חדש מהתנור! עוגת שכבות עם שוקולד וקפה, ללא ביצים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
שמחה לחלוק אתכם מתכון נוסף וחדש דנדש, טרי מהערב:

עוגת שכבות פטנט עם שוקולד וקפה ללא ביצים

שכבת בסיס

4.5 כוסות קמח

0.5 כוס אבקת פודינג

4 סוכר וניל

1.5 כוס סוכר

1.5 כוס שמן

בין 3/4 כוס לכוס מים – שמתי 3/4 כוס והוספתי עוד 4 כפות, לפי הצורך

מכמות בצק זו יש להשאיר בצד כמות של 2 כוסות בערך לפרורי בצק לציפוי

שכבת שוקולד

200 גרם שוקולד קצוץ

שכבת טורט קפה

3.5 כוסות קמח

3/4 1 כוסות סוכר

3/4 כף סודה לשתיה

2 כפות גדושות קפה נמס (עדיף איכותי)

2 כוסות מים רותחים (דווקא רותחים)

2/3 כוס שמן

2 כפות חומץ

ציפוי שוקולד (לא חובה)

6 כפות שטוחות קקאו

60 גרם מרגרינה

8 כפות מים

8 כפות סוכר

1 חבילת שוקולד מריר


הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש ל 180 מעלות.

לבצק הבסיס –

יש לערבב את כל הרכיבים היבשים, להוסיף את השמן ו 3/4 כוס מים. לערבב ולראות את המרקם – במידת הצורך להמשיך להוסיף מים כף אחר כף, עד שמתקבל בצק פרורי ונעים למגע.

לשטוח את הבצק בתבנית, למעוניינים בשכבת ציפוי יש להשאיר בצד 2 כוסות בצק לאפיה בנפרד.

לשכבת השוקולד –

יש לקצוץ את השוקולד במעבד מזון ולשטוח על הבצק. לקיצור דרך, ניתן לפזר 1 חבילת שוקוצ'יפס על גבי הבצק.

לשכבת הקפה –

לערבב את כל המוצרים היבשים ולערבב היטב.

להוסיף את כל המרכיבים היבשים פרט לחומץ ולערבב שוב.

להוסיף את החומץ, לערבב בעדינות עד שייבלע בתערובת, ולהכניס מיד לתנור החם.

לאחר 35 דקות אפיה, להוציא את העוגה.

במידה ומעוניינים בציפוי:

לאפות את הפרורים שנותרו בצד בתבנית בנפרד.

בינתיים, להכין ציפוי שוקולד: להמיס את כל רכיבי הציפוי פרט לשוקולד יחד בסיר על אש קטנה עד להמסה, לכבות את האש, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב להמסה.

לפורר את הפרורים האפויים בעזרת פטיש שניצלים או מעבד מזון.

לשטוח בעדינות את השוקולד על העוגה האפויה, ולפזר במהירות את הפרורים, לפני שיתייבש הציפוי.
 
נערך לאחרונה ב:

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו!
את לא נלאית,
את זוכה לשמח הרבה נפשות, אשרייך!
המתכון נראה מעולה!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
שמחה לחלוק אתכם מתכון נוסף וחדש דנדש, טרי מהערב:

עוגת שכבות פטנט עם שוקולד וקפה ללא ביצים

שכבת בסיס

4.5 כוסות קמח

0.5 כוס אבקת פודינג

4 סוכר וניל

1.5 כוס סוכר

1.5 כוס שמן

בין 3/4 כוס לכוס מים – שמתי 3/4 כוס והוספתי עוד 4 כפות, לפי הצורך

מכמות בצק זו יש להשאיר בצד כמות של 2 כוסות בערך לפרורי בצק לציפוי

שכבת שוקולד

200 גרם שוקולד קצוץ

שכבת טורט קפה

3.5 כוסות קמח

3/4 1 כוסות סוכר

3/4 כף סודה לשתיה

2 כפות גדושות קפה נמס (עדיף איכותי)

2 כוסות מים רותחים (דווקא רותחים)

2/3 כוס שמן

ציפוי שוקולד (לא חובה)

6 כפות שטוחות קקאו

60 גרם מרגרינה

8 כפות מים

8 כפות סוכר

1 חבילת שוקולד מריר


הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש ל 180 מעלות.

לבצק הבסיס –

יש לערבב את כל הרכיבים היבשים, להוסיף את השמן ו 3/4 כוס מים. לערבב ולראות את המרקם – במידת הצורך להמשיך להוסיף מים כף אחר כף, עד שמתקבל בצק פרורי ונעים למגע.

לשטוח את הבצק בתבנית, למעוניינים בשכבת ציפוי יש להשאיר בצד 2 כוסות בצק לאפיה בנפרד.

לשכבת השוקולד –

יש לקצוץ את השוקולד במעבד מזון ולשטוח על הבצק. לקיצור דרך, ניתן לפזר 1 חבילת שוקוצ'יפס על גבי הבצק.

לשכבת הקפה –

לערבב את כל המוצרים היבשים ולערבב היטב.

להוסיף את כל המרכיבים היבשים פרט לחומץ ולערבב שוב.

להוסיף את החומץ, לערבב בעדינות עד שייבלע בתערובת, ולהכניס מיד לתנור החם.

לאחר 35 דקות אפיה, להוציא את העוגה.

במידה ומעוניינים בציפוי:

לאפות את הפרורים שנותרו בצד בתבנית בנפרד.

בינתיים, להכין ציפוי שוקולד: להמיס את כל רכיבי הציפוי פרט לשוקולד יחד בסיר על אש קטנה עד להמסה, לכבות את האש, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב להמסה.

לפורר את הפרורים האפויים בעזרת פטיש שניצלים או מעבד מזון.

לשטוח בעדינות את השוקולד על העוגה האפויה, ולפזר במהירות את הפרורים, לפני שיתייבש הציפוי.
תודה רבה
אפשר לבקש ממך ומכל כותבות המתכונים המקסימות שתציינה באיזו כוס השתמשתן?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה
אפשר לבקש ממך ומכל כותבות המתכונים המקסימות שתציינה באיזו כוס השתמשתן?
השתמשתי במקרה זה בכוס מדידה של 220, ולכאורה עדיף 200.
אבל בעוגות שאין בהן ביצים זה פחות משנה, כי הכל בפרופורציה לפי הכוס שאת משתמשת בה...
 

secret

משתמש סופר מקצוען
בהוראות הכנה בשכבת הקפה [לא מצליחה לצטט]
כתוב שיש חומץ אבל הוא לא מופיע במתכון
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מקווה לנסות השבוע.
תודה רבה!!
 

Prestigious

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא הצלחתי להבין
האם את שכבת הקפה לשפוך מעל השוקולד הקצוץ ורק אז להכניס לתנור?
תודה רבה! מתכון מעולה!
 

נחמי שלנגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נשמע מעולה!
רוצה להכין-
רק חוששת
איך יצא מרקם של עוגה בלי ביצים?
ב"ה אין לנו שום בעית אלרגיה
ואין לי ניסיון עם זה- - -
זה מקביל לעוגה 'רגילה' או מרגיש בדיעבד?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נשמע מעולה!
רוצה להכין-
רק חוששת
איך יצא מרקם של עוגה בלי ביצים?
ב"ה אין לנו שום בעית אלרגיה
ואין לי ניסיון עם זה- - -
זה מקביל לעוגה 'רגילה' או מרגיש בדיעבד?
אז באמת מה הקטע?
זה מרגיש בסדר גמור, טיפה פחות עסיסי.

ואגב, יש עוגה באותו רעיון עם ביצים, שהיא היתה מקור ההשראה למתכון הזה...
 

תפוזינה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
@גלבוע , תודה!
הכנתי לשבת וכל בני הבית התלהבו....
הבצק יצא במראה מעט לא אפוי, מה אפשר לעשות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה