דרוש מתכון מתכונים של עדות שונות .

גישה חיובית

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לכל עדה יש מתכונים וסגנון מאכלים מיוחד משלה ,בעיקר אני מחפש מתכון לדבחה מאכל תונסאי ידוע ,יש ?..ומתכון לדג מרוקאי יש ?...
תודה רבה!
אולי נמשיך את האשכול שכל אחד ישתף מאכלים של העדה שלו ?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לכל עדה יש מתכונים וסגנון מאכלים מיוחד משלה ,בעיקר אני מחפש מתכון לדבחה מאכל תונסאי ידוע ,יש ?..ומתכון לדג מרוקאי יש ?...
תודה רבה!
אולי נמשיך את האשכול שכל אחד ישתף מאכלים של העדה שלו ?
1. טבחה ולא דביחה. :) זה תבשיל מהמטבח הטריפולטאי בכמה וריאציות. באיזו מהן נתקלתם?
2. קיים במגוון גרסאות. תרצו חריפה או מתונה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון לדג מרוקאי יש ?

ראשית משרים את הדג במים עם מלח ומיץ לימון לכ-20 דקות.
אם זה סלמון אז רק 10 דקות.

מתכון ל- 5-7 פרוסות פילה דג:
בכוס חד פעמית מניחים כף פפריקה גדושה ושליש עד חצי כוס שמן קנולה ומערבבים. מניחים בצד.
בסיר סוטאז' מניחים באופן שווה:
2 גזרים פרוסים לטבעות.
3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
צרור כוסברה קצוץ.
6-8 שיני שום טרי שלמות ומקולפות.
2 פרוסות לימון כבוש או 3 פרוסות לימון טרי מפולט (ללא הקליפה והציפה). - לא חובה.

מניחים מעל את פרוסות הפילה כשהן חופפות וממליחים אותן מעט.
שופכים מעל בסיבוב את השמן עם הפפריקה. (לגרסה מעודנת שופכים רק את השמן בלי משקעי הפפריקה).
ממלאים את הסיר במים עד גובה הדגים.
מניחים על להבה גדולה ומביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.
כשהתבשיל רותח מסירים את המכסה ומנמיכים את הלהבה.
מדי פעם מנערים את הסיר בתנועה מעגלית.
מבשלים עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך ומצטמצם לשליש מכמותו המקורית.
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
ראשית משרים את הדג במים עם מלח ומיץ לימון לכ-20 דקות.
אם זה סלמון אז רק 10 דקות.

מתכון ל- 5-7 פרוסות פילה דג:
בכוס חד פעמית מניחים כף פפריקה גדושה ושליש עד חצי כוס שמן קנולה ומערבבים. מניחים בצד.
בסיר סוטאז' מניחים באופן שווה:
2 גזרים פרוסים לטבעות.
3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
צרור כוסברה קצוץ.
6-8 שיני שום טרי שלמות ומקולפות.
2 פרוסות לימון כבוש או 3 פרוסות לימון טרי מפולט (ללא הקליפה והציפה). - לא חובה.

מניחים מעל את פרוסות הפילה כשהן חופפות וממליחים אותן מעט.
שופכים מעל בסיבוב את השמן עם הפפריקה. (לגרסה מעודנת שופכים רק את השמן בלי משקעי הפפריקה).
ממלאים את הסיר במים עד גובה הדגים.
מניחים על להבה גדולה ומביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.
כשהתבשיל רותח מסירים את המכסה ומנמיכים את הלהבה.
מדי פעם מנערים את הסיר בתנועה מעגלית.
מבשלים עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך ומצטמצם לשליש מכמותו המקורית.
בלי פלפל שחור?
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
ראשית משרים את הדג במים עם מלח ומיץ לימון לכ-20 דקות.
אם זה סלמון אז רק 10 דקות.

מתכון ל- 5-7 פרוסות פילה דג:
בכוס חד פעמית מניחים כף פפריקה גדושה ושליש עד חצי כוס שמן קנולה ומערבבים. מניחים בצד.
בסיר סוטאז' מניחים באופן שווה:
2 גזרים פרוסים לטבעות.
3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
צרור כוסברה קצוץ.
6-8 שיני שום טרי שלמות ומקולפות.
2 פרוסות לימון כבוש או 3 פרוסות לימון טרי מפולט (ללא הקליפה והציפה). - לא חובה.

מניחים מעל את פרוסות הפילה כשהן חופפות וממליחים אותן מעט.
שופכים מעל בסיבוב את השמן עם הפפריקה. (לגרסה מעודנת שופכים רק את השמן בלי משקעי הפפריקה).
ממלאים את הסיר במים עד גובה הדגים.
מניחים על להבה גדולה ומביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.
כשהתבשיל רותח מסירים את המכסה ומנמיכים את הלהבה.
מדי פעם מנערים את הסיר בתנועה מעגלית.
מבשלים עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך ומצטמצם לשליש מכמותו המקורית.
אני עושה ממש דומה
אני לא שמה גזר
ושמה גרגרי חומוס, פלפלים יבשים גדולים (מתוקים), ופלפל שחור גרוס
והמוווווון כוסברה
 

גישה חיובית

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
טוב ביררתי ,ואכן זה טבחה מהמטבח הטריפולטאי אויש קצת הסתבכתי עם השם ...:rolleyes: איזה קטע. אהבתי יותר את החריפה ,אבל אשמח לשתי המתכונים .
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מישהו יכול להביא את המתכון ? :rolleyes: ...
עוד לא הבנתי של מה
יש טבחה של עוף ואפונה ולפעמים גם תפו"א.
ויש של שעועית לבנה עם או בלי בשר וברוטב אדום.
ויש עוד הרבה אחרות.
למה כוונתכם?
 

גישה חיובית

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הראשון !
טבחה של עוף אפונה עם תפו"א
עכשיו נזכרתי דוקא מאוד אהבתי את זה ..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה