מידע שימושי איך מבשלים 'ארבעס' כמו במעדניות?

הולי

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
שיהיה רך אבל מוצק.
ומתוק?

בבישול רגיל, או שעדיין נשאר בתוך החומוס נקודה לבנה עוד לא מבושלת
או שהם כבר רכים מידי ומתפרקים.
במעדניות שבת יש לקנות מוצק ורך
אשמח לטיפים
 
נערך לאחרונה ב:

בוב ספוג

משתמש מקצוען
המצרכים:
גרגרי חומוס יבש
מים לבישול
סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור בשפע

אופן ההכנה:
א. כמו תמיד עם חומוס: מנקים היטב, משרים ללילה אחד לפחות במקרר, ואז שוטפים ומבשלים. המים צריכים לכסות את החומוס בשכבה של 2-3 ס"מ לפחות.

ב. לסיר הבישול מוסיפים מעט סודה לשתייה (בערך רבע כפית לכל ספל גרגרי חומוס יבש). במהלך הבישול, הנמשך כשעה וחצי, מסירים (יענו, מקפים) את הקצף שעולה על-פני המים (פחות גאזים אחר-כך). לא מוסיפים מלח, כי המלח גורם להתקשות של הגרגרים.

ג. בסיום הבישול, כשהגרגרים אל-דנטה (נימוחים אך לא מתפוררים) מסננים, בוזקים מלח וגורסים פלפל שחור. אני אוהב להוסיף גם קצת שמן זית.

ד. אוכלים ולא מאמינים שזה יכול להיות כל-כך טעים.
 

ל. ב. גרפיקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
והכי חשוב זה לקנות את הארבעס הענק. ויבול מקומי שזה הכי משובח
 

אוקינוס

משתמש מקצוען
אני משרה את הארבעס (500 גרם) 24 שעות בחצי כפית וכף מלח גס, אח"כ שופכת את המים, מרתיחה פעם אחת ושופכת את המים הראשונים (עם הקצף) מרתיחה שוב ומבשלת 3 שעות על אש קטנה עם כף מלח בישול.
(לא מומלץ להריח את הארבעס אחרי ההשריה הלילית...)
 
נערך לאחרונה ב:

סמוי

משתמש פעיל
מבשל מידי שבוע ארבעס.
השריה של הארבעס-ענק במים עם מלח גס למשך לילה
מבשל עם מים נקיים ומלח גס -2 כפות לחצי קילו למשך שעתיים (אם רוצים ארבעס מתקתק מוסיפים סוכר כ3/4 כוס אפשר להוסיף מעט קפה לקבלת ארומה וצבע)
בסיום הבישול אני נותן לו לשרות עוד כ15 שעה שלא יהיה מעבר חד מידי מחום לקור ויגרום להקשתו
מסנן ומייבש על בד מפזר פלפל שחור ומלח (למתכון המתקתק לא מפזרים מלח ופחות פלפל שחור)
 

לגעת בנקודה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תנסו עם סיר לחץ (כמובן אחרי השריה של כ12 במים וסודה לשתיה)
אחרי בישול של שעה אחת בלבד הארבעס מושלם בדיוק כמו במעדניות!!
שלם, נמעך בפה וטעיםםם
 

Prestigious

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו מבשלים עם סיר לחץ ועם סוכר כמובן עם עוד תבלינים, לא יודעת בדיוק כמויות כי בעלי מכין את זה.
זה באמת יוצא טעם כמו הקנוי וקצת מתקתק.. רך אבל לא מדי
אם תרצו אני אברר מתכון מדויק
 

הולי

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מבשל מידי שבוע ארבעס.
השריה של הארבעס-ענק במים עם מלח גס למשך לילה
מבשל עם מים נקיים ומלח גס -2 כפות לחצי קילו למשך שעתיים (אם רוצים ארבעס מתקתק מוסיפים סוכר כ3/4 כוס אפשר להוסיף מעט קפה לקבלת ארומה וצבע)
בסיום הבישול אני נותן לו לשרות עוד כ15 שעה שלא יהיה מעבר חד מידי מחום לקור ויגרום להקשתו
מסנן ומייבש על בד מפזר פלפל שחור ומלח (למתכון המתקתק לא מפזרים מלח ופחות פלפל שחור)
נשמע מצוין.
 

הולי

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אנחנו מבשלים עם סיר לחץ ועם סוכר כמובן עם עוד תבלינים, לא יודעת בדיוק כמויות כי בעלי מכין את זה.
זה באמת יוצא טעם כמו הקנוי וקצת מתקתק.. רך אבל לא מדי
אם תרצו אני אברר מתכון מדויק
אשמח למתכון.
זה כותרת האשכול:D
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה