חלבי חגיגת קישים-----

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מנין את לוקחת את המידע הזה?
תשאלי כל תזונאית שמלווה הריון סוכרתי.

העתקתי כאן מאתר של הכללית:
אספרטיים הוא חומר שנוי במחלוקת והרבה לא ממליצים עליו בהריון.
סוכרלוז וממתיקים רב־כוהליים הם אכן הבטוחים ביותר לצריכה בהריון.

בכל מקרה,
כל אישה שחוותה סוכרת הריון והציצה קצת על תויות של מוצרים עם ממתיקים יכולה להגיד לך שזה אפילו לא פסיק מכמות הממתיקים הקיימים בשוק,
רובם עם שמות עבמ"יים ומסוכנים במיוחד בהריון.
 

saryk

משתמש מקצוען
תשאלי כל תזונאית שמלווה הריון סוכרתי.


אספרטיים הוא חומר שנוי במחלוקת והרבה לא ממליצים עליו בהריון.
סוכרלוז וממתיקים רב־כוהליים הם אכן הבטוחים ביותר לצריכה בהריון.

בכל מקרה,
כל אישה שחוותה סוכרת הריון והציצה קצת על תויות של מוצרים עם ממתיקים יכולה להגיד לך שזה אפילו לא פסיק מכמות הממתיקים הקיימים בשוק,
רובם עם שמות עבמ"יים ומסוכנים במיוחד בהריון.

כשאת את מדברת על מוצרים קנויים נכון. אבל בהמרת סוכר בממתיק בעוגה - אין בעיה כזאת..
(הסוכרזית הנוזלי בסדר, נכון??).
7290000504209.jpg
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כשאת את מדברת על מוצרים קנויים נכון. אבל בהמרת סוכר בממתיק בעוגה - אין בעיה כזאת..
(הסוכרזית הנוזלי בסדר, נכון??).
הקנויים הם אכן הגרועים ביותר, בממתיקים שמוסיפים בבית יש לבדוק כל מקרה לגופו.
הסוכרזית ספציפית אפשר לצרוך, לא בכמויות אסטרונומיות, כמובן.
 

hadas9

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@hbecker
הכנתי , יצא מושלם!!!
תודה רבה
 

יש אמונה

משתמש רשום
@hbecker
הכנתי יצא ממש טעים!

יכול להיות שצריך לאפות את הבצק בנפרד
לפני ששופכים עליו את המלית?
הבצק לא יצא לגמרי אפוי, אבל החלק העליון היה נשרף
אם הייתי משאירה את זה עוד בתנור.

אשמח לתשובה,
ותודה על המתכונים שאת מעלה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker
הכנתי יצא ממש טעים!

יכול להיות שצריך לאפות את הבצק בנפרד
לפני ששופכים עליו את המלית?
הבצק לא יצא לגמרי אפוי, אבל החלק העליון היה נשרף
אם הייתי משאירה את זה עוד בתנור.

אשמח לתשובה,
ותודה על המתכונים שאת מעלה!
אני אפיתי יחד ויצא מעולה
כנראה תלוי בפיזור החום בתנור
בכל מקרה אין שום מניעה מאפיה מוקדמת של הבצק, אם כי הייתי אופה רק חצי ולא אפיה מלאה
 

יש אמונה

משתמש רשום
אני אפיתי יחד ויצא מעולה
כנראה תלוי בפיזור החום בתנור
בכל מקרה אין שום מניעה מאפיה מוקדמת של הבצק, אם כי הייתי אופה רק חצי ולא אפיה מלאה

תודה רבה, אנסה.
ועוד שאלה-
איך אפשר להפוך את המתכון הזה לפרווה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
איך אפשר להפוך את המתכון הזה לפרווה?
ראיתי בעבר מתכונים לקישים טבעוניים, אבל ברובם היו מורכבים להכנה ועם חומרים מוזרים, כמו הרבה מוצרים חלביים שהופכים לטבעוניים: קשיו טחון, טופו, שמרי בירה, סויה ועוד.
מציעה לך לרדת מהרעיון.
לא חסרים מתכונים לפשטידות פרווה טעימות.
 

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
הי,
קניתי בצק מוכן לקישים,
תכל'ס, איך אני אופה את זה עם המילוי?
הרי הבצק כבר אפוי והמלוי לא אפוי
 

SN

משתמש מקצוען
קיש גבינות ופלפלים

הי העני
תודה רבה על המתכון!
אני מתכננת להכין את הקיש פלפלים,
רציתי להבין לגבי הבצק האם הכמות שהבאת פה זה לקיש אחד או לשלושתם? יש לי תבנית בקוטר 28 סמ
 

klik's

משתמש מקצוען
איפה קונים בצק לקישים?
מה הגודל של בצק כזה?
ולכמה אנשים הוא מספיק (או שכל קיש לב"א)
סליחה על הבורות:(
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מכינים לבד.

הי העני
תודה רבה על המתכון!
אני מתכננת להכין את הקיש פלפלים,
רציתי להבין לגבי הבצק האם הכמות שהבאת פה זה לקיש אחד או לשלושתם? יש לי תבנית בקוטר 28 סמ
הכמות מספיקה ל-2
 
  • תודה
Reactions: SN

מאורגנת

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
הגבינה צהובה במתכון
מוכנסת לעיסה או מרק מפוזרת למעלה
או גם וגם?
 

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
@hbecker .
מהיום למוצש, מקרר מספיק?
ואם צריך מקפיא, כמה זמן לוקח לזה להפשיר ולתהחמם על הפלטה?
וכדאי לשים את הגבנצ מעל רק כשמחממים. או כמו שאת עשית ואז יהיו עצובות ושוב שמחות
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker .
מהיום למוצש, מקרר מספיק?
ואם צריך מקפיא, כמה זמן לוקח לזה להפשיר ולתהחמם על הפלטה?
וכדאי לשים את הגבנצ מעל רק כשמחממים. או כמו שאת עשית ואז יהיו עצובות ושוב שמחות
אפשר בקרר למוצ"ש.
את הגבינ"צ אפשר גם עכשיו. הוא יקום ממשכבו בשלום בחימום.
 

טליייה

משתמש פעיל
ו----

קלוריות


אז נכון שנגמר חנוכה
ונכון שחלבי זה כבר לא מנהג
ונכון שנמאס

ובכל זאת-
קישים מדהימים. קלים להכנה. טעימים רצח [מאיפה בא לי הביטוי הזה???] ומשמינים עוד יותר רצח....

צפה בקובץ המצורף 586098

בתמונה הקישים קרים והגבינ"צ שלמעלה נראית קצת עצובה:(

בחימום היא מחייכת חיוך שממיס אותה מרוב חום ומפשט על פניה..:)


אז מה יש שם:
קיש גבינות ופטריות
קיש גבינות ובצל
קיש גבינות ופלפלים


הבצק- אותו בצק.
מתאים ל-2 תבניות עגולת קטנות. 20 ס"מ קוטר

בצק
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה
3 חלמונים
1 כפית מלח
מעט מים פי הצורך

מעבדים יחד את כל הרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד. בתחילה הוא יראה כאילו לא מתאחד אבל אחרי כמה דקות הוא יתאחד ויהפוך לבצק מעולה. אם יש צורך מוסיפים טיפה מים. אם יצא דביק מדי מוספים עוד קמח. זה תלוי בסוג הקמח [ראיתי שיש הבדל בין קמח של חברות שונות]
אם אין מעבד מזון חלבי אפשר ללוש במיקסר או ביד.
יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 3/4 שעה עד שעה.

אחרי הקירור מרדדים על משטח מקומח, מרפדים את התבניות [לא צריך ניר אפיה] ונפטרים משולי הבצק שמעבר לשולי התבנית. מהדקים.

מכינים מלית

מלית בצל:

5 בצלים קצוצים גס.
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

מלית פטריות:
2 בצלים קצוצים גס.
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכים
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

מלית פלפלים:
2 בצלים קצוצים גס.
2 פלפלים אדומים
1 פלפל כתום או צהוב
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

הכנת המלית:
בצל
- מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף
פטריות-מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים פטריות ומאדים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב
פלפלים- מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים רצועות פלפל וצאדים לריכוך חלקי של הפלפליפ.

מעבירים את תכול הסיר לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב.

ממלאים בתבניות המרופדות. אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות.
ב-5 דקות האחרונות מפזרים פתיתי גבינ"צ מלמעלה.
מגישים חם
טוב בקירור שלושה ימים
בהקפאה מעבר לזה אבל חובה לחמם ישירות מהמקפיא ללא הפשרה.


תכינו,
תשתפו
צפה בקובץ המצורף 586112

צפה בקובץ המצורף 586113

בתיאבון
באיזה תבנית שמים את הקישים? אשמח לתמונה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה