עוגות/עוגיות הצילו את העוגיות המזרחיות שלי...

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
הכנתי בצק שאני עושה הרבה - לעוגיות מזרחיות
אבל משום מה הפעם הוא יצא נורא פירורי, מצורפת תמונה
ההבדל היחיד לדעתי הוא הקמח, תמיד אני השתמשתי בקמח כוסמין לבן והפעם בקמח כוסמין 80%
ניסיתי להוסיףמעט שמן ועזר מעט
יש פתרון איך להציל את המצב?
יש לציין שנגלה אחת אפיתי ובטעם זה מצוין. הבעיה היא רק העבודה המסורבלת (מתפורר כל הזמן) והעובדה שבמראה זה יוצא עלוב קצת :(
 

קבצים מצורפים

  • 20200122_093459.jpg
    20200122_093459.jpg
    KB 640.1 · צפיות: 137
  • 20200122_093503.jpg
    20200122_093503.jpg
    KB 640.4 · צפיות: 126
נערך לאחרונה ב:

נ.ו.ה

משתמש צעיר
הכנתי בצק שאני עושה הרבה - לעוגיות מזרחיות
אבל משום מה הפעם הוא יצא נורא פירורי, מצורפת תמונה
ההבדל היחיד לדעתי הוא הקמח, תמיד אני השתמשתי בקמח כוסמין לבן והפעם בקמח כוסמין 80%
ניסיתי להוסיףמעט שמן ועזר מעט
יש פתרון איך להציל את המצב?
יש לציין שנגלה אחת אפיתי ובטעם זה מצוין. הבעיה היא רק העבודה המסורבלת (מתפורר כל הזמן) והעובדה שבמראה זה יוצא עלוב קצת :(
גם לי היה בדיק את אותו סיפור עם עוגיות מזרחיות שהחלפתי לקמח כוסמין והיה קצת קשה לעבוד עם זה,
מה שאני עשיתי פשוט עשיתי מקלות במקום עיגולים...
ויצא ממש טעים ופריך..
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
ההבדל היחיד לדעתי הוא הקמח, תמיד אני השתמשתי בקמח כוסמין לבן והפעם בקמח כוסמין 80%

ההבדל ביניהם שמיים וארץ. גם בטעם.

הכנתי חלות מכוסמין לבן, יצאו נהדרות. בפעם הבאה שהשתמשתי בטעות בקמח כוסמין מלא של 80 אחוז, עבדתי שעה בערך להציל את הבצק שיצא פירורי ונוראי.
 

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
קבלתי את המתכון פה בפרוג.
עוגיות מזרחיות- מוצלחות מאד!!!!!!!!!!!!!!
(מתוך ניחוחות המאפה)

ק"ג קמח
20 גר' שמרים
1/2 1 כוסות מים פושרים
כפית סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כפית פלפל שחור
כף מלח
200 גר' מרגרינה עם מלח (אני שמה מרגרינה רגילה עם חצי כף מלח)
לקישוט- ביצה ושומשום.

להמיס את השמרים בחצי כוס מהמים הפושרים ובסוכר, להשהות לכמה דקות לתסיסה, לשים את כל החומרים בקערה חוץ מהמים, אותו יש להוסיף לסרוגין תוך כדי לישה – לפי הצורך.

להכין כעכים או מקלות, לשים מעל ביצה ושומשום, לאפות בחום גבוה (200 צ', 400 פ') כ-25 דק' (אני אופה 21 דק' בול), עד להשחמה.

העוגיות מעולות בהקפאה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה