דרוש מתכון מצאתי כאן כל מיני מתכונים לתפו"א מוקרמים... אבל מה באמת מומלץ?

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא יודעת מה יש פה.
אבל יש לי מתכון טעים טעים שניסיתי ואהבתי מאוד (מתאים גם ללחם מוקרם):
לקלף תפוחי אדמה, לחתוך לקוביות ולבשל במי מלח במשך 20 דקות.
לסנן היטב מהנוזלים ולהניח בתבנית.
בסיר נפרד לאדות בצל להזהבה
להוסיף חבילת פטריות ולהמשיך לטגן
להוסיף כוס חלב
וחבילת שמנת לבישול
לתבל במלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות/ בצל
להרתיח ולשפוך על תפוחי האדמה המבושלים.
להניח כמה פרוסות גבינה צהובה מעל תפוחי האדמה עם הרוטב.
לאפות עד שמבעבע ומשחים.

אם לא שמים גבינה צהובה יש לבשל את תפוחי האדמה במשך 30 דקות.
 

כיפת ברזל

משתמש פעיל
תודה על המתכון.
אמורים להגיש את תפוחי האדמה שוחים ברוטב?
כך משתמע מהמתכון שלך, @סקריפטית
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מהניסיון שלי הרבה פעמים יוצאים מדי כבדים משומן ותפלים.
למי יש מתכון עם אחריות שיהיה עסיסי וטעים ומדויק ובקיצור מושלם?
תודה רבה!
כדאי לפרוס את התפודים דק ולא להגזים עם הרוטב. רק שיעטוף ולא יותר.
 

תכשיט

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יש לי מתכון מעולה ומדויק לתפו"א מוקרם,
תמיד יוצא טעים!
הכמות היא לתבנית ח"פ מרובעת,(כמו של עוגה)

קוביות קטנות יחסית של תפו"א אפוי .
עם מלח שמן וכו',

בצלחת מערבבת-

2שמנת מתוקה(לפעמים שמה פחות ומוסיפה מעט מים)
1 שקית רוטב פטריות
2 כפות א. מרק פטריות
לערבב ולשפוך מעל התפו"א.
לפזר גבנ"צ ולהכניס לתנור עד שהגבינה נמסה מלמעלה...

להקפיד שהתפו"א האפוי יהיה מספיק מלוח וטעים עוד לפני הוספת השמנת וכו'.

בהצלחה ובתאבון!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
גם לי יש מתכון מנצח
מי שטעם ביקש עוד
גם כאלו שלא אוהבים מוקרמים...

מיועד לתבנית לח"פ גדולה (30 על 35)
5-6 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים מבושלים במי מלח 3/4 בישול.

בסיר קטן מחממים 50 גר' חמאה ומוסיפים 5 שיני שום כתושות, מטגנים קלות. זהירות, זה נשרף ברגע.
מוסיפים 1 כוס חלב, 1 מכל שמנת מתוקה, 1כף א. מרק בצל, 1 כף א. מרק פטריות. אפשר לשים פחות ולהוסיף מלח.
כשמבעבע מוסיפים 1 חב' פטריות טריות פרוסות (אפשר גם משימורים, אבל שה הרבה פחות משובח)
מבשלים עוד כחמש דקות

מסדרים את פרוסות התפו"א בתבנית, יוצקים מעליהם את הרוטב, מפזרים מעט פתיתי גבינה צהובה ואופים בחום בינוני-גבוה (כ-200 מעלות) רבע שעה עד עשרים דקות, עד שהגב"צ משחימה מעט.

בהצלחה
 

דבי ו

משתמש מקצוען
לגירסה פרווה ניתן להשתמש עם שמנת פרווה לבישול של חברת ריצ' עם פטריות ובצל וכדומה. בזמן האחרון היה קשה למצוא את הריצ' הפרווה, אבל בסוף מצאתי ברמי לוי.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני רואה שכותבים כאן לבשל את התפ"א לפני ההקרמה. אז הרבה יותר טעים לאפות (פרוסות +שמן ומלח) לריכוך...
אצלינו זה מאכל מאוד שכיח המלווה מלכה:
ללא שמנת מתוקה ומאווד טעים!!!
ממיסים על האש 100 גר' חמאה בסיר, מוסיפים 1/4 כוס קמח, מערבבים, ומוסיפים בערך 3 כוסות חלב . בקערה נפרדת: כוס חלב נוספת לערבב עם 4 כפות א. מרק פטריות עד להמסה(לא מערבבים ישירות בסיר החם למניעת גושים). להוסיף לסיר+מלח ופלפל שחור עד לטעם מודגש.מערבבים בהתמדה בעזרת מטרפה עד לרתיחה. מהרגע שרותח- הרוטב מסמיך מרגע לרגע, לכבות כשסמיך כמו רוטב טוב.
לפזר על התפ"א האפויים גבינ"צ בשפע ולשפוך הרוטב. הרוטב אמור לצפות בנדיבות את התפודים. וכמובן להוסיף מלח אם צריך.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
קונספט: גריסיני + מטבלים
קטגורה: פרווה / חלבי
תכולה:
1. צרור גריסיני תוצרת בית קשור בסרט רפיה חום.
2. קופסאות רטבים חד"פ כמו בחנויות פאסט פוד עם מטבלים בצבעים שונים:
* טפנד זיתים
*גבינת שום שמיר
*רוטב פיצה
*ממרח פסטו.
את המטבלים עם מדבקות ערמתי וקשרתי בצלופן צר וארוך לצד הגריסיני.
מאוד בא לי להכין כזה דבר, אבל זה דורש הכנה מקסימום ביום לפני פורים ואני עדיין עובדת ביום הזה.
יש סיכוי להכין את המטבלים יותר מוקדם?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אפשר מתכון של הגריסיני?
תני לי באישי כתובת מייל ואשלח לך,
זה צילום מספר עם זכויות יוצרים.
מאוד בא לי להכין כזה דבר, אבל זה דורש הכנה מקסימום ביום לפני פורים ואני עדיין עובדת ביום הזה.
יש סיכוי להכין את המטבלים יותר מוקדם?
את המטבלים הכנתי מספר ימים מראש,
אבל את הגריסיני אפיתי באותו בוקר...
(הייתי אז זוצית)
הם נשמרים יומיים באיכסון בכלי אטום.
 

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
משלוח מנות עדין ומפנק
קונספט:
משלוח עדין וענוג ומפנק
קטגוריה: חלבי
מעטפת: צלופן, מיכלים קטנים ובקבוקים בתוך שקית נייר חומה
תכולה:
ופל בלגי
משקה מרשמלו
תוספות לופל - תלתלי שוקולד, ריבת חלב, סירופ שוקולד, אבקת סוכר.


מתכונים:
ופל בלגי

3.5 כוסות קמח
1 ו1/3 כוס סוכר
4 שקיות סוכר וניל
6 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
מעט מיץ לימון
100 גרם חמאה
2-3 כוסות חלב

מערבבים ויוצקים למכשיר של ופל בלגי

מתכון למשקה מרשמלו מפנק (2 כוסות = בקבוק קטן)
חורפי וטעים בלי קשר למשלוחי מנות...

2 כוסות חלב
10 יחידות מרשמלו
1 כפית תמצית וניל
1/2כפית קינמון

מחממים את החלב עם הוניל.
כשכמעט רותח מוסיפים את המרשמלו עד שהוא כמעט נמס.
מערבבים ללא הפסקה, שאריות המרשמלו נמסות מחום התערובת.

צבע המשקה מושפע מצבע המרשמלו, למרשמלו הזה שמתי קצת יותר ורוד מלבן.

לרוויה :)

תלתלי שוקולד
קולפן וחבילת שוקולד חלבי - לקלף את השוקולד, התלתלים נוצרים מאליהם.

ריבת חלב
ריבת חלב קנויה מדוללת בחלב ומבושלת.

סירופ שוקולד
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1/2 כוס מים

1. לערבב סוכר וקקאו בסיר בינוני.
2. להוסיף את המים בהדרגה ולבחוש.
3. לבשל על אש נמוכה ואיטית כ-7 דק' ולבחוש ללא הפסקה.

אבקת סוכר
חבילת סוכר רגיל וכתישה בטוחן תבלינים שמתחבר למיקסר.


1581972862356.png


1581972940227.png


1581972997858.png



1581973059248.png


1581973126232.png
מתי הכנת את הוופל באותו היום? שניה לפני ששלחת או יום קודם והבאת קר?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש למישהי מתכון מעולה?
רוב התפו"א מוקרם שטעמתי, היה לתפו"א עצמם טעם קצת תפל,
כאילו הרוטב נשאר מבחוץ ולא נספג בהם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה