חגים עוגת 4111 בגרסא פסחית---

nicky

משתמש מקצוען
וואו,כל מתכון שלך יותר מפתה מהקודם!
והנדיבות ורוחב הלב בשיתוף ובמענה לכל שאלה - זה כבר בכלל משהו מיוחד!

נראה לך שהבצק הזה יכול לעבוד גם בתור בסיס לפאי לימון?(עם אפיה עיוורת קצרה ואח״כ עוד סיבוב בתנור עם המלית)

ראיתי את המתכון בחוברת, אבל אין לי שמן קוקוס וגם אין כ״כ איך להשיג כרגע, וחולמים פה על פאי לימון, במיוחד אחרי התמונה המגרה בחוברת שלך!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו,כל מתכון שלך יותר מפתה מהקודם!
והנדיבות ורוחב הלב בשיתוף ובמענה לכל שאלה - זה כבר בכלל משהו מיוחד!

נראה לך שהבצק הזה יכול לעבוד גם בתור בסיס לפאי לימון?(עם אפיה עיוורת קצרה ואח״כ עוד סיבוב בתנור עם המלית)

ראיתי את המתכון בחוברת, אבל אין לי שמן קוקוס וגם אין כ״כ איך להשיג כרגע, וחולמים פה על פאי לימון, במיוחד אחרי התמונה המגרה בחוברת שלך!
תשתמשי לבסיס לפאי עם שמן אגוזים
אולי יתפורר קצת
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
סליחה על ההקפצה
אבל רק השנה ראיתי את המתכון הזה (בעקבות הלינק ששמת באשכול אחר)

הבת שלי כל הזמן חיפשה בצק שהיא יכולה למלא ולגלגל.
סוף סוף נמצאה האבדה.

היא מילאה גליל אחד בריבה ואגוזים
אחד בקינמון וסוכר
והשלישי בקקאו וסוכר

כולם היו טעימים להפליא

תודה רבה!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
איפה @טוצ'ה ?
ספיישל פו יו


התחשק לי לנסות להיכן את העוגיות האלו בגירסא פסחית.
למה? לא ממש ברור לי. יש מספיק עוגות במקפיא גם בלי זה.
אבל הכנתי.

האמת- יצא מוצלח.
קצת מתבקעות מלמעלה באפיה. אבל אחרי קירור הן לא נשברות. כדאי לאחסן בהקפאה.
צפה בקובץ המצורף 859996


2 כוסות קמח תפו"א
2 כוסות קמח שקדים או שקדים מולבנים טחונים דק לממש קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים

מערבבים הכל יחד בקערה. גם אם הבצק נראה מעט דביק, חכו כמה רגעים, הוא מתגבש.
אם בכל זאת לא התגבש מוסיפים טיפונת קמחים.
מחלקים ל- 3

מניחים 1/3 מהבצק על ניר אפיה ומכסים בניר אפיה וסף. מרדדים.
לי אין מערוך לפסח אז פשוט הנחתי על ניר אפיה ובעזרת הידיים שיטחתי לעלה בעובי של כ-4 מ"מ

מורחים מילוי כלשהו- ממרח שוקולד, ממרח שוקולד ביתי [יש בחוברת שלי], מעט שמן+סוכר, קינמון ואגזים וכו'
מרימים את ניר האפיה בשולי החלק הארוך של העלה ומגלגלים לגליל.

מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בניר אפיה
חורצים בסכין חדה ולא משוננת סימני חיתוך לאורך הגליל בערך עד 2/3 מגובה הגליל
כך מכינים עוד 2 גלילים
אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות.
מקררים וחותכים לפי הסימנים
מעבירם בזהירות לקופסא אטומה.

בגלל שהן יותר שבירות מבנות דודותיהן היומחוליות, כדאי אחסן בהקפאה.צפה בקובץ המצורף 859997
קניתי ממרח תמרים בשביל לפתוח את המתכוו ולגלות שזה מכיל קמח שקדים :(

אני צריכה בשביל אחת מבנות שכן אוכלת ביצים ולא אוכלת שקדים. (ובלי אגוזים גם).

נראה לך שיש מצב?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קניתי ממרח תמרים בשביל לפתוח את המתכוו ולגלות שזה מכיל קמח שקדים :(

אני צריכה בשביל אחת מבנות שכן אוכלת ביצים ולא אוכלת שקדים. (ובלי אגוזים גם).

נראה לך שיש מצב?
אהמ...
אולי פירורי עוגה או עוגיות שמותרות לה?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא בטוחה שיניב לך בצק טוב לגלגול
אם כבר תמירי הכל לקמח תפו"א
טוב, נחשוב על זה.
אולי נשמור לשנה הבאה בתקווה שנשיג אז קמח קוקוס.
או אולי אהפוך את זה לעוגת שכבות.
או.....
נמשיך לחשוב.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
קניתי ממרח תמרים בשביל לפתוח את המתכוו ולגלות שזה מכיל קמח שקדים :(

אני צריכה בשביל אחת מבנות שכן אוכלת ביצים ולא אוכלת שקדים. (ובלי אגוזים גם).

נראה לך שיש מצב?
יש לך אולי קישור זמין לקובץ המקור?
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טוב, נחשוב על זה.
אולי נשמור לשנה הבאה בתקווה שנשיג אז קמח קוקוס.
או אולי אהפוך את זה לעוגת שכבות.
או.....
נמשיך לחשוב.
אולי עם אגוזים טחונים?
זה מותר לה?
אני חופשי מחליפה בין אגוזים טחונים
לשקדים טחונים ולהפך..

אומנם הני כותבת קמח שקדים
אבל שקדים טחונים עושים את אותו עבודה...
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אולי עם אגוזים טחונים?
זה מותר לה?
אני חופשי מחליפה בין אגוזים טחונים
לשקדים טחונים ולהפך..

אומנם הני כותבת קמח שקדים
אבל שקדים טחונים עושים את אותו עבודה...
זה מסובך...
יש אגוזים שמותר לה, אבל אסור אותם לאחותה :)
ולהיפך.
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זה מסובך...
יש אגוזים שמותר לה, אבל אסור אותם לאחותה :)
ולהיפך.
וואו כל אחד אלרגי למשהו אחר?
ממש לא פשוט !!
מעריצה אותך איך שאת לוקחת את זה בקלילות.
אולי לכל אחד להכין עוגה שמותר לו לאכול??
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הכנתי את זה עם קצת מלח (ובלי אבקת אפיה)
במילוי עוף טחון.

הגשתי עם רוטב בשרי עם חתיכות חזה עוף
יצא מנה ראשונה מהממת!

תודה!!
 

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
טוב, נחשוב על זה.
אולי נשמור לשנה הבאה בתקווה שנשיג אז קמח קוקוס.
או אולי אהפוך את זה לעוגת שכבות.
או.....
נמשיך לחשוב.
אם עדין רלונטי לך לשביעי של פסח, ואם רלונטי לך ירושלים בכלל
ראיתי היום קמח קוקוס בכמה חנויות
(למשל המכולת ברחוב יחזקאל הסמוכה לכיכר השבת למי שמכירה)
ופעם ראשונה שראיתי שמן שקדים!
מעניין אם מישהי השתמשה בו מה המעלות/חסרונות ביחס לשמן אגוזים? (חוץ מלאלרגיים כמובן)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אם עדין רלונטי לך לשביעי של פסח, ואם רלונטי לך ירושלים בכלל
ראיתי היום קמח קוקוס בכמה חנויות
(למשל המכולת ברחוב יחזקאל הסמוכה לכיכר השבת למי שמכירה)
ופעם ראשונה שראיתי שמן שקדים!
מעניין אם מישהי השתמשה בו מה המעלות/חסרונות ביחס לשמן אגוזים? (חוץ מלאלרגיים כמובן)
לשנה הבאה בירושלים הבנויה:)
נ.ב. שמן אגוזים לא בעייתי לאלרגיים . ברוב מוחלט של המקרים.
האלרגיה היא לחלבון שבאגוז ולא לשמן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה