בשמחה
חשוב לי להבהיר קודם:
התפריט הוא לא נטול פחמימות לחלוטין, יש בו גם אורז וגם תפו"א ועוד דברים...
אבל השתדלתי כמה שפחות שיהיו בו פחמימות ריקות.
ומי שיש לה רעיונות להוסיף / לשנות - אשמח מאוד לשמוע, אני פתוחה להצעות ולשדרוגים,
מה גם שכרגע זה בתקופת הרצה נסיונית
כמו"כ, לא חיפשתי מנות גורמה מורכבות - אין לי את הזמן לעבוד שעות ארוכות במטבח.
השתדלתי שיהיו דברים כמה שיותר קלים להכנה, וכמובן - מה שאנחנו אוהבים.
וגם, התפריט הוא לא שבועי קבוע.
יש כאן אופציות יותר מימות החול, כדי שיהיה מגוון ומעניין.
(יש לינקים במילים המודגשות)
אפשרות מס' 1
ארוחה בסיר אחד:
אורז, אפונה וגזר ועוף
אופציה נוספת:
פאייה
אפשרות מס' 2
קדירה גדולה של
ירקות מאודים
וקציצות טונה, או
קציצות עוף קריספיות - אפויות
אפשרות מס' 3
דגים בתיבול צהוב / אדום
ואנטיפסטי (החלטתי ללכת עליו
)
אפשרות מס' 4
מוקפצים: חזה עוף חתוך לרצועות + ירקות חתוכים לרצועות: גזר, גמבה וטבעות בצל
לביבות עדשים ובטטה (עדיין לא נוסה - כאמור, התפריט בתקופת הרצה)
אפשרות מס' 5
עוף (שוקיים / כרעיים) עם המון בצל (אני מוסיפה לפעמים גם פטריות), בתיבול צהוב
קוביות תפו"א בתיבול צהוב עם הרבה רוטב
או לחילופין (במקום עוף ותפו"א): קציצות בשר ברוטב אדום
להגיש לצד אורז
אפשרות מס' 6
המבורגר פטריות (אני מכינה כפשטידה בתבניות אישיות)
מרק כתום או כל מרק אחר שאוהבים: גריסים, ירקות וכו'
אפשרות מס' 7
שניצלונים אפויים (רעיון לתיבול קל ומהיר לקוח מ
כאן)
פרוסות בטטה אפויות בתיבול מתקתק
או לחילופין (במקום בטטה): פלפל ממולא
סלט חזה עוף קר (אני מכינה ללא רוטב ויניגרט ועם קצת שינויים)
כל הארוחות כמובן מוגשות לצד סלט ירקות גדול.
אנחנו מאוד אוהבים סלט חי קלאסי - עגבניות, מלפפונים ובצל
או סלט גזר מגורד.
בהצלחה לכולן!
וכמו שכתבתי, אשמח מאוד להארות ושדרוגים.