דרוש מתכון סופלה משוקולד לבן

United

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יש כזה?

(למישהו ששונא שוקולד, קקאו וכל מה שצבעו שוקולדי)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
פונדנט שוקוד לבן
מצרכים למתכון (4 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה)


4 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנת המתכון
1. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.

2. בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן והחמאה. מדי פעם עוצרים, מערבבים וחוזר חלילה, עד להמסה מלאה.

3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים והחלב המרוכז, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

4. משמנים את כלי האפייה ושמים בתחתית הכלי עיגול מנייר אפייה (יעזור מאוד עם החילוץ). ממלאים את הכלים עד 3/4 מגובהם.

5. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 18 דקות (נשמע מוזר אבל לאחר אפייה של 20 דקות השוקולד כבר לא כל כך נוזלי) ומוציאים מהתנור.

6. מעבירים סכין חדה בזהירות מסביב והופכים על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. מאוד מומלץ עם כדור גלידה ליד.

7. תהנו ובתיאבון
simple-smile-16x16.png


טיפים וגיוונים:

1. ממש לא כדאי להכין את הפונדנט בתבנית חד פעמית מנייר. ניסיתי כמה פעמים לוודא, והיות והשוקולד הלבן מתקרמל בטמפרטורה גבוהה, תחתית הגביע החד פעמית נחרכת והפונדנט לא יוצא וחבל. תבנית אישית חד פעמית מאלומיניום תתאים. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה שאיתם אני מכינה קרם ברולה. בכל אופן, רצוי ביותר לשים עיגול של נייר אפייה, מאוד מקל על החליצה.

2. גם אם בטעות אפיתם דקה יותר - לא נורא. אולי השוקולד לא יזרום כמו בתמונות אבל המרכז יהיה נוזלי. היות והפונדנט מאוד עדין ברגע שהשוקולד מתחיל לזרום הוא קצת קורס אל עצמו וזה בסדר גמור. שוקולד לבן מגיב אחרת לחום משוקולד מריר שהוא יציב יותר.

3. אם בא לכם עוד קצת שחיתות אפשר שנייה לפני שמכניסים לתנור לשים עוד קוביית שוקולד לבן במרכז הפונדנט ואז לאפות. אבל ממש לא חובה, הפונדנט מאוד עשיר גם בלי הקובייה הנוספת.

4. כמו שכתבתי בקיץ אפשר להגיש עם כדור גלידה ליד (אני מאוד אוהבת קינוחי חם קר), ובחורף הוא מושלם כמו שהוא. בכל אופן, מגישים מיד עם היציאה מהתנור.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
פונדנט שוקוד לבן
מצרכים למתכון (4 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה)


4 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנת המתכון
1. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.

2. בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן והחמאה. מדי פעם עוצרים, מערבבים וחוזר חלילה, עד להמסה מלאה.

3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים והחלב המרוכז, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

4. משמנים את כלי האפייה ושמים בתחתית הכלי עיגול מנייר אפייה (יעזור מאוד עם החילוץ). ממלאים את הכלים עד 3/4 מגובהם.

5. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 18 דקות (נשמע מוזר אבל לאחר אפייה של 20 דקות השוקולד כבר לא כל כך נוזלי) ומוציאים מהתנור.

6. מעבירים סכין חדה בזהירות מסביב והופכים על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. מאוד מומלץ עם כדור גלידה ליד.

7. תהנו ובתיאבון
simple-smile-16x16.png


טיפים וגיוונים:

1. ממש לא כדאי להכין את הפונדנט בתבנית חד פעמית מנייר. ניסיתי כמה פעמים לוודא, והיות והשוקולד הלבן מתקרמל בטמפרטורה גבוהה, תחתית הגביע החד פעמית נחרכת והפונדנט לא יוצא וחבל. תבנית אישית חד פעמית מאלומיניום תתאים. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה שאיתם אני מכינה קרם ברולה. בכל אופן, רצוי ביותר לשים עיגול של נייר אפייה, מאוד מקל על החליצה.

2. גם אם בטעות אפיתם דקה יותר - לא נורא. אולי השוקולד לא יזרום כמו בתמונות אבל המרכז יהיה נוזלי. היות והפונדנט מאוד עדין ברגע שהשוקולד מתחיל לזרום הוא קצת קורס אל עצמו וזה בסדר גמור. שוקולד לבן מגיב אחרת לחום משוקולד מריר שהוא יציב יותר.

3. אם בא לכם עוד קצת שחיתות אפשר שנייה לפני שמכניסים לתנור לשים עוד קוביית שוקולד לבן במרכז הפונדנט ואז לאפות. אבל ממש לא חובה, הפונדנט מאוד עשיר גם בלי הקובייה הנוספת.

4. כמו שכתבתי בקיץ אפשר להגיש עם כדור גלידה ליד (אני מאוד אוהבת קינוחי חם קר), ובחורף הוא מושלם כמו שהוא. בכל אופן, מגישים מיד עם היציאה מהתנור.
יש חלב מרוכז כשר???
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פונדנט שוקוד לבן
מצרכים למתכון (4 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה)


4 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנת המתכון
1. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.

2. בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן והחמאה. מדי פעם עוצרים, מערבבים וחוזר חלילה, עד להמסה מלאה.

3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים והחלב המרוכז, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

4. משמנים את כלי האפייה ושמים בתחתית הכלי עיגול מנייר אפייה (יעזור מאוד עם החילוץ). ממלאים את הכלים עד 3/4 מגובהם.

5. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 18 דקות (נשמע מוזר אבל לאחר אפייה של 20 דקות השוקולד כבר לא כל כך נוזלי) ומוציאים מהתנור.

6. מעבירים סכין חדה בזהירות מסביב והופכים על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. מאוד מומלץ עם כדור גלידה ליד.

7. תהנו ובתיאבון
simple-smile-16x16.png


טיפים וגיוונים:

1. ממש לא כדאי להכין את הפונדנט בתבנית חד פעמית מנייר. ניסיתי כמה פעמים לוודא, והיות והשוקולד הלבן מתקרמל בטמפרטורה גבוהה, תחתית הגביע החד פעמית נחרכת והפונדנט לא יוצא וחבל. תבנית אישית חד פעמית מאלומיניום תתאים. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה שאיתם אני מכינה קרם ברולה. בכל אופן, רצוי ביותר לשים עיגול של נייר אפייה, מאוד מקל על החליצה.

2. גם אם בטעות אפיתם דקה יותר - לא נורא. אולי השוקולד לא יזרום כמו בתמונות אבל המרכז יהיה נוזלי. היות והפונדנט מאוד עדין ברגע שהשוקולד מתחיל לזרום הוא קצת קורס אל עצמו וזה בסדר גמור. שוקולד לבן מגיב אחרת לחום משוקולד מריר שהוא יציב יותר.

3. אם בא לכם עוד קצת שחיתות אפשר שנייה לפני שמכניסים לתנור לשים עוד קוביית שוקולד לבן במרכז הפונדנט ואז לאפות. אבל ממש לא חובה, הפונדנט מאוד עשיר גם בלי הקובייה הנוספת.

4. כמו שכתבתי בקיץ אפשר להגיש עם כדור גלידה ליד (אני מאוד אוהבת קינוחי חם קר), ובחורף הוא מושלם כמו שהוא. בכל אופן, מגישים מיד עם היציאה מהתנור.
רק הערה קטנה מסקירת המתכון:
על פניו המתיקות היסטרית.
ממליצה להוסיף קורט מלח לאיזון או להשתמש בחלב מרוכז בהכנה ביתית .
(אם יש לכם כח בכלל). כי המתועש מתוק בטירוף (וגם מכיל מרגרינה אבל זו צרה אחרת).
רק בחו"ל מוכרים חלב מרוכז שלא מכיל המון סוכר. :(
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
"סופלה" גבינה וריבת חלב

כ-30 יחידות

1 ק"ג גבינה
6 ביצים
8 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה

לערבב את כל החומרים יחד לתערובת חלקה
למלא בכלים אישים 2 כפות מהתערובת
להניח כפית ריבת חלב ומעליה עוד כף גדושה מהתערובת

לאפות ב180 מעלות כרבע שעה עד שה'סופלה' נסדק קלות.
*התערובת תופחת לא למלא יותר מ-3\4 כלי.
 

חיולה

משתמש מקצוען
חסום לי
יש מצב להעלות?
תודה
חלב מרוכז בייתי

כמות : כ1.300 ק"ג

חומרים:

1 ליטר חלב
½ קג' סוכר (2.5 כוסות)
50 גר' חמאה
4 כפות קורנפלור
½ כוס מים

אופן ההכנה:

  • מרתיחים חלב וסוכר על להבה בינונית
  • לאחר רתיחה מבשלים עוד חצי שעה
  • מוסיפים חמאה להמסה מלאה
  • מערבבים קורנפלור עם מים ומוסיפים לחלב בזרם דק
  • מבשלים עוד ¼ שעה תוך ערבוב מתמיד על מנת למנוע גושים.
  • מקררים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה