רוצה לשתף אתכן במתכון לקוגל תפוחי אדמה, בכמות המתאימה לשמחות. כבר שנים שאני מכינה אותו להזמנות לשמחות ועוד הזדמנויות, ומקבלת משובים לא רגילים.
הכמות מתאימה ל60 מנות צרות וגבוהות כמו שמגישים בשמחות.
ניתן לקנות תבנית ח"פ קשיחה וגבוהה מהרגיל בהיקף כתבנית ענק ח"פ, לתוצאה אופטימלית וסחיבה נוחה. אבל כמובן שלא חייבים, ואפשר בתבנית ענק + תבנית אינגלישקייק. חשוב למלא גבוה עד שפת התבנית כמעט.
7 ק"ג תפ"א. (שוקלת בחנות בקנייה)
2 בצל גדול
15 ביצים
7 כפיות מלח
1 כף שטוחה סוכר (לא טעות)
2 כפות א. מרק עוף (לא לוותר! הכמות מזערית אך משמעותית)
1+1/2 כוסות שמן
פלפל שחור לפי הטעם
לפני גירור התפודים והבצל, הכיני את כל שאר החומרים בקערה ענקית, ואחרון חביב את התפודים למניעת השחרתם...
אם אין לך קערה גדולה אפשר לערבב באשפתון ענק, עדיף שקוף כדי לראות אם העירבוב מושלם.
חשוב לחתוך לאחר כשעתיים קירור, וקרוב לאירוע לחמם. וכך מתקבלות פרוסות סימטריות.
שנים הייתי מכינה קוגלים ככה לפי העין וההרגשה ומאז שקיבלתי מתכון זה, לא מוותרת. הוא פשוט יוצא מושלם בטעם, מראה, ומרקם.
עריכה: לאפות כשעה וחצי -שעתיים לא מכוסה, 180°
הכמות מתאימה ל60 מנות צרות וגבוהות כמו שמגישים בשמחות.
ניתן לקנות תבנית ח"פ קשיחה וגבוהה מהרגיל בהיקף כתבנית ענק ח"פ, לתוצאה אופטימלית וסחיבה נוחה. אבל כמובן שלא חייבים, ואפשר בתבנית ענק + תבנית אינגלישקייק. חשוב למלא גבוה עד שפת התבנית כמעט.
7 ק"ג תפ"א. (שוקלת בחנות בקנייה)
2 בצל גדול
15 ביצים
7 כפיות מלח
1 כף שטוחה סוכר (לא טעות)
2 כפות א. מרק עוף (לא לוותר! הכמות מזערית אך משמעותית)
1+1/2 כוסות שמן
פלפל שחור לפי הטעם
לפני גירור התפודים והבצל, הכיני את כל שאר החומרים בקערה ענקית, ואחרון חביב את התפודים למניעת השחרתם...
אם אין לך קערה גדולה אפשר לערבב באשפתון ענק, עדיף שקוף כדי לראות אם העירבוב מושלם.
חשוב לחתוך לאחר כשעתיים קירור, וקרוב לאירוע לחמם. וכך מתקבלות פרוסות סימטריות.
שנים הייתי מכינה קוגלים ככה לפי העין וההרגשה ומאז שקיבלתי מתכון זה, לא מוותרת. הוא פשוט יוצא מושלם בטעם, מראה, ומרקם.
עריכה: לאפות כשעה וחצי -שעתיים לא מכוסה, 180°
נערך לאחרונה ב: