חגים פסח ללא ביצים, ככה עושים את זה!

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אשכול זה מוקדש בהערכה
לכל האנשים
שמתגברים
ושומרים על החיים ועל הבריאות
גם במחיר ויתורים על פינוקים
ולא, זה לא משנה אם קורונה או אלרגיה...
בכל מקרה הערכתי נתונה.

זה רשימת מפתח העניינים בחוברת שתכננתי להוציא במוצאי פסח תשע"ט
לצערי עוד לא כתבתי הכל.
אבל כאן באשכול אתחיל לרכז, מקווה שיהיה לתועלת.
ודבר ראשון נתחיל מהעוגות.

המתכונים שלי כולם ללא קטניות, חלקם מכילים שרויה.
חלקם מאומצים מכל מיני עיתונים או אתרים צמחוניים.
אם יש לי קרדיט, אשמח לחלוק אותו אתכם.
חלקם פשוט התגלגלו אלי איכשהו. כבר לא זוכרת מתי.
ואת חלקם המצאתי או הוצאתי מהם את הביצים.

פסח ללא ביצים

(וגם ללא דגים ואגוזים)




עוגות

כדורי שוקולד

עוגת שכבות תפוחים

עוגת כושי שווה

עוגת קוקוס תפוז עסיסית ומדהימה

עוגת שוקולד פרורים

עוגת אפרסקים

עוגת אננס הפוכה





סלטים

מקלות קישואים עם שקדים ופטרוזיליה

כרוב וגזר עם מקלות שקדים/שברי אגוזים

סלט פטריות עם בצל מטוגן

סלט פלפלים קלויים

סלט ערבי

חצילים בתנור
סלט חסה חמוץ מתוק

'סירות' חציל קלוי בתוספת שמן זית ומיץ לימון

סלט גזר מתוק

סלט שומר ותפוזים



רטבים ומטבלים

טחינת שקדים (ממרח טעים וחלק, בין מיונז לטחינה)

רוטב לכרוב או לסלטים אחרים

רוטב לסלט חסה

סקודליה – ממרח שום איטלקי

מטבל חציל בטחינה



מנות ראשונות


פאי רועים

סירות קישואים במילוי בשר

שניצלונים על מצע עלי חסה

שיפודים

סלט כבד על מצע חסה

גלילת חציל במילוי קבב

גלילות עוף במילוי פטריות




מרקים

מרק בצל

מרק בטטה

קניידלך טבעוניים



מנות עיקריות

קציצות בשר טעימות להפליא

צלי כתף עם בטטות, ביין ודבש

עוף עם תפוחים בדבש



תוספות

קוגל תפוחי אדמה ללא ביצים

סירות תפוחי אדמה

לבבות בצל ברוטב

אנטיפסטי צבעוני ומשמח לבבות

פאי קישואים ובטטה

ירקות שורש מפנקים

קישואים ברוטב עגבניות

בטטות ותפוחי אדמה בתנור.

גלילות פלפלים

גזר מתוק

'מניפת' חציל ובטטות




בראנץ'

קרפ בלגי

חביתיות במילוי פטריות



מנות אחרונות

גלידת סורבה

מוס שוקולד

מניפת אפרסקים בקצפת

קומפוט תפוחים ואגסים

תפוחים אפויים ביין



ומעבר...

חלב שקדים

חלב קוקוס
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כדורי שוקולד

1 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 1/2 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות קפה נמס
3 כוסות קמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה
1 כוס קמח מצה או קמח שקדים (או אגוזים)
1/2 כוס קוקוס

הוראות הכנה:

להמיס יחד על אש קטנה את השמן, המים, הסוכר, הוניל, הקקאו והקפה.
להסיר מהאש, לקרר מעט ולהוסיף את הקמחים ואת הקוקוס.
לערבב היטב לעיסה סמיכה, להשהות במקרר כחצי שעה לגיבוש, וליצור כדורים בידיים יבשות.

ניתן לגלגל בקוקוס, כרצונכם.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת שכבות תפוחים

בסיס:

2 כוסות קמח תפו"א / קמח טפיוקה
¾ כוס סוכר
¾ כוס שמן

תחליף לביצה אחת: 25 גר' חמאה מומסת / חצי בננה מרוסקת במעבד מזון / ¼ כוס מחית תפוחי עץ

למילוי:
½ כוס סוכר
5 תפוחי עץ מגוררים במגרדת עבה

¼ כפית קינמון



לקרמבל:
⅓ מתערובת הבסיס בתוספת ⅓ כוס שקדים קצוצים / קוקוס / אגוזים
ואם אי אפשר כלום מכל הנ"ל, אז רק הפרורים בלי תוספת.

הוראות הכנה:
לערבב את כל חומרי הבסיס לתערובת פירורית, לשמור ⅓ מהתערובת בצד, לקרמבל.
את תערובת הבסיס יש לשטוח כבסיס בתבניות אישיות קטנות / בתבניות מאפינס. להדק היטב.
לערבב את חומרי המילוי יחד, ולשטוח על התערובת הפירורית.
מלמעלה יש לפזר את התערובת לקרמבל.
לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס במשך כ 30-40 דקות, עד להזהבה נאה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת כושי שווה
(לצערי בגלל שעברה שנה אני לא בטוחה אם זה היה המתכון שהכי הצליח, או שזה היה השני. מקווה שלא טעיתי)

1.5 כוס שקדים טחונים דק / קוקוס /אגוזים טחונים
1.5 כוס קמח תפו"א/קמח טפיוקה
100 גרם אבקת סוכר (ממש עדיף אבקה ולא סוכר רגיל, אבל אם לא משיגים אז אפשר סוכר רגיל)
5 כפות קקאו
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס יין מתוק
3/4 כוס מים
1 כף חומץ למאכל

250גרם שוקוצ'יפס או שוקולד מריר מגורר.
מאד לא כדאי לוותר, אלא אם כן אתם לא אוכלים שוקולד בפסח...

הוראות הכנה:
לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות.
לערבב את כל היבשים חוץ מהשוקולד צ'יפס/ השוקולד המגורר.
להוסיף את הנוזלים חוץ מהחומץ, ולערבב היטב.

להוסיף את החומץ ולערבב במהירות.
להוסיף את השוקוצי'פס לערבב בעדינות לשקיעה בתערובת.
להעביר לשתי תבניות פס ולאפות במשך כחצי שעה/35 דקות, עד שקיסם הננעץ בתערובת יוצא יבש (חוץ מהשוקולד שנמס עליו, כמובן)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת קוקוס תפוז

3/4 כוס קמח מצה (לא ניסיתי, משערת שאפשר להחליף באגוזים טחונים או בשקדים טחונים דק).

3/4 כוס קמח טפיוקה (יש בהשגחת הבד"צ לפסח, זה לא קטניות. ואם לא משיגים אז קמח תפוחי אדמה)

1 כוס קוקוס

1 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס שמן אגוזים

1 כוס מיץ תפוזים טבעי
1 סוכר וניל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת האפייה, קוקוס ומלח.
מוסיפים את השמן, את המיץ תפוזים וסוכר הווניל. טורפים עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ- 35 דקות או שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת שוקולד פרורים

עוגת שוקולד – קוקוס/פרורים

תחתית:

1 כוס שקדים טחונים/קמח קוקוס/קוקוס טחון רגיל
100 גר' חמאה רכה או שמן קוקוס
1/4 כוס סוכר
לשטוח בתבנית מרובעת קטנה ולאפות 7-8 דק'

מילוי:

200 גר' שוקולד

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

2 כפות קקאו

1/2 כוס מים

3 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה

להמיס יחד בסיר עד שהשוקולד נמס

לכבות את האש, להוסיף את הקמח ולערבב היטב.

לשטוח בתבנית מעל הבסיס, ולאפות במשך 25 דק'

לבחירה, ניתן להכין קרמבל לפי ההוראות בעוגת התפוחים, או לפזר קוקוס - שני הנ"ל יש לפזר לפני האפיה.
או, לחילופין, ניתן לאפות בלי פרורים מעל ולפזר לאחר האפיה אבקת סוכר.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת האפרסקים ועוגת האננס, המובטחות בראש האשכול, נעלמו לי ואינן.
אולי כשנוריד את כלי הפסח תימצא האבידה.

בינתיים, מצאתי מתכון של עוגיות שוקו'ציפס עם ביצה אחת. ביצה אחת בבצק פריך תמיד אפשר להחליף ב: 25 גר' חמאה מומסת / חצי בננה מרוסקת במעבד מזון / ¼ כוס מחית תפוחי עץ

מעולם לא ניסיתי את המתכון, כי הוא מכיל אגוזים, אבל לאלו שלא אלרגיים לאגוזים, ולא אוכלים ביצים מסיבות אחרות, בכבוד. (מגליון טעימות פסח תשע"ט. לא כתוב לי שם הכותבת)

עוגיות שוקולד צ'יפס אגוזים
1 כוס (100 גרם) פיסטוקים
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז מולבנים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
תחליף ל1 ביצה: 25 גר' חמאה / חצי בננה מרוסקת היטב / 1/4 כוס מחית תפוחי עץ
קורט מלח
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס
לקישוט - 2-3 כפות פיסטוקים גרוסים

מחממים תנור ל- 175 מעלות.
טוחנים במעבד מזון את הפיסטוקים ואגוזי הלוז.
מנקים את הקערה בעזרת מרית וטוחנים שוב. חוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שמתקבלת מחית חלקה.
מעבירים את המחית לקערה.
מוסיפים סוכר, תחליף ביצה, מלח וסודה לשתיה,
מערבבים ומוסיפםי שוקולד צ'יפס לקבלת בצק עוגיות.
יוצרים כדורים, מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בניר אפיה, מפזרים פסיטוקים גרוסים. אופים 10 דקות ומצננים.
לא אופים יותר, העוגיות מתייצבות במהלך הקרור.
העוגיות נשמרות מעולה במקפיא.
אפשר לשחק עם סוגי האגוזים בעוגיות לפי טעמכם.

טיפים של קונדיטורים:
לקבלת אגוזים לוז מלבנים מכניסים את האגוזים לתנור שחומם ל- 170 מעלות ל- 20 דקות. מעבירים למגבת נקיה ומשפשפים עד להסרת הקליפה החומה.
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
את יכולה להסביר לי את הבדלי היסוד בין קמח תפוחי אדמה שאני ממש לא אוהבת, לקמח טפיוקה שאני לא מכירה ואולי יוכל להוות לי תחליף הולם?
בהערכה לעמלך החשוב!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
את יכולה להסביר לי את הבדלי היסוד בין קמח תפוחי אדמה שאני ממש לא אוהבת, לקמח טפיוקה שאני לא מכירה ואולי יוכל להוות לי תחליף הולם?
בהערכה לעמלך החשוב!
קמח טפיוקה פחות כבד וקצת פחות עמילני.
אני קניתי בשנה שעברה בב יאנד די.
קשה לי להאמין שתשיגי השנה....
אניוואי לא הייתי יוצאת בשביל זה מהבית במצב הנוכחי.
לא שווה ת'סיכון.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אוצר האשכול הזה
תודה
הולכת לנסות חלק עוד היום
שוב ואעדכן איך יצא
תודה @גלבוע
לאור המחסור בביצים וכתוצאה מכך הנחיצות של האשכול, אני נועצת עד אחרי פסח

רק מתכונים שמהווים תחליף לכאלו עם ביצים מקומם כאן.
בכלל רטבים לסלט שיש בהם הרמה ממיונז וכיוצ"ב
מתכונים שאין בהם אף פעם ביצים ורכיבי ביצים לא מתאימים לאשכול הזה.
 
נערך לאחרונה ב:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@gila zohar לבקשתך, אני ממשיכה מפרק הרטבים והמתבלים.

טחינת שקדים (ממרח טעים וחלק, בין מיונז לטחינה)

1/4 כוס שמן

1/2 כוס חמאת שקדים

1 שן שום

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית מלח

1/2-3/4 כוס מים קרים – תלוי בסמיכות הרצויה

הוראות הכנה: למעוך בעזרת בלנדר מקל את כל החומרים יחד, ולהוסיף את המים לאט לאט.
כמה שהמים יותר קרים - ככה הממרח יותר לבן ויותר דומה למיונז.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה