דרוש מתכון איך ומה מקפיאים

יוכבדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
כאחת שבמקפיא שלה יש רק חומרי גלם לפני בישול, קטניות מושרות ומקסימום שניצלים לפני טיגון
שמעתי לאחרונה על כאלה שמקפיאים הכל - אוכל מוכן, בצקים, רטבים וסלטים
אשמח לקבל הדרכות / טיפים / עצות וכל דבר שקשור להקפאת ארוחות
אז מה אתם מקפיאים? (חוץ מחומרי גלם)
איך מומלץ להקפיא ולכמה זמן?
איך מומלץ להפשיר?
ומה בכלל לא מומלץ להקפיא?
[את הדיון על הטעם של אוכל מוקפא נשאיר לפעם אחרת... :rolleyes:]
תודה מראש!
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
תודה שפתחת :)

הקפאה אטומה ב-2 עטיפות אמורה למנוע טעם קפוא.

אוסיף כמה שאלות שלי:
בצקי שמרים - אפשר להקפיא?
מאפים - אני רואה שאומרים להכניס אחרי האפיה לתנור. זה אומר שהמאפה היה אפוי לגמרי קודם או רק חלקית?

הקפאות שלי:
טחינה - מכינה כמות כפולה, מחלקת לקופסאות בגודל שמספיק לשבת, ומקפיאה.
ביום שישי מוציאה למקרר.
אמרו לי שאפשר כך גם חומוס. לא ניסיתי.

קציצות ברוטב - מומלץ להקפיא קציצות בנפרד ורוטב בנפרד. אחרת בהפשרה הקציצות קצת מתפוררות ברוטב.
קציצות יבשות מוקפאות מעולה. לאחרונה הפשרתי במחבת יבשה חמה, וכשהיה נראה לי שזה מתחיל להיצבע ולהחרך, הרטבתי את המחבת בטיפונת מים. יצא רך ומעולה.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
אני מקפיאה חציל קלוי (ללא תוספות)... יום שישי מוציאה ומפשירה בטמפרטורת החדר ואז מוסיפה מיונז/טחינה.
אפשר להקפיא גם מטבוחה.
אני מקפיאה לעיתים רחוקות אוכל מבושל שנשאר ממנו הרבה וחבל עליו( הטעם יוצא יותר טוב אם לאחר ההפשרה מחממים בתנוא על מצב גריל(לא משנה מה זה!))
אם מכינים מאפים מבצק עלים, גם אפשר להקפיא לפני או לאחר האפיה(כשעדיין המאפים חמימים)
אני מקפיאה חלות, פוקצ'ות, פיצות וכו' כהם עדיין חמימים. מוציאים כשרוצים, מפשירים בטמפרטורת החדר ומחממים בתנור (או להפשיר בחום נמווך בתנור אם יותר ממהרים.)

בהצלחה!
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דגים- ניתן להקפיא אחרי אפיה- עטוף כמובן ב2 אריזות, להפשיר ולחמם על פלטה או בתנור
עופות- ניתן להקפיא כנ"ל
בשר- כנ"ל
סלטים- סלטים מבושלים- למעט תפו"א ניתן להקפיא
פשטידות- חוץ מגזר ותפו"א ניתן לקפיא אחרי אפיה ולהפשיר על הפלטה
עוגות- כמובן שטוב בהקפאה (למעט עוגות קצף ללא אפיה)
קומפוט- מרקי פירות, פירות מבושלים, רסק תפו"ע, אגסים ביין וכו' מצויין בהקפאה
חלות/ לחמניות/ לחמים- מצוין בהקפאה
מרק- מרקים טחונים- מצוין בהקפאה
קציצות דגים/עוף- אין בעיה להקפיא( גם בתוך רוטב) ולהפשיר ישר על הגז
עוד משהו יש?
 

אסתיס

משתמש מקצוען
מהנסיון שלי, אלה מעולים בהקפאה:
מרקים-לחמם על הגז לרתיחה.
שניצלים -אחרי הציפוי לפני הטיגון.
כל סוגי העוגות, (עוגת גבינה פחות, היא מגירה מים)
מטבוחה מבושלת
טחינה
חריין מוכן
סלק מבושל
רטבי עגבניות שונים, לקציצות או לפיצה
רוטב פיצה (ששמים מעל הפיצה)
פשטידות/קישים של ירקות (גם חלבי) לחמם בתנור בחום בינוני ישר מההקפאה
קוגל תפו"א -לחמם בתנור בחום בינוני ישר מההקפאה
קוגל ירושלמי
קומפוט
כמובן עופות ובשרים מבושלים
ועוד הרבה יותר....
 

saryk

משתמש מקצוען
מקפיאה הכללל חוץ מתפו"א ואורז... (כמעט)
הכלל שלי להפשרה:
מה שצריך להיות קרנצ'י : להפשיר בתנור.
מה שלא- במיקרוגל.
 

היפי

משתמש פעיל
אוסיף כמה שאלות שלי:
בצקי שמרים - אפשר להקפיא?
מאפים - אני רואה שאומרים להכניס אחרי האפיה לתנור. זה אומר שהמאפה היה אפוי לגמרי קודם או רק חלקית?

יצא לי להקפיא כמה פעמים עוגות שמרים/ חלות אחרי התפחה ולפני האפייה למשך כיומיים- שלוש, ולהוציא ישר לתנור.
יצא מצוין
 

יוכבדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
אני מקפיאה חלות, פוקצ'ות, פיצות וכו' כהם עדיין חמימים
ראיתי כמה פעמים שכתבו להקפיא מאפים כשהם עדיין חמימים
זה תקף גם לתבשילים - עוף, מרקים וכו' או שאותם צריך לקרר לפני?
 

גמלא

משתמש רשום
הדמיות בתלת מימד
עופות, מוסקה, ממולאים וכד' - להקפיא בתבנית שבה ניתן לחמם או אפשר בקופסא?
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זה תקף גם לתבשילים - עוף, מרקים וכו' או שאותם צריך לקרר לפני?
צריך לקרר קודם
עופות, מוסקה, ממולאים וכד' - להקפיא בתבנית שבה ניתן לחמם או אפשר בקופסא?
מה שיותר נח לך בסדר של המקפיא
אפרופו אורז - ניתן להקפיא פלפל ממולא (מבושל)?
אין שום בעיה להקפיא פלפל ממולא
 

עולם קטן

משתמש פעיל
ראיתי כמה פעמים שכתבו להקפיא מאפים כשהם עדיין חמימים
זה תקף גם לתבשילים - עוף, מרקים וכו' או שאותם צריך לקרר לפני?
לקרר. פשוט מאפים, לחמניות, פוקצ'ות נשמרות טריות כשמקפיאים אותם חמימים.
אבל אוכל לא כדאי להקפיא חם.
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
@יוכבדא , קחי בחשבון שזה מאוד עניין של טעם.
באופן אישי קשה לי עם אוכל מוקפא, גם כשאני עוטפת בשכבות של ניילון נצמד ולפי כל הכללים שהוזכרו כאן.
זה לא שנכנס טעם מהמקפיא, אלא מזון מבושל (קוגלים למיניהם, סלטים, עופות, אורז וכל תבשיל שהוא) שעבר הקפאה - לטעמי הוא הרבה פחות מוצלח.

מה שכן, מאפים ועוגות כן יכולים לעבור הקפאה בצורה מיטבית, באריזה בתוך קופסאות פלסטיק אטומות + ניילון נצמד מסביב.
גם פשטידות לפני אפייה מוקפאות נהדר. מיד אחרי הקפאה, בלי להפשיר קודם, לשלוח לתנור. יוצא מעולה.
אבל כמובן מסתבר שגם ההמלצה הזו היא עניין של טעם.. קחי בחשבון.

הכנות קלות ונעימות לכולנו!
 
נערך לאחרונה ב:

יוכבדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
@יוכבדא , קחי בחשבון שזה מאוד עניין של טעם.
באופן אישי קשה לי עם אוכל מוקפא, גם כשאני עוטפת בשכבות של ניילון נצמד ולפי כל הכללים שהוזכרו כאן.
זה לא שנכנס טעם מהמקפיא, אלא מזון מבושל (קוגלים למיניהם, סלטים, עופות, אורז וכל תבשיל שהוא) שעבר הקפאה - לטעמי הוא הרבה פחות מוצלח.

מה שכן, מאפים ועוגות כן יכולים לעבור הקפאה בצורה מיטבית, באריזה בתוך קופסאות פלסטיק אטומות + ניילון נצמד מסביב.
גם פשטידות לפני אפייה מוקפאות נהדר. מיד אחרי הקפאה, בלי להפשיר קודם, לשלוח לתנור. יוצא מעולה.
אבל כמובן מסתבר שגם ההמלצה הזו היא עניין של טעם.. קחי בחשבון.

הכנות קלות ונעימות לכולנו!
תודה! גם אני לא אוהבת אוכל שהוקפא בלי קשר לטעם של מקפיא
אלא כי זה מתמלא במים/ משנה מרקם
ושמעתי שזה רק עניין של צורת הקפאה והפשרה
לכן אני מנסה לקבל את הטיפים הנכונים.
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
באשכולות מקבילים דיברו פה הרבה על הקפאת עלים, פטרוזיליה ושות'
זה כולל גם חסה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
א. זה לא כולל חסה. היא לא מתאימה להקפאה.
גם מנגולד לא מתאים כטרי. רק לאחר בישול.

ב. @יוכבדא , זה לא רק עניין של אופן ההקפאה. יש מאכלים שבאמת לא טובים בהקפאה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה