שמחה לחלוק אתכם מתכון נוסף וחדש דנדש, טרי מהערב:
עוגת שכבות פטנט עם שוקולד וקפה ללא ביצים
שכבת בסיס
4.5 כוסות קמח
0.5 כוס אבקת פודינג
4 סוכר וניל
1.5 כוס סוכר
1.5 כוס שמן
בין 3/4 כוס לכוס מים – שמתי 3/4 כוס והוספתי עוד 4 כפות, לפי הצורך
מכמות בצק זו יש להשאיר בצד כמות של 2 כוסות בערך לפרורי בצק לציפוי
שכבת שוקולד
200 גרם שוקולד קצוץ
שכבת טורט קפה
3.5 כוסות קמח
3/4 1 כוסות סוכר
3/4 כף סודה לשתיה
2 כפות גדושות קפה נמס (עדיף איכותי)
2 כוסות מים רותחים (דווקא רותחים)
2/3 כוס שמן
2 כפות חומץ
ציפוי שוקולד (לא חובה)
6 כפות שטוחות קקאו
60 גרם מרגרינה
8 כפות מים
8 כפות סוכר
1 חבילת שוקולד מריר
הוראות הכנה:
לחמם תנור מראש ל 180 מעלות.
לבצק הבסיס –
יש לערבב את כל הרכיבים היבשים, להוסיף את השמן ו 3/4 כוס מים. לערבב ולראות את המרקם – במידת הצורך להמשיך להוסיף מים כף אחר כף, עד שמתקבל בצק פרורי ונעים למגע.
לשטוח את הבצק בתבנית, למעוניינים בשכבת ציפוי יש להשאיר בצד 2 כוסות בצק לאפיה בנפרד.
לשכבת השוקולד –
יש לקצוץ את השוקולד במעבד מזון ולשטוח על הבצק. לקיצור דרך, ניתן לפזר 1 חבילת שוקוצ'יפס על גבי הבצק.
לשכבת הקפה –
לערבב את כל המוצרים היבשים ולערבב היטב.
להוסיף את כל המרכיבים היבשים פרט לחומץ ולערבב שוב.
להוסיף את החומץ, לערבב בעדינות עד שייבלע בתערובת, ולהכניס מיד לתנור החם.
לאחר 35 דקות אפיה, להוציא את העוגה.
במידה ומעוניינים בציפוי:
לאפות את הפרורים שנותרו בצד בתבנית בנפרד.
בינתיים, להכין ציפוי שוקולד: להמיס את כל רכיבי הציפוי פרט לשוקולד יחד בסיר על אש קטנה עד להמסה, לכבות את האש, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב להמסה.
לפורר את הפרורים האפויים בעזרת פטיש שניצלים או מעבד מזון.
לשטוח בעדינות את השוקולד על העוגה האפויה, ולפזר במהירות את הפרורים, לפני שיתייבש הציפוי.
עוגת שכבות פטנט עם שוקולד וקפה ללא ביצים
שכבת בסיס
4.5 כוסות קמח
0.5 כוס אבקת פודינג
4 סוכר וניל
1.5 כוס סוכר
1.5 כוס שמן
בין 3/4 כוס לכוס מים – שמתי 3/4 כוס והוספתי עוד 4 כפות, לפי הצורך
מכמות בצק זו יש להשאיר בצד כמות של 2 כוסות בערך לפרורי בצק לציפוי
שכבת שוקולד
200 גרם שוקולד קצוץ
שכבת טורט קפה
3.5 כוסות קמח
3/4 1 כוסות סוכר
3/4 כף סודה לשתיה
2 כפות גדושות קפה נמס (עדיף איכותי)
2 כוסות מים רותחים (דווקא רותחים)
2/3 כוס שמן
2 כפות חומץ
ציפוי שוקולד (לא חובה)
6 כפות שטוחות קקאו
60 גרם מרגרינה
8 כפות מים
8 כפות סוכר
1 חבילת שוקולד מריר
הוראות הכנה:
לחמם תנור מראש ל 180 מעלות.
לבצק הבסיס –
יש לערבב את כל הרכיבים היבשים, להוסיף את השמן ו 3/4 כוס מים. לערבב ולראות את המרקם – במידת הצורך להמשיך להוסיף מים כף אחר כף, עד שמתקבל בצק פרורי ונעים למגע.
לשטוח את הבצק בתבנית, למעוניינים בשכבת ציפוי יש להשאיר בצד 2 כוסות בצק לאפיה בנפרד.
לשכבת השוקולד –
יש לקצוץ את השוקולד במעבד מזון ולשטוח על הבצק. לקיצור דרך, ניתן לפזר 1 חבילת שוקוצ'יפס על גבי הבצק.
לשכבת הקפה –
לערבב את כל המוצרים היבשים ולערבב היטב.
להוסיף את כל המרכיבים היבשים פרט לחומץ ולערבב שוב.
להוסיף את החומץ, לערבב בעדינות עד שייבלע בתערובת, ולהכניס מיד לתנור החם.
לאחר 35 דקות אפיה, להוציא את העוגה.
במידה ומעוניינים בציפוי:
לאפות את הפרורים שנותרו בצד בתבנית בנפרד.
בינתיים, להכין ציפוי שוקולד: להמיס את כל רכיבי הציפוי פרט לשוקולד יחד בסיר על אש קטנה עד להמסה, לכבות את האש, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב להמסה.
לפורר את הפרורים האפויים בעזרת פטיש שניצלים או מעבד מזון.
לשטוח בעדינות את השוקולד על העוגה האפויה, ולפזר במהירות את הפרורים, לפני שיתייבש הציפוי.
נערך לאחרונה ב: