סיכום בענייני המדיח (העלתי הצעה והיה סביב זה הרבה ויכוחים ואני רוצה לסכם את העניין לתועלת אלו שמעוניינים).
אקדים שאין בזה ניסיון לשכנע מישהו אלא לתת את המידע האמין וכל אחד יעשה לעצמו את השיקולים שלו לפי סדר העדיפויות והמצב אצלו בבית.
א. ההוצאה הממוצעת בישראל על חד פעמי היא 800 ש"ח לשנה, לפני העלאת המיסים. (
מקור)
(וגם כדאי לחשוב על הנזק שאנחנו עושים לחי, לצומח, לדומם, ולעצמנו, כשאנחנו משליכים כמויות של פלסטיק לאשפה. לא בתור "נאורים" או "ירוקים" אלא בתור שומרי מצוות שנזהרים לא להרוס ולהשחית ולא לקלקל את הבריאות שלנו עד כמה שאפשר).
ב. עלות מדיח בסיסי בין אלף לאלפיים ש"ח. (והוא אמור להחזיק חמש או עשר שנים. דהיינו בערך 200 ש"ח לשנה)
ג. כדי להכניס מדיח צריכים שלושה תנאים: 1. כניסת ויציאת מים (ברז וביוב). 2. שקע חשמל. 3. מקום להניח אותו.
העלות של שלושת התנאים הנ"ל כדלהלן:
1. אינסטלציה: אם מניחים את המדיח בקרבת הכיור - בערך 300 ש"ח של ביקור אינסטלטור שמפצל את צינור הברז והביוב.
אם מניחים אותו רחוק מהכיור או שמדובר בבניין בן 40 שנה ומעלה אז המחירים של האינסטלציה קופצים לפי התנאים במקום ויכולים להגיע לכמה אלפים (במידה ויצטרכו להחליף את כל הצנרת בבית וכדומה). בכל מקרה כדאי לזכור אם יום אחד תעברו דירה או תשפצו את המטבח - בקשו מהקבלן להוסיף הכנה למדיח. זה יעלה גרושים.
2. חשמל: אם מניחים את המדיח ליד שקע חשמל, או שאתם נוהגים להשתמש בכבל מאריך - 0 ש"ח.
אם אתם צריכים להוסיף שקע כוח חדש במטבח זה יעלה כסף (לא כתבו כאן המחיר, בין כמה מאות לאלף פלוס).
3. מקום להניח אותו: מדיח צר יכול לתפוס 45 ס"מ על גובה 85 (בערך כמו כסא קטן). אם יש לכם מקום כזה במטבח פנוי הכי טוב (אם זה רחוק מהכיור - תפנו ארון אחד ליד הכיור ותעבירו את תכולתו לשם, וליד הכיור שימו את המדיח).
אם אין מקום במטבח להכניס כסא קטן, זה או מפני שהמטבח מאוד צר - אשריכם שאתם מסתפקים במועט.
או מפני שיש לכם הרבה דברים במטבח, ותשקלו האם כל הדברים האלו מוכרחים להישאר במטבח ושווה לכם לשלם על האיחסון שלהם 800 ש"ח לשנה. (אגב, קחו בחשבון אם יש לכם ארון לחד פעמי, תוכלו לוותר עליו כי אחרי שיהיה מדיח לא יהיה בהם צורך).
יש כאלו שחוששים לקנות מדיח כי יעלה להם הרבה כסף מים חשמל וסבון.
אז הנה הנתונים כמה עולה הדחה של מדיח מלא:
המים עולים 7 ש"ח למ"ק (1000 ליטר) ראו
כאן.
המדיח מבזבז בהפעלה אחת כעשר ליטר ראו
כאן. אז זה שבע אגורות למדיח אחד. אולי מחיר של צלחת ח"פ אחת...
הסבון: במדיח שוטפים עם טבליות. כל טבלית עולה פחות משקל. ובפעולת הדחה אחת שמים טבלית אחת.
החשמל: הדחה אחת עולה 1 קוט"ש ראו
כאן. עליו נשלם לחברת החשמל 43 אגורות בסך הכל כמבואר
כאן.
(יש עוד חומר הברקה שעולה כמה שקלים לבקבוק, וגם מלח למניעת אבנית גם הוא לא יקר ומשתמשים בו פעם בתקופה).
כל זה מדובר על מדיח אחד. (עדיף לבשרי, כי בחלבי בד"כ פחות משתמשים בכלים מאשר בבשרי),
ובכל זאת זה שווה מכיון שאחרי שרוב הכלים נקיים בלי עבודה קשה, אז יותר קל גם לשטוף בחלבי.
לסיכום: הפעלת מדיח מלא כלים תעלה לכם בין שקל לשקל וחצי.
בונוס:
קחו עוד 5 טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים מדיח.