אם כבר התחילו פה לדבר לעניין על עיצוב, אשמח מאוד אם יוכלו אלו המבינים בעיצוב, או שיש בידם חומר בנושא: איך בונים שפה עיצובית נכונה? איך עושים את זה הכי טוב?? (אחרי שלב הבריף)
מקור ההשראה המתאים תלוי גם בשורת הבריף. לדוג' אני לא אקח מקור השראה רך כששורת הבריף היא חוזק. תני לי את הנושא ואני בלנ"ד אתן לך רעיון למקור השראה. (כי לחשוב עכשיו גם על זה אין לי זמן.)
כדי לבנות שפה עיצובית נכונה. הטקטיקה היא לדמות את המותג לבנאדם חי ונושם. איך הוא היה נראה ממבט חיצוני ופנימי, איך הוא היה מדבר. איך היה מתלבש. ואיך היה מופיע בפני כל קהל יעד מוגדר. ורק כשיש לך את הדמות מול העיניים, תוכלי להתחיל לנהל איתו שיח [-לעצב]...
בנית שפה עיצובית נכונה היא כמו בנית בריף נכון. מה התהליך של בנית בריף איסטרטגי נכון? זה התהליך של שפה עיצובית. במילים אחרות: 1. מחקר מקורות השראה המחקר מתבסס על הבריף האיסטרטגי וצריך להתבצע ב3 מישורים: מוצר, הבטחה פרסומית, טון וסגנון המחקר חוקר את כל מה שקשור רעיונית ולא רק חזותית לענין. מקורות השראה מכל דבר ולא מעבודות עיצוב גרפיות אלא מהטבע, מתחומי אומנות שונים, מההסטוריה, ועוד ועוד ועוד 2. ניתוח והסקת מסקנות = בחירת מקור השראה אחד או יותר ועיבוד לגריד ולחוקיות עיצובית 3. פיתוח גריד ושפה 4. תוצרי העיצוב זה התהליך שאנחנו עושים אצלינו במגמה (מקוה שלא אצטער על החשיפה ) וזה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש. היתרון בזה שזה בנוי בצורה מאד מושכלת, מבוססת מחקר ולא מבוססת השראה ואינטואיציה בלבד. וזה עובד מדהים גם כשהשראה לא נחתה מהשמים לפי הזמנתינו. ככל שמיומנים בטכניקה הזו זה רץ ופורה יותר ויותר.
שפה גרפית מתבססת על ערכי המותג - ע"פ הבריף האסטרטגי אמורה לשדר לנו את הערכים הרצויים, לתת לנו להרגיש ולחוות אותם וגם להיות מונחה ע"פ הטון והסגנון המומלצים בבריף. במישור הטכני - השפה הגרפית מורכבת מ:צבע, פונט, טקסטורה, צורניות. שתמיד יחזרו על עצמם לאורך כל המוצרים אותם נעצב, יתכן בשינוי וריאציות לפה או לשם.