אני מכינה גם רבע קילו לפעמים,וגם, תודה שחשבת עלינו והעלית מתכון של חצי ק"ג.
כף רגילה.כפות - אפשרי בכף מדידה או עדיף כף רגילה?
ראשית, קשה להגדיר את זה ממש כ'בצק' מרוב שזה דביק.לישה - כמה זמן ללוש את הבצק [מכינה במיקסר]?
המתכון שלך יוצא אוורירי או דחוס?מכירים את האנלוגיה בין אוכל לנוסטלגיה?
אז הנוסטלגיה שלי מימי חנוכה כוללת חנוכיה דולקת על יד הדלת, שירי חנוכה מתנגנים,
וספינג'ים. הרבה ספינג'ים. לאורך כל חודש כסלו.
אה,
וכאבי בטן...
אז לאחר שהתחתנתי, חנוכה הלך והתקרב, ואני השתוקקתי להכניס אלי הביתה את הריח המדהים ההוא שהיה אצלינו במטבח בכל אחד מימי החנוכה.
כי לא משנה אם היו אורחים. אם נסענו מחוץ לעיר או אם קנו את סופגניות המשכנתא של רולדין, ספינג'ים תמיד היו. רכים, טעימים, ומצופים בסוכר טחון (פירוט בהמשך.)
את הבצק מכינים כחצי שעה לפני ההדלקה, ומיד לאחריה נעמדים במטבח ומתחילים לטגן.
אז התקשרתי לאבא שלי, אלוף העולם באולימפידת הספינג'ים. (לו היתה אחת כזו) ובקשתי ממנו את המתכון.
"אה, המתכון? אין פשוט ממנו. את מכינה בצק של ספינג',מחוררת את העיגול עם הידים, ומטגנת"
אוקי, נשמע פשוט. "אז איך מכינים בצק של ספינג?"
"פשוט מאוד, את לוקחת קמח, מוסיפה שמרים כמה שצריך" (2 כפות לקילו, אני מתרגמת) "מוסיפה סוכר, לא יותר מדי, שלא יהיה מתוק ואז מוסיפה מים."
"כמה מים?" אני מנסה לברר. "עד שהבצק נהיה מעט דביק"
אוקי. לא נשארו לי הרבה ברירות. אני נכנסת למטבח ומתחילה לעבוד כדי שיהיה לי מתכון מסודר.
מסתבר שזה באמת פשוט מאוד.
אז איך באמת מכינים?
מערבבים חצי קילו קמח, כף שמרים ו6 כפות סוכר. מוסיפים 450 מ"ל מים חמימים בהדרגה, הבצק אמור להיות מעט דביק.
משאירים להתפחה כחצי שעה.
בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
מכניסים חתיכת גזר מקולף לשמן (הגזר שומר על השמן נקי והבטא קרוטן עוזר נגד הרדיקלים שבשמן)
משמנים את הידיים היטב צובטים אגרוף קטן עד בינוני מהבצק ומחוררים אותו באמצע באמצעות האצבעות.
כאשר מופיעות בועות סביב הגזר השמן חם דיו בשביל הטיגון.
מטגנים כ2 דקות מכל צד על להבה בינונית ומוציאים לנייר סופג ספינגים אוריריים ורכים-רכים.
את הספינג נוהגים לצפות (מה זה לצפות? לטבול! ) בסוכר רגיל, אבל המרקם של זה לא מוצלח בעיני, לכן אני ממליצה לטחון את הסוכר לפני הציפוי. (גם אבקת סוכר נותנת תוצאה לא מספיק מוצלחת, בעיני)
זהו. אין בנתינת מתכון זה לקיחת אחריות על הפרזה באכילת הספינג'ים ועל התוצאות של כך
אני רואה שהפוסט יצא ארוך מעט.
הרשו לי להניח כי הכנת הספינג'ים תיקח לכם פחות זמן מכתיבת המתכון.
וכמעט שכחתי
יש תמונה...
בתאבון וחנוכה שמח
מאוד אוורירי.המתכון שלך יוצא אוורירי או דחוס?
בלי מלח?מערבבים חצי קילו קמח, כף שמרים ו6 כפות סוכר. מוסיפים 450 מ"ל מים חמימים בהדרגה, הבצק אמור להיות מעט דביק.
משאירים להתפחה כחצי שעה.
תודה יקרה!
תודה!הכנתי אתמול
יצא מהמם!!
תודה
נראה שיצא ממש מוצלח עם הקמח והסוכר!תודה @java
הכנתי ויצא אלוף!!!
באמת שמתי יותר מים, ויצא מאד אוורירי!
עם קמח כוסמין וסוכר קנים...
להמעיט את הנזקים
מיד אחרי הטיגון הוא קריספי, אבל תוך זמן קצר זה מתרכך.תודה על המתכון!
שאלה: האם המעטפת של הספינג' אמורה להיות רכה, או פריכה מבחוץ ורכה מבפנים?
מה עושים כדי שיהיה פריך מבחוץ?
לא אוהבת שהמאפה (סליחה, המטוגן) כולו רך מושי כזה.
תודה.
אם את אוהבת קריספי מאוד תטגני אותן יותר דקות ופחות מלאות בצק - פשוט תמתחי ביד את הבצק יותר. רק שאז הן לא יוצאות מאוד תפוחות.שאלה: האם המעטפת של הספינג' אמורה להיות רכה, או פריכה מבחוץ ורכה מבפנים?
מה עושים כדי שיהיה פריך מבחוץ?
האמת, הגיוני.אם את אוהבת קריספי מאוד תטגני אותן יותר דקות ופחות מלאות בצק - פשוט תמתחי ביד את הבצק יותר. רק שאז הן לא יוצאות מאוד תפוחות.
אני מכינה חלק בשיטה הזאת כי אני יותר אוהבת שיש הרבה מהקריספיות.
ספינגים, כמו שאר המטוגנים, טובים ביותר טריים.@java איך מחממים את הספינג'ים? ( לא יכולה להכין טרי...)
תודה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ב'
ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ: