עוגות/עוגיות רעיון לטו בשבט

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
בבקשה

עוגיות:
  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים
  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח
  • 70 גרם פקאנים קלויים וטחונים, או אגוזי מלך טחונים
  • קורט מלח
לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן, קצוץ
  • תערובת אגוזים ופירות יבשים לקישוט (פיסטוקים, אגוזי מלך, פקאנים, שקדים, חמוציות, צימוקים, קליפות הדרים וכו')
אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגיות: בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה (או במעבד מזון), מקרימים את החמאה הרכה עם אבקת סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.


2 מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ומלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים.

3 לשים קלות את הבצק עד לריכוך ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3-4 מ"מ.

4 קורצים מהבצק עוגיות עגולות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים במרווחים על שתי תבניות אפייה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-12 דקות עד להזהבה, מצננים היטב.

6 מכינים את הציפוי: מסדרים על משטח העבודה סוגים שונים של אגוזים ופירות יבשים לקישוט.

7 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על גבי בן מארי. מורחים על כל עוגייה מעט שוקולד בעזרת כפית קטנה, ומעטרים באגוזים ובפירות יבשים מסוגים שונים (במידה והשוקולד המומס מתקשה תוך כדי עבודה, החזירו אותו שוב לחימום קצר להמסה).

8 מניחים להתייצב בטמפרטורת החדר או בקירור קצר במקרר, ומגישים.

* שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
 

פשוש

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מהמם לפאי אננס בציפוי אוכמניות. טעיםםם באמת!!!
קל, פשוט וחומרים זמינים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
התמונות השתבשו שם, הנה תמונה:
IMG_6549.jpg
 

אלף100

משתמש פעיל
עוגת אנגלית (משהו בין עוגה לעוגיה)
עם פירות יבשים חתוכים קטן בתוכו- משמש, צימוקים, קליפות הדרים, דובדבנים, אננס, פפאיה, וכו'
אפשר להוסיף קצת שוקולצ'יפס לגיוון
אפשר להחליף כמובן חלק מהקמח בקמח כוסמין
מכינה את זה במנג'טים, וזה פינוק נחמד לטובישבט.
(לשים לב לא לשים יותר מידי במנג'ט כי זה תופח באפיה)
לצערי המתכון של הבצק לא תחת ידי.
אשמח למתכון,
תודה
 

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אשמח למתכון,
תודה
1 ורבע כוסות סוכר
4 ביצים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 מרגרינה
פירות יבשים חתוכים קטן (נניח דובדבן- לחתוך ל4 או ל6
צימוקים-קטנים, לא גדולים.

להקציף ביצים שלמות ולהוסיף את שאר המוצרים.
לשים במנג'טים.
(הבצק יוצא קצת דביק (ככה זכור לי)
אז אפשר להשתמש ב2 כפות/כפיות כדי להוריד למנג'ט.)
 

מירי עוס

משתמש מקצוען
אני מכינה תמיד את זה

אני עושה את זה בגירסא לעצלנים.
פותחים מנג'טים יחסית גדולים.
ממיסים שוקולד עם קצת שמן.
מעבירים לשקית זילוף.
מזלפים למנג'ט ומזיזים מעט את המנג'ט- להשטחת השוקולד.
מעל מסדרים פיצוחים וחמוציות- אגוז מלך, חמוצית, 3 מקלות של שקדים מולבנים, חצי פיסטוק ועוד כיד הדמיון הטובה- לפי המקום והטעם.
פעם שמתי פיצוחים מלוחים- והיה שילוב ממש מוצלח.
עריכה: לאחר שהשוקולד מתקשה, מוציאים אותו מהמנג'ט, והרי לכן מדליון שוקולד ופיצוחים.

לחילופין אפשר לקנות טארטלטים, במקום העוגיות המוצעות...
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  38  פעמים

לוח מודעות

למעלה