פרווה בישול חומוס -ארבעס- שאלה

הולי הובי

משתמש פעיל
מנסיונכם-
האם ניתן לבשל שוב חומוס שלא יצא רך מספיק לטעמי?
הוא היה מושרה זמן רב
בישלתי אתמול בלילה במשך שעתיים וחצי לפחות, על אש גבוהה, לא בסיר לחץ
יצא נחמד, אבל לא כ"כ רך
אני מעוניינת לרכך יותר
אפשרי?
 

lus

משתמש פעיל
לא יודעת אם יש תקנה, אבל לא בסיר לחץ מבשלת חמש-שש שעות
שעתיים וחצי זה באמת מעט מדי
 

ממתינה

משתמש מקצוען
ודאי שאפשר לבשל שוב!
את יכולה להוסיף מעט סודה לשתיה כדי לזרז את תהליך הריכוך.
נקודה נוספת שכדאי לשים לב לפעם הבאה:
מלח מפריע לריכוך קטניות, לכן חשוב להוסיף מלח רק אחרי שהקטניות התרככו מספיק. ממש בסוף הבישול.
 

racheli

משתמש פעיל
אני מבשלת כל שבוע ויוצא רך ועסיסי
לקילו חומוס אני ממלא סיר של 11 ליטר עם 5 כפיות מלח ו1/4 כפית סודה לשתיה
מבשלת 6 שעות לפחות אם לא 7 ויוצא רך
טיפ
שאני מרתיחה יוצא בהתחלה קצף אני כל הזמן מוציאה את זה עם כף מחוררת)
(אני בבוקר מרתיחה את החומוס לפני שאני יוצאת לעבודה ואחרי זה אני מקטינה את האש עד שאני חוזרת אחרי 6.5-7 שעות זה מבושל)
 

הולי הובי

משתמש פעיל
לא יודעת אם יש תקנה, אבל לא בסיר לחץ מבשלת חמש-שש שעות
שעתיים וחצי זה באמת מעט מדי

באמת בד"כ מבשלת זמן ארוך יותר
אבל הגעתי למסקנה שיותר חשוב שיהיו הרבה מים
ולהוסיף אם נגמר
ואז 3-4 שעות מספיק
הפעם הייתי חייבת לכבות מוקדם יותר
 

הולי הובי

משתמש פעיל
ודאי שאפשר לבשל שוב!
את יכולה להוסיף מעט סודה לשתיה כדי לזרז את תהליך הריכוך.
נקודה נוספת שכדאי לשים לב לפעם הבאה:
מלח מפריע לריכוך קטניות, לכן חשוב להוסיף מלח רק אחרי שהקטניות התרככו מספיק. ממש בסוף הבישול.


המון תודה!! אלך לנסות. אבקת אפיה יכולה להחליף את הסודה לשתיה במקרה הזה?
הסודה לשתיה שלי במרפסת הכביסה, מיועדת לניקוי אבנית מהמכונה
ליד כל האבקות וכו'

באמת הוספתי את המלח בערך אחרי שעתיים
כנראה היה מוקדם מידי:(
 

הולי הובי

משתמש פעיל
אני מבשלת כל שבוע ויוצא רך ועסיסי
לקילו חומוס אני ממלא סיר של 11 ליטר עם 5 כפיות מלח ו1/4 כפית סודה לשתיה
מבשלת 6 שעות לפחות אם לא 7 ויוצא רך
טיפ
שאני מרתיחה יוצא בהתחלה קצף אני כל הזמן מוציאה את זה עם כף מחוררת)
(אני בבוקר מרתיחה את החומוס לפני שאני יוצאת לעבודה ואחרי זה אני מקטינה את האש עד שאני חוזרת אחרי 6.5-7 שעות זה מבושל)


המון תודות!!!
הגעתי למסקנה מזמן שכדי שיהיו לי ארבעס עסיסיים בארוחת צהריים
אני חייבת להתחיל להכין יומיים קודם
יום השריה ויום בישול
ולא תמיד זה מסתדר
צריך לזכור להשרות/ להעמיד על האש מיד כשחוזרים מהעבודה

להשאיר סיר על האש ולצאת לא מפחיד?
 

ששונית

משתמש מקצוען
אני לא שמה בכלל סודה לשתיה כיוון שזה פוגם מאוד בערכים התזונתיים של החומוס,
מבשלת בסיר רגיל עם כמות מים של פי ארבע מהחומוס בלי מלח בלי כלום רק מים אחרי השריה של לילה והחלפת המים כשלוש פעמים.
מוסיפה מלח ופלפל רק בתיבול.
והאמת שכאשר שכחתי להשרות ובישלתי כרגיל יצא רגיל ממש...
אבל אני ממשיכה להשרות...
 

הולי הובי

משתמש פעיל
אני לא שמה בכלל סודה לשתיה כיוון שזה פוגם מאוד בערכים התזונתיים של החומוס,
מבשלת בסיר רגיל עם כמות מים של פי ארבע מהחומוס בלי מלח בלי כלום רק מים אחרי השריה של לילה והחלפת המים כשלוש פעמים.
מוסיפה מלח ופלפל רק בתיבול.
והאמת שכאשר שכחתי להשרות ובישלתי כרגיל יצא רגיל ממש...
אבל אני ממשיכה להשרות...


ייתכן שיוצא רגיל ללא השריה אבל ההשריה תורמת להפחתת תופעות עיכול בלתי נעימות
 

lus

משתמש פעיל
רק אני מתבלת את הארבס על מגבת גדולה לאחר הבישול וסינון המים?
זו המסורת אצלנו...
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אגב, מה העניין להחליף מים כמה פעמים?

אין כמו סיר לחץ לארבעס 2-3 על אש בינונית וזה רך מאד!
 

אסתי קלוגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לידיעתך א. אפיה לא חייבת להיות בבישול עצמו(לפעמים הוא מרסק את החומוס)
אפשר לשים אותו גם בהשריה יחד עם החומוס(כל הלילה) אחרי בישול של שעתיים וחצי הוא יוצא טעים ורך
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה