המטוגן הפשוט והטעים ביותר

*ארטישוק*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הי @java יקרה,
בזכותך יהיה לנו איך לגוון הערב.
חמותי מכינה ספינג'ים אלופים, אבל אני אף פעם לא ניסיתי.
וגם, תודה שחשבת עלינו והעלית מתכון של חצי ק"ג.

כמה שאלות:
כפות - אפשרי בכף מדידה או עדיף כף רגילה?
לישה - כמה זמן ללוש את הבצק [מכינה במיקסר]?
תודה מראש!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וגם, תודה שחשבת עלינו והעלית מתכון של חצי ק"ג.
אני מכינה גם רבע קילו לפעמים,
אז חשבתי שיהיה הזוי להביא קילו:p
(וטוב שהזכרת לי, אפשר בקלות לשחק עם הכפלת/חלוקת הכמויות)
כפות - אפשרי בכף מדידה או עדיף כף רגילה?
כף רגילה.
לישה - כמה זמן ללוש את הבצק [מכינה במיקסר]?
ראשית, קשה להגדיר את זה ממש כ'בצק' מרוב שזה דביק.
אין צורך במקסר. פשוט לערבב עם כף ובסוף אם לא התגבש - להעזר בידיים.
זמן ערבוב מינימלי, ממש עד יצירת בצק דביק.
לא לחינם הגדרתי את זה כ'הפשוט ביותר'
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מכירים את האנלוגיה בין אוכל לנוסטלגיה?
אז הנוסטלגיה שלי מימי חנוכה כוללת חנוכיה דולקת על יד הדלת, שירי חנוכה מתנגנים,
וספינג'ים. הרבה ספינג'ים. לאורך כל חודש כסלו.
אה,
וכאבי בטן...
אז לאחר שהתחתנתי, חנוכה הלך והתקרב, ואני השתוקקתי להכניס אלי הביתה את הריח המדהים ההוא שהיה אצלינו במטבח בכל אחד מימי החנוכה.
כי לא משנה אם היו אורחים. אם נסענו מחוץ לעיר או אם קנו את סופגניות המשכנתא של רולדין, ספינג'ים תמיד היו. רכים, טעימים, ומצופים בסוכר טחון (פירוט בהמשך.)
את הבצק מכינים כחצי שעה לפני ההדלקה, ומיד לאחריה נעמדים במטבח ומתחילים לטגן.
אז התקשרתי לאבא שלי, אלוף העולם באולימפידת הספינג'ים. (לו היתה אחת כזו) ובקשתי ממנו את המתכון.
"אה, המתכון? אין פשוט ממנו. את מכינה בצק של ספינג',מחוררת את העיגול עם הידים, ומטגנת"
אוקי, נשמע פשוט. "אז איך מכינים בצק של ספינג?"
"פשוט מאוד, את לוקחת קמח, מוסיפה שמרים כמה שצריך" (2 כפות לקילו, אני מתרגמת) "מוסיפה סוכר, לא יותר מדי, שלא יהיה מתוק ואז מוסיפה מים."
"כמה מים?" אני מנסה לברר. "עד שהבצק נהיה מעט דביק"
אוקי. לא נשארו לי הרבה ברירות. אני נכנסת למטבח ומתחילה לעבוד כדי שיהיה לי מתכון מסודר.
מסתבר שזה באמת פשוט מאוד.
אז איך באמת מכינים?
מערבבים חצי קילו קמח, כף שמרים ו6 כפות סוכר. מוסיפים 450 מ"ל מים חמימים בהדרגה, הבצק אמור להיות מעט דביק.
משאירים להתפחה כחצי שעה.
בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
מכניסים חתיכת גזר מקולף לשמן (הגזר שומר על השמן נקי והבטא קרוטן עוזר נגד הרדיקלים שבשמן)
משמנים את הידיים היטב צובטים אגרוף קטן עד בינוני מהבצק ומחוררים אותו באמצע באמצעות האצבעות.
כאשר מופיעות בועות סביב הגזר השמן חם דיו בשביל הטיגון.
מטגנים כ2 דקות מכל צד על להבה בינונית ומוציאים לנייר סופג ספינגים אוריריים ורכים-רכים.
את הספינג נוהגים לצפות (מה זה לצפות? לטבול! ) בסוכר רגיל, אבל המרקם של זה לא מוצלח בעיני, לכן אני ממליצה לטחון את הסוכר לפני הציפוי. (גם אבקת סוכר נותנת תוצאה לא מספיק מוצלחת, בעיני)
זהו. אין בנתינת מתכון זה לקיחת אחריות על הפרזה באכילת הספינג'ים ועל התוצאות של כך:rolleyes:

אני רואה שהפוסט יצא ארוך מעט.
הרשו לי להניח כי הכנת הספינג'ים תיקח לכם פחות זמן מכתיבת המתכון.

וכמעט שכחתי :)
יש תמונה...

בתאבון וחנוכה שמח :)
המתכון שלך יוצא אוורירי או דחוס?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
המתכון שלך יוצא אוורירי או דחוס?
מאוד אוורירי.
ולמיטיב לכת, אחרי שמכינים את המתכון פעם אחת אפשר לנסות להוסיף אפילו יותר מים,
ואז זה בכלל... כולו בועות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@פרקטית אני לא מצליחה לצטט.
זו שאלת המליון דולר.
אני יודעת שיש שמוסיפים מלח לבצק הזה,
אני אישית אוהבת יותר את הטעם של הספינג בלי.
אבל אפשר להוסיף. להערכתי, לא יותר מרבע כפית מלח לחצי קילו.
 

*ארטישוק*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יצא מהמם!
אותנטי ולא שומני בכלל [סתרתי את עצמי :p].
@java , תודה!
upload_2019-12-22_20-9-32.png
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה @java
הכנתי ויצא אלוף!!!
באמת שמתי יותר מים, ויצא מאד אוורירי!
עם קמח כוסמין וסוכר קנים...
להמעיט את הנזקים ;)
נראה שיצא ממש מוצלח עם הקמח והסוכר!
תודה על השיתוף.
 

RachelMe

משתמש מקצוען
תודה על המתכון!
שאלה: האם המעטפת של הספינג' אמורה להיות רכה, או פריכה מבחוץ ורכה מבפנים?
מה עושים כדי שיהיה פריך מבחוץ?
לא אוהבת שהמאפה (סליחה, המטוגן) כולו רך מושי כזה.
תודה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה על המתכון!
שאלה: האם המעטפת של הספינג' אמורה להיות רכה, או פריכה מבחוץ ורכה מבפנים?
מה עושים כדי שיהיה פריך מבחוץ?
לא אוהבת שהמאפה (סליחה, המטוגן) כולו רך מושי כזה.
תודה.
מיד אחרי הטיגון הוא קריספי, אבל תוך זמן קצר זה מתרכך.
אין לי רעיון איך לגרום לו להשאר קריספי, אולי לטגן יותר זמן.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
שאלה: האם המעטפת של הספינג' אמורה להיות רכה, או פריכה מבחוץ ורכה מבפנים?
מה עושים כדי שיהיה פריך מבחוץ?
אם את אוהבת קריספי מאוד תטגני אותן יותר דקות ופחות מלאות בצק - פשוט תמתחי ביד את הבצק יותר. רק שאז הן לא יוצאות מאוד תפוחות.
אני מכינה חלק בשיטה הזאת כי אני יותר אוהבת שיש הרבה מהקריספיות.
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java איך מחממים את הספינג'ים? ( לא יכולה להכין טרי...)
תודה!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אם את אוהבת קריספי מאוד תטגני אותן יותר דקות ופחות מלאות בצק - פשוט תמתחי ביד את הבצק יותר. רק שאז הן לא יוצאות מאוד תפוחות.
אני מכינה חלק בשיטה הזאת כי אני יותר אוהבת שיש הרבה מהקריספיות.
האמת, הגיוני.
תמיד השפיצים שבקצוות הם פריכים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java איך מחממים את הספינג'ים? ( לא יכולה להכין טרי...)
תודה!
ספינגים, כמו שאר המטוגנים, טובים ביותר טריים.
אבל אם את רוצה להכין מראש - החימום המוצלח ביותר לדעתי הוא במקרוגל,
כך נשמרת העסיסיות.
(לא יותר מ10 שניות לספינג קר ומופשר.)
אם אין מקרוגל אפשר גם בתנור בחום של 100 מעלות.
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
טוב שתי אזהרות חשובות:
1. לא לטעום לפני הזמן. (אלא אם את רוצה הכל לעצמך
2. לא לטעום או לאכול כשרעבים :eek:...


דבר נוסף, לתועלת האשכנזיות דכאן, אם מישהי תעלה סרטון, זה ממש יעזור.
יצאו לי עיגולים חסרי פשר, לא בכולם אני מוצאת את העיגול. נראה לי צריך לראות איך עובדים עם הבצק הדביק כדי ללמוד.

יצא מעדן!! הכי טעים עלי אדמות, גם אם לא מרשים יותר מידי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה