טורט שוקולד מעולה דלת פחמימות

chani2006

משתמש מקצוען
בס"ד

לכל המקפידות על תזונה דלת פחמימות/דיאטת חלבונים/סוכרתיים-

מתכון מעולה לעוגת שוקולד טעימה, עסיסית ועשירה.
מהכמות הזו יוצא פס אינגליש קייק אחד, שמספיק לי לשבוע פלוס.
פרוסה אחת ביום עם הקפה...
העוגה כולה מכילה כ70 גר' פחמימות.
אם מוציאים ממנה כ14 פרוסות סבירות זה יוצא 5 גר' פחמימות לפרוסה.
לדעתי שווה!

4 חלבונים- להקציף לקצף קשה.
להוסיף כ-25 שקיקי סוכרזית/סטיביה (לא בנוזל)
להוסיף 4 חלמונים
2 כפות חמאת שקדים 100%
3/4 כוס שמן
3 כפות רסק תפוחי עץ ללא סוכר
1 שקית אבקת אפיה
10 כפות מים
3 כפות גדושות קקאו
מעט ליקר שוקולד

להעביר לתבנית אינגליש קייק
ניתן לפזר מלמעלה אגוזי מלך/שקדים טחונים/שבבי לוז
(אני אוהבת בלי כלום.)
לאפות עד שקיסם יוצא נקי.
לשמור במקרר!
IMG_3284.JPG
 

chani2006

משתמש מקצוען
יש לזה טעם לוואי?

לדעתי לא. אולי זה תלוי ברמת הרגישות.


כמה לא בריא....
אכן, אין שלימות בעולם.
מצד שני...
א. ממתיקים על בסיס סוכרלוז נחשבים בעייתיים פחות מהכימיקליים הסינטטיים.
ב. מדובר על כשקיק וחצי לפרוסה, שזה די סביר בעיני.
ג. אפשר בתמורה להוריד את הממתיק מהקפה...
ד. לא שסוכר לבן זו הבריאות בהתגלמותה...
בעוגת טורט רגילה בגודל זהה יש בערך כוס סוכר, כלומר כ40 כפיות, כלומר כמעט 3 כפיות לפרוסה.
 

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפחתה דרמטית בפחמימות זו דיאטת הרזייה, לא דיאטה להבראה כללית של הגוף.
ארגוני הבריאות לא אוהבים את שיטת התזונה הזו אבל היא מורידה קילוגרמים בקלות ובמהירת.

תודה על המתכון, ננסה בעז"ה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בס"ד

לכל המקפידות על תזונה דלת פחמימות/דיאטת חלבונים/סוכרתיים-

מתכון מעולה לעוגת שוקולד טעימה, עסיסית ועשירה.
מהכמות הזו יוצא פס אינגליש קייק אחד, שמספיק לי לשבוע פלוס.
פרוסה אחת ביום עם הקפה...
העוגה כולה מכילה כ70 גר' פחמימות.
אם מוציאים ממנה כ14 פרוסות סבירות זה יוצא 5 גר' פחמימות לפרוסה.
לדעתי שווה!

4 חלבונים- להקציף לקצף קשה.
להוסיף כ-25 שקיקי סוכרזית/סטיביה (לא בנוזל)
להוסיף 4 חלמונים
2 כפות חמאת שקדים 100%
3/4 כוס שמן
3 כפות רסק תפוחי עץ ללא סוכר
1 שקית אבקת אפיה
10 כפות מים
3 כפות גדושות קקאו
מעט ליקר שוקולד

להעביר לתבנית אינגליש קייק
ניתן לפזר מלמעלה אגוזי מלך/שקדים טחונים/שבבי לוז
(אני אוהבת בלי כלום.)
לאפות עד שקיסם יוצא נקי.
לשמור במקרר!
צפה בקובץ המצורף 565108
אפשר משהו במקום חמאת שקדים? למשל חמאת בוטנים? טחינה?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הפחתה דרמטית בפחמימות זו דיאטת הרזייה, לא דיאטה להבראה כללית של הגוף.
ארגוני הבריאות לא אוהבים את שיטת התזונה הזו אבל היא מורידה קילוגרמים בקלות ובמהירת.

תודה על המתכון, ננסה בעז"ה.
שנים הייתי בקשר עם דיאטניות/תזונאיות, וכולם פה אחד שהמכה של הדור הזה זה פחמימות! כלומר כל בנאדם כמעט שיעבור תשאול על תזונתו יעמוד בעודף ניכר מאוד של פחמימות ומאידך חסר עצום בחלבון... וכידוע איזון תזונתי הוא לאו דווקא לשמנים כדי לרזות
ואגב, שימי לב שהמתכון גדוש בקלוריות- לא מסייע בדיאטה בעליל אלא נטו הפחתת פחמימות
 

mum

משתמש מקצוען
מה זה חמאת שקדים?
שקדיה?

אולי אפשר להחליף בחמאת שומשום?
 

chani2006

משתמש מקצוען
הפחתה דרמטית בפחמימות זו דיאטת הרזייה, לא דיאטה להבראה כללית של הגוף.
ארגוני הבריאות לא אוהבים את שיטת התזונה הזו אבל היא מורידה קילוגרמים בקלות ובמהירת.

תודה על המתכון, ננסה בעז"ה.
שנים הייתי בקשר עם דיאטניות/תזונאיות, וכולם פה אחד שהמכה של הדור הזה זה פחמימות! כלומר כל בנאדם כמעט שיעבור תשאול על תזונתו יעמוד בעודף ניכר מאוד של פחמימות ומאידך חסר עצום בחלבון... וכידוע איזון תזונתי הוא לאו דווקא לשמנים כדי לרזות
ואגב, שימי לב שהמתכון גדוש בקלוריות- לא מסייע בדיאטה בעליל אלא נטו הפחתת פחמימות

בואו נעשה סדר.
ישנה שיטת דיאטה קיצונית, בה לא מכניסים לפה (כמעט) אף פחמימה.
כולל פירות, ירקות, דגנים מלאים וכמובן מאפים וסוכרים.
שיטה זו עלולה לפגוע בגוף, והירידה בה מהירה ומסוכנת.

מאידך, כפי שכתבה הרי זהב, המכה של הדור הזה היא פחמימות.
הגוף שלנו הורגל לצרוך פחמימות בכמויות בלתי נתפסות, רובן ריקות.
(תתחילו לבדוק בטבלת הערכים התזונתיים של כל מוצר שהוא,
ותראו מה קורה שם בגיזרת הפחמימות. רוב הקלוריות הן פחמימתיות.)

התוצאה של הדבר הזה היא שהגוף יודע לפרק פחמימות לאנרגיה,ועוסק בזה כל היום,
ו"שוכח" כיצד מפרקים חלבונים ושומנים, שהם אבות מזון חיוניים לגוף.

בדיאטה מאוזנת דלת פחמימות משתדלים לצרוך כמה שפחות פחמימות.
חותכים מהתפריט את כל הקמחים, החטיפים, הפסטות, המתוקים, השוקולדים,
ומשאירים פחמימות מלאות בכל ארוחה וכן פירות וירקות:
לחם מקמח מלא בבוקר ובערב, תוספת פחמימתית בריאה בצהריים,
פריכיה או קרקר בארוחת ביניים, פרי אחד ליום, ירקות בשפע.
בנוסף לכל אלו ניתן לאכול חלבונים ללא הגבלה, וגם על שומנים לא ממש נותנים את הדעת.

בצורה כזו הגוף מתרגל שהפחמימות אינן זמינות לו מעבר למינימום, ומתחיל לשרוף חלבונים ושומנים.
התוצאה היא שגם השומנים המיותרים בגוף מתחילים להישרף ולהפוך לאנרגיה וכך מרזים.

זה תהליך שלוקח זמן, מדובר על שינוי תזונה והתרגלות של הגוף למצב החדש,
אבל ברגע שזה קורה, התהליך נכנס לשגרה והירידה במשקל לא מפסיקה!
זוהי המלצה של דיאטנית מומחית מבי"ח תל השומר ומגובה בניסיון מעשי של רבים!

בדיאטה כזו לא סופרים קלוריות בכלל! ולא בודקים שום נושא תזונתי מעבר לפחמימות.
אפשר לאכול המון, וטעים, ומגוון, ולשבוע בלי בעיה, אבל לעשות בחירות נכונות.
למשל בצריכת מוצרי חלב, עדיף לאכול שמנת ולא לבן דל שומן.
הגבינות דלות השומן עוברות תהליך של הקשיה על ידי עמילנים, והערך הפחמימתי שלהם גבוה יותר.

כמובן שיש נושאים בריאותיים נוספים שכל אחד ייתן דעתו עליהם בלי קשר-
טיגון אינו מוסיף פחמימות אולם אינו בריא, כולסטרול יש לצרוך באופן מבוקר וכו'.
אבל מבחינת הדיאטה עצמה, זה לא רלוונטי, כמו שעישון לא רלוונטי, וקרינה מפלאפון.

הקושי הגדול בדיאטה הזו זה החסר במתוקים ואותו ניסיתי לפתור באמצעות העוגה לעיל...
 

chani2006

משתמש מקצוען
מה זה חמאת שקדים?
שקדיה?

אולי אפשר להחליף בחמאת שומשום?
בס"ד

אני קונה את חמאת השקדים 100% בחנות טבע.
זה מוצר לא זול אבל 2 כפות לשבוע זה לא הרבה ומספיק להרבה זמן.
ושוב, ייתכן שהוא לא קריטי למרקם של העוגה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בואו נעשה סדר.
ישנה שיטת דיאטה קיצונית, בה לא מכניסים לפה (כמעט) אף פחמימה.
כולל פירות, ירקות, דגנים מלאים וכמובן מאפים וסוכרים.
שיטה זו עלולה לפגוע בגוף, והירידה בה מהירה ומסוכנת.

מאידך, כפי שכתבה הרי זהב, המכה של הדור הזה היא פחמימות.
הגוף שלנו הורגל לצרוך פחמימות בכמויות בלתי נתפסות, רובן ריקות.
(תתחילו לבדוק בטבלת הערכים התזונתיים של כל מוצר שהוא,
ותראו מה קורה שם בגיזרת הפחמימות. רוב הקלוריות הן פחמימתיות.)

התוצאה של הדבר הזה היא שהגוף יודע לפרק פחמימות לאנרגיה,ועוסק בזה כל היום,
ו"שוכח" כיצד מפרקים חלבונים ושומנים, שהם אבות מזון חיוניים לגוף.

בדיאטה מאוזנת דלת פחמימות משתדלים לצרוך כמה שפחות פחמימות.
חותכים מהתפריט את כל הקמחים, החטיפים, הפסטות, המתוקים, השוקולדים,
ומשאירים פחמימות מלאות בכל ארוחה וכן פירות וירקות:
לחם מקמח מלא בבוקר ובערב, תוספת פחמימתית בריאה בצהריים,
פריכיה או קרקר בארוחת ביניים, פרי אחד ליום, ירקות בשפע.
בנוסף לכל אלו ניתן לאכול חלבונים ללא הגבלה, וגם על שומנים לא ממש נותנים את הדעת.

בצורה כזו הגוף מתרגל שהפחמימות אינן זמינות לו מעבר למינימום, ומתחיל לשרוף חלבונים ושומנים.
התוצאה היא שגם השומנים המיותרים בגוף מתחילים להישרף ולהפוך לאנרגיה וכך מרזים.

זה תהליך שלוקח זמן, מדובר על שינוי תזונה והתרגלות של הגוף למצב החדש,
אבל ברגע שזה קורה, התהליך נכנס לשגרה והירידה במשקל לא מפסיקה!
זוהי המלצה של דיאטנית מומחית מבי"ח תל השומר ומגובה בניסיון מעשי של רבים!

בדיאטה כזו לא סופרים קלוריות בכלל! ולא בודקים שום נושא תזונתי מעבר לפחמימות.
אפשר לאכול המון, וטעים, ומגוון, ולשבוע בלי בעיה, אבל לעשות בחירות נכונות.
למשל בצריכת מוצרי חלב, עדיף לאכול שמנת ולא לבן דל שומן.
הגבינות דלות השומן עוברות תהליך של הקשיה על ידי עמילנים, והערך הפחמימתי שלהם גבוה יותר.

כמובן שיש נושאים בריאותיים נוספים שכל אחד ייתן דעתו עליהם בלי קשר-
טיגון אינו מוסיף פחמימות אולם אינו בריא, כולסטרול יש לצרוך באופן מבוקר וכו'.
אבל מבחינת הדיאטה עצמה, זה לא רלוונטי, כמו שעישון לא רלוונטי, וקרינה מפלאפון.

הקושי הגדול בדיאטה הזו זה החסר במתוקים ואותו ניסיתי לפתור באמצעות העוגה לעיל...
כל מילה בסלע!!! תודה!!!
רק תיקון קטן, את כותבת על שיטת דיאטה בה לא מכניסים לפה פחמימות כולל פירות וירקות וכו' שזה גורם נזק וכו' הכוונה וודאי לפירות שהם פחמימה לכל דבר ועניין אבל מה השתרבבו לכאן הירקות שאינן בגדר פחמימה, ועוד לא נולדה שיטה תזונתית שמגבילה אותם... למיטב ידיעתי בכל אופן...
 

tovat

משתמש מקצוען
תודה על המתכון השימושי!

כיון שמודגש פה שהממתיק הוא דווקא אבקה ולא נוזל, רק מסבה את תשומת לבכם שחלק מהממתיקים כמו למשל שקיקי סוכרלוז מכילים עמילן שהוא עצמו פחמימתי וכך סותרים את התועלת שבהם. בניגוד לסוכרלוז נוזלי שאין בו עמילן. לא בדקתי ממתיקים נוספים אבל צריך לבדוק ברכיבים.

בנוסף לכך למי שסובלת מסכרת הריון שהמתכון יכול להועיל לה, מותר להשתמש רק בסוכרלוז, וכל שאר הממתיקים מזיקים/לא נבדקו בהריון.

כל מילה בסלע!!! תודה!!!
רק תיקון קטן, את כותבת על שיטת דיאטה בה לא מכניסים לפה פחמימות כולל פירות וירקות וכו' שזה גורם נזק וכו' הכוונה וודאי לפירות שהם פחמימה לכל דבר ועניין אבל מה השתרבבו לכאן הירקות שאינן בגדר פחמימה, ועוד לא נולדה שיטה תזונתית שמגבילה אותם... למיטב ידיעתי בכל אופן...
היא ככל הנראה לא טעתה. גם חלק מהירקות נחשבים פחמימתיים, לא מדובר על בטטה שהיא ממש פחמימה (אחת מהטובות) אלא גם על פלפל ובצל. לא על כל הסוכרתיים זה משפיע אבל זה נלקח בחשבון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה