דרוש מתכון פתיתים אחד אחד, איך מבשלים?

גלילאי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם אורז זה בצורה אחרת ניתן לכתוב גם כן. ( אם כי באורז כשזה נדבק ברכתו במ"מ (לרוב הפוסקים) כך שלא איכפת לי דבוק.
 

מחלימה

משתמש מקצוען
פתיתים -לשים 4 כפות שמן לחבילה לערב יחד כ 5 דקות
ו4 כוסות מים רותחים ומלח,, לערבב מידי פעם, לכבות אחרי 5 דקות בדיוק.מהוספת המים.
אורז זה שונה ועל כך בפעם אחרת בע"ה.
בהצלחה
 

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
כשאת אוכלת את זה טרי זה נשאר אחד אחד
אבל כשאני עושה את זה ב-7 בבוקר והילדים אוכלים את זה ב-1
זה כבר נהיה למיקשה אחת
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
ניסיתי לא עזר
חיממת קודם את השמן?

מכניסים את הפתיתים לשמן חם, מטגנים אותם עד שמזהיבים מעט תוך כדי ערבוב - שלא ישרפו.
את התבלינים אני מוסיפה לפני המים.
מוסיפים מים רותחים, מערבבים מידי פעם
מבשלים עד שהמים נספגים.
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ממליצה על פתיתים של אוסם
לפי ההוראות מאחורה יוצאים אחד אחד ממש.

לא הבנתי מה כתבת לגבי אורז, האם את מתכוונת לצורת אורז או למאכל אורז
בכל אופן באורז מבשלים על כל כוס אחת - 2 כוחות מים במדויק.

המלצה אישית, לאחר רתיחה מקטינים את האש לפרק הזמן הדרוש (כפי שרשום באריזה) או לאורז - שבע עד עשר דקות ואז נותנים לזה להתייבש עם מגבת מקופלת תחת המכסה לעוד עשר דקות.
בדרך כלל יוצא אחד אחד מעודן.
 

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
המלצה אישית, לאחר רתיחה מקטינים את האש לפרק הזמן הדרוש (כפי שרשום באריזה) או לאורז - שבע עד עשר דקות ואז נותנים לזה להתייבש עם מגבת מקופלת תחת המכסה לעוד עשר דקות.
בדרך כלל יוצא אחד אחד מעודן.
את 'מאווררת' את הפתיתים באיזשהו שלב?
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
את 'מאווררת' את הפתיתים באיזשהו שלב?
בשלב שבו אני שמה מגבת. האדים נדבקים אליה, וממילא הפתיתים נשארים יבשים עם קצת לחות
אני חושבת שזה מה שיוצר את האוריריות וחוסר הדבקיות שלהם.
 

נקודת זינוק

משתמש פעיל
כדי שהפתיתים לא יהיו יבשים אבל כן יהיו "אחד אחד", ושהילדים לא יצטרכו להוציא מהחמגשית "גוש פתית" ... :)
העיצה היא פשוט לבשל, לקרר ולפורר (הכי יעיל זה לדעתי ללבוש כפפה ולפורר עם היד...) בחימום החוזר הפתיתים כבר לא יידבקו.
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
פתיתים טריים - הסוד אצלי הוא כמות המים. לכבות קצת לפני שנגמרים, או להוסיף עוד טיפה.
אורז - תלוי מאוד בזן. יש זנים שנדבקים יותר ויש שפחות, זה קשור לכמות העמילנים וסוגם אם אני לא מתבלבלת. בסמטי הוא מצויין.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
מדהים, אני נכנסת לפורום כדי לפתוח אשכול על פתיתים...
אז אצלי כן יוצא אחד אחד
אבל אחרי שהסיר מתקרר הפתיתים נהפכים למקשה אחת
איטריות למשל, שוטפים כדי שזה יישאר אחד אחד
אבל פתיתים- איך? התיבול לא ירד?
או שיש פיתרון קסם אחר?
מה שקורה עכשיו שפתיתים נאכלים רק כשהם טריים
 

זהבית87

משתמש מקצוען
יש לי פתרון לכולכן. הוא לא שייך לי אלא מהאתר של Niki.b והוא פשוט מדהים!

גיליתי אותו בערב פסח, כשרציתי לחסל פתיתים. מה שקרה, זה לא היה העיתוי הנכון, כי במקום שהפתיתים ייפלו על הרצפה כגוש (כרגיל), הם נפלו אחד אחד.

אני משתמשת רק באוסם, וממש לא לפי ההוראות שעל האריזה.
אולי בשיטה זו אפשר להשתמש גם בסוג פחות איכותי. לא ניסיתי.

אנסה להעתיק את המתכון.

הרעיון שלה הוא בישול של 20 שניות בלבד! (לא היה לי אומץ, הוספתי עוד כמה).

מחממים שמן במחבת, מטגנים את הפתיתים 2 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים את הסיר ומבשלים 20 שניות. לא פותחים!
ממתינים 10 דקות ומערבבים. ממתינים עוד 15 דקות ושוב מערבבים. מחכים עוד 15 דקות והפתיתים מוכנים.

החיסרון, אי אפשר להיזכר ברגע האחרון להכין את הפתיתים.

נסו ותיוושעו!
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה