דרוש מתכון אוכל לסוף הצום

מ. י.

משתמש מקצוען
כל השנה מתחשק לי להכין משהו טעים לסוף צום תשעה באב,
אבל אני מרגישה בצום כ"כ רע שלא מסוגלת להתחיל לבשל ואנחנו מסתפקים בסלט וחביתה.
אם לא נזכה לגאולה השנה...
תנו לי רעיונות למאכלים שאפשר להכין מראש ורק להפשיר ולחמם בסוף הצום.
תודה רבה
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
כל סוגי הפוקאצ'ות והמאפים
בצל מטוגן עם פטריות\ברוקולי- רק מוסיפים ביצים ומטגנים חביתות עשירות,או את כל הבסיס לשקשוקה ורק להוסיף את הביצים.
מרקים למיניהם

בעיקרון לא כדאי להכביד על הגוף עם 'מאכלים' ומוקרמים למיניהם.
 

hodaya.n

משתמש רשום
מרקים זה ה-דבר לפתוח איתם את הצום ואפשר להכין מראש ולחמם

מרק ירקות עם עדשים כתומות
מצרכים
בצל
תפו"א
גזר
בטטה
קישואים -{רק אם אוהבים}
עדשים כתומות
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
כורכום
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל ולטגן עד להזהבה
לקלף ולחתוך את הירקות לקוביות בגודל בינוני
להוסיף מעל הבצל המטוגן
להוסיף מים שיכסה את כל הירקות ועוד קצת
להוסיף את הטיבול להביא לרתיחה, להנמיך את האש עד שהירקות מבושלים די צורכם
מוסיפים את העדשים הכתומות לחצי שעה אחרונה של הבישול
יוצא מרק אחד הטעימים קל ומשביע

מרק דלעת
מצרכים
4 חתיכות גדולות דלעת
4 גזר
4 פלפלים כתומים
אבקת מרק פלפל שחור
אופן ההכנה
לקלף את הדלעת גזר לשים בתנור את הפלפל הכתום שזה מוכן להוריד את הקליפה לחתוך לקטן ואז, להוסיף לסיר מים לבשל את הכל יחד עד שזה רך ואז, בסוף אבקת מרק פלפל שחור שזה מוכן לטחון הכל יחד להגיש עם קרוטונים או שקדי מרק

מרק מנגול וחומוס
מצרכים
2 כוסות חומוס להשרות לילה לפני עם סודה לשתיה ומים חמים
2 חבילות עלים של מנגול
לחתוך דק ולשטוף טוב טוב
2 בצלים קטנים לחתוך לטגן לבהיר להוסיף את העלים לערבב יחד לשטוף את החומוס ולהוסיף לשים על הכל מים אבקת מרק פלפל שחור לבשל עד שהחומוס מוכן להגיש חם
אפשרות להוסיף שוקים של עוף ולבשל הכל יחד על אש קטנה
 

hodaya.n

משתמש רשום
לחם/מקלות שום

החומרים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
1/3 כוס סוכר
חצי כוס שמן
500 מ"ל מים חמימים
1 כף מלח

אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, משפר סוכר ומתחילים לערבל על המינימום. מוסיפים את המים כוס אחרי כוס, שמן ובסוף את המלח. ממשיכים ללוש עוד 8 דקות במהירות נמוכה.
נותנים מנוחה של חצי שעה כשהקערה מכוסה ולשים עוד 2 דקות.
מכסים את הקערה באשפתון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את תערובת השום:
בכלי צר וגבוה
קולפים 3/4 ראש שום,3/4 כוס שמן, כפית מחוקה מלח וחצי חבילת פטרוזיליה שטופה.
טוחנים בבלנדר מקל.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לחצי.
ללחם:
לשמן 2 תבניות אינגלישקייק.
לרדד את הבצק למלבן ארוך ורחב הכי דק שאפשר.
עם מברשת למרוח מהממרח שום בנדיבות.
עם גלגלת של פיצה לחתוך ריבועים(בצורה חופשית)בגודל של בערך 4×4.לא צריך לדייק.
מחזיקים את התבנית בצורה אלכסונית ומתחילים לערום ערימה של ריבועי בצק אחד על השני בצורה שווה בשתי התבניות.
גם אם זה לא מתמלא עד הסוף, לא לדאוג, אחרי התפיחה זה מגיע עד הסוף.
לכסות בניילון ולהתפיח.
מקלות שום:
את החצי השני של הבצק לרדד בגודל של תבנית תנור.
לשים על גבי נייר אפיה ולהעביר לתבנית.
עם גלגלת של פיצה לחתוך למקלות. למרוח בנדיבות מהממרח שום. לכסות ולהתפיח.
לחמם תנור למקסימום עם טורבו.
את המקלות אפיתי על המקסימום ואת הלחם על 210-220°.
לאפות עד להשחמה קלה.
להוציא ולמרוח מיד עוד שכבה מהממרח שום.
בהצלחה

חצ'פורי שקשוקה - מתכון מהאינטרנט
לבצק (6 יחידות גדולות):
  • 600 מ"ל מים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • ק"ג קמח לחם/פיצה מנופה
  • 40 מ"ל שמן זית
  • 25 גרם מלח
למלית השקשוקה:
  • כף שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים חצוי וחתוך לרצועות דקות
  • 4 שיני שום קצוצות קטן
  • 4 עגבניות (ללא העוקץ) חתוכות לקוביות קטנות
  • כף פלפל צ'ומה מתוקה/ פפריקה מתוקה
  • 400 גרם קוביות איטלקיות משומרות של מאסטר שף
  • מלח, מעט פלפל
לטופינג:
  • קוביות בולגרית
  • 2 חלמונים לכל מאפה

אופן ההכנה​


  • מכינים את מלית השקשוקה: מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, פלפלים, שום ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים פלפל צומה, מערבבים, מוסיפים את העגבניות הטריות ומערבבים, מוסיפים את שימורי העגבניות, מתבלים במלח ומעט פלפל, מבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה עד שהשקשוקה מסמיכה
  • מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, דבש, מערבבים עם מטרפה ונותנים לתערובת לנוח כדקה
  • מוסיפים לקערה קמח ולשים עד שנוצר בצק (כשתי דקות לערך), אם וו הלישה לא אוסף את הבצק נעזרים במרית גומי
  • מוסיפים בהדרגה שמן זית, מלח ולשים 8-10 דקות
  • הבצק צריך להיות אחיד ורך למגע
  • התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה, לשים כדקה, מעצבים לצורת כדור, שמים בקערה משומנת מעט ומתפיחים כשעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו, מכוסה
  • שקילה: מחלקים את הבצק ל- 6 יחידות שוות
  • כדרור: יוצרים מכל חתיכת בצק כדור אשר פניו מתוחות וחלקות
  • מנוחה: מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח כחצי שעה (או יותר) ע"מ שנוכל לפתוח אותם ידנית, ניתן גם להכניס אותם למקרר ככדורים ולהשתמש בבצק עד 12 שעות
  • עיצוב ידני: מקמחים מעט נייר אפייה ופותחים את הכדור לצורת אובלית ע"י לחיצה במרכז ע"מ שהבצק יהיה דק יותר, מתיחה לצורה והשארת שוליים רחבים בקצוות, ניתן גם לרדד את הכדור ולגלגל את הקצוות כמו ספר תורה, אך קחו בחשבון שזה מוריד את האוויר בבצק, להחלטתכם
  • שמים 2-3 כפות ממלית השקשוקה שהתקררה, מעליה שמים במרווחים 2 חלמונים וקוביות בולגרית
  • מברישים את קצוות המאפים בשמן זית
  • אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות אופים את החאצ'פורי למשך כ- 5 דקות עד אשר הבצק מזהיב בשוליים והחלמונים בדרגה שאתם אוהבים.
  • במידה והתנור שלכם לא חזק מספיק ניתן לאפות כחמש דקות את המאפה רק עם השקשוקה, להוציא, להוסיף חלמונים ובולגרית ולהחזיר לעוד מספר דקות עד לדרגת עשייה של חלמונים שאתם אוהבים, קחו בחשבון שתוך 4 דקות הם מוכנים
  • אני אופה בתנור שלי בתוכנית עליון תחתון על משטח ברזל שמיועד לאפייה
 

שליש

משתמש פעיל
אנחנו תמיד מכינים למוצאי ט' באב מג'דרה עדשים ירוקות עם פתיתים אורז ולא אורז כרגיל.
יותר משביע ויותר קל לעיכול.
סוג של מסורת בית סבתא...
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ברור שרוצה!
תודה
זה יוצא פיצה מאוד מאוד אוורירית. הבצק אמנם יהיה דביקי ורטוב ויהיה צריך לעבוד איתו בשמן או קמח. אבל לא להוסיף עליו מעבר למרכיבים! זה כבר לא יהיה זה...

לבצק:
כף גדושה מלח
קילו קמח
3 כפות שטוחות שמרים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
4 כוסות מים מעורבבים (הסבר בהמשך...)
רבע כוס שמן נוספים

לרוטב שעל הפיצה:
מסלול ארוך-
1 רסק עגבניות (הגדול יותר נראה לי 240 גרם)
3 כפות קטשופ
1/2 כוס מים
חצי כף תבלין לפיצה
חצי כף סוכר
1 כף אורגנו
3 עגבניות מגורדות בפומפיה (רק את הפְּנים שלהם כמובן)
3 כפות שמן
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור

אני מכניסה את הכל לסלייסר ומערבבת טוב.

מסלול קצר (למי שרוצה לחסוך בעבודה)-
לערבב בקערית קטנה:
קופסת רסק עגבניות
3 כפות מיונז
אורגנו בנדיבות
תבלין לפיצה בנדיבות
כפית שטוחה סוכר בערך
מלח, פלפל
מעט שום גבישי

מכניסים את כל המרכיבים לפי הסדר הכתוב לקערת מיקסר, או ללישה ידנית.
לפני הכנסת המים. מחממים מעט מים בקומקום, ומכינים 4 כוסות ח.פ (לשתיה קרה) שמורכבות באופן הזה: רבע כוס מים רותחים ו3/4 כוס מים פושרים
ככה 4 כוסות.
זה לא חייב להיות בול, העיקר שהמים יהיו חמימים ממש. נגיד שליש ושני שליש... וכו'...
להתחיל ללוש טוב. יתקבל בצק מאוד מאוד רך ודביק וזה מצוין.
בסוף, כדי לתת את הטפיחה האחרונה, להוסיף רבע כוס שמן.
לעטוף את הקערה בשקית גדולה נקיה (אני משתמשת בשקית אשפה) ודוחפת מלמעלה לתוך פנים הבצק עמוק- ראש שום.
מתפיחים כשעה וחצי-שעתיים

מכינים את רוטב הפיצה, מוציאים זיתים ופטריות וגבינה צהובה (לפעמים אני ממירה את הגבינה הצהובה בטונה בשמן וככה הופכת את זה לפרווה)
מכינה שלוש תבניות תנור, ומחלקת את הבצק לשלוש.
מניחה על השיש נייר אפיה ומניחה באמצע כדור בצק אחד (שעיצבתי יפה לכדור, כן...) מרדדת בלי להתאמץ מידי מידי (אין על פיצה עבה ואורירית) לעיגול שטוח.
מורחת רוטב פיצה בנדיבות וחתיכות גבינה צהובה צפופות. מפזרת תוספות ומכניסה לתנור על 180
ככה שלוש תבניות.
מוציאה. מקררת. ופורסת כל מגש פיצה לשמונה משולשים.
מכינה תבנית אלומניום שיכולה להכנס למקפיא. אני אישית בשביל הכיף והאסתטיקה קונה בחד פעמי תבניות מרובעות גדולות, מרפדת אותם בנייר מזון יפה ומניחה את המשולשים וככה מקפיאה.
בעז"ה כשתרצו לאכול את זה פשוט רק להוציא את התבניות ולחמם את המשולשים בתנור.

תוספת:
אני מכינה מראש גם רוטב פיצה בתוך כלי לרוטב:
(את הרוטב הזה לקחתי מכאן מפרוג, לא יודעת מי הביא...)

2 שיני שום
3 כפות מיונז
5 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
כף סוכר
1/2 כף מלח
כף גדושה אורגנו
חצי כפית פלפל שחור
כפית פלפל שטה (אני מוותרת על השטה או שמחה ממש מעט. מאוד חריף!)
מערבבת הכל בסלייסר (או בלנדר)

בתאבון רב!
 

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני קופצת על השרשור.
מה מכינים לסעודה שלישית בתור סעודה מפסקת?
אצלינו יש עניין לאכול דווקא חלבי,
אני מכינה בילקעס מהבצק של החלות,
פשטידת בטטה חלבית,
קונה הרבה חלבי, גבינה צהובה/מלוחה מעדנים וכו
פירות: אבטיח, ענבים.
עוגה משבת.
וזהו. בד"כ א"א לאכול יותר.
 

ישועת השם

משתמש פעיל
לחם/מקלות שום

החומרים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
1/3 כוס סוכר
חצי כוס שמן
500 מ"ל מים חמימים
1 כף מלח

אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, משפר סוכר ומתחילים לערבל על המינימום. מוסיפים את המים כוס אחרי כוס, שמן ובסוף את המלח. ממשיכים ללוש עוד 8 דקות במהירות נמוכה.
נותנים מנוחה של חצי שעה כשהקערה מכוסה ולשים עוד 2 דקות.
מכסים את הקערה באשפתון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את תערובת השום:
בכלי צר וגבוה
קולפים 3/4 ראש שום,3/4 כוס שמן, כפית מחוקה מלח וחצי חבילת פטרוזיליה שטופה.
טוחנים בבלנדר מקל.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לחצי.
ללחם:
לשמן 2 תבניות אינגלישקייק.
לרדד את הבצק למלבן ארוך ורחב הכי דק שאפשר.
עם מברשת למרוח מהממרח שום בנדיבות.
עם גלגלת של פיצה לחתוך ריבועים(בצורה חופשית)בגודל של בערך 4×4.לא צריך לדייק.
מחזיקים את התבנית בצורה אלכסונית ומתחילים לערום ערימה של ריבועי בצק אחד על השני בצורה שווה בשתי התבניות.
גם אם זה לא מתמלא עד הסוף, לא לדאוג, אחרי התפיחה זה מגיע עד הסוף.
לכסות בניילון ולהתפיח.
מקלות שום:
את החצי השני של הבצק לרדד בגודל של תבנית תנור.
לשים על גבי נייר אפיה ולהעביר לתבנית.
עם גלגלת של פיצה לחתוך למקלות. למרוח בנדיבות מהממרח שום. לכסות ולהתפיח.
לחמם תנור למקסימום עם טורבו.
את המקלות אפיתי על המקסימום ואת הלחם על 210-220°.
לאפות עד להשחמה קלה.
להוציא ולמרוח מיד עוד שכבה מהממרח שום.
בהצלחה

חצ'פורי שקשוקה - מתכון מהאינטרנט
לבצק (6 יחידות גדולות):
  • 600 מ"ל מים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • ק"ג קמח לחם/פיצה מנופה
  • 40 מ"ל שמן זית
  • 25 גרם מלח
למלית השקשוקה:
  • כף שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים חצוי וחתוך לרצועות דקות
  • 4 שיני שום קצוצות קטן
  • 4 עגבניות (ללא העוקץ) חתוכות לקוביות קטנות
  • כף פלפל צ'ומה מתוקה/ פפריקה מתוקה
  • 400 גרם קוביות איטלקיות משומרות של מאסטר שף
  • מלח, מעט פלפל
לטופינג:
  • קוביות בולגרית
  • 2 חלמונים לכל מאפה

אופן ההכנה​


  • מכינים את מלית השקשוקה: מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, פלפלים, שום ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים פלפל צומה, מערבבים, מוסיפים את העגבניות הטריות ומערבבים, מוסיפים את שימורי העגבניות, מתבלים במלח ומעט פלפל, מבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה עד שהשקשוקה מסמיכה
  • מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, דבש, מערבבים עם מטרפה ונותנים לתערובת לנוח כדקה
  • מוסיפים לקערה קמח ולשים עד שנוצר בצק (כשתי דקות לערך), אם וו הלישה לא אוסף את הבצק נעזרים במרית גומי
  • מוסיפים בהדרגה שמן זית, מלח ולשים 8-10 דקות
  • הבצק צריך להיות אחיד ורך למגע
  • התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה, לשים כדקה, מעצבים לצורת כדור, שמים בקערה משומנת מעט ומתפיחים כשעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו, מכוסה
  • שקילה: מחלקים את הבצק ל- 6 יחידות שוות
  • כדרור: יוצרים מכל חתיכת בצק כדור אשר פניו מתוחות וחלקות
  • מנוחה: מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח כחצי שעה (או יותר) ע"מ שנוכל לפתוח אותם ידנית, ניתן גם להכניס אותם למקרר ככדורים ולהשתמש בבצק עד 12 שעות
  • עיצוב ידני: מקמחים מעט נייר אפייה ופותחים את הכדור לצורת אובלית ע"י לחיצה במרכז ע"מ שהבצק יהיה דק יותר, מתיחה לצורה והשארת שוליים רחבים בקצוות, ניתן גם לרדד את הכדור ולגלגל את הקצוות כמו ספר תורה, אך קחו בחשבון שזה מוריד את האוויר בבצק, להחלטתכם
  • שמים 2-3 כפות ממלית השקשוקה שהתקררה, מעליה שמים במרווחים 2 חלמונים וקוביות בולגרית
  • מברישים את קצוות המאפים בשמן זית
  • אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות אופים את החאצ'פורי למשך כ- 5 דקות עד אשר הבצק מזהיב בשוליים והחלמונים בדרגה שאתם אוהבים.
  • במידה והתנור שלכם לא חזק מספיק ניתן לאפות כחמש דקות את המאפה רק עם השקשוקה, להוציא, להוסיף חלמונים ובולגרית ולהחזיר לעוד מספר דקות עד לדרגת עשייה של חלמונים שאתם אוהבים, קחו בחשבון שתוך 4 דקות הם מוכנים
  • אני אופה בתנור שלי בתוכנית עליון תחתון על משטח ברזל שמיועד לאפייה
תודה רבה על השיתוף.
כתבת בצורה ברורה ומפורטת.
 

עבמית

משתמש פעיל
אני קופצת על השרשור.
מה מכינים לסעודה שלישית בתור סעודה מפסקת?
עדיף לא לאכול דברים מלוחים (שמצמיאים...)
מה כן?
קטניות בדגש על אפונה
כוסמת
דגים
ענבים
שקדים או שקדיה
מנסיון, הצום הרבה יותר קל אחרי התפריט הזה.
 

עבמית

משתמש פעיל
כל השנה מתחשק לי להכין משהו טעים לסוף צום תשעה באב,
אבל אני מרגישה בצום כ"כ רע שלא מסוגלת להתחיל לבשל ואנחנו מסתפקים בסלט וחביתה.
אם לא נזכה לגאולה השנה...
אם יש לך שייקר או נינג'ה אז שייק פירות זה משהו שלא דורש אנרגיה להכין- פשוט לטחון פירות עם מים/ חלב/ יוגורט.
אגב יש טוענים שמבחינה בריאותית זה מומלץ לשבור צום על מים ופירות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה