במקום אגוזי לוז טחונים אפשר להשתמש בבראס?במקום פאייטה משתמשים בגליליות במלית אגוזים.
פררו רושה
מקור המתכון: המתכון מבוסס על עוגיונט ואפרת ליבפרוינד ושינויים שלי.
הערה : קשה למצוא אגוזי לוז קלויים וקלופים ללא מלח ולכן כדאי לקנות אגוזי לוז טבעיים ולקלות כ5-10 דקות בתנור על 180 מעלות ואז לשפשף במגבת עד השקליפה תוסר.
לתערובת כדורים
200 גר' קרם נוגט מאיכות טובה (לא קרם בטעם אגוזים )
10 אגוזי לוז טחונים דק-לא מלוחים
250 ג' גליליות טחונות גס בטעם אגוזים
או: גביעי גלידה באיכות טובה (כמו של גלידריות) טחונים גס- לשקול 250 גר' לפני טחינה
או: פייטה פויטין באותו משקל (להשיג בחנויות אפיה).
למילוי:
25-30 אגוזי לוז שלמים, קלויים וקלופים (לא קלויים מלוחים).
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
2 כפות שמן קנולה/אגוזים.
50 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים דק / ברס אגוזי לוז.
אופן ההכנה:
אפשר להכין גם בתבנית פטיפורים מסיליקון ולהמשיך משלב 5 כרגיל.
- בקערה מערבבים יחד קרם נוגט , אגוזים טחונים ופירורי גליליות לתערובת סמיכה. יש להוסיף בהדרגה ולבחון שהתערובת לא מתייבשת.
- מצננים את התערובת במשך כ3 שעות-לילה במקרר.
- יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת וממלאים כל כדור באגוז לוז שלם.
- מצננים את כדורי הפררו במקפיא במשך כשעה.
- ציפוי: בבין מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים את השוקולד ואז מערבבים לתוכו את השמן ובוחשים לאיחוד.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה אגוזים קצוצים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מעבירים לכלי צר וגבוה את הציפוי.
- מניחים כל כדור בעזרת מזלג בתוך תערובת הציפוי ומזיזים אותו בעדינות כדי שיתכסה לגמרי, מוציאים. מניחים על רשת לסינון עודפי ציפוי.
- לאחר שכל הכדורים מוכנים מעבירים לאחסון בקירור בשכבה אחת. אם מקפיאים יש לאחסן בקופסא אטומה היטב
- מגישים בטמפרטורת החדר.
לא ממליצה.במקום אגוזי לוז טחונים אפשר להשתמש בבראס?
טוב קניתי הכל.לא ממליצה.
תשמיטי או שתוסיפי כף אבקת נוגט.
בד"כ יש בחנויות מתמחות למוצרי אפיה.ואיפה מוצאים כאלה ניירות זהב?
אפשר לקנות ממך כמה?אני הזמנתי ניירות כאלו מאליאקפרס
הגיעו מעולים.
כמובן לא מתאים למי שרוצה לפורים השנה
אבל בכללי....
@shira bira שואלת שוב, כמה זמן אפשר להכין מראש?טוב קניתי הכל.
כמה זמן מראש אפשר להקפיא?
ואיפה מוצאים כאלה ניירות זהב?
כן.אפשר לקנות ממך כמה?
מאמינה שאפשר לשמור בהקפאה שבוע ויותר. כמו כל פטיפור שוקולד.@shira bira שואלת שוב, כמה זמן אפשר להכין מראש?
היי שירה, יש לך מתכון לפררו רושה חלבי?במקום פאייטה משתמשים בגליליות במלית אגוזים.
פררו רושה
מקור המתכון: המתכון מבוסס על עוגיונט ואפרת ליבפרוינד ושינויים שלי.
הערה : קשה למצוא אגוזי לוז קלויים וקלופים ללא מלח ולכן כדאי לקנות אגוזי לוז טבעיים ולקלות כ5-10 דקות בתנור על 180 מעלות ואז לשפשף במגבת עד השקליפה תוסר.
לתערובת כדורים
200 גר' קרם נוגט מאיכות טובה (לא קרם בטעם אגוזים )
10 אגוזי לוז טחונים דק-לא מלוחים
250 ג' גליליות טחונות גס בטעם אגוזים
או: גביעי גלידה באיכות טובה (כמו של גלידריות) טחונים גס- לשקול 250 גר' לפני טחינה
או: פייטה פויטין באותו משקל (להשיג בחנויות אפיה).
למילוי:
25-30 אגוזי לוז שלמים, קלויים וקלופים (לא קלויים מלוחים).
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
2 כפות שמן קנולה/אגוזים.
50 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים דק / ברס אגוזי לוז.
אופן ההכנה:
אפשר להכין גם בתבנית פטיפורים מסיליקון ולהמשיך משלב 5 כרגיל.
- בקערה מערבבים יחד קרם נוגט , אגוזים טחונים ופירורי גליליות לתערובת סמיכה. יש להוסיף בהדרגה ולבחון שהתערובת לא מתייבשת.
- מצננים את התערובת במשך כ3 שעות-לילה במקרר.
- יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת וממלאים כל כדור באגוז לוז שלם.
- מצננים את כדורי הפררו במקפיא במשך כשעה.
- ציפוי: בבין מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים את השוקולד ואז מערבבים לתוכו את השמן ובוחשים לאיחוד.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה אגוזים קצוצים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מעבירים לכלי צר וגבוה את הציפוי.
- מניחים כל כדור בעזרת מזלג בתוך תערובת הציפוי ומזיזים אותו בעדינות כדי שיתכסה לגמרי, מוציאים. מניחים על רשת לסינון עודפי ציפוי.
- לאחר שכל הכדורים מוכנים מעבירים לאחסון בקירור בשכבה אחת. אם מקפיאים יש לאחסן בקופסא אטומה היטב
- מגישים בטמפרטורת החדר.
אותו מתכון למעלה רק מכינים את הציפוי משוקולד חלב ושוקולד מריר ביחסים שווים.היי שירה, יש לך מתכון לפררו רושה חלבי?
יש לך קישור?אני הזמנתי ניירות כאלו מאליאקפרס
הגיעו מעולים.
כמובן לא מתאים למי שרוצה לפורים השנה
אבל בכללי....
יש לך קישור?
[/QUOT
אשמח גם
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט א'
א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד: