דרוש מתכון פררו רושה

Elisheva

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מחפשת מתכון לפררו רושה מוצלח
בלי פאייטה, שלא הצלחתי להשיג כרגע, אבל כן יש לי קרם ואבקת נוגט
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
במקום פאייטה משתמשים בגליליות במלית אגוזים.

פררו רושה
מקור המתכון:
המתכון מבוסס על עוגיונט ואפרת ליבפרוינד ושינויים שלי.
הערה : קשה למצוא אגוזי לוז קלויים וקלופים ללא מלח ולכן כדאי לקנות אגוזי לוז טבעיים ולקלות כ5-10 דקות בתנור על 180 מעלות ואז לשפשף במגבת עד השקליפה תוסר.

לתערובת כדורים
200 גר' קרם נוגט מאיכות טובה (לא קרם בטעם אגוזים )
10 אגוזי לוז טחונים דק-לא מלוחים
250 ג' גליליות טחונות גס בטעם אגוזים
או: גביעי גלידה באיכות טובה (כמו של גלידריות) טחונים גס- לשקול 250 גר' לפני טחינה
או: פייטה פויטין באותו משקל (להשיג בחנויות אפיה).

למילוי:
25-30 אגוזי לוז שלמים, קלויים וקלופים (לא קלויים מלוחים).

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
2 כפות שמן קנולה/אגוזים.
50 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים דק / ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים יחד קרם נוגט , אגוזים טחונים ופירורי גליליות לתערובת סמיכה. יש להוסיף בהדרגה ולבחון שהתערובת לא מתייבשת.
  2. מצננים את התערובת במשך כ3 שעות-לילה במקרר.
  3. יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת וממלאים כל כדור באגוז לוז שלם.
  4. מצננים את כדורי הפררו במקפיא במשך כשעה.
  5. ציפוי: בבין מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים את השוקולד ואז מערבבים לתוכו את השמן ובוחשים לאיחוד.
  6. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה אגוזים קצוצים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  7. מעבירים לכלי צר וגבוה את הציפוי.
  8. מניחים כל כדור בעזרת מזלג בתוך תערובת הציפוי ומזיזים אותו בעדינות כדי שיתכסה לגמרי, מוציאים. מניחים על רשת לסינון עודפי ציפוי.
  9. לאחר שכל הכדורים מוכנים מעבירים לאחסון בקירור בשכבה אחת. אם מקפיאים יש לאחסן בקופסא אטומה היטב
  10. מגישים בטמפרטורת החדר.
אפשר להכין גם בתבנית פטיפורים מסיליקון ולהמשיך משלב 5 כרגיל.
 

Elisheva

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
במקום פאייטה משתמשים בגליליות במלית אגוזים.

פררו רושה
מקור המתכון:
המתכון מבוסס על עוגיונט ואפרת ליבפרוינד ושינויים שלי.
הערה : קשה למצוא אגוזי לוז קלויים וקלופים ללא מלח ולכן כדאי לקנות אגוזי לוז טבעיים ולקלות כ5-10 דקות בתנור על 180 מעלות ואז לשפשף במגבת עד השקליפה תוסר.

לתערובת כדורים
200 גר' קרם נוגט מאיכות טובה (לא קרם בטעם אגוזים )
10 אגוזי לוז טחונים דק-לא מלוחים
250 ג' גליליות טחונות גס בטעם אגוזים
או: גביעי גלידה באיכות טובה (כמו של גלידריות) טחונים גס- לשקול 250 גר' לפני טחינה
או: פייטה פויטין באותו משקל (להשיג בחנויות אפיה).

למילוי:
25-30 אגוזי לוז שלמים, קלויים וקלופים (לא קלויים מלוחים).

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
2 כפות שמן קנולה/אגוזים.
50 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים דק / ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים יחד קרם נוגט , אגוזים טחונים ופירורי גליליות לתערובת סמיכה. יש להוסיף בהדרגה ולבחון שהתערובת לא מתייבשת.
  2. מצננים את התערובת במשך כ3 שעות-לילה במקרר.
  3. יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת וממלאים כל כדור באגוז לוז שלם.
  4. מצננים את כדורי הפררו במקפיא במשך כשעה.
  5. ציפוי: בבין מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים את השוקולד ואז מערבבים לתוכו את השמן ובוחשים לאיחוד.
  6. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה אגוזים קצוצים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  7. מעבירים לכלי צר וגבוה את הציפוי.
  8. מניחים כל כדור בעזרת מזלג בתוך תערובת הציפוי ומזיזים אותו בעדינות כדי שיתכסה לגמרי, מוציאים. מניחים על רשת לסינון עודפי ציפוי.
  9. לאחר שכל הכדורים מוכנים מעבירים לאחסון בקירור בשכבה אחת. אם מקפיאים יש לאחסן בקופסא אטומה היטב
  10. מגישים בטמפרטורת החדר.
אפשר להכין גם בתבנית פטיפורים מסיליקון ולהמשיך משלב 5 כרגיל.
במקום אגוזי לוז טחונים אפשר להשתמש בבראס?

ומישהי יודעת איפה קונים כאלה ניירות קטנים זהב?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני הזמנתי ניירות כאלו מאליאקפרס
הגיעו מעולים.
כמובן לא מתאים למי שרוצה לפורים השנה
אבל בכללי....
 

הדר רעני

משתמש רשום
במקום פאייטה משתמשים בגליליות במלית אגוזים.

פררו רושה
מקור המתכון:
המתכון מבוסס על עוגיונט ואפרת ליבפרוינד ושינויים שלי.
הערה : קשה למצוא אגוזי לוז קלויים וקלופים ללא מלח ולכן כדאי לקנות אגוזי לוז טבעיים ולקלות כ5-10 דקות בתנור על 180 מעלות ואז לשפשף במגבת עד השקליפה תוסר.

לתערובת כדורים
200 גר' קרם נוגט מאיכות טובה (לא קרם בטעם אגוזים )
10 אגוזי לוז טחונים דק-לא מלוחים
250 ג' גליליות טחונות גס בטעם אגוזים
או: גביעי גלידה באיכות טובה (כמו של גלידריות) טחונים גס- לשקול 250 גר' לפני טחינה
או: פייטה פויטין באותו משקל (להשיג בחנויות אפיה).

למילוי:
25-30 אגוזי לוז שלמים, קלויים וקלופים (לא קלויים מלוחים).

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
2 כפות שמן קנולה/אגוזים.
50 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים דק / ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים יחד קרם נוגט , אגוזים טחונים ופירורי גליליות לתערובת סמיכה. יש להוסיף בהדרגה ולבחון שהתערובת לא מתייבשת.
  2. מצננים את התערובת במשך כ3 שעות-לילה במקרר.
  3. יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת וממלאים כל כדור באגוז לוז שלם.
  4. מצננים את כדורי הפררו במקפיא במשך כשעה.
  5. ציפוי: בבין מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים את השוקולד ואז מערבבים לתוכו את השמן ובוחשים לאיחוד.
  6. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה אגוזים קצוצים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  7. מעבירים לכלי צר וגבוה את הציפוי.
  8. מניחים כל כדור בעזרת מזלג בתוך תערובת הציפוי ומזיזים אותו בעדינות כדי שיתכסה לגמרי, מוציאים. מניחים על רשת לסינון עודפי ציפוי.
  9. לאחר שכל הכדורים מוכנים מעבירים לאחסון בקירור בשכבה אחת. אם מקפיאים יש לאחסן בקופסא אטומה היטב
  10. מגישים בטמפרטורת החדר.
אפשר להכין גם בתבנית פטיפורים מסיליקון ולהמשיך משלב 5 כרגיל.
היי שירה, יש לך מתכון לפררו רושה חלבי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  31  פעמים

לוח מודעות

למעלה