ב"ה
ושליאני - שטרודל תפוחים גרוזיני
עוגיות שהן ממתק, טעימות ופשוטות להכנה.
אפילו הגרוזינים לא הצליחו לסבך את המתכון הזה : )
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים (חד"פ)
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן
1 ביצה L
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
אופן הכנת הבצק:
》לשים הכל לבצק רך, נעים ואולי טיפונת דביק.
》עוטפים בניילון ומשהים אותו שעה לפני העבודה איתו.
》בינתיים מכינים את המילוי.
המצרכים למילוי:
15 תפוחים
350 גרם דבש
1/2 2 כוסות סוכר
כפית שטוחה ציפורן טחון
כף גדושה קינמון
אופן הכנת המילוי:
》מקלפים ומגלענים את התפוחים
》חותכים אותם לקוביות קטנטנות
》מוסיפים עליהם את הסוכר, הדבש והתבלינים
》מערבבים היטב ומשהים כחצי שעה עד שהתפוחים מגירים את נוזליהם.
》מעבירים את התפוחים למסננת, ומסננים היטב.
》שומרים את הנוזלים.
הרכבת השטרודל:
》מחלקים את הבצק ל 6 כדורים
》מניחים אותם על משטח מקומח
》מרדדים עלה, מקמחים מעט גם את פניו, מניחים מילוי בקצה ומגלגלים לרולדה.
》מותחים קלות את העלה תוך כדי גלגול, על מנת שיהיו יותר שכבות.
》מעבירים לתבנית וחותכים. (לא ממש עד הסוף.)
》לפני האפיה יוצקים את נוזלי התפוחים על הרולדות.
》במהלך האפיה מרטיבים את השטרודל מספר פעמים בנוזלי התפוחים.
》אופים כשעה- שעה ורבע, עד שהשטרודל שחום והנוזלים מקורמלים.
במתכון של הפחלבה ישנן שאריות בצק, ניתן להכין איתן את השטרודל הזה.
בהצלחה רבה!
ושליאני - שטרודל תפוחים גרוזיני
עוגיות שהן ממתק, טעימות ופשוטות להכנה.
אפילו הגרוזינים לא הצליחו לסבך את המתכון הזה : )
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים (חד"פ)
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן
1 ביצה L
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
אופן הכנת הבצק:
》לשים הכל לבצק רך, נעים ואולי טיפונת דביק.
》עוטפים בניילון ומשהים אותו שעה לפני העבודה איתו.
》בינתיים מכינים את המילוי.
המצרכים למילוי:
15 תפוחים
350 גרם דבש
1/2 2 כוסות סוכר
כפית שטוחה ציפורן טחון
כף גדושה קינמון
אופן הכנת המילוי:
》מקלפים ומגלענים את התפוחים
》חותכים אותם לקוביות קטנטנות
》מוסיפים עליהם את הסוכר, הדבש והתבלינים
》מערבבים היטב ומשהים כחצי שעה עד שהתפוחים מגירים את נוזליהם.
》מעבירים את התפוחים למסננת, ומסננים היטב.
》שומרים את הנוזלים.
הרכבת השטרודל:
》מחלקים את הבצק ל 6 כדורים
》מניחים אותם על משטח מקומח
》מרדדים עלה, מקמחים מעט גם את פניו, מניחים מילוי בקצה ומגלגלים לרולדה.
》מותחים קלות את העלה תוך כדי גלגול, על מנת שיהיו יותר שכבות.
》מעבירים לתבנית וחותכים. (לא ממש עד הסוף.)
》לפני האפיה יוצקים את נוזלי התפוחים על הרולדות.
》במהלך האפיה מרטיבים את השטרודל מספר פעמים בנוזלי התפוחים.
》אופים כשעה- שעה ורבע, עד שהשטרודל שחום והנוזלים מקורמלים.
במתכון של הפחלבה ישנן שאריות בצק, ניתן להכין איתן את השטרודל הזה.
בהצלחה רבה!