דיון עזרה דחופה לכלה טרייה!

גרפיקאית לשעבר

משתמש מקצוען
שלום!
אני נשואה שבוע ויום. ואני צריכה להכין שבת לבד. גם אני וגם בעלי חוצניקים ככה שאין משפחה. אנחנו בעיר חדשה שאנחנו לא מכירים ואין אוכל מוכן (עיירה קטנה ומרוחקת...)
אשמח לקבל טיפים, מתוכונים וכל פיסת ייעוץ כי אין לי מושג מה אני הולכת לעשות
אה... וגם שכחתי לומר שאני עובדת במשרה מלאה (כולל יום שישי) ככה שאין הרבה זמן...
תודה מראש
 

מקפיצה

משתמש מקצוען
שלום!
אני נשואה שבוע ויום. ואני צריכה להכין שבת לבד. גם אני וגם בעלי חוצניקים ככה שאין משפחה. אנחנו בעיר חדשה שאנחנו לא מכירים ואין אוכל מוכן (עיירה קטנה ומרוחקת...)
אשמח לקבל טיפים, מתוכונים וכל פיסת ייעוץ כי אין לי מושג מה אני הולכת לעשות
אה... וגם שכחתי לומר שאני עובדת במשרה מלאה (כולל יום שישי) ככה שאין הרבה זמן...
תודה מראש
קודם כל אני מצדיעה לכם!!
לא פשוט להיות לבד רחוקים מהמשפחה!
תכינו רשימה של הדברים שתרצו להכין לשבת, ותראו לחלק את דברים
מה שניתן להכין חמישי בערב - כדאי כמה שיותר ולהשאיר מעט דברים לשישי
טיפ ממני- קוצצים כמה בצלים ומפזרים אותם בו זמנית במספר סירים - עוף, חמין, וכו'
חוסך זמן של כל סיר בנפרד...
בהצלחה רבה!
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
שלום!
אני נשואה שבוע ויום. ואני צריכה להכין שבת לבד. גם אני וגם בעלי חוצניקים ככה שאין משפחה. אנחנו בעיר חדשה שאנחנו לא מכירים ואין אוכל מוכן (עיירה קטנה ומרוחקת...)
אשמח לקבל טיפים, מתוכונים וכל פיסת ייעוץ כי אין לי מושג מה אני הולכת לעשות
אה... וגם שכחתי לומר שאני עובדת במשרה מלאה (כולל יום שישי) ככה שאין הרבה זמן...
תודה מראש
מזל טוב!
קודם כל תכיני תפריט מסודר מראש
ולפיו תערכי רשימת קניות שתכלול כל מה שצריך עבורו.
חלות את מכינה? תכיני היום ותקפיאי, כנ"ל עוגה אם אתם רוצים, וקינוח. (אם מדובר במוס / גלידה וכדו'. אם אתם יותר אוהבים סלט פירות או סופלה תכיני בשישי)
סלטים תכיני מחר- כמה את רוצה להכין? חושבת שקל להחליט על 2 מטבלים ו2 סלטים חיים. מטבלים יכולים להיות: טחינה, ממרח זיתים, עגבניות מרוסקות, מטבל ירוק. סלטים חיים יכולים להיות: עגבניות שרי, כרוב סגול או לבן, פלפלים, חסה.
דג, מרק ומנה עיקרית תכיני גם מחר- אם אתם אוהבים סלומון- הכי קל. יש הרבה רטבים של דקה הכנה- לשפוך ולתנור.
מנה עיקרית- תבחרי את חומר הגלם (כרעיים / חזה / בשר / פרגיות) וגם להם יש אופציות קלות וקצרות להכנה.
תוספת למנה העיקרית- קל מאד לחתוך בטטה לפלחים, לתבל בשמן זית, מלח פלפל ולשלוח לצליה בתנור. גם קוגל תפו"א יכול להיות תוספת מצוינת.
טשולנט- אם לא מפריע לך תכיני גם בחמישי. אם בשישי, הכיני את כל חומרי הגלם על השיש בחמישי כולל השריית קטניות, ובשישי תעמידי את הסיר מיד בצהריים עד שבת וישר לפלטה.
בהצלחה!
אם את רוצה מתכונים מסוימים מתוך מה שכתבתי או רעיונות לסוג מנה עיקרית שאת אוהבת, כתבי
בכיף
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
שמעתי ממישהי שמכינה עוף+ תוספת+ טשולנט- בסיר אחד.
מכינה טשולנט ומוסיפה לו את מנות העוף של ליל שבת.
בליל שבת מוציאים את העוף+ תפו"א מהטשולנט לתוספת והסיר נשאר על הפלטה לשבת בבוקר.
 

מקפיצה

משתמש מקצוען
שמעתי ממישהי שמכינה עוף+ תוספת+ טשולנט- בסיר אחד.
מכינה טשולנט ומוסיפה לו את מנות העוף של ליל שבת.
בליל שבת מוציאים את העוף+ תפו"א מהטשולנט לתוספת והסיר נשאר על הפלטה לשבת בבוקר.
גם אחותי עושה ככה
יוצא מושלם!
 
  • תודה
Reactions: sth

ישועת השם

משתמש פעיל
אפשר לשים קוביות חציל וגמבה בתנור עד השחמה,ולהוסיף שום כתוש,
מלח,פלפל,כף חומץ ושמן.
חציל על הגז,או בתנור עם טחינה/מיונז.
סלט תפוחי אדמה עם ביצה ומיונז.
מרק עוף,עוף עם תפוחי אדמה ואורז בתבנית אחת/סיר אחד.
כמו שכתבו לך דג סלמון,תתבלי ככל העולה על רוחך,יוצא מוצלח.
יש עוד הרבה מתכונים קלים ברשת,אין ספק שתמצאי לטעמך.
הרבה מזל טוב והצלחה!
 

חייט

משתמש פעיל
שמעתי ממישהי שמכינה עוף+ תוספת+ טשולנט- בסיר אחד.
מכינה טשולנט ומוסיפה לו את מנות העוף של ליל שבת.
בליל שבת מוציאים את העוף+ תפו"א מהטשולנט לתוספת והסיר נשאר על הפלטה לשבת בבוקר.
לא לכל הדעות מותר להוציא מהסיר ולהשאיר על הפלטה!!!
וכן יש לשאול באיזה אופנים מותר להחזיר מכסה שהורדנו בשבת!!!
עדיין יש אפשרות להכין הכל יחד ולפני שבת לחלק ל2 סירים 1 לליל שבת ו1 לבוקר
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קודם כל מזל טוב!!
להכין שבת ראשונה זה ממש פרויקט, אבל יכול להיות כיף וקליל.
וזה לא חייב להיות גורמה ומושלם- תני לעצמך אפשרות להפתיע גם בשנים הבאות :)

קיבלת מספיק עצות או צריכה עוד?
מנות ספציפיות שאת רוצה מתכונים קלים וקיצורי דרך?
 

מחזיק מפתחות

משתמש מקצוען
קודם כל- הרבה הרבה מזל טוב!
ומחמאה גדולה- את כותבת מדהים בעברית ולא ניכר שאת חוצניקית.
אני חושבת שדבר ראשון-
1.לעשות רשימות מסודרות- בצורת טבלה:
סלטים, מנה ראשונה, מנה עיקרית , מנה אחרונה
2.תרשמי מה את מעוניינת להכין בכל רשימה
3. תעשי דף קניות בו תרשמי את החומרים שאת צריכה.
4. מצורף כאן רשימת מתכונים מוצלחים, קלים וטעימים
סלטים:

חציל קלוי - לשטוף את החציל, להניח על תבנית אינגליש קייק ולהשים בתנור על חום של 180 למשך חצי שעה/ עד שאת רואה שהוא רך.

(לפני שבת , תניחי אותו על הפלטה, תחצי אותו לאורך ותשימי טחינה)

טחינה- לפי ההוראות שעל הקופסא.

אבוקדו- בצל פרוס לטבעות, אבוקדו, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

חציל בטעם כבד-

ביצים- ביצים קשות+ מיונז, מלח ופלפל שחור.

בורגול- חצי כוס בורגול, כוס מים רותחים, שהמים מתאדים תוסיפי: חמוציות, אגוזים, מיץ מלימון טרי, מלח ופלפל.

בטטה- קוביות בטטה לטגן עם 4 כפות שמן זית עד שהבטטה נהיית רכה, להוסיף מעט רוטב צ'ילי ובוטנים קלויים.

יש עוד רעיונות אם תרצי- בשמחה!



דגים:

סגנון מתוק: דגי סלמון להשרות במיץ לימון ומלח.

להניח בתבנית פרוסות גמבה, להניח את הסלמון ולשפוך רוטב:

חצי כוס שמן, כף סילאן, כף סויה, כפית דבש , רבע כוס מים, מלח ופלפל.

להניח כוסברה ולאפות בתנור על חום של 180 כרבע שעה.

סגנון חריף:

בסיר לטגן 4 שיני שום, פלפל חריף, רצועות גמבה אדומה, עגבניה חתוכה לקוביות,

אחרי שמטוגן טוב להניח את הדגים ולשפוך רוטב:

חצי כוס שמן, מלח, פלפל, רבע כפית כמון, רבע כפית כורכום, כף פפריקה מתוקה לערבב ולשפוך על הדגים

להוסיף כוסברה
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קודם כל מעריכה אותך המון!!!
מאחלת לך המון המון הצלחה:)
קבלי את עצתי הצנועה:)
לקנות מקפיא!
כל שבוע את מכינה ממשהו אחד קצת יותר ומקפיאה,
למשל עופות אם הם טריים
ואת מבשלת מיד, ואז מקפיאה בתבניות קטנות ושמה על הפלטה לפני הציפצוף,
זה הקלה מאד משמעותית!
אני מכינה רוטב לדגים בכמות גדולה ומחלקת לקופסאות קטנות,
ועוד כל מיני תשתיות שמקלות עלי בבישולים,
אני באופן כללי אוהבת אוכל טרי אבל יש דברים שבצורה נכונה של הקפאה הם בסדר,
אם יש לך שאלות ספציפיות בענין מוזמנת בחום:)
 

ממדלת מקצועית

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
מזל טוב לכם וחיים טובים
לשבת כזו ההצעה שלי היא לקנות מה שאפשר,
סלטים, חלות, עוגות ואפשר גם דג..
מה נשאר להכין? מרק 2 דקות עבודה
עוף ותפו"א בתנור עם כל תיבול שאוהבים
וטשונט. ואפשר לוותר על זה ולהכין שניצל וקוגל תפו"א (או לקנות...)
העיקר שיהיה בהצלחה
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכ
וואו!
איך בא לי לקנות מקפיא!
מצריך תקציב, ומקום פנוי שאצל זוגות צעירים בד"כ אין בשפע...
נכון צודקת!
אבל עם קצת חשיבה מחוץ לקופסא תתצליחי:)
אני גרה ביחידת דיור 40 מטר מרובע, עם חמישה ילדים!
ומצאתי לו חור :p
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שלום!
אני נשואה שבוע ויום. ואני צריכה להכין שבת לבד. גם אני וגם בעלי חוצניקים ככה שאין משפחה. אנחנו בעיר חדשה שאנחנו לא מכירים ואין אוכל מוכן (עיירה קטנה ומרוחקת...)
אשמח לקבל טיפים, מתוכונים וכל פיסת ייעוץ כי אין לי מושג מה אני הולכת לעשות
אה... וגם שכחתי לומר שאני עובדת במשרה מלאה (כולל יום שישי) ככה שאין הרבה זמן...
תודה מראש
מזל טוב ובניין עדי עד.
קבלת פה הרבה עצות ממש נהדרות אני רק אוסיף טיפ שבכל הנוגע לבישול מנות עיקריות למתחילים אין כמו התנור.
דגים, עוף ובקר צלוי לא דורשים הרבה טכניקות ועם מעט חומרי גלם טובים אפשר להפיק תוצאה מעולה.
אם תרצי מתכונים בשמחה.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מצטרפת לאיחולי המזל טוב....
בינינו- אין כמו שבת בבית!
הכי חמים וכיף בעולם בעז"ה!
יש לך כאן אשכול שמרכז לך רעיונות רבים לסעודת שבת.
בהצלחה!
 

גרפיקאית לשעבר

משתמש מקצוען
אני עדיין צריכה מתכונים ל:
קוגל תפוחי אדמה הכי מוצלח בעולם (אני רוצה להכין 3 תבניות אינגליש קייק)
עוף עסיסי בתנור עם ירקות (בתיבול אשכנזי...)
דג סלמון או מושט אפוי

אין לי עדיין גז ולכן אני צריכה הכל אפוי
יש למישהי רעיון לפחמימה אפויה שהיא לא תפוחי אדמה?
(כי זה מה שאכלנו כל השבוע)
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
אני עדיין צריכה מתכונים ל:
קוגל תפוחי אדמה הכי מוצלח בעולם (אני רוצה להכין 3 תבניות אינגליש קייק)
לכל פס של קוגל תפו"א:
5 תפו"א גדולים
1 בצל
2 ביצים
חצי כוס שמן
בערך כפית מלח, קצת פלפל שחור
מגרדים דק את התפו"א והבצל ומסננים מנוזלים. מערבבים את שאר החומרים ומעבירים לתבנית.
אופים בחום של 180 במשך שעה
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
קודם כל הרבה מזל טוב
אני לא חושבת שכבר בהתחלה לתת לכם הכנו ומתכונים
הייתי מציאה סלטים לקנו מוכנים איזה שאתם אוהבים.
דגים אפשר אם אתם אוכלים גפילטע פיש גם מקופסא תאמינו לי נשארים בחיים
אם לא יש גםוייט פיש שמבשלים לפי ההוראות וזה לא קשה
כרעיים בגריל לתבל בפריקה תבלין עוף קצת מיץ מתפוז על העוף להוסיף מים ןלבדוק שלא ישרף אפשר גם להכין ביום חמישי
תפוחי אדמהחתוכים ומבשלים בתנור חתיכות לא גדולות עליד העוף. תוספת יק'ר מה שאוהבים אפונה וגזר תירס ועוד
העקר שיהיה לכם עונג שבת אמיתי
אל תדרשי מעצמך תכף להיות עקרת בית לאט לאט ובשמחה .
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה