דרוש מתכון מרק לשבע ברכות לא סטנדרטי

שיא44

משתמש מקצוען
אין לי כ"כ זמן עכשיו להגיב, אבל תודה לכל מעלות הרעיונות!
בערב נשב לבחור מה הכי מוצלח ועומד במגבלות הזמן (שאין לי ;))
אשמח לעוד- עדיף עם מתכון (או קישור)
תודה!
 

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק שעועית, או בקיצור טשולנט, אם זה לבחורים אז זה יכול להתאים
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
למרק בטטה ראיתי הגשה אלגנטית עם שיפוד עץ ועליו ציפס בטטה
 
נערך לאחרונה ב:

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון למרק כרובית ממש טעים וקל
(אפשר חלבי או פרווה)
ומתכון נוסף של מרק תירס קל ממש
אם תרצי מתכונים, בכיף!
 

שיא44

משתמש מקצוען
יש לי מתכון למרק כרובית ממש טעים וקל
(אפשר חלבי או פרווה)
ומתכון נוסף של מרק תירס קל ממש
אם תרצי מתכונים, בכיף!
אשמח למרק תירס.
וגם למרק דלעת אם יש למישהי.( אני מכינה הרבה אבל סמיך עם המון ירקות. נראה לי פחות מתאים. )
תודה!
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח למרק תירס.
וגם למרק דלעת אם יש למישהי.( אני מכינה הרבה אבל סמיך עם המון ירקות. נראה לי פחות מתאים. )
תודה!
זה ממש לא מרק בריאות, כן?!
מרתיחה סיר עם מים
מוסיפה תירס סנפרוסט (חצי חבילה)
3 כפות אבקת מרק עוף
כף גדושה של מלח

מביאה לרתיחה נוספת (בינתיים מערבבת היטב בקערה 5 ביצים)
ואז כשמבעבע מכניסה את הביצים בזרם דק דק למים הרותחים, (נהיה כמין שערות דקיקות במים מהביצים )
להשאיר על אש נמוכה 5 דקות נוספות.
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח למרק תירס.
וגם למרק דלעת אם יש למישהי.( אני מכינה הרבה אבל סמיך עם המון ירקות. נראה לי פחות מתאים. )
תודה!

לגבי מרק כתום

חומרים:
2 בטטות (בינוניות)
1 בצל גדול
3 גזר
דלורית (בינונית)
תבלינים: פפריקה מלח פלפל

אופן ההכנה:
מטגנת את הבצל
כשהבצל הזהיב
מכניסה את שאר הירקות (חתוכים לקוביות)
+ התבלינים (כפית מלח, קורט פפריקה ופלפל)
מוסיפה מים עד מעל לירקות
מחכה לרתיחה
כשהירקות התרככו, מכבה את האש וטוחנת במוט בלנדר..
בתאבון!!
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה עם מרק עגבניות ואורז?
טעיםםםם.
אצלנו הסיר מתחסל אחרי 10 דקות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אשמח לקבל את המתכון
אני מכינה מרק שעועית טחון.
משרים מראש כוס שעועית לבנה עם כוס שעועית חומה למשך 24 שעות ומחליפים מים כל 8 שעות. (קל יותר לעיכול ובריא יותר כי החלבון הופך למלא)
מבשלים עם 3-4 בצלים במשך 3 שעות, עד שנהיה רך מאוד (צריך לבדוק מדי פעם שלא נשרף ושיש מספיק מים)
כעת טוחנים את המרק. ניתן לטחון את כולו וניתן להשאיר חלק מהשעועיות שלמות אם אוהבים.
מתילים בטחינה עם חלק מנוזלי הבישול ובהדרגה מוסיפים עוד מהנוזלים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. (ניתן להוסיף מים מהברז אם רוצים ממש דליל)
פעם הייתי מוסיפה אבקת מרק, אבל גיליתי שאם מבשלים מספיק זמן את הקטניות אין שום צורך באבקת מרק.
מתבלים במלח ופלפל.
מהכמות הזו יוצא לפחות 2 ליטר ויותר, תלוי בסמיכות.
המרק מעולה בהקפאה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ואפרופו הקפאת מרקים, אני בחורף האחרון פיתחתי שיטה: במשך שבוע אני מבשלת בכל יום כמות גדולה מאוד של מרק, אוכלים ממנו והשאר הולך להקפאה. לאחר כזה שבוע יש לי במשך חודש מרקים מגוונים לבחירה יום יום.
אנחנו שלוש נפשות כ"י, אני לא בטוחה כמה זה מעשי למשפחות גדולות יותר.
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
2E35954B-95A6-43E2-B749-352FE00463BA.jpeg
מצרפת לך תמונה (פורסם בחוברת של אושר עד )
שימי לב להערות שלי שם:
לפרווה אפשר בלי שמנת
וכן עם מחמאה במקום חמאה

אני לא שמה תפוח אדמה,
כנ״ל סלרי (לא אוהבת)

כמובן שאין צורך בקישוט של השמן זית והעלי פילו,
טעים מאוד עם קרוטונים וזהו..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה