איך אני עושה עוגת סמאש קייק?

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ווואוו אלופות אתן
אני אנסה את הגרסה שלי
כי השקעה כזאת רצינית לא מתאימה לי
אם יהיה משו להראות בלי נדר אשתף...
תודה לכולכן
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אנסה לעזור.

אם את רוצה עוגת "סמאש קייק" אמיתית... את צריכה תבנית של סמאש קייק, תבנית שמורכבת מ2 חלקים, אחר נראה כמין "מנג'ט" גדול והשני כמין הראש של העוגה.
את אופה בשני החלקים עוגת שוקולד פשוטה ומחלצת מהתבנית.

לאחר מכן את ממיסה שוקולד צימקאו, (לבן או חום לבחירתך, אם את רוצה בצבע מסוים תמיסי לבן ותוסיפי מעט צבע מאכל) ושופכת אותו לתבנית שנראית כמו מנג'ט, ומורחת בעזרת מכחול (עדיף כמה שיותר עבה שלא יהרסו לך הידים ) על כל הדפנות, ומכינה לקרור של 5-10 דקות, מוציאה ושוב חוזרת על התהליך. כך במשך 3 פעמים- מה שיגרום שהשוקולד יהיה עבה מספיק ולא ישבר מכל נגיעה.
לאחר שהשוקולד התקשה מספיק את משחררת אותו מהתבנית ומכניסה לתוכו את עוגת השוקולד (צריכה לחתוך מעט בצדדים כדי שייכנס).
מורחת מעט קצפת מעל ומניחה את החלק השני של עוגת השוקולד. ומקשטת כאוות נפשך.

בד"כ נהוג לעשות "רוזטות" שזה כמין פרחים מקצפת, בצנטר מס' M1.
(לקצפת יציבה תוסיפי מעט א. פודינג)

אשמח לענות לשאלות נוספות.
את יכולה לעשות בתבנית שמיועדת לקובנה.
אם יש לך שכנה תימניה תוכלי להשאיל ממנה. זו אותה צורה רק בלי העיטור היפה של המנג'ט.
אח"כ תצפי אותה בשוקולד בצורה פשוטה- כלומר תמיסי כמות מתאימה של שוקולד, תשפכי מעל העוגה ותדאגי שכל הדפנות יצופו בצורה חלקה. ככה יש לך בסיס מוכן בכמעט אפס עבודה.
חוץ מזה תצטרכי תבנית בצורת כיפה לחלק העליון.
אחרי שיהיה לך את שניהם- לקשקש מלמעלה בקצפת זו ממש לא הבעיה...
אני עשיתי בלי תבניות מיוחדות ויצא לי די יפה לטעמי....
המסתי חבילה של צמקאו לבן.
(הנה התשובה...)
שפכתי לקערה חד פעמית
ולחצתי מעליה קערה חד פעמית נוספת עד שהשוקולד עלה לשוליים וכמעט נשפך
כל העסק הלך לנוח במקפיא
כשהתקשה השוקולד קרעתי מעליו את הקערות הח"פ וקיבלתי - קערת שוקולד!
צפה בקובץ המצורף 540497
קישטתי בשוקולד צבעוני מבחוץ
צפה בקובץ המצורף 540498
בתוך הקערה מילאתי עוגה (קוביות!!!)
צפה בקובץ המצורף 540503
ציפיתי בקצפת (עם פודינג ריבת חלב כדי שיהיה יציב וטעים)
וקישטתי בשוקולד, (אותיות וצורות נוספות) נשיקות ועוגיות מקרון וכמובן - נר במספר 1
כמה פשוט ככה יפה
צפה בקובץ המצורף 540504
והיה גם טעים מאד!

ואגב,

לא מתים מלאכול צמקאו......


בדיוק כך....
הם מחכים לרגע שימאס לו כבר.... (או למי שמצלם...)
ומשתלטים על העוגה במקצועיות רבה....
מקווה שלא שכחתי מישהי
תודה רבה על ההדרכה
ב''ה צילמתי ויצא מקסים
זה לא משו שאני אעלה כאן, ממש לא מתקרב לרמה אבל בזכותן זה יצא ממש חמוד!!
תודה!!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עשיתי בלי תבניות מיוחדות ויצא לי די יפה לטעמי....
המסתי חבילה של צמקאו לבן.
(הנה התשובה...)
שפכתי לקערה חד פעמית
ולחצתי מעליה קערה חד פעמית נוספת עד שהשוקולד עלה לשוליים וכמעט נשפך
כל העסק הלך לנוח במקפיא
כשהתקשה השוקולד קרעתי מעליו את הקערות הח"פ וקיבלתי - קערת שוקולד!
צפה בקובץ המצורף 540497
קישטתי בשוקולד צבעוני מבחוץ
צפה בקובץ המצורף 540498
בתוך הקערה מילאתי עוגה (קוביות!!!)
צפה בקובץ המצורף 540503
ציפיתי בקצפת (עם פודינג ריבת חלב כדי שיהיה יציב וטעים)
וקישטתי בשוקולד, (אותיות וצורות נוספות) נשיקות ועוגיות מקרון וכמובן - נר במספר 1
כמה פשוט ככה יפה
צפה בקובץ המצורף 540504
והיה גם טעים מאד!

ואגב,

לא מתים מלאכול צמקאו......


בדיוק כך....
הם מחכים לרגע שימאס לו כבר.... (או למי שמצלם...)
ומשתלטים על העוגה במקצועיות רבה....
מהממם
בסוף יש פה השקעה לא קטנה
יש עוד רעיון לעוד
1617947772035.png
גת סמאש שלא צריך בשבילה תבנית ולא להמיס שוקולד וכו
עוגה בסגנון הדמות המצחיקה "עוגיפלצת "
או שאפשר לעשות את השושנים שמוקובלים בעוגת סמאש קייק אבל בלי כל המנגט ולקשט למעלה כיד הדמיון
 

קבצים מצורפים

  • images.jpg
    images.jpg
    KB 9.4 · צפיות: 243

נעה 5

משתמש מקצוען
א
הבן הבכור שלי, נהיה בן שנה עוד כמה שבועות, ואני מאד מתרגשת:p, אני רוצה להכין לו עוגת סמאש קייק ולנסות לצלם אותו לבד...
אבל...
אני לא יודעת איך עושים את זה? אם אפשר מתכון מפורט, פלוס הוראות ברורות מאד אשמח!
תודה מראש לכולם...
אחותי עשתה את זה לבד.. הכל לבד.
צילמנו בבית במצלמה מקצועית אבל בלי סטודיו, תאורת חלון.
יצא מהמם!
2.jpg
 

יהלום נוצץ

משתמש חדש
אלופות!!!
אני צריכה בעז"ה וב"ה להכין 2 לתאומים!
יש למישהי נסיון וכו'
אשמח לקבל תגובות!!!
 

יהלום נוצץ

משתמש חדש
תודה, ננסה!!!
מכירות מישהי שמשכירה מצלמה מקצועית או אפילו חצי מקצועית???
יש כזה מושג???
 

*צילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L

963SHIRA

משתמש פעיל
אנסה לעזור.

אם את רוצה עוגת "סמאש קייק" אמיתית... את צריכה תבנית של סמאש קייק, תבנית שמורכבת מ2 חלקים, אחר נראה כמין "מנג'ט" גדול והשני כמין הראש של העוגה.
את אופה בשני החלקים עוגת שוקולד פשוטה ומחלצת מהתבנית.

לאחר מכן את ממיסה שוקולד צימקאו, (לבן או חום לבחירתך, אם את רוצה בצבע מסוים תמיסי לבן ותוסיפי מעט צבע מאכל) ושופכת אותו לתבנית שנראית כמו מנג'ט, ומורחת בעזרת מכחול (עדיף כמה שיותר עבה שלא יהרסו לך הידים ) על כל הדפנות, ומכינה לקרור של 5-10 דקות, מוציאה ושוב חוזרת על התהליך. כך במשך 3 פעמים- מה שיגרום שהשוקולד יהיה עבה מספיק ולא ישבר מכל נגיעה.
לאחר שהשוקולד התקשה מספיק את משחררת אותו מהתבנית ומכניסה לתוכו את עוגת השוקולד (צריכה לחתוך מעט בצדדים כדי שייכנס).
מורחת מעט קצפת מעל ומניחה את החלק השני של עוגת השוקולד. ומקשטת כאוות נפשך.

בד"כ נהוג לעשות "רוזטות" שזה כמין פרחים מקצפת, בצנטר מס' M1.
(לקצפת יציבה תוסיפי מעט א. פודינג)

אשמח לענות לשאלות נוספות.
השוקולד נוזל לי לכיוון מטה ומתקבל שכבה דקה ובסיס עבה.
יש לך אולי טיפ בשבילי?
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
השוקולד נוזל לי לכיוון מטה ומתקבל שכבה דקה ובסיס עבה.
יש לך אולי טיפ בשבילי?
תעשי שכבה דקה של שוקולד, כלומר תשפכי החוצה את השוקולד המיותר, תקפיאי ואח"כ עוד שכבה מעל ולהקפעא. זה הקפאה קצרה, שוקולד מתקשה מאוד מהר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יְהוָה כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יְהוָה וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה