פרווה קוגל תפ"א לשמחות -הכי מוצלח שטעמתם!!!

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
רוצה לשתף אתכן במתכון לקוגל תפוחי אדמה, בכמות המתאימה לשמחות. כבר שנים שאני מכינה אותו להזמנות לשמחות ועוד הזדמנויות, ומקבלת משובים לא רגילים.
הכמות מתאימה ל60 מנות צרות וגבוהות כמו שמגישים בשמחות.
ניתן לקנות תבנית ח"פ קשיחה וגבוהה מהרגיל בהיקף כתבנית ענק ח"פ, לתוצאה אופטימלית וסחיבה נוחה. אבל כמובן שלא חייבים, ואפשר בתבנית ענק + תבנית אינגלישקייק. חשוב למלא גבוה עד שפת התבנית כמעט.

7 ק"ג תפ"א. (שוקלת בחנות בקנייה)
2 בצל גדול
15 ביצים
7 כפיות מלח
1 כף שטוחה סוכר (לא טעות)
2 כפות א. מרק עוף (לא לוותר! הכמות מזערית אך משמעותית)
1+1/2 כוסות שמן
פלפל שחור לפי הטעם

לפני גירור התפודים והבצל, הכיני את כל שאר החומרים בקערה ענקית, ואחרון חביב את התפודים למניעת השחרתם...
אם אין לך קערה גדולה אפשר לערבב באשפתון ענק, עדיף שקוף כדי לראות אם העירבוב מושלם.
חשוב לחתוך לאחר כשעתיים קירור, וקרוב לאירוע לחמם. וכך מתקבלות פרוסות סימטריות.
שנים הייתי מכינה קוגלים ככה לפי העין וההרגשה ומאז שקיבלתי מתכון זה, לא מוותרת. הוא פשוט יוצא מושלם בטעם, מראה, ומרקם.
עריכה: לאפות כשעה וחצי -שעתיים לא מכוסה, 180°
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
תודה על המתכון!

מרגישים את הטעם, או שהטעם נבלע בקוגל?
לא מאוד דומיננטי, אבל מרגישים בפיקנטיות.
כשאת מכינה לאירוע, את תמיד צריכה להיות די קלאסית בטעמים כי זה כולל מגוון של אנשים, כשמכינים לאירוע משפחתי מצומצם , אפשר להתייחס ל"אצלנו לא אוהבים בצל" נניח...
אז ככה אבקת המרק כפי שאמרתי, לא מודגשת בטעם אבל מוסיפה
 

יבר

משתמש מקצוען
@הרי זהב
תודה על המתכון.
נשמע טוב.
באיזה תפו"א את משתמשת אדומים או לבנים ?
זה נראה לי די קריטי בהצלחת המתכון.

וסתם שאלה,
כשאני טוחנת את התפו"א במג'מיקס כמעט מכל תפו"א נשארת "פרוסה" שלא נטחנת ובורחת פנימה.
יש לזה פתרון (חוץ מאשר להחזיר את כל הפרוסות אח"כ לפוד ולרסק עם הסכין) ?
אגב לפסח יש לי מעבד של בראון וזה כמעט ולא קורה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@הרי זהב
תודה על המתכון.
נשמע טוב.
באיזה תפו"א את משתמשת אדומים או לבנים ?
זה נראה לי די קריטי בהצלחת המתכון.

וסתם שאלה,
כשאני טוחנת את התפו"א במג'מיקס כמעט מכל תפו"א נשארת "פרוסה" שלא נטחנת ובורחת פנימה.
יש לזה פתרון (חוץ מאשר להחזיר את כל הפרוסות אח"כ לפוד ולרסק עם הסכין) ?
אגב לפסח יש לי מעבד של בראון וזה כמעט ולא קורה.
משתמשת בתפ"א לבן.
יש לי בראון, ורק בתפוד האחרון זה קורה, כי לא בא אחריו כלום שידחוף אותו...
 

P.S.

משתמש מקצוען
וסתם שאלה,
כשאני טוחנת את התפו"א במג'מיקס כמעט מכל תפו"א נשארת "פרוסה" שלא נטחנת ובורחת פנימה.
יש לזה פתרון (חוץ מאשר להחזיר את כל הפרוסות אח"כ לפוד ולרסק עם הסכין) ?
אגב לפסח יש לי מעבד של בראון וזה כמעט ולא קורה.
טוב לדעת שאני לא היחידה שזה מציק לה..!
בגלל הסיבה הזאת אני לא אוהבת את מג'ימיקס, למרות שהוא נחשב הכי טוב.
 

racheli

משתמש פעיל
טוב לדעת שאני לא היחידה שזה מציק לה..!
בגלל הסיבה הזאת אני לא אוהבת את מג'ימיקס, למרות שהוא נחשב הכי טוב.

אני אח"כ טוחנת את זה קצת בפוש עם הלהב (כל פעם חלק קטן מהכמות) יוצא מושלם
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רוצה לשתף אתכן במתכון לקוגל תפוחי אדמה, בכמות המתאימה לשמחות. כבר שנים שאני מכינה אותו להזמנות לשמחות ועוד הזדמנויות, ומקבלת משובים לא רגילים.
הכמות מתאימה ל60 מנות צרות וגבוהות כמו שמגישים בשמחות.
ניתן לקנות תבנית ח"פ קשיחה וגבוהה מהרגיל בהיקף כתבנית ענק ח"פ, לתוצאה אופטימלית וסחיבה נוחה. אבל כמובן שלא חייבים, ואפשר בתבנית ענק + תבנית אינגלישקייק. חשוב למלא גבוה עד שפת התבנית כמעט.

7 ק"ג תפ"א. (שוקלת בחנות בקנייה)
2 בצל גדול
15 ביצים
7 כפיות מלח
1 כף שטוחה סוכר (לא טעות)
2 כפות א. מרק עוף (לא לוותר! הכמות מזערית אך משמעותית)
1+1/2 כוסות שמן
פלפל שחור לפי הטעם

לפני גירור התפודים והבצל, הכיני את כל שאר החומרים בקערה ענקית, ואחרון חביב את התפודים למניעת השחרתם...
אם אין לך קערה גדולה אפשר לערבב באשפתון ענק, עדיף שקוף כדי לראות אם העירבוב מושלם.
חשוב לחתוך לאחר כשעתיים קירור, וקרוב לאירוע לחמם. וכך מתקבלות פרוסות סימטריות.
שנים הייתי מכינה קוגלים ככה לפי העין וההרגשה ומאז שקיבלתי מתכון זה, לא מוותרת. הוא פשוט יוצא מושלם בטעם, מראה, ומרקם.
עריכה: לאפות כשעה וחצי -שעתיים לא מכוסה, 180°
בטוחה לגבי כמות השמן?
אני על 4 תפוחי אדמה + בצל שמה 1/2 כוס.
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תגידו?
בכלל, מה את עושות עם כל הנוזלים שנשארים בקערה?
מוזגות מעל העיסה בתבנית? שופכות לכיור?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה