המסה של שוקולד לבן עם שמן או חמאה היא מורכבת. הוא בעייתי.יש כזה?
(למישהו ששונא שוקולד, קקאו וכל מה שצבעו שוקולדי)
אפשר להעלות את זה פתוח בבקשה?
יש אנשים כאלו???(למישהו ששונא שוקולד, קקאו וכל מה שצבעו שוקולדי)
יש חלב מרוכז כשר???פונדנט שוקוד לבן
מצרכים למתכון (4 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה)
שוקולד לבן - 2 אריזות נייר - סה"כ (200 גרם)
חמאה - 80 גרם
ביצה - 2 Large
חלב מרוכז ממותק - 120 גרם, 1/2 כוס.
קמח לבן - 70 גרם, 1/2 כוס.
4 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנת המתכון
1. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
2. בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן והחמאה. מדי פעם עוצרים, מערבבים וחוזר חלילה, עד להמסה מלאה.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים והחלב המרוכז, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
4. משמנים את כלי האפייה ושמים בתחתית הכלי עיגול מנייר אפייה (יעזור מאוד עם החילוץ). ממלאים את הכלים עד 3/4 מגובהם.
5. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 18 דקות (נשמע מוזר אבל לאחר אפייה של 20 דקות השוקולד כבר לא כל כך נוזלי) ומוציאים מהתנור.
6. מעבירים סכין חדה בזהירות מסביב והופכים על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. מאוד מומלץ עם כדור גלידה ליד.
7. תהנו ובתיאבון
טיפים וגיוונים:
1. ממש לא כדאי להכין את הפונדנט בתבנית חד פעמית מנייר. ניסיתי כמה פעמים לוודא, והיות והשוקולד הלבן מתקרמל בטמפרטורה גבוהה, תחתית הגביע החד פעמית נחרכת והפונדנט לא יוצא וחבל. תבנית אישית חד פעמית מאלומיניום תתאים. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה שאיתם אני מכינה קרם ברולה. בכל אופן, רצוי ביותר לשים עיגול של נייר אפייה, מאוד מקל על החליצה.
2. גם אם בטעות אפיתם דקה יותר - לא נורא. אולי השוקולד לא יזרום כמו בתמונות אבל המרכז יהיה נוזלי. היות והפונדנט מאוד עדין ברגע שהשוקולד מתחיל לזרום הוא קצת קורס אל עצמו וזה בסדר גמור. שוקולד לבן מגיב אחרת לחום משוקולד מריר שהוא יציב יותר.
3. אם בא לכם עוד קצת שחיתות אפשר שנייה לפני שמכניסים לתנור לשים עוד קוביית שוקולד לבן במרכז הפונדנט ואז לאפות. אבל ממש לא חובה, הפונדנט מאוד עשיר גם בלי הקובייה הנוספת.
4. כמו שכתבתי בקיץ אפשר להגיש עם כדור גלידה ליד (אני מאוד אוהבת קינוחי חם קר), ובחורף הוא מושלם כמו שהוא. בכל אופן, מגישים מיד עם היציאה מהתנור.
כן.יש חלב מרוכז כשר???
יש של פוליבה.יש חלב מרוכז כשר???
לדעתי יש עליו גם בד"ץ עד"ח.אאל"ט זה וסטהיים, אוכל לבדוק לך אחה"צ.
רק הערה קטנה מסקירת המתכון:פונדנט שוקוד לבן
מצרכים למתכון (4 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה)
שוקולד לבן - 2 אריזות נייר - סה"כ (200 גרם)
חמאה - 80 גרם
ביצה - 2 Large
חלב מרוכז ממותק - 120 גרם, 1/2 כוס.
קמח לבן - 70 גרם, 1/2 כוס.
4 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנת המתכון
1. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
2. בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן והחמאה. מדי פעם עוצרים, מערבבים וחוזר חלילה, עד להמסה מלאה.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים והחלב המרוכז, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
4. משמנים את כלי האפייה ושמים בתחתית הכלי עיגול מנייר אפייה (יעזור מאוד עם החילוץ). ממלאים את הכלים עד 3/4 מגובהם.
5. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 18 דקות (נשמע מוזר אבל לאחר אפייה של 20 דקות השוקולד כבר לא כל כך נוזלי) ומוציאים מהתנור.
6. מעבירים סכין חדה בזהירות מסביב והופכים על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. מאוד מומלץ עם כדור גלידה ליד.
7. תהנו ובתיאבון
טיפים וגיוונים:
1. ממש לא כדאי להכין את הפונדנט בתבנית חד פעמית מנייר. ניסיתי כמה פעמים לוודא, והיות והשוקולד הלבן מתקרמל בטמפרטורה גבוהה, תחתית הגביע החד פעמית נחרכת והפונדנט לא יוצא וחבל. תבנית אישית חד פעמית מאלומיניום תתאים. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה שאיתם אני מכינה קרם ברולה. בכל אופן, רצוי ביותר לשים עיגול של נייר אפייה, מאוד מקל על החליצה.
2. גם אם בטעות אפיתם דקה יותר - לא נורא. אולי השוקולד לא יזרום כמו בתמונות אבל המרכז יהיה נוזלי. היות והפונדנט מאוד עדין ברגע שהשוקולד מתחיל לזרום הוא קצת קורס אל עצמו וזה בסדר גמור. שוקולד לבן מגיב אחרת לחום משוקולד מריר שהוא יציב יותר.
3. אם בא לכם עוד קצת שחיתות אפשר שנייה לפני שמכניסים לתנור לשים עוד קוביית שוקולד לבן במרכז הפונדנט ואז לאפות. אבל ממש לא חובה, הפונדנט מאוד עשיר גם בלי הקובייה הנוספת.
4. כמו שכתבתי בקיץ אפשר להגיש עם כדור גלידה ליד (אני מאוד אוהבת קינוחי חם קר), ובחורף הוא מושלם כמו שהוא. בכל אופן, מגישים מיד עם היציאה מהתנור.
גיגלתי וראיתי בד"ץ עד"ח. צודקת.לדעתי יש עליו גם בד"ץ עד"ח.
איך מכינים באמת?כן.
גם של פוליבה וגם של קונדיטור באים בכשרות מהודרת.
ואפשר להכין גם בבית.
חסום לי
חלב מרוכז בייתיחסום לי
יש מצב להעלות?
תודה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט א'
א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד: