מאפים ושליאני - שטרודל תפוחים גרוזיני

HOBBY

משתמש פעיל
ב"ה

ושליאני - שטרודל תפוחים גרוזיני

עוגיות שהן ממתק, טעימות ופשוטות להכנה.
אפילו הגרוזינים לא הצליחו לסבך את המתכון הזה : )

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים (חד"פ)
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן
1 ביצה L
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח

אופן הכנת הבצק:
》לשים הכל לבצק רך, נעים ואולי טיפונת דביק.
》עוטפים בניילון ומשהים אותו שעה לפני העבודה איתו.
》בינתיים מכינים את המילוי.

20210411_222304.jpg


המצרכים למילוי:
15 תפוחים
350 גרם דבש
1/2 2 כוסות סוכר
כפית שטוחה ציפורן טחון
כף גדושה קינמון

אופן הכנת המילוי:
》מקלפים ומגלענים את התפוחים
》חותכים אותם לקוביות קטנטנות
》מוסיפים עליהם את הסוכר, הדבש והתבלינים
》מערבבים היטב ומשהים כחצי שעה עד שהתפוחים מגירים את נוזליהם.
》מעבירים את התפוחים למסננת, ומסננים היטב.
》שומרים את הנוזלים.

20210411_222236.jpg


20210411_223500.jpg
20210411_224641.jpg

20210411_231153.jpg

20210411_231130.jpg


הרכבת השטרודל:
》מחלקים את הבצק ל 6 כדורים
》מניחים אותם על משטח מקומח
》מרדדים עלה, מקמחים מעט גם את פניו, מניחים מילוי בקצה ומגלגלים לרולדה.
》מותחים קלות את העלה תוך כדי גלגול, על מנת שיהיו יותר שכבות.
》מעבירים לתבנית וחותכים. (לא ממש עד הסוף.)
》לפני האפיה יוצקים את נוזלי התפוחים על הרולדות.
》במהלך האפיה מרטיבים את השטרודל מספר פעמים בנוזלי התפוחים.
》אופים כשעה- שעה ורבע, עד שהשטרודל שחום והנוזלים מקורמלים.

20210411_233115.jpg

20210411_233219.jpg

20210411_234449.jpg

20210411_234646.jpg
20210412_004823.jpg
20210412_011733.jpg


במתכון של הפחלבה ישנן שאריות בצק, ניתן להכין איתן את השטרודל הזה.

בהצלחה רבה!
 

Lps

משתמש חדש
נראה טוב ומגרה. התפוחים הופכים את זה למשהו קצת יותר בריא מסתם עוגיה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
ב"ה

ושליאני - שטרודל תפוחים גרוזיני

עוגיות שהן ממתק, טעימות ופשוטות להכנה.
אפילו הגרוזינים לא הצליחו לסבך את המתכון הזה : )

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים (חד"פ)
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן
1 ביצה L
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח

אופן הכנת הבצק:
》לשים הכל לבצק רך, נעים ואולי טיפונת דביק.
》עוטפים בניילון ומשהים אותו שעה לפני העבודה איתו.
》בינתיים מכינים את המילוי.

צפה בקובץ המצורף 865858

המצרכים למילוי:
15 תפוחים
350 גרם דבש
1/2 2 כוסות סוכר
כפית שטוחה ציפורן טחון
כף גדושה קינמון

אופן הכנת המילוי:
》מקלפים ומגלענים את התפוחים
》חותכים אותם לקוביות קטנטנות
》מוסיפים עליהם את הסוכר, הדבש והתבלינים
》מערבבים היטב ומשהים כחצי שעה עד שהתפוחים מגירים את נוזליהם.
》מעבירים את התפוחים למסננת, ומסננים היטב.
》שומרים את הנוזלים.

צפה בקובץ המצורף 865859

צפה בקובץ המצורף 865860צפה בקובץ המצורף 865866
צפה בקובץ המצורף 865870
צפה בקובץ המצורף 865871

הרכבת השטרודל:
》מחלקים את הבצק ל 6 כדורים
》מניחים אותם על משטח מקומח
》מרדדים עלה, מקמחים מעט גם את פניו, מניחים מילוי בקצה ומגלגלים לרולדה.
》מותחים קלות את העלה תוך כדי גלגול, על מנת שיהיו יותר שכבות.
》מעבירים לתבנית וחותכים. (לא ממש עד הסוף.)
》לפני האפיה יוצקים את נוזלי התפוחים על הרולדות.
》במהלך האפיה מרטיבים את השטרודל מספר פעמים בנוזלי התפוחים.
》אופים כשעה- שעה ורבע, עד שהשטרודל שחום והנוזלים מקורמלים.

צפה בקובץ המצורף 865888
צפה בקובץ המצורף 865890
צפה בקובץ המצורף 865891
צפה בקובץ המצורף 865893צפה בקובץ המצורף 865897צפה בקובץ המצורף 865901

במתכון של הפחלבה ישנן שאריות בצק, ניתן להכין איתן את השטרודל הזה.

בהצלחה רבה!
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך!!
קיבלת אותם במסורת או שאת משיגה אותם איפשהו?
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה תודה תודה.
מעניין כ"כ לנסות..
מאוהבת במתכונים שלך, ישר פותחת.
 

HOBBY

משתמש פעיל
קיבלת אותם במסורת או שאת משיגה אותם איפשהו?
מסורת חלקית וצולעת : )
אמנם אמא שלי ממוצא גרוזיני, אבל בבית גדלנו דווקא על אוכל מרוקאי. (לכי תכיני לבעל מרוקאי רעב צ'צ'מדי...)

מה שכן, אני נעזרת בדודה שלי, מומחית במטבח הגיאורגי, כדי ללמוד מה שמעניין אותי.
יש גם ספר בישול גרוזיני די טוב, רק שיש הבדלים פה ושם בין מה שכתוב למה שאני מכירה. (אולי תוצאה של חבלי מוצא.)


מרגישה שאת מעבירה לנו פה סדנה
תודה שירה!
בעיקרון, אני מצלמת במטרה ליצור לבת שלי ספר מתכונים ביתיים מצולם (לופה), אז על הדרך משתפת.

תודה לכולן על הפירגונים!
תכינו ויפרגנו לכן בבית : )
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מסורת חלקית וצולעת : )
אמנם אמא שלי ממוצא גרוזיני, אבל בבית גדלנו דווקא על אוכל מרוקאי. (לכי תכיני לבעל מרוקאי רעב צ'צ'מדי...)

מה שכן, אני נעזרת בדודה שלי, מומחית במטבח הגיאורגי, כדי ללמוד מה שמעניין אותי.
יש גם ספר בישול גרוזיני די טוב, רק שיש הבדלים פה ושם בין מה שכתוב למה שאני מכירה. (אולי תוצאה של חבלי מוצא.)
רואים שזו עבודה של מומחית בייעוץ עם מומחית נוספת.
המתכונים שלך חיים ונושמים מסורת עבודת יד של שנים שמתבצעת בסבלנות ואהבה.
עושים לי חלושעס.
 

מירי84

משתמש פעיל
ב"ה

ושליאני - שטרודל תפוחים גרוזיני

עוגיות שהן ממתק, טעימות ופשוטות להכנה.
אפילו הגרוזינים לא הצליחו לסבך את המתכון הזה : )

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים (חד"פ)
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן
1 ביצה L
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח

אופן הכנת הבצק:
》לשים הכל לבצק רך, נעים ואולי טיפונת דביק.
》עוטפים בניילון ומשהים אותו שעה לפני העבודה איתו.
》בינתיים מכינים את המילוי.

צפה בקובץ המצורף 865858

המצרכים למילוי:
15 תפוחים
350 גרם דבש
1/2 2 כוסות סוכר
כפית שטוחה ציפורן טחון
כף גדושה קינמון

אופן הכנת המילוי:
》מקלפים ומגלענים את התפוחים
》חותכים אותם לקוביות קטנטנות
》מוסיפים עליהם את הסוכר, הדבש והתבלינים
》מערבבים היטב ומשהים כחצי שעה עד שהתפוחים מגירים את נוזליהם.
》מעבירים את התפוחים למסננת, ומסננים היטב.
》שומרים את הנוזלים.

צפה בקובץ המצורף 865859

צפה בקובץ המצורף 865860צפה בקובץ המצורף 865866
צפה בקובץ המצורף 865870
צפה בקובץ המצורף 865871

הרכבת השטרודל:
》מחלקים את הבצק ל 6 כדורים
》מניחים אותם על משטח מקומח
》מרדדים עלה, מקמחים מעט גם את פניו, מניחים מילוי בקצה ומגלגלים לרולדה.
》מותחים קלות את העלה תוך כדי גלגול, על מנת שיהיו יותר שכבות.
》מעבירים לתבנית וחותכים. (לא ממש עד הסוף.)
》לפני האפיה יוצקים את נוזלי התפוחים על הרולדות.
》במהלך האפיה מרטיבים את השטרודל מספר פעמים בנוזלי התפוחים.
》אופים כשעה- שעה ורבע, עד שהשטרודל שחום והנוזלים מקורמלים.

צפה בקובץ המצורף 865888
צפה בקובץ המצורף 865890
צפה בקובץ המצורף 865891
צפה בקובץ המצורף 865893צפה בקובץ המצורף 865897צפה בקובץ המצורף 865901

במתכון של הפחלבה ישנן שאריות בצק, ניתן להכין איתן את השטרודל הזה.

בהצלחה רבה!

@HOBBY כמה פעמים צריך להרטיב במהלך האפיה?
אם את רואה את זה עכשיו אשמח לתשובה כי עכשיו הכנסתי לתנור...
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אוהבת את האשכולות שלך :D
נראה טעים ברמות!
 

HOBBY

משתמש פעיל
@HOBBY כמה פעמים צריך להרטיב במהלך האפיה?
אם את רואה את זה עכשיו אשמח לתשובה כי עכשיו הכנסתי לתנור...
אהמממ מניחה שהסתדרת...

ובכולופן: במהלך האפיה מרטיבים את הרולדות בנוזל התפוחים בערך כל 10 דקות.
בהתחלה זה ממש נוזל, ובהמשך זה מסמיך ומתקרמל,
ואז כדאי להבריש את הרולדות היטב כדי שיצופו בקרמל.
 

מירי84

משתמש פעיל
אהמממ מניחה שהסתדרת...

ובכולופן: במהלך האפיה מרטיבים את הרולדות בנוזל התפוחים בערך כל 10 דקות.
בהתחלה זה ממש נוזל, ובהמשך זה מסמיך ומתקרמל,
ואז כדאי להבריש את הרולדות היטב כדי שיצופו בקרמל.
תודה. לא עשיתי כל 10 דקות הרטבתי 3 פעמים במהלך האפיה.
יצא ממש טעים, נראה ממש דומה לתמונות שלך אבל די קשה לנגיסה .... ככה זה צריך לצאת?
 

HOBBY

משתמש פעיל
יצא ממש טעים, נראה ממש דומה לתמונות שלך אבל די קשה לנגיסה .... ככה זה צריך לצאת?
כן. המרקם של הבצק הוא קשה מעט, בפרט ביום הראשון. אחר כך הוא מתרכך מעט.

באמת חלק מילדיי פחות אוהבים את המרקם שלו,
ומחכים שאקיים את הבטחתי לשדך למילוי בצק אחר : )
יומחד זה יקרה. בינתיים אני משתלטת על העסק בעצמי, אז מה בוער?...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה