דרוש מידע הכנת דגים

רוטנברג

משתמש רשום
רוצה מאד לגוון ולהכין דגים שונים מסלומון, מושט וכדו' - אשמח מאד לשמוע על דגים נוספים וגם פחות מוכרים ואופן ההכנה.

תודה מראש!
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש דג נסיכה - שאפשר להכין אותו עם פרוסות תפו"א, פרוסות גזר, פרוסות שום, פפריקה, מלח, קצת כרכום (שיצא גוון כתמתם) ולסיום לשים כוסברה קצוצה.

יש דג דניס - שמאד אלגנטי לאפות אותו בתנור שלם.
אני ממלא אותו עם פרוסות לימון, פרוסות שום, גמבה אדומה ועשבי תיבול כמו כוסברה ופטרוזיליה ושמה גם מעל חלק מהירק ומתבלת במלח, קצת כרכום והרבה שמן זית.

יש גם דג בורי - שאני מכינה אותו בסגנון מרוקאי.

יש עוד כמובן, השאלה מה את מכירה ולאיזה סגנון אתם נמשכים...
 

רוטנברג

משתמש רשום
יש דג נסיכה - שאפשר להכין אותו עם פרוסות תפו"א, פרוסות גזר, פרוסות שום, פפריקה, מלח, קצת כרכום (שיצא גוון כתמתם) ולסיום לשים כוסברה קצוצה.

יש דג דניס - שמאד אלגנטי לאפות אותו בתנור שלם.
אני ממלא אותו עם פרוסות לימון, פרוסות שום, גמבה אדומה ועשבי תיבול כמו כוסברה ופטרוזיליה ושמה גם מעל חלק מהירק ומתבלת במלח, קצת כרכום והרבה שמן זית.

יש גם דג בורי - שאני מכינה אותו בסגנון מרוקאי.

יש עוד כמובן, השאלה מה את מכירה ולאיזה סגנון אתם נמשכים...

תודהֱ
אשמח לקבל מתכון של דג הבורי - וגם זמן אפיה

כל דג יתקבל בברכה...
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אם את מעוניינת לשלם יש דגים יקרים יותר כמו דניס, פורל, מוסר ועוד.
מתכון לדניס / מוסר:
קוצצים עלי פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום,
מוסיפים שום כתוש, מלח, יין לבן, שמן זית ומיץ לימון.

מכינים דפי נייר אלומיניום כמס' פרוסות הדג.
מניחים דג על נייר אלומיניום, יוצקים מעט מהתערובת, סוגרים את הנייר למעטפה.
מכינים כך את כל הדגים. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה בחום בינוני.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
דג סול ממולא:
מאדים בצל קצוץ
מוסיפים קוביות קישואים ופטריות פרוסות. ממליחים ומבשלים עד לריכוך.
שמים מעט מהמילוי בקצה הרחב של הדג ומגלגלים.
מניחים בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מטה.
מכינים תערובת מקטשופ ומיונז ביחס של אחד על אחד ומורחים על הדגים.
אופים כעשרים דקות מכוסה ועוד כעשר דקות גלוי כד שמקבל צבע יפה.
 

חיולה

משתמש מקצוען
דג ברוטב דבש, צמוקים ושקדים מעדן!!!
קל להכנה.
אפשרי כמעט בכל סוגי הדגים(מושט, סלמון, בורי, דניס וכו')
אם את מעוניינת, אעלה את המתכון.
 
נערך לאחרונה ב:

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
תודה, איך מכינים? הוא עם עצמות?
קונים אותו בוואקום פילטים כמו מושט נקיים מעצמות הוא דג לבן בשרני וטעים מאד יותר גדול ממושט ולדעתי יותר טעים (אין לו את הריח הדגי של המושט)
אפשר להכין אותו בתנור עם כל תיבול שהולך עם מושט (פסטו בזיליקום, רוטב צילי, לימון א.שום שמן זית ופלפל גרוס,חרדל דבש ומיונז, מיונז חרדל ויין לבן, יין לבן עשבי תיבול ושום כתוש, ועוד)
ואפשר לטגן אותו במחבת אני אישית מערבבת שמן זית עם גבישי שום ומורחת על הדג בנדיבות מפזרת מעל פלפל גרוס ומלח דק סוחטת לימון מעל ונותנת לזה לנוח קצת שיספוג את הטעם בינתיים אני מחממת מחבת עד שהיא רותחת מאד מאד ואז שמה את הדג על הצד של העור למשך 3 דקות בדיוק והופכת לצד שני למשך 3 דקות בדיוק ומוציאה
טעים מאד!
 

חיולה

משתמש מקצוען
תודה רבה!
נשמע טוב - אשמח מאד למתכון

דג עם בצל מטוגן, שקדים וצימוקים.

לדגים:
6 יחידות פילה דג(לבחירה)
2\1 כפית מלח.
4 כפות קמח.
שמן לטיגון.

לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים דק.
3 כפות שמן זית.
2\1 כוס צימוקים בהירים חתוכים.
2\1 כוס שקדים מולבנים, פרוסים.
כפית כורכום.
3 כפות כוסברה קצוצה.
3 כפות יין לבן יבש.
2 כפות דבש.
מלח ופלפל.
***
לרוטב: לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
להוסיף את השקדים ולטגן כ-2 דקות.
להוסיף את הצימוקים, הכורכום, הכוסברה, היין והדבש ולטבל במלח ופלפל ולהביא לרתיחה.

לדגים: מייבשים את הדגים על נייר מגבת וממליחים.
מסדרים את הקמח על צלחת וטובלים בה כל חתיכת דג.
מנערים מעודפי הקמח.
לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הדגים כ-5\4 דקות מכל צד עד להזהבה.
להעביר את הדגים למחבת עם הרוטב ולהחזיר לאש עם רבע כוס מים ולהביא לרתיחה.
בתאבון!
 

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
טובלים את הדג ברוטב פיצה (אפשר להכין לבד, מחזיק מעמד לפחות חודש במקרר, כך שאפשר להכפיל כמויות), לאחר מכן בפרורי לחם מוזהבים.
מטגנים או אופים בתבנית משומנת.
מתאים להגיש חם, הוא הרבה יותר טעים כך.
 

מאיר d

משתמש פעיל
עריכה תורנית
לאחרונה גילינו את הטונה (פילה כמובן, לא בקופסת שימורים)
בסיר רחב כשמתחתיו בצל, עגבניות ותפו"א, עם קצת שמן, ומתבלים בפפריקה,שום גבישי ושמיר קצוץ
 

gila zohar

משתמש מקצוען
אצלנו רץ לאחרונה גפילטע פיש ברוטב אדום....
מאדים פלפלים וגזר ובצל ושום, אחכ מוסיפים רסק ומים וטיפהלה סוכר. ומלא תבלינים טעימים
מכניסים את הרול של הגפילטע, מרתיחים ועל אש קטנה שעתיים...
מעדן...
טעים חם או קר
 

אשר ממן

משתמש חדש
יש דג לברק מצוין.
משרים אותו בשמן זית, לימון, מעט מיץ תפוזים, שום כתוש ומלח.
שמים את הדגים הפוכים עם העור כלפיי מעלה בתבנית משומנת (או עם נייר אפייה). יש לשפוך את כל המשרה אל תוך התבנית.
שמים מעל הדגים מלח ופלפל גרוס וכן רצועות עגולות של עגבניות (אפשרי גם שרי) שמים בתנור שלומם מראש ל- 180 מעלות למשך 18 דקות על מצב טורבו ללא נייר כסף.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
לאחרונה גילינו את הטונה (פילה כמובן, לא בקופסת שימורים)
בסיר רחב כשמתחתיו בצל, עגבניות ותפו"א, עם קצת שמן, ומתבלים בפפריקה,שום גבישי ושמיר קצוץ
רעיון חמוד!
סוג של פריקסה מפורק (בלי הלחמניה...) רק להוסיף לימון כבוש וזה מושלם!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה