דיון איך אני מחשבת כמות אורז ל-27 איש?

ריקי שחור

משתמש מקצוען
רוצה להדגיש לגבי התוספות- ירקות וכד': זה מאד מוסיף, אבל בכלל לא הכרחי. גם אורז לבן פשוט יוצא בתנור יותר טעים ויותר אוורירי. (ואם אופים בח"פ- מומלץ ע"ג תבנית תנור- גם בלי כלים לשטוף;) )

אבל יש פרט נוסף שמאד משפיע: האיכות של האורז עצמו.
הכי מומלץ אורז בסמטי- אני מאד אוהבת של סוגת.
לאורז הבסמטי יש טעם עשיר, ומרקם נגיס, והוא יוצא אחד -אחד.
אם אין, או שאתם אוהבים דווקא את המרקם היותר נימוח- אורז יסמין של מיה הוא מצוין.
 

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הסתבכתי לגמרי.. יש כן פערי כמויות גדולים
התפריט כולל טורטייה ממולאת עם סלטים
ואח"כ מנה עיקרית עם אורז
עוד לא החלטתי אם לעשות תוספת ירקות

כמה אורז צריך עכשיו, לדעתכם?
כמה כוסות הכנת בסוף?
 

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אז לשישים איש כמה להכין?
 

YRN

משתמש מקצוען
כמה כדאי לי להכין ל-30 ילדים בני שמונה? (סיום מסכת כיתתי)
 

YRN

משתמש מקצוען
לא יודעת, אני לא מכירה את כל התפריט, כל אמא מכינה משהו אחד.
6 כוסות יספיקו בהנחה שיש עוד כמה תוספות?
 

avitalku

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני חושבת ששלוש כוסות לבנאדם
 

elis56

משתמש פעיל
צריכה להכין אורז ל 45 איש.
איך הייתן ממליצות לי להכין?
ואשמח לרעיון לאורז מגוון, משהו קלאסי ונחמד שכולם יאהבו...

ושאלה אחרונה - כמה מים אתן שמות בבישול? 2 או 1.5?
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני הכנתי עכשיו לכזאת כמות. בישלתי את האורז בסיר כי לדעתי אין השוואה בין אורז בתנור לאורז בסיר...
בנפרד טיגנתי בצל עם גפרורי שקדים קלויים וחמוציות,

בהגשה דחסתי לתבנית עגולה קודם את השקדים, מעליהם את האורז ואז הפכתי על צלחת עגולה, יצא יפהפה.
 

elis56

משתמש פעיל
אני הכנתי עכשיו לכזאת כמות. בישלתי את האורז בסיר כי לדעתי אין השוואה בין אורז בתנור לאורז בסיר...
בנפרד טיגנתי בצל עם גפרורי שקדים קלויים וחמוציות,

בהגשה דחסתי לתבנית עגולה קודם את השקדים, מעליהם את האורז ואז הפכתי על צלחת עגולה, יצא יפהפה.
כמה ק"ג אורז הכנת? אני מתלבטת לגבי הכמות....

ההגשה מאד יפה, אבל לי גם ככה האורז לא תמיד יוצא אחד אחד אלא קצת נדבק.. אז אם אני אדחוס אותו מפחדת שבכלל יצא דייסה...

לא כ"כ הולך לי עם אורז..;)
 

מקפיצה

משתמש מקצוען
צריכה להכין אורז ל 45 איש.
איך הייתן ממליצות לי להכין?
ואשמח לרעיון לאורז מגוון, משהו קלאסי ונחמד שכולם יאהבו...

ושאלה אחרונה - כמה מים אתן שמות בבישול? 2 או 1.5?
בסיר ברור, אין להשוות את הטעם!
הרעיון הוא כוס אורז = 2 כוסות מים
הדרך לבישול אורז אחד אחד:
לשים בסיר את האורז + מים + שמן + מלח (שמן בנדיבות)
להרתיח עם מכסה מכוסה, כשרותח להנמיך,
לבשל על אש נמוכה עד שכל המים מתאדים- ולכבות את האש, אבל לא לפתוח את המכסה למשך 15 שעה!!
יצא לך בעז"ה מושלםם!
לגבי הכמויות, תלוי כמה אוכלים והאם זה התוספת היחידה
אולי 4 כוסות?
 

מקפיצה

משתמש מקצוען
אני הכנתי עכשיו לכזאת כמות. בישלתי את האורז בסיר כי לדעתי אין השוואה בין אורז בתנור לאורז בסיר...
בנפרד טיגנתי בצל עם גפרורי שקדים קלויים וחמוציות,

בהגשה דחסתי לתבנית עגולה קודם את השקדים, מעליהם את האורז ואז הפכתי על צלחת עגולה, יצא יפהפה.
נשמע טוב
אבל קחי בחשבון שילדים פחות מתחברים לתוספות למיניהם...
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
כמה ק"ג אורז הכנת? אני מתלבטת לגבי הכמות....

ההגשה מאד יפה, אבל לי גם ככה האורז לא תמיד יוצא אחד אחד אלא קצת נדבק.. אז אם אני אדחוס אותו מפחדת שבכלל יצא דייסה...

לא כ"כ הולך לי עם אורז..;)
הכנתי 2 קילו וקילו אחד חזר הביתה בשלמותו בתוך הסיר.

צורת ההכנה שלי - יוצא מדהים:

מטגנים את האורז בשמן, מערבבים היטב שכל האורז יהיה מכוסה שמן (אין צורך בהרבה שמן) מוסיפים מים בכמות של 2 כוסות מים לכוס אורז, וכפית מלח לכל כוס אורז. מביאים לרתיחה. מנמיכים אש ומבשלים כ-20 דקות, מכבים את האש, פותחים את המכסה ומניחים חתיכת נייר סופג ועליה סוגרים את המכסה. ממתינים כך כמה דקות, הנייר סופג סופח את עודף הנוזלים והאורז יוצא אחד אחד.

אבל קחי בחשבון שילדים פחות מתחברים לתוספות למיניהם...
בצורת ההגשה שלי התוספת היתה למעלה, כך שלילדים נשאר למטה המון אורז לבן. בנוסף היא ביקשה אורז מגוון ולא אורז לבן נקי...
 

שיינדי 10

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אם תרצי בכל אופן, מתכון טוב לאורז בתנור:
1 פלפל אדום
1 גזר
1 בצל
לקצוץ את כולם בסכין של המגי'מיקס
בתבנית חד פעמית גודל רגיל שמים:
2.5 כוסות אורז
4.5 כוסות מים
0.5 כוס שמן
את הירקות הקצוצים
מלח ופלפל
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות.

מערבבים קלות
ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות כשלושת רבעי שעה
בודקים בעזרת כפית שהמים נגמרו.
יוצא מעולה, וניתן גם לחיתוך ריבועים.
 
  • תודה
Reactions: 550

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אורז אפוי עם ירקות שתמיד תמיד מצליח
עשיתי להמון שמחות וכולם אוהבים כולל הילדים,-אף פעם לא נשאר ותמיד מבקשים עוד.
מעלה נוספת: אין סירים לשטוף
אם את מכינה מראש, את יכולה אח"כ לחמם על הפלטה או תנור, אבל תוסיפי מים שלא יתייבש וישרף לך.
זה הכמות לשמחה, לבית אני פשוט מחלקת ל4 או לחמש
10 כוסות אורז- להשרות חצי שעה במים או 5 דק' במים רותחים, שיצא כל העמילן לשפוך את המים.
2.5 כפות מלח
5 כפות אבקת מרק- להוסיף לאורז ולערבב, לשטוח בתבנית אפיה גדולה (אני משתמשת בתבניות האמריקאיות העמוקות יותר עמ"נ שיהיה קל להתעסק עם זה)
5 גזר
2 פלפל אדום
2 פלפל צהוב
3 בצל- לגרר בפומפיה גסה, לערבב ולשטוח מעל האורז
2.5 כוסות שמן
20 כוסות מים- לשפוך מעל האורז והירקות
לאפות שעה אחת מכוסה בנייר אלומניום , לאחר שעה להסיר את הכיסוי לערבב ולאפות עוד רבע שבע מגולה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה