פורום צליאק

נ.ו.ה

משתמש צעיר
הכלל הוא כזה (לא שלי, תודה לחברה שעזרה לי מאד...)
בעוגות שיש כ-3 כוסות קמח מחליפים ב: כוס וחצי קונדיטור, כוס קורנפלור וחצי כוס אורז (הכי מוצלח, קמח אורז בהכשר הרב ויא עם הכי פחות מרקם של אורז)

בעוגות עם מעט קמח מחליפים חצי קונדיטור חצי קורנפלור, לדוגמה 1.5 כוסות= 3/4 כוס קונדיטור, 3/4 כוס קורנפלור

לפי זה:

להכניס לקערה:
3 ורבע כוסות קמח= 1.5 כוס קונדיטור, 1 כוס קורנפלור, חצי כוס אורז, (אני הוספתי בהתאם עוד רבע כוס בשילוב 3 הסוגים, אך אני חושבת שאפשר לוותר וכך יצא מעט פחות יבש)
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 ביצים
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 אפיון
לערבב בכף לבצק גמיש ולשטוח בתבנית ח"פ ענקית
לאפות 10 דק'
באותה קערה:
2 כוסות סוכר
כוס ורבע קמח= חצי+שמינית כוס קונדיטור, חצי + שמינית כוס קורנפלור
מעט מלח
2 סוכר וניל
5 כפות קפה
לערבב ולהוסיף-
4 ביצים
כוס וקצת שמן
לערבב היטב, לשפוך על הבצק האפוי,
לפזר שוקולד צ'יפס משובח (מריר, לא צמקאו) ביד נדיבה
אני משתמשת בכוסות של 200 מ"ל
וכף רגילה של סכו"ם בשרי- לא גדושה.
אפיה - משתנה לפי התנור, בערך 20-25 דקות. רואים שזה אפוי- השכבה העליונה נהיית מוצקה.
אני רוצה להכין את העוגה הזו לא מספיק הבנתי מתי שמים את השוקולד ציפס?
לפני השכבה השניה? או מעל? או בתוך השכבה השניה?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני רוצה להכין את העוגה הזו לא מספיק הבנתי מתי שמים את השוקולד ציפס?
לפני השכבה השניה? או מעל? או בתוך השכבה השניה?
כבר לא ממש זוכרת ופחות מכינה את העוגה הזו אבל נראה לפי המתכון מעל הכל, לא?
אולי יש משהי שמכינה ותדע לומר לנו....
 

נ.ו.ה

משתמש צעיר
תודה על התגובה המהירה...
אני מכירה כזו עוגה בעם גלוטן שבה שמים את השוקולד ציפס בין שתי השכבות, אז היה לי קצת משונה לשים למעלה...
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
תודה על התגובה המהירה...
אני מכירה כזו עוגה בעם גלוטן שבה שמים את השוקולד ציפס בין שתי השכבות, אז היה לי קצת משונה לשים למעלה...
נכון גם אני מכירה
לכן זכור לי משהו שלא ממש התחברתי לעוגה, אבל באמת לא יכולה לזכור...
אם את אוהבת את העוגה עם הגלוטן מה הבעיה להמיר?
 

נ.ו.ה

משתמש צעיר
האמת שעד עכשיו לא ממש העזתי...
אבל את אומרת שזה לא מופרך שיצא טוב, אז אולי באמת כדאי לנסות...
תודה בכל אופן!!
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
האמת שעד עכשיו לא ממש העזתי...
אבל את אומרת שזה לא מופרך שיצא טוב, אז אולי באמת כדאי לנסות...
תודה בכל אופן!!
תכתבי כאן את המתכון ואנסה לעזור לך...
גם המתכון שהעלית זה מומר!! אני כמעט כל עוגה ממירה (נכון לפעמים יוצא טיפה יותר יבש או פחות מוצלח, לכן מנסים פעם אחת ויודעים להבא), אין לי כמעט מתכונים שמלכתחילה היו ללא גלוטן.
 

נ.ו.ה

משתמש צעיר
תודה,
אין לי עלי את המתכון...
מה שהכי מלחיץ אותי זה השכבה הראשונה, הבצק,
מה אפשר להוסיף כדי שלא יצא יבש?
אולי עוד שמן/ביצה?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
תודה,
אין לי עלי את המתכון...
מה שהכי מלחיץ אותי זה השכבה הראשונה, הבצק,
מה אפשר להוסיף כדי שלא יצא יבש?
אולי עוד שמן/ביצה?
אם זה סוג פריך בד"כ זה יוצא טוב בכלל שרשמתי במתכון שהעלית, רק שקצת יותר מתפורר, אולי באמת אפשר להוסיף ביצה, לא ניסיתי, אולי חצי ביצה?...
 

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צריכה עיצה:
אני מכינה לחמניות לשבת ללא גלוטן, ממתכון רגיל לחלות ומימרה בקמח תמי/קמח "כרגיל".
שיוצא המתנור - טעים ונחטף.
אך על הפלטה בשבת ביום, כבר ממש לא דומה, קשה יותר, ולא מגרה כי קשה ללעוס.
יש למישהו טיפ או עיצה שיהיה אכיל גם אחרי הקפאה ועל הפלטה?
אשמח מאד לכל עזרה בענין.
תודה רבה מראש


איך אתם מכינים לחמניות ללא גלוטן? (ללא שיבולת שועל)
 

משפחה גדולה

משתמש מקצוען
אני
היה נחמד ומומלץ לשנות את המונחים ובמקום להתייחס לצליאק כ"מחלה" לקרוא לזה פשוט ללא גלוטן. אני חושבת שאנחנו יכולים לשנות את ההתייחסות של החברה למגבלה כמו לכל רגישות אחרת בלי לתת כותרות של "צליאק" "מחלה" בידנו הדבר. במקום"צליאק בקהילה" "ללא גלוטן בקהילה" נשמע יותר נחמד לא?!
ממש מסכימה איתך!!!!
אני אף פעם לא אומרת שלילד שלי יש צליאק. אלא- הוא נמנע מגלוטן.
לדעתי צריך לשנות את ההגדרה באקדמיה לעברית.
ברצינות.
יש לי אחיין שרגיש לבוטנים ברמה שיכולה להיות מסוכנת, ולא הכתירו לו שאיזשהו שם של מחלה כמו "בטנת".....(:
לעומת הבן שלי שאין לו כמעט תופעות לוואי כשהוא טועם בטעות משהו שמכיל גלוטן.

נכון ששידוכים משמיים, אולי אני קצת מרחיקה לכת...
אבל באינפורמציה אומרים- יש לו צליאק
לדעתי זה נשמע כמו סוכרת.....
ועל אחיין שלי- מציינים שהוא אלרגי לבוטנים, ואנשים עושים מזה פחות איי איי איי מהצליאק,
למרות שהוא צריך לבדוק כל דבר מאכל
ולוקח איתו זריקת עזרה ראשונה לכל מקום

קצת אירוני לדעתי
 
נערך לאחרונה ב:

Sarah07

משתמש פעיל
אני אף פעם לא אומרת שלילד שלי יש צליאק. אלא- הוא נמנע מגלוטן.
לדעתי צריך לשנות את ההגדרה באקדמיה לעברית.
ברצינות.
דעתי שונה ממש לגמרי.
קודם כל באקדמיה בכלל ובעולם הרפואה בלבד - מה שקובע זו ההגדרה הרפואית. וצליאק, מה לעשות, זו מחלה אימונית. תרצו או לא תרצו - זו ההגדרה.
בענין התחושות והדעה האישית שלי (שאינה קובעת כמבן)
אני שומעת הרבה תגובות מאנשים כמו - אז מה הבעיה אם תאכלי קצת? מה יקרה? ואולי באוכל כאן (אירועים וכדומה) אין גלוטן? למה את "סתם מחמירה" ?
ישנם הרבה צליאקים שלא מספיק שומרים. אני לא מתכוונת ל"עלול להכיל", אני אוכלת את זה, אבל יש כאלה שבאמת לא מספיק שומרים - וזה נותן תחושה לכלל הציבור שזה לא נורא.
אם זו לא סכנת מוות מיידית (כמו אלרגיה) אז למה את מגזימה?
אבל לא מודעים לכך שזה קצת ועוד קצת - והסכנה אורבת בסיבוב. וגם הכאבים המיידיים הם לא ביג דיל.
הרצון לכסות ולהתיחס לצליאק כאל משהו שולי ועובר גורמת לנו נזק בחזרה.
 

רוצה מושלם

משתמש פעיל
קניתי ת'קמח ללא גלוטן של קפוטו וניסיתי להכין ממנו לחמניות וזה יצא מזעזע
איזה שמרים צריך להוסיף?
פשוט שמתי רק משפר אפייה שקניתי בניצת הדובדבן.
 

mmbbcc

משתמש פעיל
בבדיקת דם ראשונה לאיתור ציליאק
יצא נוגדן אחד שלילי: ANTIENDOMYSIAL IGA
ונוגדן אחד חיובי, אבל רק 1 מ''ג יותר מידי: ANTI DGP IGA MULTIPLEX 16.20 U/ML (טווח 1-15)
יש למישהו מושג מה זה אומר?
(עד התור לגסטרו..)
 

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לגבי הכנס לנשות ביתר ביום רביעי.
תודה גדולה על הארגון של הערב!
אם יש אפשרות לדעת מראש פחות או יותר מה הולך להיות נושאי ההרצאות.
יעזור לי מאד.

שוב תודה רבה
 
  • תודה
Reactions: stk

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לגבי הכנס לנשות ביתר ביום רביעי.
תודה גדולה על הארגון של הערב!
אם יש אפשרות לדעת מראש פחות או יותר מה הולך להיות נושאי ההרצאות.
יעזור לי מאד.

שוב תודה רבה

ראיתי כבר הבוקר את הפירסום בעיתון עם התוכניה.
תודה רבה
 

ג'ירפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
תודה על הפורום המעניין והשימושי...

- איך תנחמו אמא שגילו לבת השנתיים שלה ציליאק?
מה לכן נתן כח ועידוד ברגעים של ההתחלה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה