בצל:

מעט שמן בסיר
חצי חבילה של אפונה קפואה
2 שיני שום כתושות
פלפל ומלח
מאדים כחצי שעה
מוסיפים מים מידי פעם רבע כוס גג בכדי שלא ישרף
אימצנו.
עם יותר זמן בישול, ותיבול בהשראת @בת עם סגולה (אבל בלי אבקת מרק).
תודה!
השתמשנו המון.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה